FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 482

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 20 wrz 2007, 12:59

2 remisy też wam dużo nie dają :lol: Real jest na gazie :D A zarzad nie darzy już takim zaufaniem Ryjka jak kiedys. 3:0 z Lyon go jak narazie nie broni. I jeszcze ta dymisja Jose, cos w tym musi byc.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 wrz 2007, 13:05

Bruno Banani pisze:I jeszcze ta dymisja Jose, cos w tym musi byc.
Co ma być i w czym? Co ma dymisja Jose wspólnego z Barceloną? Nic.

Postawa Realu też nie ma większego znaczenia. Oczywiście nie można sobie pozwolić na utratę dystansu do lidera, ale poczekajmy na potyczki Realu z silniejszymi ekipami. Póki co terminarz im sprzyja, ale ich prawdziwą siłę poznamy później. Barcelona najbliższe spotkania gra z Sevillą i Saragossą. Moje minimum to 4 punkty i taki rezultat będzie w miarę korzystny. Z Sevillą oczywiście trzeba powalczyć o zwycięstwo, ale różnie może być. To będzie trudny mecz zważywszy na naszą indolencję w ofensywie. Saragossa z kolei bardzo słabo wystartowała i w ogóle nie przypomina drużyny z ubiegłego sezonu.
Bruno Banani pisze:A zarzad nie darzy już takim zaufaniem Ryjka jak kiedys.
Zarząd nie darzy Ryjka zaufaniem :> Skąd takie info :> Raczej media a nie zarząd.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2007, 13:09 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 20 wrz 2007, 13:08

Ok, odezwe się po tych dwóch meczach. Jesli się myliłem będe bił się w pierś. :lol: pzdr

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 20 wrz 2007, 15:48

peepe pisze:Nurni Flowenol gdzie to wyczytales? jest tam moze mowa o tym ze koniec tego porytego sporu o prawa telewizyjne w Hiszpanii? Bo przeklada sie on na kraje azjatyckie i na wielu przez to Polakow
Wink

http://www.canalplus.pl/program/find

Canal+Sport2

21.55 Piłka nożna Liga hiszpańska Mecz FC Barcelona - Sevilla FC

I przede wszystkim:

http://www.canalplus.pl/main.php?forum/topic/6-1899

Administrator C+:

W najbliższy weekend transmitować będziemy następujące mecze ligi hiszpańskiej:
22.09 sobota godz. 21:55 Barcelona - Sevilla - CANAL+ Sport2
23.09 niedziela godz. 20:55 Valladolid - Real Madryt - CANAL+ Sport

Plus ciekawy komentarz:

mecz Valladolid z Realem jest przykładem bojkotu w strone SogeCable i Media Pro od Hiszpańskiej LFP bo planowana transmisja na 21.00 dla której C+ Spain ułożył sobie program została przesunięta przez LFP na 20.00 gdzie dawno dotychczas nie było w niedziele w Espanyi meczy o 20.00. To dopiero numery!!! Wychodzi na to że nasze C+ nie pokaże meczu Realu bo sygnał bedzie zablokowany przez C+Spain które jako jedyne bedzie pokazywać mecz a nawet jeśli sie coś wyjaśni w co nie wierze to i tak nasze C+ bedzie musiało zmienić niedzielny program.Natomiast na dzień dzisiejszy możemy być spokojni o transmisje meczu Barcy w sobote gdyż sygnał poleci przez Europe bo mecz pokazuje La Sexta a z kolei La Sexta we współpracy z Media Pro wypuszcza sygnał poza Hiszpanie.Cóż wielki galimatias ale to sie szybko nie wyjaśni i tylko na takiej podstawie bedzie można określić transmisje meczu w naszej C+...Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 wrz 2007, 22:33

Akurat obecność meczu Barcelony w planie transmisji nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem bo poprzednie spotkania też były w planie. Słowa admina to już co innego. Mam nadzieję, że to prawda i spokojnie obejrzę ten mecz w pubie :P

Tymczasem Leo niszczy nie tylko na boisku :lol:

Obrazek
:lol2:

No i załapał u mnie plusa za taką fajna koszulkę na konferencji prasowej:
Obrazek
:spoko: :lol:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 21 wrz 2007, 13:16

Wiele wskazuje na to, ze oprocz sobotniego spotkania z Sevilla kibice FCB oraz posiadacze cyfry zobacza sobie takze srodowy mecz z Saragossa :jupi:

http://www.canalplus.pl/program/find

Canal+Sport2, Sroda

21.55 Piłka nożna Liga hiszpańska Mecz FC Barcelona - Real Saragossa

:chill:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 wrz 2007, 20:21

Niezły maraton mi C+ urządza, ale bynajmniej nie mam im tego za złe :P Do listy życzeń odnośnie jutrzejszego meczu dopisuję jeszcze starego, dobrego Ronaldinho. Mecz z Sevillą to idealny moment, aby przypomnieć sobie jak się strzela takie bramki:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 wrz 2007, 0:44

Spotkanie z Sevilla trzeba wygrac. Tak jak wypadało wygrać z Osasuna tak te juz musi. Trzeba wreszcie wjechać na odpowiednie tory i zwiekszac szybkosć. Strata sie pwoieksza, a tak nie powinno byc. Do tego strata punktow z jednym z 2 głownych rywali do tytułu na wałsnym terenie ustawia przeciwnikow w dobrej pozycji wyjsciowej.
Henry sie przełamał, wiec jakas tam nadzieja jest, jeszcze Ronaldinho zacznie grac dobrze i moze Deco ustabilizuje forme i bedzie naprawde dobrze.

A co do Jose, jesli Ryjek straci posade, czego naprawde sobie nie wyobrazam, a Jese nadal bedzie na bezrobociu to jestem przekonany, że Portuglaczyk zawita na CN... Mimo ogromnej niecheci ze strony kibicow. Jednak to tylko przypuszczenia, kompletnie niepotrzebne, bo w 3 kolejnych spotkaniach Barca zdobedzie komplet. :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 wrz 2007, 1:49

Jarzinho pisze:Henry sie przełamał, wiec jakas tam nadzieja jest, jeszcze Ronaldinho zacznie grac dobrze i moze Deco ustabilizuje forme i bedzie naprawde dobrze.
Czy Henry się przełamał to dopiero zobaczymy bo jego bramka ze środowego spotkania to bardziej efekt złego strzału Gio aniżeli zasługa Francuza, ale niech będzie. Niby gol to gol, ale ja liczyłem bardziej na to, że Henry strzeli gola korzystając ze swoich olbrzymich umiejętności. Dostawienie nogi to delikatnie mówiąc jeszcze nie to, ale przyjmijmy, że od czegoś trzeba zacząć :lol: O Ronaldinho to nawet nie chce mi się pisać. Najbardziej prawdopodobne jest chyba to trzecie 'zdarzenie' a więc ustabilizowanie formy Deco.

Mou raczej trenerem Barcelony nie zostanie. Nawet jeżeli przyjmiemy, że Rijkaard poleci to nie w trakcie sezonu a po jego zakończeniu. Do tej pory Jose pewnie zdąży objąć reprezentację Portugalii. O stosunkach na linii Mourinho - kibice nawet nie wspominam. Uważam, że mamy już wystarczająco dużo gwiazd w klubie. To nie miejsce dla Jose. Zresztą jeżeli ma zamiar objąć jakiś klub w Hiszpanii to prędzej będzie się przymierzał do Realu :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 wrz 2007, 1:55

Mentor pisze:O Ronaldinho to nawet nie chce mi się pisać.
Ja widziałem tylko obszerny skrót. Ronaldinho rzucił kilka fajnych piłek. Nie wiem czego aż tak bardzo go krytykujecie.

Henry mało widoczny, ale skuteczny. :P Podobała mi się akcja Iniesty przy bramce Messiego [ dobry mecz, chociaż powinien był więcej strzelić].

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 wrz 2007, 2:06

Pisząc o Ronaldinho nie odnoszę się do konkretnego meczu, ale całokształtu jego gry w tym sezonie. Strzelił już kilka bramek, zaliczył asysty, ale gołym okiem widać, że to wciąż nie to. Napisałeś, że rzucił kilka fajnych piłek i właśnie o to chodzi. Kilka fajnych piłek i na tym koniec. To za mało. Całe szczęście, że jego nazwisko wciąż działa na przeciwników na tyle mocno, że skupia na sobie ich uwagę po czym jest w stanie odegrać piłkę do kolegów mających więcej miejsca no i przede wszystkim będących w wyższej formie. Ronaldinho ma w tym sezonie olbrzymie problemy z dryblingiem. Przy dobrym wietrze (2,5 m\s pod narty) jest w stanie minąć jednego rywala, ale potem ma problem za zatrzymaniem się albo skutecznym kontynuowaniem dryblingu i kończy się zazwyczaj stratą. Oczywiście w każdym meczu jest w stanie błysnąć kilka razy, ale to mało bo z nim problem jest taki, że albo błyszczy albo ... przeszkadza. Mnóstwo piłek jest do niego dogrywanych i albo zrobi z nich dobry użytek albo nie. Zdecydowanie wolę oglądać takiego Iniestę, który nie dość, że nie traci piłek to potrafi naprawdę poprawić grę.

Jeżeli jutro Ronaldinho zagra tak jak w poprzednich spotkaniach to znowu zapoda kilka dobrych piłek w pierwszej połowie a z biegiem czasu będzie już tylko gorzej po czym zostanie zmieniony. To oczywiście czarny scenariusz, ale chyba bardziej realny niż to, że R10 pokaże kilkadziesiąt minut dobrej piłki.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 wrz 2007, 11:34

Dinho nie gra tak jak kiedyś. Widać brak dynamiki i znów jest jakiś taki "zmęczony" :roll: Ciekaw jestem czy to czasem nie jest znów złe przygotowanie do sezonu. Z drugiej strony trzeba jeszcze poczekać, może już wkrótce znów zacznie grać tak jak potrafi.
Z Brazylijczykiem jest już tak, że nawet, jeśli nie biega dużo i nie przykłada się do gry, może w każdej chwili odmienić losy meczu.

Co do Henriego. Co z tego, że strzelił gola :!: :?: Każdy przyzwoity piłkarz by to trafił. Francuz na razie gra fatalnie i nie wiem czemu ma cały czas "dostawać" 90 minut od Ryjka. Jeśli dziś będzie podobnie jak ostatnio to wpuściłbym Eidura już po połowie meczu. Na obecną chwilę zeszłoroczna krytyka Eidura wydaje się być śmieszna. To co grał Islandczyk w tamtym sezonie, mimo iż nie było to nic nadzwyczajnego to i tak było to bardziej pożyteczne dla drużyny :lol: Niech Henry sie lepiej ogarnie, bo jak będzie tak dalej grać to powinien być dopiero 3 środkowym napastnikiem w kolejce za Eto'o oraz Eidurem. Choć Ryj "miękkie jajo" na to nie pozwoli i "gwiazdeczka" dalej będzie grać :lol: Żeby nie było tak pesymistycznie to dopiero początek sezonu i wierzę, że Henry się ogarnie i zacznie grać przynajmniej na przyzwoitym poziomie. Wierzę w niego :spoko: :P

Kadra na dzisiejszy mecz:
Oto pełna lista powołanych:
Valdés, Jorquera, Henry, Xavi, Ronaldinho, Zambrotta, Iniesta, Abidal, Oleguer, Márquez, Deco, Touré Yayá, Thuram, Sylvinho, Milito, Messi, Gudjohnsen, Giovani y Bojan.
Valdes - Zambrotta, Milito, Marquez, Abidal - Yaya, Xavi, Deco - Messi, Henry, Dinho

Sevilla jest znacznie groźniejsza na własnym terenie. Na wyjazdach nie idzie już im tak dobrze. Pełen stadion oraz dzisiejszy jubileusz, powinien pomóc zawodnikom Blaugrany w odniesieniu zwycięstwa. W sumie każdy dziś wynik będzie dobry. Zwycięstwo powinno polepszyć atmosferę wokół drużyny . Remis lub tym bardziej porażka po beznadziejnej grze utwierdzi mnie w przekonaniu(zresztą nie tylko mnie :] ) iż powinien być to ostatni sezon Rijkaarda na trenerskiej ławce Barcelony. Choć w razie zwycięstwa i tak trzeba będzie poczekać do meczów wyjazdowych z lepszym rywalem :P
Na Camp Nou Barcelona nie przegrywa i rzadko remisuje, więc wszystko mówi mi, że Barcelona mimo wszystko dziś wygra :]

P.S. Ciekawe czy znów wygwiżdżą Ronaldinho :lol2:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 22 wrz 2007, 12:01

Bask pisze:Ciekaw jestem czy to czasem nie jest znów złe przygotowanie do sezonu
jasne, jasne.zawsze to wredne przygotowanie do sezonu :roll: chlopak za dużo imprezuje o czym pisze dziś prasa katalońska (i blogerzy Sport.es)staje sie powoli nowym Ronadlo lub Adriano w kwestii imprez i stosunku do treningów

przed meczem z Ossasuna sobie niezle poszalał po klubach. a jak to wpływa na forme piłkarza wystarczyło popatrzyć jak 'cudnie' grał Ronaldo w ostatnich miesiącach w madrycie

dziś drużynę Barcelony ciągnie z przodu bardziej Messi anieżeli brazylijczyk, a szkoda bo piłkarz z niego nieprzeciętny może odzyska forme, moze to bedzie z Sevilla a moze niewiadomo kiedy

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 wrz 2007, 12:15

vakabayashi pisze:asne, jasne.zawsze to wredne przygotowanie do sezonu Rolling Eyes
Nie wyskakuj mi z tą cienką ironią. Giuly sam o tym mówił w wywiadach.
Po mundialu zawodnicy byli źle przygotowani fizycznie do sezonu 2006/2007. Między innymi dlatego tamten sezon był jaki był. Sami trenerzy mówili o tym po sezonie.
vakabayashi pisze:chlopak za dużo imprezuje o czym pisze dziś prasa katalońska (i blogerzy Sport.es)staje sie powoli nowym Ronadlo lub Adriano w kwestii imprez i stosunku do treningów

przed meczem z Ossasuna sobie niezle poszalał po klubach. a jak to wpływa na forme piłkarza wystarczyło popatrzyć jak 'cudnie' grał Ronaldo w ostatnich miesiącach w madrycie
Hala Sport Obrazek Może jak go kibice dziś wygwiżdżą po raz kolejny to sam odejdzie do Milanu i Barcelona nie będzie miała kłopotów z Party Ronnim.
vakabayashi pisze:brazylijczyk, a szkoda bo piłkarz z niego nieprzeciętny
Nieprzeciętny to jest każdy piłkarz występujący w pierwszym składzie Realu lub Barcelony. Hala Robinho > Ronaldinho

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 wrz 2007, 12:31

Bask pisze:Ciekaw jestem czy to czasem nie jest znów złe przygotowanie do sezonu.
Dziwnym trafem reszta jest przygotowana odpowiednio. Ciekawe. Może dla Dinho trzeba zbudować oddzielny ośrodek treningowy i zatrudnić indywidualnych trenerów? :roll:
Bask pisze:Francuz na razie gra fatalnie i nie wiem czemu ma cały czas "dostawać" 90 minut od Ryjka.
Nie wiem dlaczego nie wiesz :lol: To bardzo proste i bardzo oczywiste. Potrzebujemy Henry'ego w dobrej formie (po to został sprowadzony, aby nas wzmocnić przecież) a żeby grał dobrze musi się zgrać z drużyną. Siedząc na ławce na pewno się nie zgra :]
Bask pisze:Choć Ryj "miękkie jajo" na to nie pozwoli i "gwiazdeczka" dalej będzie grać
A potem Bask 'tęga rozkmina' będzie mógł dalej pisać farmazony :lol:
Odnośnie Eidura to gdyby grał tak jak teraz gra Henry to zaraz mnóstwo osób niemiłosiernie by po nim jechało etc. Taka prawda.
Bask pisze:Valdes - Zambrotta, Milito, Marquez, Abidal - Yaya, Xavi, Deco - Messi, Henry, Dinho
Również tak obstawiam.
Bask pisze:P.S. Ciekawe czy znów wygwiżdżą Ronaldinho
Ja mam taką teorię, że redaktor, który wymyślał tamten tytuł oglądał mecz Barcelony, ale komentarz był z jakiegoś innego spotkania bo ja tam gwizdów za bardzo nie słyszałem, ale mniejsza o to.
vakabayashi pisze:chlopak za dużo imprezuje o czym pisze dziś prasa katalońska (i blogerzy Sport.es)staje sie powoli nowym Ronadlo lub Adriano w kwestii imprez i stosunku do treningów

przed meczem z Ossasuna sobie niezle poszalał po klubach...
Kto tak pisze? Obstawiam, że Sport oraz w oparciu o nich nasza cudowna GW :lol2:
Tobie jednak wierzę. Pewnie byłeś razem z nim w tych klubach więc wiesz wszystko.
Bask pisze:Party Ronnim
:won: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”