AC Milan : Juve - klasyka - Strona 50

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Re: AC Milan : Juve - klasyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 05 mar 2011, 23:54

Przepraszam, że tak wtrące troszkę nie na temat ale..JAK DO CHOLERY Inter mógł nie strzelić temu Juventusowi nawet jednej bramki :roll: ? To śmiech i to może nas kosztować w przyszłośći :? A bramka faktycznie - 100% farfocel.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 mar 2011, 12:23

Jest bardzo źle i liczę chociaż na LE w tym sezonie. Mam jeden pozytyw :P w dwumeczu jesteśmy lepszi ;) długo szukałem aż w końcu to mi się przypomniało. Wiem, że nic to nie daje, ale musiałem się jakoś pocieszyć po tym żenującym meczu :? Juve tak naprawdę ani razu nie zagrozili Milanowi, a za to Rossoneri mieli doskonałe sytuacje jak ta Cassano chociażby. Kolejny sezon stracony i nic nie da się zrobić.

A Inter nie strzelił dzięki Eto'o ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 mar 2011, 13:02

Tak, najlepiej wystawić Primaverę na mecz, od którego zależy nasze "być albo nie być" w Europie...
Tak jest, bo wszyscy to "być albo nie być" traktują jako mocniejszy trening. Wszystkie wypowiedzi piłkarzy wskazują na to, że jadą tam zagrać, a nie wygrać, i mnie to zadowala - ważniejszy jest dla nas mecz w niedzielę z Bari, niż w środę z Kogutami.
Mam coś pecha do ligi włoskiej ostatnio.
Serie A to jedyna z trzech najlepszych lig, w której klasyki są szalenie nudne. Mecze z czołówką w Anglii i Gran Derby nawet w najgorszych przypadkach wyglądają lepiej, niż taktyczne rozgrywki Juventusu, Interu i Milanu ze sobą. Chcesz piękna futbolu, oglądaj Napoli, Udinese, czy ostatnio w kryzysie Romę i Palermo.
Kibice Juventusu mogą się cieszyć z lepszego bilansu meczów bezpośrednich z Nami. W razie równej liczby punktów to się liczy na koniec sezonu chyba.
Jesteś brutalny.
A co za różnica jedynka czy trójka?
Del Neri to nie idiota, on mógł przewidzieć, że ten mecz to będzie właśnie takie nudne spotkanie i trzeba będzie się bronić, inaczej Juventus nie ma szans na dobry wynik. Jak pokazało życie - gdyby nie cud, jakim jest niewątpliwie gol Gattuso z dystansu, to by ten remis ugrał. Idąc na hurra tylko wczorajszym meczem by przebił zeszłoroczny dwumecz, bo Juventus nie miałby żadnych szans idąc na wymianę ciosów z Milanem, nawet osłabionym brakiem kilku podstawowych graczy.
Juventus trochę lepiej od Napoli, albo to Milan trochę słabiej od meczu z poniedziałku
Juventus zagrał lepiej, bo Juventus się starał, nie położył się. No i Milanowi lepiej się jednak grało na San Siro.
JAK DO CHOLERY Inter mógł nie strzelić temu Juventusowi nawet jednej bramki :roll: ? To śmiech i to może nas kosztować w przyszłość
Milan też nie mógł, gdyby nie ten strzał Gattuso, bukmacherzy pewnie nawet nie obliczali prawdopodobieństwa strzelenia przez niego bramki.

Mecz był nijaki, ale nie sposób było oczekiwać widowiska - Del Neri musiał starać się zneutralizować środek pola i robić miejsce dla Krasicia, Milan miał czas, miał komfort przewagi w umiejętnościach, miał pewność siebie i wiele innych atutów, których Juventusowi brakowało. Chciałbym widzieć powtórkę z zeszłorocznego 0:3, ale i Juventus wtedy grał inaczej, i Milan - Leonardo czyste konto nie interesowało, dla Allegriego to priorytet.
Zwycięstwo cieszy, bo, jak pisałem wcześniej, w trzech meczach z Chievo, Napoli i Juventusem nie wierzyłem w 9 punktów, Allegri mnie przyjemnie zaskoczył. Wczoraj na trzy punkty zasługiwaliśmy, byliśmy po prostu lepsi, sędzia też popełnił chyba tylko jeden błąd w końcówce nie dając wolnego po faulu na Chiellinim, ale całe zawody sędziował kapitalnie, więcej takich arbitrów, zwłaszcza na derby. Dlatego jestem z Allegriego zadowolony, bo zespół w ważnym momencie jednak się nie poddaje i te punkty z czołówką zgarnia zasłużenie. Zostało pięć trudnych meczów, z tego tylko jeden u siebie, dlatego komplet punktów w jednym z ostatnich ciężkich meczów bardzo mnie cieszy. Inter też się potknie, ale szanse na tytuł mają ciągle znaczne, więc trzeba wygrywać właśnie tak, jak wczoraj - brzydko, ale zasłużenie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 733

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 wrz 2011, 11:42

Już w niedziele obie drużyny spotkają się po raz kolejny, ale tym razem po raz pierwszy na nowym stadionie Juventusu. Przewidywane jedenastki na mecz:
Obrazek Obrazek

Jak widać w Milanie awizowany jest od pierwszej minuty Boateng co bardzo cieszy, bo zapewne będzie nękał Pirlo tak jak w meczu z Barceloną ich środkowych pomocników. Wygląda na to, że wychodzi najmocniejszy aktualnie dostępny skład, ale brakuje Pato i Robinho. Ciekawi mnie w jakiej formie fizycznej będą pomocnicy Milanu a głównie mam na myśli Seedorfa i van Bommela, którzy swoje lata mają.

W takim meczu tak naprawdę trudno wskazać faworyta także żaden wynik mnie zdziwi. Oczywiście liczę na zwycięstwo i marsz w górę tabeli.

BTW - mam nadzieję, że Grosso zostanie na lewej stronie. Są też info, że Chiellini miałby grać na lewej a w środku Bonucci. Ale o tym to chyba więcej kibice Juventusu powiedzą.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 wrz 2011, 12:15

W Milanie Ibra i Boateng wracają w najlepszym momencie. Boa może bardzo ograniczyć Pirlo na tej pozycji i osobiście liczyłem, że zagra mniej dynamiczny i mniej waleczny Aquilani. Pytanie czy starczy mu sił na taką grę skoro dopiero wraca po urazie?

Bardzo mnie cieszy, że raczej pewny występu jest Pepe. W pierwszej kolejce był doskonały, w ostatniej dał świetną zmianę. Trzeba się go trzymać skoro jest w gazie. Zresztą ktoś tak aktywny w destrukcji może być bardzo pomocny przeciwko Abate czy jako wsparcie dla Grosso lub De Ceglie. Z tej dwójki zdecydowanie wolę Paolo. Owszem zawalił dwa gole, ale prócz tych bolesnych incydentów grał naprawdę bardzo fajnie. Grosso nie tylko zawalił gola w ostatniej, ale i ogólnie był niepewny. Tak czy siak mamy problem na tej pozycji (z własnej winy :roll: ) No i warto dodać, że Barzagli jest zdrowy! To największa niespodzianka dotychczasowych spotkań. Doskonale jest dysponowany Andrea. Lepszy niż Chiellini w każdym spotkaniu (choć trzeba dodać, że Giorgione gra mocno średnio)

No i jestem rozdarty jeśli chodzi o taktykę. Rozsądniej by było zagrać tak jak awizuje Lgdl czyli 4-1-4-1 by Pirlo miał więcej wsparcia w środku i by Milan nie miał tam takiej przewagi liczebnej, w dodatku w tym schemacie mamy większe szanse na to by grać swoją piłkę (czyli utrzymywać się przy niej i zepchnąć rywala). Tyle tylko, że w ostatnim meczu ten schemat nie wypalił i trzeba było przechodzić do 4-4-2 które piłkarze mają znacznie bardziej doprecyzowany. Ok pierwsza próba więc mogło nie wyjść, teraz rywal inny i schemat bardziej pasuje do okoliczności, a i zawsze to dobrze jak rywale nie wiedzą jakim ustawieniem zagra przeciwnik, ale lepiej bym się z tym czół gdyby zagrali już w tym ustawieniu dobre spotkania (do tej pory było tylko pół godziny ze Sieną, gdy Vidal wszedł za Del Piero a mecz był już wygrany). Conte ma trudny wybór przed sobą.

Wyniku podobnie jak kadry czy taktyki nawet nie próbuje zgadywać. Dla JUVE to pierwszy test w tym sezonie i zobaczymy jak go zdadzą.

A no i nie mogę się doczekać jak w takim meczu będzie wyglądał doping, bo nawet ze Sieną było żywiołowo i głośno na trybunach.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 wrz 2011, 12:25

Tuttosport pisze o Bonuccim w środku i Chiellinim na lewej. Tak mi się wydaje, że zestawienie formacji na Catanie miało byc przygotowaniem pod dzisiejszy mecz - zagęścic środek i spróbowac go zdominowac. Jednak spotkanie tydzień temu dało Conte trochę do myślenia i sam jestem ciekaw czy ponowi próbę 4-1-4-1, które samo w sobie jest ciekawą formacją, ale na dłuższą metę nie pasuje do kadry (za mało środkowych pomocników i za dużo napastników).

Niech zagra De Ceglie, może znów komuś wrzuci piłę na głowę :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 wrz 2011, 12:54

Wygląda na to, że wychodzi najmocniejszy aktualnie dostępny skład
Najlepiej się spytać: no i?
Nocerino popełnia błędy w ustawianiu się. Podoba mi się, ale nie jest jeszcze zgrany. Znajdujący się w gorszej formie, ale zgrany z zespołem Gattuso czy Flamini byliby lepsi na ten moment, choć mam nadzieję, że Nocerino w pierwszym składzie zagości na dłużej.
Van Bommel i Seedorf już ledwo żyją. Cassano też nie ma już takiej kondycji, jak parę tygodni temu. Z tej samej przyczyny przygasł Abate - nie rozumiem, dlaczego nie mógł zagrać pół godziny mniej z Czechami.
Ibra i Boateng wracają natomiast po dłuższych - jak na początek sezonu - urazach. Na pewno im zabraknie ogrania, raczej im zabraknie wydolności.
Ten skład tylko na papierze wygląda bardzo fajnie - w rzeczywistości ze względu na natężenie meczów i urazy może być kiepsko. Tym bardziej, że z ławki nie ma kim postraszyć - na miejscu Allegriego poważnie rozważyłbym wystawienie od pierwszej minuty Aquilaniego (mało grał z Czechami, lepiej gra w pierwszych połowach), a po przerwie wpuścił Seedorfa, który na pół godziny będzie znakomity. Wszystko też zależy od dyspozycji Boatenga, bo nie zaskoczy mnie jego obecność na ławce. Trzy treningi to jednak niewiele po dwóch tygodniach przerwy.
Tuttosport pisze o Bonuccim w środku i Chiellinim na lewej.
Najmocniej przez Milan będzie obciążony sektor środkowy boiska, zwłaszcza przy cofniętym Pirlo trójka graczy operujących w okolicy pola karnego powinna wystarczyć, by wystarczająco dobrze się spisać. Milan będzie dodatkowo atakował raczej z lewej niż z prawej strony, więc nie widzę powodu, dla którego Juventus miałby betonować prawe skrzydło Milanu, gdzie hasać będzie Abate (ostatnio zwolnił), Nocerino i z rzadka Boateng lub Ibra. Zdecydowanie bardziej przyda się Chiellini na środku obrony, Ibra i Cassano to zbyt duże zagrożenie, by osłabiać środek. Jeśli Allegri nie wymyśli czegoś wielkiego, to do zatrzymania Nocerino może nawet Grosso wystarczyć. De Ceglie byłby ciekawym rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6688

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 wrz 2011, 13:07

Jak mi kac przejdzie to coś skrobnę ale IMO na pewno nie wyjdziemy tak jak to na tej grafice jest przedstawione. Myślę, że wyjdziemy 4-4-2 i raczej nie z Grosso.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 wrz 2011, 19:57

Poważne osłabienie Milanu. Abate nie zagra. Wie ktoś na ile wypadł :?: Osobiście chciałbym, żeby za Abate grał Zambrotta, a na lewej Taiwo, choć znając życie wyjdzie Antonini. Proszę tylko bez żadnego Bonery :pray: Daniele jest zwykłym statystą, On może tylko coś zwalić.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 30 wrz 2011, 21:05

(L)oczkerson pisze: W pierwszej kolejce był doskonały, w ostatniej dał świetną zmianę.
taaaa... zwłaszcza wrzucał "doskonale"

Po ostatnim meczu wolałbym jednak 4-4-2. I mimo wszystko - z De Ceglie. No i z Vidalem - Marchisio gra z meczu na mecz coraz gorzej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 paź 2011, 0:02

solojuve.com pisze:Bramkarze: Buffon, Storari.
Obrońcy: Grosso, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner.
Pomocnicy: Pazienza, Pepe, Marchisio, Pirlo, Vidal, Giaccherini, Estigarribia, Krasic, Marrone, Elia.
Napastnicy: Del Piero, Quagliarella, Matri, Vucinic.
A więc bez DC, a więc zaczyna się. Ciekawe, czy już jutro Kielon wyląduje na lewej stronie, wolałbym nie, chociaż mimo wszystko kalectwo Bonucciego < kalectwo Grosso.
W środku pomocy pewnie zagra Marchisio z Pirlo, mam nadzieję, że Andrea wespnie się na wyżyny swoich umiejętności. Na skrzydłach pewnie Pepe z Krasiciem, bo to są obecnie nasi najlepsi skrzydłowi. W ataku loteria, ale jak miałbym stawiać to pewnie Vucinić i Matri. Chociaż jak zagra Fabio albo Alex to wcale się nie zdziwię.

Ciężko pisać o oczekiwaniach, bo nie wiadomo na co stać ten zespół. Może paść każdy wynik, w zeszłym sezonie na SS też nikt nie stawiał na Juventus, a mimo to wygrali. Liczę przede wszystkim na dobry mecz i zaangażowanie z naszej strony.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 paź 2011, 10:39

De Ceglie wczoraj dopiero zaliczył normalny trening, więc wychodzi na to, że był kontuzjowany.

Najważniejsza informacja to taka, że Pirlo nabawił się drobnego urazu i jego występ jest zagrożony.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 paź 2011, 10:58

(L)oczkerson pisze:De Ceglie wczoraj dopiero zaliczył normalny trening, więc wychodzi na to, że był kontuzjowany.
Jakos wczesniej o tym nie słyszałem, dopiero wczoraj info, że nie zagra. No ale zaczyna się :wink: Wiadomo było, że się zacznie.
(L)oczkerson pisze:Najważniejsza informacja to taka, że Pirlo nabawił się drobnego urazu i jego występ jest zagrożony.
Mam nadzieję, że to zasłona dymna tylko.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 02 paź 2011, 12:59

Tak sie zastanawiam czego się spodziewać po tym meczu. Nie oglądam zbyt często Serie A i nie wiem za bardzo co sie może wydarzyć. Czy to będzie mecz od jednej do drugiej bramki czy też aby szybko strzecić i postawić autobus pod bramką.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 paź 2011, 17:14

Wieczorem mecz, ktory okresli na co Juventus moze liczyc w tym sezonie. Nie postrzgam nas za faworyta, ale wierze w korzystny wynik, ktory bedzie dla mnie nawet remis. Zycze takze powodzenia rywalom, liczac jednoczesnie, ze szczescie bedzie po naszej stronie. Dodam, ze bedziemy grac w 12, bo jak wiadomo nowy stadion zrobil swoje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”