R jak Rasiak - Strona 49

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy Rasiak powinien grać w reprezentacji Polski?

Tak
54
42%
Nie
74
58%
archie
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 08 lut 2006, 16:22

Strzelanie bramek w reprezentacji a w 2 lidze anglielskiej to jednak róznica. Grzesiu strzelał sporo bramek w Derby, a w reprezentacji grał bardzo słabo. Widać tu całego zawodnika, ma sie ambicje na reprezentację jednak trzeba zacząc grać dobrze w jakieś lepszej lidzie. :wink: W takim przypadku wystawiabnie Rasiaka w pierwszym składzie w reprezentacji Polski zamiast Franka było by absurdem.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 08 lut 2006, 16:26

archie pisze:ma sie ambicje na reprezentację jednak trzeba zacząc grać dobrze w jakieś lepszej lidzie.

Gra w tej samej co Franek, a:

archie pisze:wystawiabnie Rasiaka w pierwszym składzie w reprezentacji Polski zamiast Franka było by absurdem

Logiczne co nie? :rotfl4:

archie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 08 lut 2006, 17:12

Lakier pisze:archie napisał:
ma sie ambicje na reprezentację jednak trzeba zacząc grać dobrze w jakieś lepszej lidzie.

Gra w tej samej co Franek, a:

Ale strzela bramki w reprezentacji :D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lut 2006, 17:24

cloner pisze:Teraz Janas bedzie mial pretekst, zeby nie brac Frankowskiego na MŚ Cool
wystarczy, ze Rasiak strzeli wiecej goli w lidze anizeli Franek
Jeszcze jest istotniejsza sprawa która zadecyduje o grze w karze (cloner słuchaj uważnie bo nie bede powtarzać):
PRZYDATNOŚĆ DO GRY W KADRZE, ZGRANIE I ZROZUMIENIE Z POZOSTAŁYMI GRACZAMI KADRY
a jesli tymi kategoriami bedzie sie kierował Paweł Janas to jestem spokojny o miejsce Frankowskiego w kadrze
Fakt teraz Rasiak będzie miał większe szanse aby znaleźć się w kadrze na MŚ, lecz napewno nie kosztem Frankowskiego. Choć jak Janas bedzie myslał kategoriami rozumowania clonera to wszystko jest możliwe.
cloner pisze:I stalo sie to, czego Frankowski nie chcial
Myśle że Frankowski miał to w dupie

pozdrawiam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8708
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lut 2006, 17:32

Choć jak Janas bedzie myslał kategoriami rozumowania clonera to wszystko jest możliwe.
i tu błąd :lol:
to ja zaczynam myslec kategoriami Janasa ;)
myslalem, ze sie juz przyzwyczaili ludzie, ze Janas nie lubi Frankowskiego :lol:
PRZYDATNOŚĆ DO GRY W KADRZE, ZGRANIE I ZROZUMIENIE Z POZOSTAŁYMI GRACZAMI KADRY
przeczytalem, zrozumialem, ale wiem, ze Janas i tak go powoła :)
Fakt teraz Rasiak będzie miał większe szanse aby znaleźć się w kadrze na MŚ, lecz napewno nie kosztem Frankowskiego
tylko nie fakt :P

a tak serio - to bedzie ostra walka o miejsce na mś :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lut 2006, 17:36

cloner pisze:przeczytalem, zrozumialem, ale wiem, ze Janas i tak go powoła
powołać, może i powoła. Powiem więcej, może rasiak zaliczy kilka minut w jakims meczu. Oczywiście nic nie pokaże i więcej nie zagra. Bo już podczas imprezy nie ma sentymentów, Janas bedzie walczył o dobry wynik i o swoją posade - więc raczej bedzie dobierał zawodników wg aktualnej formy, a tak na prawdę to że Rasiakowi szło przyzwoicie w Derby, nie oznacza, ze również w Southampton bedzie trafiać regularnie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lut 2006, 17:45

I zasada cloner. cloner zawsze odpisuje. Zawsze
cloner pisze:przeczytalem, zrozumialem, ale wiem, ze Janas i tak go powoła
Niestety tu masz racje
cloner pisze:a tak serio - to bedzie ostra walka o miejsce na mś
Miejsca w ataku są 4. Smolarka licze jako pomocnika, więc pewniaki Żurawski, Frankowski (załatwili Janasowi, a w pewnym momencie uratowali mu posade), Rasiak (jak będzie grał w klubie) i ostatnie miejsce powalczą Saganowski, Piechna, Niedzielan, Olisadebe(Janas jeszcze w niego wierzy), Najlepiej prezentuje się teraz Niedzielan.
Wracając do Frankowskiego mysle że jakby Janas go nie powołał byłoby to troche nie fair w stosunku do Tomka(zakładając że bedzie prezentował dobra forme). Poza tym Janas miałby przewalone u pismaków co oznaczało by wojne, a przy niepowodzeniach kadry na mundialu Janas pożegnałby sie z praca szybciej niz Endżel.

pozdro

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lut 2006, 18:19

Zgadzam sie Niedzielan niezle pracuje ale nieodstepuje mu rowniez sagan - czekam jeszcze na Piechne - wtedy dopiero bedzie jadka

Ale wiecie, ze Rasiak moze teraz miec wieksze szanse na wyjazd do Niemiec, poniewaz bedzie grac razem z Kosowaski (jezeli ten wogole bedzie grac, po tej kontuzji - ale chyba tak) a jak wiadomo nie liczac Kosy, Krzynia (ktory rowniez ma problemy) nie ma dobrego skrzydlowego - no chyba ze Ebi - i chyba tak sie stanie bo w napadzie mamy urodzaj a Ebi moze zarabiscie grac na ksrzydle - Ale tak czy owak Kosa powinien znalezc sie w kadrze - moze i w pierwszym skaldzie repry (dla mnie bedize walczyc z krzyniem bo Ebi bije ich teraz na leb :!:)
Wiec Janas moze wyjsc z zalozenia ze chlopaki sa zgrani - wkocu beda grac z soba przez kilka miesiecy (chyba) i tak powstanie wyjsciowa 11 - z kosa i Rasiakiem - pierwszy bedzie kiwal i dowsrodjkowywal na kanciasta glowe Rasiak - a ten uciszy niemieckie trybuny :!:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 08 lut 2006, 19:57

czeher pisze:pierwszy bedzie kiwal i dowsrodjkowywal na kanciasta glowe Rasiak - a ten uciszy niemieckie trybuny Exclamation

Taa... chyba jak kupi ich zespol z ligi regionalnej.

Moim zdaniem Rasiak w jakiejkolwiek bylby formie, nie bedzie nadawal sie do taktyki Janasa i tyle. Dostawal juz tyle szans w kadrze, ze teraz powinien ustapic miejsca na ławce Niedzielanowi, Saganowskiemu badz Piechnie.

archie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 09 lut 2006, 15:20

Lakier pisze:Taa... chyba jak kupi ich zespol z ligi regionalnej.

Moim zdaniem Rasiak w jakiejkolwiek bylby formie, nie bedzie nadawal sie do taktyki Janasa i tyle. Dostawal juz tyle szans w kadrze, ze teraz powinien ustapic miejsca na ławce Niedzielanowi, Saganowskiemu badz Piechnie.

Też tak sądzę. Miał już tyle szans i nic nie pokazywał, myslę że cierpliwość Janasa sie powoli kończy ale on i tak będzie na niego stawiał.
Babel pisze:cloner napisał:
I stalo sie to, czego Frankowski nie chcial

Myśle że Frankowski miał to w dupie

Frankowski napewno o tym nie myślał, co go obchodzi życie Grzesia :P

Babel pisze:Wracając do Frankowskiego mysle że jakby Janas go nie powołał byłoby to troche nie fair w stosunku do Tomka(zakładając że bedzie prezentował dobra forme).

Zdecydowanie masz rację Tomek napweno już sobie uświadomił że nie ma pewnego miejsca w składzie choćby grał niewiadomo jak :? I to jest najgorsze :(

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 lut 2006, 22:27

No spox nigazz :)
Mozesz dac taka samą ankiete jak byla w tym wczesniejszym temacie

Wymień emotę w swoim poście na poprawnie napisany mój nick i będzie dobrze :wink: // Niggaz

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lut 2006, 7:40

To był znów stary dobry "Razor Man" (Człowiek Brzytwa), jak nazywali Rasiaka przed rokiem angielscy kibice. Polak strzelił ładnego gola, poprowadził zespół do wysokiego zwycięstwa, a dziennikarze "The Sunday Times" wybrali go na gracza meczu.

Southampton pokonał Sheffield Wednesday 3:0. Polak trafił do siatki w 48. minucie. Po dośrodkowaniu z rzutu wolnego przyjął piłkę w polu karnym i z półobrotu strzelił ładnie po ziemi przy słupku.

- W meczach z Reading i Preston mogłem zdobyć co najmniej trzy bramki, ale niestety się nie udało. W drugim spotkaniu miałem wielkiego pecha. Bramkarz spisywał się znakomicie. Raz wygarnął piłkę z linii bramkowej, a raz ja strzeliłem w słupek. Wiedziałem jednak, że w końcu szczęście się do mnie uśmiechnie. Kiedy przed rokiem zaczynałem grać w Derby, strzeliłem tylko jednego gola w pierwszych sześciu spotkaniach, ale potem trafiłem aż siedem razy w ośmiu meczach. Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo – powiedział Rasiak.

zrodlo - superexpress

tak jak sadzilem, Rasiak w Championship sobie bedzie radzic bez problemow :-)
mysle, ze w nastepnych meczach rowniez bedzie zdobywac gole :-)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lut 2006, 11:22

cloner pisze:tak jak sadzilem, Rasiak w Championship sobie bedzie radzic bez problemow
nie tylko ty tak sądziłeś. Ja tez byłem przekonany, ze w 2 lidze będzie strzelał, bo pokazał w Debry County, ze nadaje się własnie na ten szczebel rogrywek.
Szkoda, że sobie nie radizł w Tottenhamie - mielibyśmy bramkostrzelnego napastnika, który potrafi strzelić gola van der Sarowi, czy Reinie, a tak mamy zawodnika, który potrafi pokonać młodego Białkowskiego na treningu.
Jak się nie ma co się lubi ....

Hola, hola [jak cytuje zaza :P] mamy jeszcze Franka w Wolverhampton - zobacyzmy, kto sie lepiej zaprezentuje do mundialu, zostało jeszcze kilkanaście meczy.

Awatar użytkownika
Adriano_FcI
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adriano_FcI » 27 lut 2006, 12:02

Noi Żurawskiego w Celticu ..:D
On to ma talent do strzelania.. :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lut 2006, 16:00

mamy jeszcze Franka w Wolverhampton - zobacyzmy, kto sie lepiej zaprezentuje do mundialu, zostało jeszcze kilkanaście meczy
chyba na ławce rezerwowych :lol2:

a Rasiak spokojnie, bedzie strzelal coraz czesciej :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”