FMy - Strona 483

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
vieira4
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieira4 » 15 lis 2008, 22:13

Niestety te wymagania to dla mnie, a konkretnie dla mojej karty graficznej za dużo. Mam nadzieję że jakiś patch to naprawi.. Miało nie byc różnicy.. :cry:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 lis 2008, 12:27

Dla mnie też za dużo, nawet patch nic nie da. Czeka mnie wymiana kompa, ale to pewnie dopiero w styczniu. Ale i tak nie jestem stratny, bo na forum Sigagames ludzi klną ile się da na nowego managera :P Polska premiera 21 listopada, o ile znowu nie przesuną.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lis 2008, 13:12

mnie też odrobinę wymagania przerastają. Niby problemu większego nie ma bo wystarczy za zainwestuje stówkę w RAMy i gdyby nowy FM by mnie powalił pewnie już bym leciał do sklepu, ale...
ale mi się nie chce, wolę starszą wersję. Może kolejny patch coz zmieni, ale mi nowy FM się w ogóle nie podoba i orginała nie kupie na pewno.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 17 lis 2008, 18:07

No, musze sobie ponarzekac. Kuwa kontuzje mnie przerastaja. jeszcze przed sezonem wypadlo z kadry chyba z 5 zawodnikow na 1-2 miesiace i pzamiatane. Po jednym z meczy zdarzylo sie ze obaj srodkowi pomocnicy wypadki na 2 miechy z tymi samymi kontuzjami. gram na patchu numer jeden, ktory podobno poprawil ten element gry. nie chce wiedziec jak blyo wczesniej. CHyba ze to taka kara dla pirackiej wersji, who knows.

Jak juz pisalem kiedys wczesniej- podoba mi sie latwosc z jaka mozna sprzedac zawodnika, latwo sciaga sie trenerow. zawsze mnie irytowal fakt, ze zarzad blokowal zwolnienia slabych trenerow. Tym razem placi i nie marudzi. Konferencje prasowe na pcozatku byly fajne, teraz wysylam asystenta, nudne to.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 17 lis 2008, 18:56

Mi te ludki w 3D ani trochę sie nie podobają :cry: Już wole 2D i patrzeć jak kulki zapieprzają na "płaskim" boisku. Co bu tu nie mówić to po prostu dodawało tej grze klimatu i jakoś tak niesamowicie wciągało. Niestety... rok za rokiem grę trzeba "poprawić" ale niestety czasem coś spaprają i tu 3D to wielki nie wypał. Ale cóż można zmienić na 2D tyle, że chyba ekran jest mniejszy a przynajmniej mnie coś w nim wkurza i nie czuję już tego klimatu jak np z FM 2006, które było najlepsze :mrgreen:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 17 lis 2008, 20:00

nie wiem, 2 razy podchodziłem do nowego Fm-a, i nie doczekalem końca wakacji. Moze jest to spowodowane niedawnym graniem w 2008 i brakiem chęci, albo...sam nie wiem. Musze wziasc chyba jakas ekipe co nigdy nią nie grałem i powalczyc

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 18 lis 2008, 3:05

Ja kupilem oryginalik i gram od poniedzialku. Najlepsze jest to ze zainstalowalem przez steama, patch sie sam sciagnal, parze w opcje i mam jezyk polski... i to do tego wszystko spolszczone ;D

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 18 lis 2008, 10:51

W patchu byl PL bo SI nie wiedzialo ze w Polsce jeszcze nie bylo oficjalnej premiery, piraty tez sa juz po polsku

Awatar użytkownika
wichniar
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wichniar » 18 lis 2008, 15:32

Wie ktoś gdzie mam wrzucic fotki? Bo chyba nie tam gdzie w 08 :roll:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 18 lis 2008, 15:37

No to widze ze lepiej piraci wychodza od graczy ktorzy kupuja pelne wersje... wysmienicie...

a co do tych kontuzji to rzeczywiscie poprawili ale nieznacznie. w ciagu tygodnia odpadl mi Ambro na 8 miechow, Pato na 5, a Maldini i Seedorf na miecha.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 18 lis 2008, 22:51

Dla mnie ten FM to odgrzewany kotlet. Ja się już nagrałem w poprzednie wersje i po połowie sezonu stwierdziłem, że nowy FM zwyczajnie mnie męczy. Co do kontuzji to z zainstalowanym patchem ze składu wypadło mi wielu zawodników. Grając Juve:
Amauri na 8 miesięcy, Del Piero na 3 miesiące, Chiellini na 2 miesiące i do tego wiele 1-2 tygodniowych kontuzji - czyli to lekka przesada, bo praktycznie w każdym meczu zawodnik łapię kontuzję.

Podczas meczu w poprzednich wersjach były 2 suwaki którymi ustawialiśmy prędkośc meczu i akcji; teraz zamienili go na jeden - strasznie idiotyczna decyzja.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 18 lis 2008, 23:21

Odgrzewany kotlet? Moze. Jednak jest pare spraw ktore mojej skromenj osobie bardzo odpowiadaja. Po pierwsze primo obserwujac najsilniejsze ligi nie widze zeby ktorykolwiek zawodnik strzelil jakas przerazajaca liczbe bramek, w Hiszpanii gdzie gram lider Forlan pacnal jedynie 18 bramek, zawodnicy za nim po 16,15. Nie ma sytuacji gdy np zawodnikz mojej ekipy strzela po 30 goli i goni go dwoch trzech innych. Po drugie primo stwierdzam ze rynek transferowy funkcjonuje bardzo dobrze- kluby oferuja swoich graczy, staraja sie negocjowac wypozyczac, zawodnik jest przez dluzszy czas obserwowany i menedzerowie wypowiadaja sie na jego temat. brawo, rynek zyje i ma sie dobrze. Po trzecie primo, moze nie wazna opcja ale jest- zawodnicy przed koncem mojego kontraktu wypowiadali sie ktory chcialby zebym zostal, niby nic, a cieszy- wiadomo kogo sie pozbyc przy najblizszej sposobnosci
Minusy? Przepakowana Barca w Hiszpanii, grajaca praktycznie non stop jednym skladem wygrywa la liga, puchar i lige mistrzow. wiem bo obserwuje jej sklad. denerwuje mnie to, bo moi kluczowi zawodnicy co chwile cierpia, taki Messi czy Etoo caly sezon graja i nie lapia kontuzji. cheat? 13 punktow straty na koniec ligi, zobaczymy jak bedzie w drugim sezonie Minusem sa tez kontuzje, ale to juz wiadomo od dema. minusem jest tez brak mozliwosci otworzenia FMa w oknie, w demie dzialal ta opcja, w pelnej moge zapomniec. po raz kolejny. Minusem dla gry, plusem dla gracza jest dziwne odnawianie kontraktow przez kluby pc- chodzi mi konkretnie o klauzule odstepnego- po odnwieniu sa czasem komicznie niskie, warto w Hiszpanii sprawdzac newsy o nowych kontraktach, mozna rzec- promocja :lol:

gram dalej :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 28 lis 2008, 14:54

Podczas uruchamiania FM'a na ekranie pojawia się taka oto informacja :

Obrazek

Nie mogę rozpocząć nowej gry, nie mogę również wczytać poprzednich save'ów.
Pomóżcie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 lis 2008, 17:01

Standardem jest już post fieldego w każdym temacie, w każdym miejscu na głównej... ba nawet w TV czasem występuje fieldy a jego osoba w lodówce też już nie dziwi ale żeby także był tłem na pilka.peel :o Tego jeszcze nie było :nein:

:arrow: Co do tematu to przypomni mi ktoś w którym pliku i co trzeba pozmieniać aby w reprezentacji Niemiec grali prawdziwi piłkarze itp :?:

:arrow: Dodajecie przy uruchamianiu gry piłkarzy z dodatkowych państw? Jakich :?:

:arrow: Stosujecie przed sezonem trening przygotowawczy :?:

Jest tam kto? *

* jest, zgadnij kto :smile2: // fieldy

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 30 lis 2008, 7:40

Luźno, ale czy ktoś pomoże ?

ODPOWIEDZ