FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 485

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2007, 11:39

brylancik pisze:Nie mówię już o tym że obrońcy Sevilli byli od niego szybsi
Zwłaszcza jak Alvesa wyprzedził i tamten musiał nurkowac, aby sedzia akcje przerwał. Albo przy akcji, gdzie trafił piłką w słupek.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 23 wrz 2007, 11:54

kaczy pisze: Rozumiem że moge miec mało widoczny i niewyróżniający się avatar (który sam kiedyś zrobiłem :P) ... ale sygnaturki niestety zmienic nie mogę :twisted:
No tak, wybacz :lol: Nie zauwazylem ze ty za Realem jestes i stad moja pomylka :P

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 wrz 2007, 11:54

fieldy pisze:Albo przy akcji, gdzie trafił piłką w słupek.
Przy tej akcji to on po prostu wybiegł zza obrony, więc tutaj nie ma co gadać. Ładnie sobie przyjął piłkę, ale gość o takiej renomie jak on powinien w nią czysto trafić w takiej sytuacji a on uderzył bodajże piętą.
fieldy pisze:Zwłaszcza jak Alvesa wyprzedził i tamten musiał nurkowac, aby sedzia akcje przerwał.
Musiał bym zobaczyć jeszcze raz czy nie było tam faulu ale z tym wyprzedzeniem to bym się spierał. Nie ma w ogóle porównania do Iniesty który zrobił Alvesa na 5 metrach (na samym początku spotkania).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2007, 12:01

:]

Jestem zadowolony. Uważam, że zagraliśmy dobry i oczywiście wygraliśmy w pełni zasłużenie. Szkoda, że pod koniec straciliśmy jakiegoś dziwnego gola (wszyscy tam się zatrzymali jakby gwizdek usłyszeli, ale mniejsza o to) bo lepiej by wyglądało kolejne 0 z tyłu, ale to nic. Ta bramka absolutnie nie wpływa na ogólny obraz gry defensywnej naszego zespołu a obraz ten prezentuje się świetnie :] To czego nie widzieliśmy w poprzednich sezonach to pressing. Teraz naprawdę potrafimy zagrać pressingiem i piłkę odbieramy daleko od swojego pola karnego. Linia defensywna gra naprawdę bardzo dobrze i mając taki spokój w tyłach można równie spokojnie czekać na bramki z przodu. W ataku wygląda to wciąż nieco gorzej, ale na szczęście mamy Leo :] Jaki jest Messi każdy widzi. Co tu dużo pisać :P Tym razem jeszcze Złota Piłka pewnie trafi do Kaki, ale w kolejnych latach Messi swoje dostanie :] Cieszy mnie również niezła gra Deco u którego chyba widać stopniową poprawę gry. To bardzo ważne dla nas. Szkoda, że jego akcja pod koniec pierwszej połowy nie przyniosła bramki bo bardzo ładnie uderzał i już widziałem to w bramce :P Poza tym jak zwykle świetnie Iniesta. Ależ ja go uwielbiam. Nie mogę się po prostu napatrzeć na jego grę. Ma wszystko co potrzeba. Już jest świetny a będzie jeszcze lepszy :P Henry'ego ratuje w zasadzie tylko asysta. Akcja przy której trafił w słupek rzeczywiście świetna (przyjęcie piłki = geniusz), ale tego co zrobił potem nie wypada nawet nazywać strzałem. Ja rozumiem, że chciał sprytnie ble ble ble, ale niech on broni się bramkami lepiej. Poza asystą i tą sytuacją to znowu nędza. Piąta kolumna w ataku. Domagałem się (i nie tylko ja) jego zejścia z boiska już dużo wcześniej bo byłem naprawdę podirytowany. Czuję, że jeszcze Francuz swoją grą jeszcze nie raz mocno potarga mi nerwy. Aczkolwiek przyjmijmy, że wczoraj w drugiej połowie grał lepiej niż w pierwszej a to już coś :lol: :roll:

Sędzia mnie momentami irytował bo albo sędziował zbyt aptekarsko albo fauli nie gwizdał. Nie mam na myśli tutaj żadnej stronniczości tylko ogólne sędziowanie. Karny oczywiście absolutnie prawidłowy. Obrońca przegiął :lol:

Generalnie zwycięstwo cieszy. Styl gry również niezły zważywszy na to, że gramy bez środkowego napastnika (Eto'o wróć!). W środę Saragossa, która wydaje się być łatwiejszym rywalem więc liczę na 3 punkty podobnie jak w sobotę (?) z Levante. Te kilka zwycięstw powinno nieco podbudować morale w drużynie.

Po dotychczasowych meczach można powiedzieć, że obrona świetnie, pomoc bardzo dobrze i tylko atak do poprawienia. Jak poprawimy atak to może być naprawdę bardzo dobrze :]

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 wrz 2007, 12:17

No i kolejne 3 pkt. Szczerze mowiac to nie spodziewalem sie, ze Sevilla bedzie praktycznie murowac sie na wlasnej polowie. Wystawienie jednego napastnika i gra na remis musiala byc dla nich mordercza :p W tym sezonie nasi pilkarze nie poznali jeszcze smaku porazki i szczerze mowiac nie trafilismy tez na druzyne, ktora zagralaby z nami otwarty futbol. Zobaczyymy jak bedzie z Saragossa.

Cieszy dobra gra w defensywie, ba nawet bardzo dobra bym powiedzial. Gdyby wczoraj nie Olequer (;/) byloby 0 z tylu. Ogolnie zagralismy wczoraj dobre spotkanie. Bardzo dobrze zagrali Messi - nie musze chyba mowic dlaczego :p , Iniesta, Toure i blok defensywny. Alves ktorego sie wczoraj najbardziej obawialem wogole sobie nie pogral. Henry ma sporego pecha w PD, to juz chyba jego 3 (a moze 4?) spotkanie w ktorym trafia w slupek. Ogolnie gral wczoraj lepiej niz z Lyonem, asysta bardzo dobra, jednak to nie jest jeszcze to. Do optymalnej formy jeszcze troche mu brakuje.

Wczorajszy wieczor nalezy wiec zaliczyc do udanych. Jeszcze srodowe zwciestwo z Saragossa i bedzie juz tylko lepiej :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2007, 12:40

Jeszcze słówko o komentatorach (pzdr Piesek Leszek!) bo również dali radę :lol:

Leo podchodzi do rzutu karnego, strzela lewą nogą a komentator wielce zaskoczony zaczyna opowiadać o tym jaki to Leo jest obunożny bo potrafi strzelić z lewej a gra na prawej :zgon:

Opowiadał też podobno coś na temat Leo i dyskotek, ale nie słyszałem tego :think:

No i najlepsze na koniec:
"Yaya Toure, kazał na siebie mówić w Hiszpani Toure Yaya"
:lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 23 wrz 2007, 13:00

Mentor pisze:Opowiadał też podobno coś na temat Leo i dyskotek, ale nie słyszałem tego
Mówił, że Leo jest tak porządnym chłopakiem że pewnie nawet nie wie co to jest dyskoteka ;) tak w skrócie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 wrz 2007, 13:39

Leszek zawsze wymiata, na całe szczescie dizsiaj chyba jest transmisjaspotkania Reaulu, wiec bedzie mogł dojsc do live orgazmu.

Wynik dobry, gra takze, wiec czego chciec wiecej. Nie było widać braku Ronaldinho, no bo co on moze obecnie dac Blaugranie... Dobrze, że jest Leo, od dawna był jednym z najlepszych graczy Barcelony i to że znajdzie sie 2 3 graczy walczacych o Złota Piłke nie powinno byc podwazane. Juz w poprzednim sezonie po powrocie grał wyśmienicie, a przeciez liczy sie podobno cały rok. Wiadomo Kaka zdobył CL. Zobaczymy jeszcze kilkanascie spotkan zostało.

Henry powoli sie zgrywa, naprawde powoli, skutecznosc takze nie taka jaka sie wymaga. Jednak nadal nie widze szans, aby mial go zamienic w skladzie Eidur. Nigdy, no moze Bojan. :wink:
Eidur zrobił krzywde sobie i takze Barcelonie, nie przyjmujac oferty Młotow, teraz nie dostaje choćby sekundy, a i cena w zimie bedzie nizsza. Moze cos nadrobi w CdR. Choć i tak wole aby w takim meczu zagrał Bojan, a Eidur wszedł na kilka minut.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2007, 13:50

Myślę, że Kaka za zwycięstwo (i ten ogrom bramek) w Lidze Mistrzów jest zdecydowanym faworytem jeśli chodzi o Złotą Piłkę.

Obrazek

Odchodząc od wątku samego spotkania warto przypomnieć o planach nowego Camp Nou :]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... atges.html

Fajnie będzie :] Nie mogę się doczekać tych 100 000 ludzi na GD :mike: No i nareszcie lepiej będzie słychać śpiewy dzięki zakrytym trybunom.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 wrz 2007, 15:17

Pierwsze wrażnie mówi mi, że już gdzieś coś podobnego widziałem. Zgapiacze :P Wiem, że Allianz Arena jest najlepsze, ale żeby tak beszczelnie zrzynać :P
Mentor pisze:100 000 ludzi
105 tysięcy chyba :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2007, 18:57

To nie będzie nowe AA. To będzie coś lepszego niż AA :P
Akarin pisze:105 tysięcy chyba
Maksymalna pojemność stadionu a ilość ludzi jaka może wejść na mecz to dwie odrębne kwestie z tego co wiem :] Ze względów bezpieczeństwa chyba nigdy nie wpuszcza się pełnego kompletu. Tak więc generalnie chodzi o osiągnięcie tej magicznej liczby jaką jest 100 000 :]

Tymczasem już chyba czas na nową ankietę. Oto wyniki poprzedniej:
Obrazek

Jak wiadomo rzeczywistość dość okrutnie zweryfikowała nasze oczekiwania eliminując Eto'o, ale trudno.

Za chwilę wstawię nową-starą ankietę. Zapytam po raz kolejny o propozycje na środek obrony po powrocie Puyola :] Kiedyś już była o tym mowa, ale teraz kiedy zobaczyliśmy jak się spisują pozostali obrońcy można chyba reaktywować zagadnienie bo jest ono ciekawe moim zdaniem :]

Oczywiście wraz z oddaniem głosu liczę na jakiś komentarz. Ankieta będzie za kilka minut.

Ankieta gotowa. Pominąłem Oleguera ponieważ konfiguracji byłoby zbyt wiele jak na skromne możliwości naszych ankiet. Poza tym przyjmuję, że jest on słabszy od każdego z wymienionej czwórki obrońców.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 wrz 2007, 19:35

Mentor pisze:Oczywiście wraz z oddaniem głosu liczę na jakiś komentarz.

Oddałem swój głos na propozycję 6, bo:
1) Marquez gra jak na razie wyśmienicie i zasługuje na pierwszą 11;
2) Puyol to żywa ikona klubu, serce tego zespołu, nawet jeśli Milito będzie grał jak gra dotychczas, czyli naprawdę dobrze, to jednak Puyol w formie > Milito w formie IMO (jeśli oczywiście będzie w tej formie, co od razu po kontuzji jest wątpliwe, ale im będzie więcej trenował i grał, tym większe ma szanse na powrót do wysokiej dyspozycji)
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2007, 20:01 przez krzychu212, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 23 wrz 2007, 19:41

Ankieta gotowa. Pominąłem Oleguera ponieważ konfiguracji byłoby zbyt wiele jak na skromne możliwości naszych ankiet. Poza tym przyjmuję, że jest on słabszy od każdego z wymienionej czwórki obrońców.
nie grzesz :]

tak wiem troche spozniony ale ostatnio mialem male problemy z inetrnetem ;p a wiec mecz bardzo ładny co tu duzo mowic bo chyba wszytsko juz zostalo powiedziane kolejny znakomity wystep Messiego jak i calej druzyny poza Xavim ktoremu niedal pograc Poulsen z meczu na mecz gramy coraz lepiej choc juz teraz mozna powiedziec ze gramy swietnie szkoda ze kolejny poczatek sezonu bedzie bez Eto mialem wielkie nadzieje ze wywalczy w tym roku Pichichi ale no coz mamy jeszcze Messiego :] ktory moim zdaniem w tym sezonie w walce o to trofeum bedzie sie liczyc

kiedy plany nowego CN zaczna byc realizowane ?

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 23 wrz 2007, 19:51

Ja jeszcze powstrzymuje się co do oddania głosu w ankiecie. W 'mojej puli' co do obrońców liczą się tylko Puyol, Milito i Marquez. Już nie raz była poruszana kwestia wzrostu Milito i naszego kapitana :] Z pewnością są oni wyróżniającymi się obrońcami w lidze, ale czy nie są oni za mali aby grać ze sobą? Marquez teraz gra bezbłędnie więc to on będzie partnerem któregoś z tych graczy. Pewnie kiedy Puyol będzie potrzebował czasu do powrotu do formy to na środku będą dzielić i rządzić zawodnicy z Ameryki południowej, a kiedy nasz kapitan będzie w pełni sił to gracze z południa Ameryki będą między sobą toczyć zażarte boje na treningach aby pokazać że są godni występu u boku ikony klubu :] Thuram będzie raczej mniej grywał, ale dobrze mieć na łąwce doświadczonego gracza.

Edit:

I tak na deser :P

Przez 50 lat gry na Camp Nou Barça rozegrała na tym obiekcie 1230 meczów - 873 w lidze, 203 w europejskich pucharach, 28 w Pucharze Hiszpanii, 13 w Superpucharze Hiszpanii i 12 w Pucharze Ligi.

W 873 ligowych meczach, w których Barcelona występowała w roli gospodarza, piłkarze Blaugrany zanotowali 646 zwycięstw, 147 remisów i 80 porażek zdobywając 2126 i tracąc 696 bramek. Biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki Barça strzeliła na Camp Nou 3043 i straciła 1000 goli

z Bloga BO

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2007, 21:00

Wybór jest bardzo trudny. Mamy teraz przyjemność oglądać Barcelonę świetną w defensywie (nie tylko środek obrony, ale gra defensywna ogółem) a Milito oraz Marquez grają dokładnie to czego od nich się oczekuje. Obaj zasługują na słowa pochwały, ale Puyol w końcu będzie musiał zacząć grać. Pomijając już nawet jego status w klubie (kapitan, symbol) jest on moim zdaniem najlepszym (kiedy wszyscy są w formie) obrońcą z tej trójki. Swojego powrotu na boisko nie zacznie może od pełnych 90 minut, ale sądzę, że do składu wróci niemal natychmiast. W takim układzie zmieni się rola zarówno Marqueza jak i Milito! Wątpię, aby trener zdecydował się 'mianować' któregoś z tej dwójki na tego pierwszego w kolejności. Rozsądne wydaje się być wybierania Gabiego albo Rafy w zależności od przeciwnika. Milito jak dobrze wiemy bardziej przypomina Carlesa a Rafa ma inne zalety. Uważam, że w wielu meczach zobaczymy parę niskich obrońców na środku i nie powinniśmy mieć z tego powodu większych problemów. W ankiecie zagłosuję na propozycję numer dwa ponieważ uważam, że ta para będzie grała częściej niż Puyol - Marquez, ale nie jest to bynajmniej pewne.

Fajnie, że mamy taki komfort w obronie. Thuram pogra pewnie niewiele a Oleguer jeszcze mniej, ale to chyba nikogo (może poza samymi zainteresowanymi) specjalnie nie martwi :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”