FMy - Strona 481

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 wrz 2008, 22:40

Akarin pisze:KajoFC, nie jest to błąd. To sie zdarza kiedy zawodnika zamiast do domu wysłałeś do fizjoterapeuty. Wtedy taka kontuzja/ choroba może sie zdarzyć. Mi też taki kiedyś Freia rozłożyło.
Nigdy nie wysłałem zawodnika do fizjoterapeuty zawsze do domu albo do specjalisty. Gago se grał normalnie aż tu taki cyc odkąd go kupiłem do Interu nie miał nigdy kontuzji (ponad 1,5 roku gra u mnie) więc mnie zdziwiło że taka "choroba" go dopadła :> A w ogóle jaka to choroba jest znana ludzkości że kładzie zawodnika na 8 miechów :evil:

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 20 wrz 2008, 0:37

KajoFC pisze:A w ogóle jaka to choroba jest znana ludzkości że kładzie zawodnika na 8 miechów
Ba ja znam taką co kładzie nawet na 9 miesięcy, chodź jedynie zawodniczki :P

Ostatnio rozpocząłem sobie grę Parmą w Serie B. Nie powiem jak na razie gra się bardzo komfortowe, w drugiej lidze sezon bez porażki
Obrazek
po 5 kolejkach Serie A pierwsze miejsce z bilansem 3-2-0
Obrazek
Jednak teraz przede mną mecze z Romą i Interem więc pewnie trochę spadnę. Ogólnie bardzo ciekawa drużyna, młodzi, perspektywiczni zawodnicy, budżet z którym można zacząć budować solidną ekipę i niezłe zaplecze szkoleniowe. Przy okazji polecam piłkarza Dimitar Makriev, moje małe odkrycie w FM 08, sprawdził się zarówno w Fiorentinie (ponad 20 goli i 9 ! asyst jako zmiennik) jak i w Parmie (22 gole przy częstej rotacji napastników) a który kosztował mnie ok 180tys euro :]
Obrazek

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 wrz 2008, 0:57

McSuchy pisze:Przy okazji polecam piłkarza Dimitar Makriev, moje małe odkrycie w FM 08, sprawdził się zarówno w Fiorentinie (ponad 20 goli i 9 ! asyst jako zmiennik) jak i w Parmie (22 gole przy częstej rotacji napastników) a który kosztował mnie ok 180tys euro :]
A jak grał w Polsce, to pseudospecjaliści wśród kibiców uważali, że to miernota, tymczasem w rzeczywistości on też nie gra źle.
Natomiast Makriev w mojej grze jest jednym z najciekawszych transferów - kupił go Aszdod z Mariboru za 700 tysięcy funtów, po czym po roku doskonałej gry (26 meczów i 24 bramki, trochę asyst) sprzedali go (choć mają grać w LM :rotfl: ) do Espanyolu za 65 tysięcy funtów (!), mimo tego, że on nie miał żadnej klauzuli.
Brawo dla Aszdodu, tam na pewno to nie Żyd jest księgowym. :wink:

Ja tymczasem prowadzę Wisłę, bo dokonuję małego eksperymenciku - stworzyłem sztucznie niesamowicie utalentowanego juniora, dałem mu PA 200, CA chyba 120 na początek, ustawiłem podobnie do siebie z czasów amatorskiej gry w piłkę i sprawdzam, jaką szansę rozwoju ma taki grajek (na początku gry osiąga pełnoletność) w Polsce. Oczywiście już chce go pół Europy po pierwszym sezonie, ale na szczęście pieniądze są i Cupiał nie przyjmuje mi ofert.
Poza tym Wisłę prowadzi się sympatycznie - jakimś cudem (gram na najnowszym update) w pierwszym sezonie udało mi się awansować do LM, skąd po fazie grupowej dostałem się do UEFA, w pierwszej rundzie wiosennej rozgromiłem Litex, by w kolejnej rundzie po 0:1 na wyjeździe i 2:1 u siebie odpaść z Tottenhamem po dwóch świetnych meczach. Ogromnym atutem gry jest to, że od początku na free transfer jest MASA niesamowicie utalentowanych Brazylijczyków i Argentyńczyków, przez co za darmo niesamowicie wzmocniłem Wisłę.
Zaczynam właśnie drugi sezon i kończę usuwanie pierwotnych graczy Wisły - właśnie czekam na podpis pod kontraktem Łobodzińskiego, którego wyrzucam do Lecha, za niego przychodzi Bonin (standardowo przesadzony), który Łobo zjada w grze na śniadanie. Mam nadzieję zagrać kolejny tak dobry sezon i podnieść jeszcze współczynnik Polski, by za dwa-trzy lata doczekać się mistrza Polski od razu w LM.
Podejrzewam jednak, że odejdę, gdy wykupią mi mój wielki talent, to skończę grać i poczekam już na FM 09, bo czasu na grę jest od początku sezonu coraz mniej.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 22 wrz 2008, 7:58

ADDM '09 Data Update v1.1
Release Date: 12.09.2008

Date update including 2008/2009 season changes brought to you by ADDManager.com...

+ Based on 8.0.2 database
+ All around the world, nearly 10000 transfers added
- 1041 England
- 926 Turkey
- 872 Spain
- 820 Italy
- 721 Germany
- 686 France
- 514 Portugal
- 477 Greece
- 455 Poland
- 436 Holland
- 410 Argentina
- 316 Denmark
- 302 Scotland
- 249 Ukraine
- 238 Belgium
- 204 Romania
- 189 Croatia
- 184 Serbia
- 177 Switzerland
- 148 Czech Republic
- 146 Israel
- 145 Austria
- 110 Bulgaria
- 108 Finland
- 105 Slovenia
- 102 Norway
- 92 Australia
- and hundreds of transfer from other countries...
+ Many loans added, finished loan contracts updated
+ Released players updated
+ Removed old bans and injuries
+ 500 staff changes added
+ Board changes added
+ Relegation& Promotions in 53 European Leagues
+ EURO Coefficiens of 53 European nation updates
+ Winners of 78 Cups and Leagues in Europe updated
- 2007 winners are changed to 2006 winners
+ European participants of 53 countries updated with correct seedings
+ Transfer budgets are updated
+ 155 new season kits updated
+ Retired players added
+ 235 new shirt numbers added
+ Hundreds of player attributes updated
+ Co-ownership results added
+ Preferred formations of many managers updated
+ 2 ADDM Awards added
+ "Fake" parts of the game removed
+ Fixed Manchester City's balance problem.

For the Installation:
Extract the "ADDM '09 Data Update v1.1.rar" file and put the "ADDM '09 Data Update" folder to the directory below
"MY Documents\Sports Interactive\Football Manager 2008\db"
Start a new game and choose "ADDM '09 Data Update".

Pobrać można tu --> http://rapidshare.com/files/144743515/A ... e_-_En.exe

Smacznego :D

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 24 wrz 2008, 9:52

Wczoraj sobie zasiadłem do Fma po tygodniowej przerwie i udalo mi sie wygrac Puchar Narodów Afryki z prowadzona przezemnie Ghana w finale pokonujac Nigerie 2-1 a jesli chodzi o Polonie Wawa to jest bardzo dobrze mam własnie poczatek marca i jak narazie jestem w Cwiercfinale Pucharu Extraklasy oraz Pucharu Polski w Lidze Mistrzów odpadłem w Grupie (Barca,Kopenhaga,Lyon)natomiast w Lidze jestem 1 mam dwa punkty przewagi na Jaga i jak narazie jestem niepokonany w tym sezonie w rozgrywkach Ligowych :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 wrz 2008, 12:12

Ściągnąłem najnowszy update z CM Revolution (chyba też ich autorstwa) i muszę powiedzieć, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Poza jednym, dość poważnym, błędem - masą piłkarzy z Brazylii i Argentyny, którzy na początku są na free transfer, mają ogromne możliwości i talent, a przy tym niewielkie wymagania płacowe (do mojej Wisły przeszedł bramkarz Calatayud, który od dwóch lat jest najlepszym bramkarzem w Polsce i gra naprawdę doskonale, przy czym był na free transfer i przyjął kontrakt 625Ł tygodniowo :rotfl: , czy też ofensywny pomocnik Albornos, o którego biła się cała Anglia z Włochami, który przyjął jakieś 1.100 Ł na tydzień i w pierwszym sezonie strzelił 16 goli i miał 20 asyst, choć zagrał tylko w jakiś 25-30 meczach) i łatwo ich ściągnąć do Polski, to update jest naprawdę świetny - umiejętności graczy są bliskie rzeczywistym, jest ciekawie odwzorowana Ameryka Płd. i naprawdę gra się super.
Tradycyjnie jest strasznie przepakowana Jagiellonia, ale to już nie błąd, tylko tradycja. :wink: W pierwszym sezonie 3 miejsce w lidze, później klęska w UEFA i teraz znów czołówka tabeli i daleko w pucharach krajowych.
Zacząłem prowadzić oczywiście Wisłę i stworzenie w Krakowie zespołu europejskiej klasy przyszło mi z wielką łatwością - kilku piłkarzy świetnych z free transfer + Pavlyuchek + szczęście dało mi awans do LM - wylosowałem Celtic w 3 rundzie kwalifikacyjnej, u siebie 2:0, na wyjeździe 1:0 i awansowałem po nerwowej końcówce rewanżu w Glasgow. Zastrzyk gotówki, ogromne wpływy z biletów i naprawdę dobrze przygotowana taktyka spowodowały, że w grupie z Villareal, Sportingiem i Chelsea wyszedłem z trzeciego miejsca i w zimie dokonywałem ogromnych wzmocnień pod kątem pucharu UEFA - tam też mi dopisało szczęście i w pierwszej rundzie eliminacyjnej wylosowałem Lewski Sofia.
Jakiś błąd jest jednak w grze i nie można zawsze wykonać wszystkich zmian w kadrze zgłoszonej do rozgrywek europejskich - przez to zespół był znacznie osłabiony, z Lewskim łatwo dwa razy wygrałem, ale później z Tottenhamem już było ciężej i po porażce (niesprawiedliwej :| ) na wyjeździe 1:0 u siebie wygrałem 2:1 (bramka stracona w 90 minucie :x ) i odpadłem z Europy.
W Polsce łatwo i bez wysiłku wygrałem wszystko, co było do wygrania - tuż za mną jednak była zawsze Legia Warszawa, która w lidze, PP i PE była zawsze druga, w sezonie przegrała (w polskich rozgrywkach) trzy razy (!!) - raz ze mną w lidze i dwa w finałach pucharów krajowych. :haha:
Kolejny sezon jednak nie jest już tak różowy w ich wykonaniu - w lidze daleko, z klubu wszyscy chcą odejść robić karierę (pewnie dlatego, że w stolicy za ciasno, Chinyama negocjuje ze Śląskiem Wrocław, a Roger z Lechem :rotfl: ), tymczasem moja Wisła przez brak sensownego rywala w lidze ma 12 punktów przewagi... W lutym nad drugim Lechem, w PE i PP spokojnie odprawiliśmy już Legię, przez co pozostali rywale są zupełnie niegroźni.
Za to w europejskich rozgrywkach dokonujemy cudów - po awansie do LM (dwa zwycięstwa nad CSKA Moskwa!) obawiałem się trochę grupy, bo trafiliśmy na OM (puchar UEFA i superpuchar), ManU i Sporting. Tymczasem z ManU i Sportingiem wygrałem u siebie, zremisowałem w Lizbonie i przed ostatnią kolejką miałem dwa punkty przewagi nad OM i przed sobą mecz z nimi na Reymonta. Tu wstyd się przyznać, musiałem oszukiwać, żeby osiągnąć oczekiwany wynik. :lol: Do 77 minuty prowadziłem, więc na ostatni kwadrans wszystkich przesunąłem do ataku i na bramkę za Calatayuda wstawiłem Piotra Brożka - chciałem przegrać, bo Sporting przegrał z ManU i porażka dawała mi 3 miejsce i awans do UEFA.
Przegrałem 1:2 po bramce w ostatniej minucie dla OM i w UEFA wylosowałem Aston Villę (0:1 w Birmingham i 1:1 w Krakowie), po czym przeszedłem Palermo 1:1 w Palermo i 2:0 na Reymonta awansowałem do ćwierćfinału UEFA, gdzie były już tylko dwie przeciętne ekipy - Braga i Osasuna. Los się znów do mnie uśmiechnął i trafiłem na ekipę z Pampeluny, przez co półfinał UEFA jest na wyciągnięcie ręki.
Strasznie łatwo to wszystko mojej Wiśle przychodzi, tym bardziej, że w UEFA gramy bez drugiego PL i Albornosa, który do czerwca nie będzie trenować.

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 03 lis 2008, 1:06

Demo najnowszego FM 2009 http://www.gameshadowdemos.com/fm2009/strawberry/

ENJOY ! :beer:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 lis 2008, 7:16

Już wczoraj ściągnąłem :D niezły jest :) tylko czekać aż full wypuszczą :D

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 03 lis 2008, 13:42

Mnie jakos nie lezy tylko ten widok 3D...bede gral na "kuleczkach" :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lis 2008, 13:50

ja też. Taki trochę bajer dla dziecie fify i pes-a

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 lis 2008, 13:56

Samael pisze:Mnie jakos nie lezy tylko ten widok 3D...bede gral na "kuleczkach" :mrgreen: :mrgreen:
dokładnie jeszcze kopią tą piłkę tak śmiesznie jak kukiełki :D nie ma to jak kuleczki :D
szkoda że wczoraj ściągnąłem demo i dziś je usunąłem ;/ ograniczenie na demku że można tylko pół sezonu trzasnąć :P więc nie pozostaję nic innego jak czekać na pełną wersję na cmrev.com piszą że u nas premierę przesunęli o tydzień jeszcze więc FM nie wyjdzie jak planowano na 14 lis. tylko 21 ;/ szkoda ale nic trza czekać :)

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 03 lis 2008, 15:02

Czekam na te date z niecierpliwoscia...daje reke uciac,ze zas patche beda potrzebne... :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 lis 2008, 15:49

Samael pisze:Czekam na te date z niecierpliwoscia...daje reke uciac,ze zas patche beda potrzebne... :mrgreen: :mrgreen:
No i tej ręki raczej nie stracisz ;)
Demo, które kilka godzin temu pojawiło się w sieci do pobrania, nie zawiera tylu błędów, jak niektórzy się spodziewali. Nie zmienia to faktu, że patch 9.0.1 ujrzy światło dzienne.
SI wypuści niedługo patcha więc będzie okey , bo wkurzają te podwójne litery przy wpisywaniu czegokolwiek :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lis 2008, 16:48

ej to demo naprawde zajmuje 1 gb??bo na tym linku tyle zajmuje??bo zazwyaczaj pelna wersja miala max 700 mb a tu tyle??ile bedzie zajmowac pelna werjsa??

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lis 2008, 17:27

Nom naprawdę tyle zajmuje :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”