FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 483

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 22 wrz 2007, 12:33

a teraz Ronaldinho jest zle przygotowany do sezonu wg ciebie :?:

miał 2 miesiace wolnego mógł wypoczywać od piłki a potem spokojnie trenować z ekipa Barcelony do nowego sezonu.nie grał na zadnym mundialu nie grał w Copa America w niczym

trenował cały sezon przygotowawczy z Barceloną i co nadal jest zle przygotowany :?: bo to samo robił Messi (plus grał na Copa) i Messi jest dobrze przygotowany a Ronaldinho zle. to czyja to jest wina ze Ronaldinho jest zle przygotowany Rijkarda,sztabu szkoleniowego czy samego piłkarza :?:
Bask pisze:Hala Sport
rozumiem hala marca,hala as, hala el mudno deportivo ale hala sport :?: . to już zadne dziennik prawdy w katalonii nie pisze :?: bo dzis akurat obydwa dziennik katalonskie ktore trudno posądzać o krzywdzenie Barcelony, piszą o Ronaldinho
Bask pisze:Nieprzeciętny to jest każdy piłkarz występujący w pierwszym składzie Realu lub Barcelony
mega ,super,ekstra giga, cool ,wypaśny
Bask pisze: Hala Robinho > Ronaldinho
Robinho narazie jest piłkarzem który od 3 sezonów w Realu zawodzi także zle celujesz z tą strzałką

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 wrz 2007, 12:38

Ja również nie wierzę w coś takiego jak złe przygotowanie Ronaldinho. Niektórym zaczyna się udzielać mania redaktorów Sportu i szukają wszędzie winy trenera i ewentualnie jego sztabu. Ronaldinho odpoczywał od piłki długo i przygotowywał się tak jak pozostali (większość ekipy) a więc powinien być przygotowany nieźle.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 wrz 2007, 12:47

Mentor pisze:Dziwnym trafem reszta jest przygotowana odpowiednio. Ciekawe.
W tym Zambrotta " super najszybszy piłkarz swiata" :]
Do sezonu 2006/2007 wszyscy byli przygotowani odpowiednio :lol2:
Mentor pisze:Może dla Dinho trzeba zbudować oddzielny ośrodek treningowy i zatrudnić indywidualnych trenerów? Rolling Eyes
Nie trzeba. Można go sprzedać po sezonie i można było w tym ostatnim okienku transferowym. Jak tak dalej będzie grać to wiele Blaugrana nie otrzyma ze sprzedaży Dinho.

Mentor pisze:Nie wiem dlaczego nie wiesz Laughing To bardzo proste i bardzo oczywiste. Potrzebujemy Henry'ego w dobrej formie (po to został sprowadzony, aby nas wzmocnić przecież) a żeby grał dobrze musi się zgrać z drużyną. Siedząc na ławce na pewno się nie zgra
60 czy 70 minut powinno mu starczyć. Eidur powinien dostawać w każdym meczu po 20 czy 30 minut zmieniając francuza Panie "tenka rozkmina ( :lol: ) " Mentor. Tym bardziej jak będzie on grał tak jak dotychczas to nie ma potrzeby, żeby grał 90 minut w każdym meczu.

Mentor pisze:A potem Bask 'tęga rozkmina' będzie mógł dalej pisać farmazony Laughing
Tak jak z Eto'o :?: Ryj boi się niemiłosiernie zmienić go w trakcie każdego meczu. Ciekawe jak Ryj "miękkie jajo" poradzi sobie z fantastyczną czwórką :lol2:

Hala 6 pucharuf Obrazek
vakabayashi pisze:mega ,super,ekstra giga, cool ,wypaśny
Ok może byłem czepialski, ale dobrze wiesz o co mi chodziło :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 wrz 2007, 13:01

Bask pisze:W tym Zambrotta " super najszybszy piłkarz swiata"
A więc Bask stawia tezę, że piłkarze są źle przygotowani bo: Ronaldinho gra słabo i Zambrotta gra słabo. Koniec. To, że pozostali piłkarze jakoś nie wykazują złego przygotowania nie ma znaczenia. Przecież to niemożliwe, aby Zambro był po prostu w słabszej formie! Jeżeli mało, wolno biega to znaczy, że jest źle przygotowany = przygotowania do sezonu były zły = Ryjek miękkie jaja/faja = ble ble ble :]

Jeżeli ZDECYDOWANA większość zawodników gra co najmniej nieźle i nie widać u nich oznak złego przygotowania to chyba oznacza, że pre-season był wykonany prawidłowo :] Dyspozycja dwóch piłkarzy to chyba marny argument w konfrontacji z pozostałymi :]
Bask pisze:Jak tak dalej będzie grać to wiele Blaugrana nie otrzyma ze sprzedaży Dinho.
:lol:
Negocjowałeś już jakieś ceny?
Ronaldinho albo nikt nie kupi albo zdrowo przepłaci. Opcja pośrednia raczej nie istnieje.
Bask pisze:60 czy 70 minut powinno mu starczyć. Eidur powinien dostawać w każdym meczu po 20 czy 30 minut
Pewnie tak by było gdyby nie obecność młodych wilczków. Zresztą Eidur jakąś tam szansę powinien niebawem dostać.
Bask pisze:Panie "tenka rozkmina ( Laughing ) " Mentor
Cóż za kreatywność :]
Bask pisze:Tak jak z Eto'o Question Ryj boi się niemiłosiernie zmienić go w trakcie każdego meczu.
Miałem na myśli farmazony dotyczące forsowania Henryczka :] Tylko i wyłącznie tego. Mam na myśli to, że wystawianie Francuza jest uzasadnione.
Bask pisze:Hala 6 pucharuf
A segunda a segunda :]

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 wrz 2007, 13:20

Mentor pisze:Cóż za kreatywność Krzywy
Powielam dobry wzorzec.
Mentor pisze:Miałem na myśli farmazony dotyczące forsowania Henryczka Krzywy Tylko i wyłącznie tego. Mam na myśli to, że wystawianie Francuza jest uzasadnione.
Bask napisał:
Nie sądzisz, że jak tak dalej będzie grał to powinien schodzić z boiska wcześniej :?: Tak jak napisałem 60 czy 70 minut mu starczy.

Mentor pisze:A więc Bask stawia tezę, że piłkarze są źle przygotowani bo: Ronaldinho gra słabo i Zambrotta gra słabo. Koniec. To, że pozostali piłkarze jakoś nie wykazują złego przygotowania nie ma znaczenia. Przecież to niemożliwe, aby Zambro był po prostu w słabszej formie! Jeżeli mało, wolno biega to znaczy, że jest źle przygotowany = przygotowania do sezonu były zły = Ryjek miękkie jaja/faja = ble ble ble Krzywy
Hala Mentor Hala 6 pucharuf. To czy są dobrze przygotowani do tego sezonu to będzie jeszcze można oceniać po rozegraniu większej ilości spotkań, a najlepiej po całym sezonie. Na razie można się zastanawiać. Do sezonu 2006/2007 byli przygotowani źle.

Ryjek"miękka faja" to prawidłowe określenie do tego jaki jest Rijkaard i nie ma to zupełnie związku z fizycznym przygotowaniem zawodników to sezonu.
Mentor pisze:Laughing
Negocjowałeś już jakieś ceny?
Ronaldinho albo nikt nie kupi albo zdrowo przepłaci. Opcja pośrednia raczej nie istnieje.
To był żart :] Nie wiem co się z Ronnim dzieje. Może jakiś psycholog by się przydał czy co :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 wrz 2007, 13:26

Bask pisze:Powielam dobry wzorzec.
To Ci się chwali :lol:
Bask pisze:Nie sądzisz, że jak tak dalej będzie grał to powinien schodzić z boiska wcześniej Question Tak jak napisałem 60 czy 70 minut mu starczy.
W sumie racja, ale odnoszę wrażenie, że Rijkaard czeka (czekał?) po prostu na jego przełamanie na strzelenie bramki. Trudno wyczuć co tam się wyprawia w upalonej bani Mistera :]
Bask pisze:To czy są dobrze przygotowani do tego sezonu to będzie jeszcze można oceniać po rozegraniu większej ilości spotkań, a najlepiej po całym sezonie.
Oczywiście to prawda, ale skoro można dywagować nad złym przygotowaniu Dinho czy Zambrotty (chociaż nie zgadzam się z tym za bardzo) to można równie dobrze wstępnie (!) ocenić przygotowanie pozostałych na podstawie dotychczasowych występów.
Bask pisze:Ryjek"miękka faja" to prawidłowe określenie do tego jaki jest Rijkaard i nie ma to zupełnie związku z fizycznym przygotowaniem zawodników to sezonu.
Doskonale wiem co masz na myśli.
Bask pisze:Nie wiem co się z Ronnim dzieje.
Ja też nie, ale nie przyjmuję do wiadomość opcji ze słabym przygotowaniem fizycznym skoro miał tyle odpoczynku i solidnie przepracował pre-season w którym sprawiał wrażenie jakby był taki jak dawniej. Nie wiem co o tym myśleć. Może jego problem tkwi w głowie a nie w nogach, ale musiałbym się najpierw nad tym zastanowić zanim przedstawię jakąś dziwną teorię.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 22 wrz 2007, 13:53

Co do Ronaldinho to też jestem troche zawiedziony ale miejmy nadzieję że z meczu na mecz będzie grał co raz lepiej :wink: Ja sobie tak czytałem chłopaki waszą konwersację, i sądze raczej że tutaj problem jest w psychice ale nie tylko. Ronaldinho jak wszyscy wiemy ma swój specyficzny styl poruszania się na boisku. Za swoich najlepszych czasów on wręcz 'płynął' po boisku i czasami (albo może i często :think: ) improwizował. Wydaje mi się ze wtedy kiedy to dryblował wszystkich, on sam do końca nie wiedział w którą strone 'pójdzie'. Niektóre zagrania oczywiśćie miał 'obcykane' ale jak już wcześniej pisałem także dużo improwizował. Taki styl jaki miał wtedy R10 jest nie do podrobienia i tylko on tak potrafi. Może jest tak że 'futbolowy świat' 'dogonił' crack'a ? W sensie że jak był na gazie to wszystkiego można było się spodziewać kiedy on miał piłkę przy nodze a z biegiem czasu sztaby szkoleniowe poświęciły mu na odprawie więcej czasu i zawodnicy kryjący go 'znają' go lepiej i nie dają sie nabierać na wszystkie sztuczki.
Oczywiści wiem że to nie tylko chodzi o tą ekspresję w grze, ale głównie o to że R10 mniej biega itd. Ale może to jest jeden z czynników :roll: ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 wrz 2007, 13:55

Z jednej storny Ludo cos ostatnio wspominał o treningach czy przygotowaniu fizycznym, z drugiej Barcelona kiedy zdobywała tytuły i puchary, była trenowana przez tego samego pana. Sztab szkoleniowy takze nie uległ ogromnej zmianie.
Wine upatrywałbym w osobie ROnaldinho. Nie wiem czy imprezuje, czy sie nie przyklada, czy poprostu mu sie nie chce, ale cos musi sie zmienić. Kilka fajnych podań to troche mało jak na oczekiwania.
Brazylijczyk chyba coraz mocniej przywiazuje sie do śrokda boiska, rajdy lewa strona pewnie mozna policzyć na palcach jednej dłoni, chyba sam wie, że organizm jest wymeczony, a czym to takze tylko on wie..

Co do ewentualnej zmiany i postawienia, czy dania szansy Ediurowi to nie... Chciałbym jeszcze poogladać Henryego. Tylko niech on zaprzestanie schodzienia na skrzydło.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 wrz 2007, 14:52

Ronaldinho dzisiaj na pewno nie poprawi swojego wrażenia ponieważ ... nie zagra.

http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... 640b1624a2

Ciekawe. Jeżeli oznacza to Gio od pierwszych minut to tym bardziej nie mogę się doczekać spotkania :]

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 wrz 2007, 15:00

ohoo :D cóż za niespodzianka ...

No właśnie ... ja też juz sie nie moge doczekac wieczoru , tyle że kontuzja Ronniego nie jest tak znaczącym osłabieniem jak chociażby rok temu , albo i 2 8)
Dzisiaj niepowtarzalną szanse bedzie miał Gudhjonsen . Ze strony Barcy to wlasnie jego bym postawił od początku :) moim zdaniem dla Bojana i Dos Santosa korzystniejsze jest wejscie w 2 polówce , gdyż od początku mogą sie 'spalic' ...
W sumie to fajnie by było ujrzeć jakąś ciekawą niespodzianke , np. z Krkicem w 1 jedenastce ... Ajjj niedoczekanie :P

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 22 wrz 2007, 15:05

Mentor pisze:nie zagra.
wszystko to bardzo dziwne jest

najpierw trener domagał sie wiecej zaangazowanie od Ronaldinho a teraz nie ma brazylijczyka w kadrze. oficjanie z powodu kontuzji odniesionej w piatek

moze specjalnie go nie powołał zeby pokazac Ronaldinho ze nie jest nietykalny :>

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 wrz 2007, 15:09

vakabayashi pisze:moze specjalnie go nie powołał zeby pokazac Ronaldinho ze nie jest nietykalny
Myślę, że Ronaldinho naprawdę ma kontuzję. Trudno było spodziewać się po Rijkaardzie, że ma takie jaja, żeby nie powołać Ronaldinho tak po prostu, żeby mu coś udowodnić. Prędzej w takiej sytuacji nie zacząłby od pierwszej minuty niż w ogóle nie został powołany. Zwłaszcza, kiedy najbliższym rywalem jest Sevilla.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 wrz 2007, 15:15

Nie lubię wszelkiego rodzaju spiskowych teorii dziejów. Uważam, że gdyby Rijkaard chciał posadzić Dinho na ławce w jednym czy dwóch spotkaniach to wymyśliłbym coś innego niż kontuzja uda, która pewnie wyłączy go na dłużej niż kilka dni (a więc dwa mecze bo następny już we środę).

Tym sposobem kontuzje znowu dają o sobie znać w sposób dosadny. Nie ma Eto'o, nie ma Ronaldinho.

Bardzo jestem ciekaw jak zagramy bo opcji mimo wszystko jest kilka. Obawiam się tylko, że niechęć Mistera do jakichkolwiek większych modyfikacji skutecznie ograniczy pole manewru.

Być może szanse od pierwszych minut dostanie Gudjohnsen. Zagra na pewno Dos Santos tylko nie wiadomo ile zagra. W pre-seasonie Gio grał właśnie z Henrykiem (oraz Bojanem) i ładnie im się grało razem. Szanse Bojana na występ od pierwszych minut oceniałbym na jakieś 0,1% więc nie napalajcie się jakby co :lol: :wink:

Możliwe, że w miejscu Dinho zagra Iniesta, który przecież grywał na tej pozycji już nie raz.

Ja osobiście chciałbym zobaczyć może coś nowego. Możemy zagrać dwójką z przodu (Henry - Messi) oraz czwórką w pomocy (Deco, Iniesta, Xavi, Toure). Uważam, że mogłoby to być całkiem dobre ustawienie w takiej sytuacji w jakiej jesteśmy.

PS: Mam kilka ciekawych fotek z wczorajszego wypadku naszej ekipy:

Obrazek
Gio wygląda jak zobaczył UFO :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mamo zabierz mnie stąd :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 wrz 2007, 19:19

kaczy pisze:Dzisiaj niepowtarzalną szanse bedzie miał Gudhjonsen . Ze strony Barcy to wlasnie jego bym postawił od początku
Czy kibcice Realu zawsze musza źle zyczyć Barcelonie :P

Bardziej przekonuje mnie pomysł Mentora z Xavim, Deco, Iniesta i Toure w pomocy + duet napastnikow Messi- Henry.

Bojan i Gio zagraja na 99% ile bedzie pewnie zalezało od wyniku, ale napewno bardziej prawdopodobny jest ich wystep niz Eidura.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 wrz 2007, 19:22

Jarzinho pisze:Bojan i Gio zagraja na 99%
No nie wiem. Gio a Bojan to dwie różne kwestie. Meksykanin to praktycznie pierwszy rezerwowy jeśli chodzi o atak. Bojan może zagrać a może nie zagrać. Jego występu nie byłbym pewny.

Eidur pewnie nie zagra bo ostatni raz grał wieki temu a to jest trudny i ważny mecz. Mister chyba nie zaryzykuje Islandczyka. Za tydzień gramy z Levante. Może wtedy zaliczy parę minut.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”