FMy - Strona 482

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 03 lis 2008, 17:59

Pelna wersja ma byc na dvd, tak gdzies kiedys przeczytalem nie wiem ile w tym prawdy. oznaczaloby to ze baza sie powiekszyla no i ze grafik bedzie znacznie wiecej.

StryQ
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: StryQ » 03 lis 2008, 20:48

szkoda, ze nowy fm nie obsluguje mojej karty (radeon 9200), chociaz 128 mb ma :|

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 03 lis 2008, 22:09

FM 2009 bedzie juz na dvd,a demko zajmuje prawie 1 GB :) Poki co rozegralem 3 spotkania,no i mam kolejnego babola - rzuty karne :roll: Strzał w rog jest dla bramkarza nie do obrony...wygralem,bo przeciwnik strzelil w srodek bramki i bramkarza,strach pomyslec co by bylo gdyby wszyscy trafiali :]

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 03 lis 2008, 22:40

Zaczalem standardowo Realem. Gram juz efemowy miesiac i mam 7 kontuzji, nie zmienialem nic w treningu. nie podoba mi sie taki rozwoj sytuacji;] Gra dziala zauwazalnie szybciej niz fm08, choc to akurat raczej sprawka okrojonej bazy dema.

Transfery- Pandeva i Joe Cole'a wyjalem bez problemu, przeplacajac bo po 25 mln E za kazdego, tak dla sprawdzenia. probowalem Rossiego wyjac, oferowalem 35 mln, Villareal ciagle chcialo 41,5 banki, negocjacje trwalyby chyba w nieskonczonosc, nie zbijali nic z ceny, minialnie nawet, mimo ze proponowalem rozmaite mozliwosci splaty. Wiec raczej na minus.

Dostalem juz kilka propozycji z niszych klubow transferow i wypozyczen mlodych zawodnikow- jesli ta opcja dobrze zadziala to wreszcie moze byc ciekawie z budwaniem dobrych rezerw.

Aha aha i Salgado wypozyczylem w ten sam dzien w ktorym zroblem go dostepnym do transferu- w 08 to bylo nie do pomyslenia.

Gram dalej :D

edit: tylko u mnie nie da sie zrobic strzalki na ukos w ekranie taktyki?

Awatar użytkownika
vieira4
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieira4 » 04 lis 2008, 14:52

Peepe- według tego co czytałem na cmrev ruszanie strzałeczkami w tej wersji nie będzie możliwe. Poczekam do fulla..

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 05 lis 2008, 1:39

vieira4 pisze:Peepe- według tego co czytałem na cmrev ruszanie strzałeczkami w tej wersji nie będzie możliwe. Poczekam do fulla..
Z tego co czytalem tam na forum, to za jakis czas w ogole nie bedzie mozna tego robic i ponoc SiS chce sie z tego kompletnie wycofac i zachecic graczy do uzywania jedynie suwaczkow.W wersji full prawdopodobnie bedzie tak jak w demie...Pepe mnie w dzialaniu gry dobija dlugie oczekiwanie na widok boiska - niewazne czy to 3D czy 2D - w 2008 to byl moment ,a tu dluzsza chwila...mam nadzieje,ze to wina dema.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 05 lis 2008, 12:02

Kiepsko z tmi strzalkami bo w mojej ulubionej taktyce 1-4-2-3-1 boczni ofensywni pomoncicy mieli strzalki do skrzydel i tam biegali. teraz praktycznie caly czas siedza na skrzydle co powoduje luke w srodku wiec taktyka raczej sie nie sprawdza.
Samael u mnie z zalaczonym torrentem i dc++, poczta i przegladarka gra tez zalicza zwisy, szczegolnie po zmianach zawodnikow gdy ma wrocoic do widoku boiska, widac wtedy najwiecej obliczen wykonuje. ogolnie jednak chodzi plynnie i jestem zadowolony, zobaczymy jak bedzie z wieksza baza danych bo w demie rozmiar jej jest niewielki.
Pogralem pare dni w fifa manager, dla mnie to badziwie straszne. wplyw taktyki mizerny, zawodnicy bardzo szybko wymiekali fizycznie, nawet przy zmianach i rotacji, na treningu standardowym bo nie chcialo mi sie w nim grzebac. dwa razy zwalniano mnie z Realu po mistrzostwie i polfinale LM mimo ze takie zalozenia dawalem przed sezonem. FM rzadzi

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 05 lis 2008, 13:23

Ja nie bluznie...nie odpalam zadnych Fifa manager czy CM.Od czasu rozpadu tworców CM kibicuje i gram tylko w FM, no i w Managerzone :D.Sorry,ale po rozpadzie gralem w CM4 i byl to gniot straszliwy - sie zrazilem :]

Awatar użytkownika
Dante.
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dante. » 05 lis 2008, 22:55

Ten tryb 3d jakoś nie przypadł mi do gustu. Nazwałbym tą całą animację 'zamuloną' . Raczej zostanę przy zwykłych kuleczkach. Na pozytyw w tej grze na pewno konferencje prasowe. Podoba mi się to, że pytania są bardziej zróżnicowane aniżeli miało to miejsce w poprzednich wersjach. Martwi mnie tylko brak pamięci RAM, co zapewne złoży się na niezbyt płynną rozgrywkę. A to zniechęca, uwierzcie :) Także podpowiedzi asystenta podczas meczu na duży plus ;)

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 06 lis 2008, 8:04

Dante. pisze:Ten tryb 3d jakoś nie przypadł mi do gustu. Nazwałbym tą całą animację 'zamuloną' . Raczej zostanę przy zwykłych kuleczkach. Na pozytyw w tej grze na pewno konferencje prasowe. Podoba mi się to, że pytania są bardziej zróżnicowane aniżeli miało to miejsce w poprzednich wersjach. Martwi mnie tylko brak pamięci RAM, co zapewne złoży się na niezbyt płynną rozgrywkę. A to zniechęca, uwierzcie :) Także podpowiedzi asystenta podczas meczu na duży plus ;)
No w takim wydaniu to kontaktu z prasa nie bylo jeszcze,a i konferencji nie bylo w ogole w poprzednich czesciach,tylko pojedyncze pytania zadawane przez dziennikarzy - nalezy to rozgraniczac kolego ;) Konferencje sa absolutnym novum i bardzo mnie cieszy ten dodatek :D

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 06 lis 2008, 16:24

Polecam dówch zawodników dobrych do ligi polskiej

Alan
Jonathan Lopez

Obydwaj są młodzi, przy odpowiednim treningu staną się dobrymi zawodnikami.Alan to wysunięty napastnik, Lopeza mozna ustawiac tez jako ofensywanego pomocnika

Awatar użytkownika
Dante.
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dante. » 06 lis 2008, 17:46

Samael pisze:
Dante. pisze:Ten tryb 3d jakoś nie przypadł mi do gustu. Nazwałbym tą całą animację 'zamuloną' . Raczej zostanę przy zwykłych kuleczkach. Na pozytyw w tej grze na pewno konferencje prasowe. Podoba mi się to, że pytania są bardziej zróżnicowane aniżeli miało to miejsce w poprzednich wersjach. Martwi mnie tylko brak pamięci RAM, co zapewne złoży się na niezbyt płynną rozgrywkę. A to zniechęca, uwierzcie :) Także podpowiedzi asystenta podczas meczu na duży plus ;)
No w takim wydaniu to kontaktu z prasa nie bylo jeszcze,a i konferencji nie bylo w ogole w poprzednich czesciach,tylko pojedyncze pytania zadawane przez dziennikarzy - nalezy to rozgraniczac kolego ;) Konferencje sa absolutnym novum i bardzo mnie cieszy ten dodatek :D
Oczywiście, pamiętam, że w poprzednich wydaniach nie było konferencji prasowych, tylko pojedyncze pytania. Po prostu nie uwzględniłem tego dokładnie w moim poście ;)

Ostatnio gram w Fm 2007 gdzie prowadzę Wisłę Kraków. Mam 2012 rok i od początku tj. 2006 zdobyłem wszystkie możliwe mistrzostwa Polski ( 6 tytułów ), co w sumie nie jest wielkim osiągnięciem. Do tego dochodzi 6 superpucharów i 4 Puchary Polski. Jeśli chodzi o rozgrywki europejskie, to w ostatnich dwóch sezonach osiągnąłem ćwierćfinał, co jednak mnie nie zadowala, bo liczę na wygraną. Z ciekawości spojrzałem właśnie w Fm scouta( co nie zdarza mi się często - czysta ciekawość umiejętności) i wpadłem w zdumienie. Mam zawodników, których PA wynosi nawet 196 :shock: Kilku jest takich. Z reguły waha się ono w granicach 170 - 180, co też jest dobrym wynikiem. W fm-a 2008 to grałem tylko jednego sejwa - RC Lens i skończyłem w listopadzie. Z tego co pamiętam to zajmowałem miejsce w granicach 6-9.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 15 lis 2008, 3:04

A ja zyjac w Anglii zamowilem juz fma i myslalem ze zagram w dniu premiery a tu lipa :( moze dzis przyjdzie kurier ;D. Juz sie doczekac nie moge ^^ oj moja praca ucierpi na tym :P

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 15 lis 2008, 11:19

THEMANIEK pisze:A ja zyjac w Anglii zamowilem juz fma i myslalem ze zagram w dniu premiery a tu lipa :( moze dzis przyjdzie kurier ;D. Juz sie doczekac nie moge ^^ oj moja praca ucierpi na tym :P
Ja tam lece do kraju 23,wiec sobie nabede wersje polskojezyczna :P

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 15 lis 2008, 16:15

no i kurier nie przyszedl sukinkot. a myslalem ze weekend bedzie spokojny a tu nic trzeba czekac do poniedzialku :evil: :evil: . a dzisiaj i need to reset my mind.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”