FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 490

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 30 wrz 2007, 12:11

Asteniu [']
Obrazek
namietny buziak z zamknietymi oczami :lol: :wink:

Meczyk bardzo fajnie sie ogladalo aczkolwiek nielubie ogladac na TVants ale jakos dalem rade :roll:
Henry sie przelamal przynajmniej mam taka nadzieje zamknal usta krytykom strzelajac hattricka w niecale 50 min ? dla mnie spoko :wink: Messi poraz kolejny strzela przepiekna bramke co za przyspieszenie :shock: wygrywamy po raz kolejny w przepieknym stylu co najwazniejsze bez Puyola, Eto'o i Ronniego nikt chyba niema watpliwosci ze walka o gre w pierwszym skladzie bedzie bardzo bardzo duza i od teraz praktycznie ciezko bedzie ocenic kto pierwszy wyjdzie na murawe jezeli utrzymamy taka forme to wygrana w niemczech bedzie formalnoscia na dodatek pilkarze VFB nie sa w zbyt dobrej formie zal Toure :cry: bedziemy ogladac teraz trio Xavi, Deco, Iniesta ? co wogole z synem Edmila zyje ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 wrz 2007, 12:15

Szkoda Toure własnie przez spotkania w La Liga, bo jakos specjalnie spotkań w CL sie nie obawiam. Wolałbym, aby Rafa jesli ma grac jako DM to grał od nastpenego spotkania, chyba, że kolejna kontuzja wykluczy Milito.

Całe szczeście, że Puyol wrocił, tylko ja sie go nie spodziewam od pierwszych minut w spotkaniu z VFB, raczej wybiegnie duet Thuram- Milito.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 30 wrz 2007, 12:21

Mentor pisze:A ja uważam, że Rafa zagra jako DM już we wtorek.
A będzie już na 100% gotowy do gry we wtorek? Bo jeśli tak, to rzecz jasna wystawienie Rafy na DMie to duża lepsza opcja niż trójka Deco-Xavi-Iniesta w środku pola. Co prawda wg mnie cała ta trójka powinna zagrać z Niemcami, ale z Iniestą na skrzydle - a Ronaldinho na ławie i powinien wejść gdzieś w drugiej połowie. Tak ze względu na to, że wraca po kontuzji jak i na to, że to byłby taki dodatkowy czynnik motywujący :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 wrz 2007, 12:22

Duza strata spowodowana kontuzja Toure. Jak juz bylo powiedziane byl to jeden z naszych najlepszych zawodnikow w tym sezonie. Co gorsze, znowu ze slkadu wypada nam zawodnik dla ktorego tak na dobra sprawe nie mamy zmiennika. Najpierw Zambro, gdzie dla mnie Olaquer nie jest zadna alternatywa, owszem na slabszych rywali moze sie nadac, ale obawiam sie starc z silniejszymi ekipami w jego wykonaniu. Teraz Toure - Edmil kontuzjowany, a nawet jak by byl zdrowy to jednak nie wiemy jaka bylaby jego forma, Marquez - ktory nie bardzo chce grac jak DM i zostaje jeszcze granie trojka "małych" w srodku, chociaz osobiscie tego bym nie chcial.

Nasza forma jest obecnie naprawde bardzo dobra, Messi idzie po zlota pilke :p choc pewnie i tak wygra Kaka bo zdobyl LM. Martwia tylko kontuzje i nalezy sobie zadac sluszne jak ktos juz zauwazyl pytanie: czy lekarze, fizjoterapeuci itd. spisuja sie dobrze?

Henry chyba poczul oddech Eto`o za plecami i wzial sie ostro do roboty :p

@kontr czemu na tvans ogladasz? ja mecze Barcelony zawsze na golTV na TVUplayerze patrze, smiga super i komentarz dobry - Ray Hudson rzadzi :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 12:24

Dzisiaj urodziny obchodzi nasz najlepszy Franklin :] Wszystkiego zajebistego Ryju :!: Życzę przede wszystkich dalszych sukcesów w Barcelonie i życiu prywatnym :] Jak nie wiesz co robić to czytaj pilka.pl. My zawsze wiemy :lol:

Obrazek
iceald pisze:A będzie już na 100% gotowy do gry we wtorek?
Podobno tak, ale zobaczymy jak to się skończy ostatecznie.
iceald pisze:Co prawda wg mnie cała ta trójka powinna zagrać z Niemcami, ale z Iniestą na skrzydle - a Ronaldinho na ławie i powinien wejść gdzieś w drugiej połowie. Tak ze względu na to, że wraca po kontuzji jak i na to, że to byłby taki dodatkowy czynnik motywujący
To by była dobra zagrywka, ale coś czuję, że Rijkaard może wykorzystać kontuzję Toure w inny sposób. Ronaldinho powinien już wrócić na boisko, ale szkoda sadzać na ławce Iniesty. W takim układzie obawiam się, że Mister wystawi Dinho od początku a Andresito będzie trzecim w pomocy.
mistyk pisze:Marquez - ktory nie bardzo chce grac jak DM
Que?
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2007, 17:31 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 wrz 2007, 12:47

Mentor pisze:
mistyk pisze:Marquez - ktory nie bardzo chce grac jak DM
Que?
Zabraklo w tym zdaniu literki "o" w slowie "jak" :)

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 30 wrz 2007, 12:47

pewna wygrana Barcelony to co robi Messi powoli mnie załamuje :D z jednej strony to piłkarz FCB z drugiej jak nie podziwiać jego gry? (ta bramka ta asysta) co do kontuzji Yaya nie przejmowałbym się ty aż tak bardzo co grał on naprawdę świetnie do tej pory ale macie Marqueza który z powodzeniem może grać na DM. Rijkaard ma dzisiaj urodziny? Wypada mu życzyć 100 lat no i wszystkiego najlepszego (oprócz sukcesów w PD ;p)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 12:48

Bynajmniej nie o to mi chodziło :roll:

Po czym wnosisz, że Rafa nie chce grać jako DM?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 wrz 2007, 12:52

Kiedys jesli mnie pamiec nie myli czytalem wypowiedz Rafy, jakoby obecnie lepiej czul sie na pozycji srodkowego obroncy. Oczywiscie, ze jak bedzie potrzeba to moze tam grac, ale jednak woli srodek obrony. Zreszta gra tam wychodzi mu najlepiej, mimo, ze przez pewien czas gral rowniez bardzo dobrze na pozycji DM`a.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 30 wrz 2007, 13:03

dla dobra klubu poświęci się i będzie grał na pozycji DM ;p Marquez jest profesjonalistą i dobrze wie że sytuacja od niego wymaga grania na pozycji DM. Poza tym gra tam całkiem nieźle więc nie widzę problemu. Zresztą przez cały sezon nie będzie przecież grał jako DM. Tylko w razie kontuzji Yaya no i chyba w czasie PNA.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 wrz 2007, 17:14

Mentor pisze:Asteniu dał popis widzę. Odejście najlepszego napastnika świata do Liverpoolu chyba źle na Ciebie wpływa.
Nie wiedzialem ze za takiego go uwazasz.
Mentor pisze:Niemalże jak Atletico w ostatniej konfrontacji z Barceloną.
Zgadza sie, tyle ze on w kazdym spotkaniu robia takie bledy. Chyba mi nie powiesz ze Barcelona wygrala po grala pilke z kosmosu, a obrona Levante bardzo dobrze grala, no ale z takimi przeciwnikami jak Barcelona to mogli zagrac mecz zycia, a i tak z czworke by stracili.

Mentor pisze:Que? Po polskiemu można?
Specjalnie dla Ciebie. skrzyknął
Mentor pisze:A my nie wiemy gdzie Ty widzisz takie podniecanie się.
Odwiedzilem wczoraj pare stronek Barcelony i wlasnie ewidentnie tam zaobserwowlem takie zjawisko.
Mentor pisze:Po Dos Santosu będzie Bojan. Mam już wszystko w kalendarzu odnotowane. Po Bojanie będzie Asteniu tylko najpierw musi osiągnąć pozytywny wynik z testu gimnazjalnego. To przepustka do wielkiej kariery.
No wlasnie tacy sa kibice Barcelony.

Widze ze masz zle wspomnienia z Gimnazjum, widzisz ja nie ma ich wcale, bo po podstawowce od razu Liceum.

Mentor pisze:Nie pochlebiaj sobie. Trochę Ci jeszcze do Francuza brakuje.
Myslalem raczej o Tobie.
Mentor pisze:Przyłóż się bardziej to może Aguero pod samochód wpadnie :think: :roll:
Za szybki, nie da rady
krzychu212 pisze: Spokojnie :) Messi cały i zdrów na mecz z Atleti, oby powtórka z zeszłego sezonu :D
Remis, nie bylby zly. Tyle ze jak powtorka to wasz do nie dawna Bog musi zagrac.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 17:27

Asteniu pisze:Nie wiedzialem ze za takiego go uwazasz.
Ja nie, ale skoro jest lepszy od Eto'o (tak pisałeś) to chyba nie będzie dużym przegięciem napisanie, że to najlepszy napastnik świata :lol:
Asteniu pisze:Zgadza sie, tyle ze on w kazdym spotkaniu robia takie bledy. Chyba mi nie powiesz ze Barcelona wygrala po grala pilke z kosmosu, a obrona Levante bardzo dobrze grala, no ale z takimi przeciwnikami jak Barcelona to mogli zagrac mecz zycia, a i tak z czworke by stracili.
Oczywiście masz rację, ale mecze z Levante nie są po to, aby grać piłkę z kosmosu tylko wygrywać minimalnym nakładem sił. Gramy praktycznie co trzy dni i bardzo mnie to cieszy, że potrzebujemy mniej niż 90 minut zaledwie niezłej gry, aby odnieść pewne i bądź ca bądź dość efektowne zwycięstwo.
Asteniu pisze:Odwiedzilem wczoraj pare stronek Barcelony i wlasnie ewidentnie tam zaobserwowlem takie zjawisko.
Myślałem, że masz na myśli posty na pilka.pl. Mniejsza o to w takim razie.
Asteniu pisze:No wlasnie tacy sa kibice Barcelony.
Tacy właśnie jesteśmy. Źli, niedobrzy, zaślepieni i piszący bzdury. Dodatkowo podniecamy się grą Leo zupełnie bezpodstawnie. Jakby jeszcze tego było mało to nie podniecamy się Ronaldinho kiedy gra słabo albo nie gra wcale. Dziwni ludzie z nas.

Wygląda to co najmniej tak jakbyś popadł w jakiś kompleks Messiego. Za dobry jest czy jak? A może Twoim zdaniem nie ma się czym podniecać?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 wrz 2007, 19:42

Mentor pisze: Ja nie, ale skoro jest lepszy od Eto'o (tak pisałeś) to chyba nie będzie dużym przegięciem napisanie, że to najlepszy napastnik świata :lol:
Mysle ze to jednak przegiecie, choc obydwaj zaliczaja sie do czolowki napastnikow na swiecie. I dalej twierdze ze Torres jest lepszy, zreszta po kontuzji w tamtym sezonie cos Eto'o nie moze sie odalesc. ( Mimo iz to winna kontuzji ktore ostatnio go trapia ).
Mentor pisze:Oczywiście masz rację, ale mecze z Levante nie są po to, aby grać piłkę z kosmosu tylko wygrywać minimalnym nakładem sił. Gramy praktycznie co trzy dni i bardzo mnie to cieszy, że potrzebujemy mniej niż 90 minut zaledwie niezłej gry, aby odnieść pewne i bądź ca bądź dość efektowne zwycięstwo.
Masz racje, tyle ze te Levante jest tak cienkie ze wlasciwie nalezy przemilczec ten mecz, choc z trzech punktow jak najbardziej mozna si cieszyc.
Mentor pisze:Tacy właśnie jesteśmy. Źli, niedobrzy, zaślepieni i piszący bzdury. Dodatkowo podniecamy się grą Leo zupełnie bezpodstawnie. Jakby jeszcze tego było mało to nie podniecamy się Ronaldinho kiedy gra słabo albo nie gra wcale. Dziwni ludzie z nas.
Widzisz oceniam to na podstawie tego co moge przeczytac. Jeszcze nie dawno duzo by nie brakowalo a byscie zycie za Ronadinho oddali, a teraz czytam ze jest nie potrzbny, sprzedac go, nie nadaje sie do gry w BArcelonie i to nie moje slowa, a slowa kibicow mieniacych sie kibicami Barcelony i wlasnie o to mi chodzi. Chyba nie do konca mnie zrozumiales, albo tego tej sytuacji nie zauwazyles. Oczywiscie nie twierdze ze kazdy tak mysli, i kazdy odpowiada za siebie.

Mentor pisze:Wygląda to co najmniej tak jakbyś popadł w jakiś kompleks Messiego. Za dobry jest czy jak? A może Twoim zdaniem nie ma się czym podniecać?
Nie wiem z czego to wywnioskowales, bo wydaje mi sie ze nie miales zadnych podstaw. Ciezko tu mowic o tym zebym popadl w kompleks Messiego, bo gdybym gral powiedz w Barcelonie na pozycji Messiego to rzeczywiscie moglbym popasc w kompleks, a tak napisze ze chcialbym grac tak jak on, bo widze jak ten gowniarz :P gra i uwazam go w tej chwili za scisla czolowke pilkarzy na swiecie. POwiem wiecej bardzo milo mi sie patrzy na jego gre i jak najbardziej mozna sie jego gra zachwycac.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 wrz 2007, 19:49

Asteniu pisze:Jeszcze nie dawno duzo by nie brakowalo a byscie zycie za Ronadinho oddali, a teraz czytam ze jest nie potrzbny, sprzedac go, nie nadaje sie do gry w BArcelonie i to nie moje slowa, a slowa kibicow mieniacych sie kibicami Barcelony i wlasnie o to mi chodzi.
nie wydaje ci się, ze mocno uogólniasz ?
Wszystkich "kibiców" Barcy do jednego wora ? Hola Hola :P
przeczytałes kilka tekstów jakichs dzieciaków, którzy zmieniają swoje "sympatie" po każdym meczu i na tej podstawie oceniasz wszystkich pozostałych. Bądź poważny.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 19:58

Asteniu pisze:Widzisz oceniam to na podstawie tego co moge przeczytac. Jeszcze nie dawno duzo by nie brakowalo a byscie zycie za Ronadinho oddali, a teraz czytam ze jest nie potrzbny, sprzedac go, nie nadaje sie do gry w BArcelonie i to nie moje slowa, a slowa kibicow mieniacych sie kibicami Barcelony i wlasnie o to mi chodzi. Chyba nie do konca mnie zrozumiales, albo tego tej sytuacji nie zauwazyles. Oczywiscie nie twierdze ze kazdy tak mysli, i kazdy odpowiada za siebie.
Ostatnie zdanie jest kluczowe. Jeden kibic/sympatyk napisze, że Ronaldinho się wypalił go od dawna gra dużo poniżej swoich możliwości i należy go sprzedać a kto inny napisze, że trzeba mu dawać grać kiedy tylko jest zdrowy bo może błysnąć geniuszem w każdej chwili i wygrać mecz. Ile osób tyle opinii przy czym nie warto wysnuwać wniosków na podstawie opinii dzieciaków. Barcelona jest klubem bardzo medialnym i wiadomo, że przyciąga młodych fanów. Nie ma na to rady. Trzeba umieć oddzielić ziarno od plew. Zresztą kwestia Ronaldinho to bardzo złożony i nie łatwy temat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”