Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 488

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 11 cze 2007, 12:36

dawdi17 pisze:Piłkarsko gorsi? Przemyśl to jeszcze raz
dawdi17 pisze:ale wszystkie zespoły chciałyby mieć chocby tylko naszą ławkę rezerwowych nie wspominajać o zawodnikach pierwszego zespołu
Kto na tej ławce jest taki genialny ?
Cassano który jest telentem, ale leniwym i z fochami. Czy moze Cesc Pavón, a moze Alvaro Meija...Diego López moze i jest dobrym graczem, ale tylko dobrym. Czy moze Raul Bravo, który poza jednym meczem i to w dodatku w kadrze zagral poprawnie :idea: Lub Negredo ? Salgado :?: jego czas minoł jakies 3 lata temu. Mamy tez i dobrych graczy na lawce Gago, który jeszcze nie jest tym Gago z Boca, czy Cicinho. Reyes który ma potencjal ale gra piach. Marcelo który jest jeszcze dzieciakiem który zagrał u nas 123 minuty przez cały sezon. Higuain jest dobrym graczem ale to to samo co Marcelo, potencjał moze i on ma ale musi jeszcze wylac hekto litry potu zaczym zblizy sie do naj. Helguera poza 2-3 meczmi w sezoni nic nie pokazał.
Nie licze Miguela Torresa bo to jest gracz obecnie pierwszego zespolu.

dawdi17 pisze:Nie rozumiem tego, pod jakim względem?
U nas jest druzyna a nie indywidualnosci, o to chodzi. Patrzac co wyprawia Messi, Ronaldinho czasem Eto'o to poprostu dłonie składaja się do braw. Ale to tylko indywidualnosci, mecz wygrywa się całą druzyna.

dawdi17 pisze:Dodając np. najlepszego lewego obrońce na świecie (powiedzcie mi kto dokonał tyle co Carlos i kto zasługuje na taki tytuł)
Od 3 sezonow Roberto, stacza sie po rowni pochylej, wkrecaja go w ziemie w defensywie jak mlodego. Był naj, ale jego czas minoł, ciezko ci przyjac to do wiadomosci ?

dawdi17 pisze:zawodnika o ogromnej ilości asyst (Becks)
Wiesz 5 asyst w lidze to mierny wynik, ale widze ze jestes w amoku jego ostatnich wystepow, bo 3 zdobyl chyba w ostatnich 3 meczach.

dawdi17 pisze:najlepszego bramkarza w lidze (nie mówe o trofeo Zamora)
Tu się zgodze.

dawdi17 pisze:Piłkarsko słaby moglibysmy być w razie wygrywania meczów po 1:0
Przez dlugi czas tak graliśmy.

dawdi17 pisze:gwarantowanego króla strzelców
To nie ma nic do rzeczy, królem strzelców mogł zostac Zigic i co by było :?:

dawdi17 pisze:a Emerson czynnie brał udział w glorii Brazylii, Juventusu czy Romy)

Dobrze powiedziane brał. W meczu z Saragossa przez 45' bez odbioru pilki defensywny pomocnik...albo w meczu z Villareal bodajze przez 90' 19 kontaktów z piłka...

dawdi17 pisze:Diarra sposobi sie do tego tytułu

Odbiera bardzo dobrze, ale jeszcze gdyby podawał celnie.

dawdi17 pisze:kapitalne talenty pokroju Higuaina (19 lat a chłopak gra w Realu, to jest wyczyn)

To mega wyczynem jest Casillas, Guti i Raul...

dawdi17 pisze:mistrza świata na środku obrony

Szkoda ze zakrecony jak słoik, szkoda ze wkrecaja go w ziemie i szkoda ze zagrał kilka dobrych meczy, to nie jest ten sam pilkarz co na Mundialu kiedy miał szczyt zyciowej formy.

dawdi17 pisze:czy bijącego wszelkie rekordy kapitana

Czy to sprawia, że Raul jest lepszy piłkarsko ? bo patrzac na niego uwazam ze gdy nie miał tyle rekordow gral lepiej.

dawdi17 pisze:Obecny Real to maszynka do wygrywania.

Nie, to Real nie grajacy nic a wygrywajacy. To Real Capello. Maszynka do wygrywania byla druzyna Del Bosque.

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 11 cze 2007, 14:46

Kolego jesteś z pewnością stereotypowym polakiem, bo nawet podczas chwil radości musisz ponarzekać. Ja Ci scharakteryzowałem piłkarzy, a to ma związek z Twoja dziwną "piłkarskością". Gdyby każdy zawodnik grał tak jak ich szybciutko skwitowałeś nie byłoby dziś lidera. Ja nie porównuje piłkarzy czy coś w tym rodzaju tylko pokazuje Ci tą piłkarskośc. Chyba, że Ty to mierzysz tą wartość w ilości reklamówek w stylu Boga Jonito czy ilości indywidualnych kompilacji na necie.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 11 cze 2007, 15:02

Witam po mojej dlugiej przerwie. Real ma nowego sponsora. Znany przez (prawie) wszystkich bwin i Real Madryt podpisali umowe i w przyszlym sezonie na koszulkach druzyny bedzie napis bwin.com . Jak do tej pory widnialy reklamy Siemensa i BenQ.
A co do koncówki sezonu to mam do powiedzenia tylko to ze Real wygra lige. Jak ktos sie jeszcze z tym nie zgadza to niech poczeka do przyszkej kolejki po ktorej juz wszyscy bedziemy widzieli jak kibice z pilkarzami swietuja na Plaza Cibeles. Nie ma innej mozliwosci.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 11 cze 2007, 16:31

Toudinho pisze:Kto na tej ławce jest taki genialny ?

W porównianiu do innych druzyn La Ligi mamy ławkę odpowiednią. Barcelona teoretycznie ma lepszych piłkarzy na ławce, jednak w praktyce wypadają blado.
Toudinho pisze:dawdi17 napisał:
Diarra sposobi sie do tego tytułu

Odbiera bardzo dobrze, ale jeszcze gdyby podawał celnie.

Diarra jest odpowiedzialny za odbieranie piłki, a nie za rozgrywanie jej. Tak samo jakbyś powiedział, że RvN jest super snajperem, ale nie odbiera piłki w defensywie...

dawdi17 pisze:Obecny Real to maszynka do wygrywania.

Oj przesadzasz dawdi. Nie wiem czym sie sugerowałeś, ale z kosmosu wziołeś to stwierdzenie. Do maszynki nam jeszcze daleko. Maszynką był Inter w tym sezonie. Porównaj sobie ilość punktów i przewage nad resztą stawki Interu do RM.

snake pisze:Witam po mojej dlugiej przerwie. Real ma nowego sponsora. Znany przez (prawie) wszystkich bwin i Real Madryt podpisali umowe i w przyszlym sezonie na koszulkach druzyny bedzie napis bwin.com . Jak do tej pory widnialy reklamy Siemensa i BenQ.
:angry2: ile razy zostanie to jeszcze powiedziane. Zobacz sobie pare stronek w tył, już chyba 3 razy zostało to napisane. :wink:

Kurde, chciałbym, żeby Becks został. Wydaje mi się, że nie jest to jeszcze czas, aby schodził ze sceny. Wiem, że jest postrzegany jako laluś, ale ja jakoś mam sentyment do tego gracza. W końcu był i nadal jest (?) jednym z najlepszych prawych pomocników.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 cze 2007, 18:17

Ja tam nie bede ogromnym optymista i powiem, że Real jest i bedzie w tym sezonie mistrzem Hiszpanii. Czy zasłużenie... każdy sobie na to odpowie, ja moge powiedzieć, że 1 czy 2 spotkania mozna wygrać przy ucziale ogrmengo szcześcia. Napewno nei mozna tak wygrać ligi.
Jedyna rzecz w ktorej Real mi zaimponował to gra do ostatnich minut. Gdyby Barcelona potrafila grać podobnie nie było by już znaków zapytania przed ostatnia kolejka, ale cóz.

Jedyne co mzoe być jakims powodem do zadowolenia po ewentualnym zwyciestwie Realu, to fakt, że Barcelona przez większość seoznu była krytykowana, że gra poniżej oczekiwań a jej gwiazdy są przemeczone i w takiej atmosferze Real zodbywa mistrzostwo :P

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 11 cze 2007, 18:22

Widze ze juz zaczelo sie wypisywanie przez kibicow Barcy delikatnych aluzji ze oczywiscie Real wygrywa niezasluzenie, wszystkie mecze fuksem, ze na Barce byla nagonka itp itd.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 11 cze 2007, 18:33

Vianuch pisze:Tak samo jakbyś powiedział, że RvN jest super snajperem, ale nie odbiera piłki w defensywie...
Równiez jestes smieszny. Odebrac i stracic swietna sprawa. Trzeba odebrac piłke i celnie powtarzam celnie oddac ja zawodnikowi który potrafi ja rozegrac. Diarra nie zawsze podaje celnie i kazdy kto oglada mecze Realu to zauwazy. Po co odbierac skoro zaraz się ja odda. Jedyny mankament Diarry to wlasnie niecelne podania, bo odbiór ma fenomenalny.

Vianuch pisze:W porównianiu do innych druzyn La Ligi mamy ławkę odpowiednią
Do innych druzyn owszem jesli patrzysz na Levante, Raicing czy Ossasune. Barcelona, Valencia czy nawet Sevilla maja, rowniez swietne lawki.

dawdi17 pisze:Kolego jesteś z pewnością stereotypowym polakiem, bo nawet podczas chwil radości musisz ponarzekać
Nie, tylko widze ze oni nie sa wspaniali kazdy ma wady i zalety, ale mimo tych wielu wad potrafia grac na dobrym poziomie, potrafia stanowic jednosc i wygrywac. I jeszcze raz powtarzam ze nie liczy sie to co bylo kiedys, bo kiedys Fabio Rochemback mial być nowym Dunga, tak samo kiedys Carlos był wspaniałym defensorem obecnie są lepsi...trzeba sie z tym pogodzic.

dawdi17 pisze:Chyba, że Ty to mierzysz tą wartość w ilości reklamówek w stylu Boga Jonito czy ilości indywidualnych kompilacji na necie.
Zdecydowanie wole wiosenny twarozek :lol: :wink:

dawdi17 pisze:Gdyby każdy zawodnik grał tak jak ich szybciutko skwitowałeś nie byłoby dziś lidera.
Heh...To wedlug Ciebie kazdy z nim osiągnoł niebotyczny poziom i dotykaja nieba :?: Nie kazdy popelnia bledy i widocznie ty ich nie widzisz, nie widzisz roznicy miedzy tym co bylo a co jest teraz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 cze 2007, 19:52

Vianuch pisze:W porównianiu do innych druzyn La Ligi mamy ławkę odpowiednią
no odpowiednią, niebieskie gustowne skórzane fotele z miejscem na ,głowie w dodatku ławka jest zadaszona :!: :P

niestety nasza (jeszcze) nie jest tak mocna, jest ok na La Liga, ale na podbój europy już nie brak na niej m.in klasowego zmiennika dla RVN
Toudinho pisze:Jedyny mankament Diarry to wlasnie niecelne podania, bo odbiór ma fenomenalny
racja. ale zawsze moze sie jeszcze podciągnąć w tym elemencie.Diarra wniósł do Realu duuuzo też poza boiskiem, wystraczy popatrzeć jak reszta ekipy z nim zartuje cieszy sie z jego goli itp. widać ze jest lubiany
Toudinho pisze:Szkoda , że Castilla spadła...
troche to paradoksalne sie wydaje. Michel który dla wielu miał zastąpić Capello (w tym mnie :oops: ) teraz jest na wylocie :roll:

Vianuch pisze:snake napisał:
Witam po mojej dlugiej przerwie. Real ma nowego sponsora. Znany przez (prawie) wszystkich bwin i Real Madryt podpisali umowe i w przyszlym sezonie na koszulkach druzyny bedzie napis bwin.com . Jak do tej pory widnialy reklamy Siemensa i BenQ.

ile razy zostanie to jeszcze powiedziane. Zobacz sobie pare stronek w tył, już chyba 3 razy zostało to napisane.

no nareszcie jakiś sponsor który nie zbankrutuje w trakcie gdy Real go promował ( na czarnej liście m.in Parmalat i Benq-Siemens) :wink:

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 11 cze 2007, 22:51

Jarzinho
Ja tam nie bede ogromnym optymista i powiem, że Real jest i bedzie w tym sezonie mistrzem Hiszpanii. Czy zasłużenie... każdy sobie na to odpowie, ja moge powiedzieć, że 1 czy 2 spotkania mozna wygrać przy ucziale ogrmengo szcześcia. Napewno nei mozna tak wygrać ligi.
Jedyna rzecz w ktorej Real mi zaimponował to gra do ostatnich minut. Gdyby Barcelona potrafila grać podobnie nie było by już znaków zapytania przed ostatnia kolejka, ale cóz.

Jedyne co mzoe być jakims powodem do zadowolenia po ewentualnym zwyciestwie Realu, to fakt, że Barcelona przez większość seoznu była krytykowana, że gra poniżej oczekiwań a jej gwiazdy są przemeczone i w takiej atmosferze Real zodbywa mistrzostwo Razz
przypominam tylko, że polska służba zdrowia ....-nasty dzień strajkuje. Także jeszcze przynajmniej przez czas jakiś z kompleksów się nie wyleczycie chłopcy

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 cze 2007, 23:18

Katalonski Sport donosi, ze Andrade byl widziany w Madrycie, prawdopodobnie podczas badan medycznych przed podpisaniem kontraktu z Realem. W transakcje maja zostac wlaczeni De la Red i Soldado, na ktorych zalezy Depor. Te ploty... Choc, gdyby ta okazala sie prawda, to bym sie nie obrazil :wink: Tylko troche szkoda by bylo Soldado :?
Za tydzien koniec ligi i wtedy sie dopiero zaczna spekulacje :wink:

P.S.
Obrazek

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 11 cze 2007, 23:39

Ja Soldado zalowac nie bede, jakos nie mam do niego przekonania, wydaje mi sie ze mial swoje szanse i niezbyt z nich skorzystal. Poza tym zobaczycie jak wymiatac bedzie Igla po chwili odpoczynku i normlanych przygotowaniach do sezonu :wink:
Transfer Andrade.. walkowany od kilku sezonow wiec podjety rowniez w tym- choc chyba zaden Madridista nie obrazilby sie widzac portugalczyka w Krolewskiej Bieli :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 11 cze 2007, 23:48

Nie zapominajcie ze juz jeden transfer dokonany. Metzelder jest obronca wiec wzmacniamy kulejace formacje, choc u nas kuleje poza bramka kazda. Ciekawe kto bedzie lewym defensorem bo to mnie nurtuje, Heinze, Abidal, Puerta, Lahm. Jeśli odejdzie Emerson to na 90% zawita do nas jeszcze jakis DM. Moze Makoun bądź Sissoko...z Diarra to by była ściana :lol: Mowi sie tez o ofensywnym pomocniku :D Nasri, Diego, Rafale Van der Vaart. I zapewne coś na skrzydlo wróci Balboa który bedzie rezerwowym ale ja bym chcial Quaresme, lub Manciniego. Do ataku moze Kader Keita :roll: bądź piłkarz o podobnej charakterystyce, czyli szukajacy piłki szybki i przebojowy.

Andrade jestem za tym piłkarzem, jednak 12 mln i dwóch piłkarzy, z których jeden to potencjalny swietny napastnik to troche zaaa duzo. Znajda się inni, ktorzy byli w lepszej formi niz Jorge, bo ten sezon to slabiutki w jego wykonaniu.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 11 cze 2007, 23:54

Toudinho pisze:Diarra nie zawsze podaje celnie i kazdy kto oglada mecze Realu to zauwazy.

Oglądałem kilka meczów Realu w tym sezonie, wszystkich nie miałem możliwości i jakoś nie widziałem tych niecelnych podań Diarry. No i nie czytałem wcześniej nic o tym, nie słyszałem, dlatego sie buntuje.
vakabayashi pisze:ale na podbój europy już nie brak na niej m.in klasowego zmiennika dla RVN

Arsenal rok temu też nie miał zbyt dobrej ławki a doszedł do finału CL. :lol: Nie no, wiadomo, że nie mamy takiej ławki jak Chelsea, ManU czy Milan, ale najgorsi też nie jesteśmy.

Co do Soldado to ja darze go dużą sympatią i uważam, że może się przydać, zwłaszcza na ławkę :P. Rok temu nie dostawał za dużo szans a i tak miał kilka goli na koncie. Ciekawe jak Igła będzie grał w przyszłym sezonie. Wydaje mi się, że to co teraz pokazuje to jest może z 50% jego możliwości. :roll:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 cze 2007, 23:58

Toudinho pisze:Ciekawe kto bedzie lewym defensorem bo to mnie nurtuje, Heinze, Abidal, Puerta, Lahm.
Fabio mowil ostatnio w wywiadzie, ze jedynym pilkarzem, dorownujacym Carlosowi jest Abidal. Moze to cos znaczy :wink: Ale on juz jest ponoc po slowie z Barca. Pozyjemy, zobaczymy...
Toudinho pisze: Andrade jestem za tym piłkarzem, jednak 12 mln i dwóch piłkarzy, z których jeden to potencjalny swietny napastnik to troche zaaa duzo. Znajda się inni, ktorzy byli w lepszej formi niz Jorge, bo ten sezon to slabiutki w jego wykonaniu.
Nie wiem wlasnie, czy nie chodzi tutaj o to, ze te 12 baniek trzeba by bylo zaplacic, gdyby zaden pilkarz nie poszedl na wymiane. Na tyle jest po prostu wyceniony. Watpie, by chodzilo o taka kase i jeszcze Soldado i De la Reda. Chyba, ze poszliby na wypozyczenie.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 12 cze 2007, 0:05

Makis pisze:Abidal
rkoeman mowil ze Blaugrana ma go za 12 mln :lol: :lol: :lol:
Szczerze mowiac to nawet nie wiemy czy zostanie Fabio. Powinni powiedziec ze mimo wszystko odchodzi bądź zostaje jesli...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”