Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 50

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 paź 2005, 10:54

Krzysztof Jarzyna pisze:dlaczego nikt po 1-2 slabszych meczach nie wyrzuca innych zawodnikow. dllaczego nikt nie wyrzuca Krzynowka?
Bo on jest najlepszym polskim piłkarzem i strzelił kilka ważnych bramek w tych eliminacjach.
Krzysztof Jarzyna pisze:. to dlaczego nikt nie powie tego samego o Rasiaku?
Bo jest conajmniej kilku lepdzych od niego napastników nie powoływanych oraz dlatego, że pan Rasiak strzelił 0 bramek w eliminacjach.
Krzysztof Jarzyna pisze:on pojedzie do Niemiec.
niestety

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 14 paź 2005, 13:34

luk1208 pisze:wiadomo z jakimi zespołami zagramy sparingi?
W listopadzie w terminie FIFA (12 i 16) planowane są 2 mecze towarzyskie. Janas chce zagrać jeden mecz z drurzyną z górnej pułki i jeden z trochę słabszą. W grę wchdzą ponoć: Portugalia, Chorwacja, Senegal lub Ukraina. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mecz z takim rywalem jak wice mistrzowie Europy był by naprawde pożytecznym sprawdzianem.

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8706
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 paź 2005, 13:48

kibic_korony pisze:Kto!!!!!!!!????????? go broni jacy wy ja tam widze jedna osobe Cloner, ale sie w sumie nie dziwie podobno rodzina z tego co widze to kazdemu brakuje gre aby okreslic jego fatalna gre, a przeklinac nie mozna to i sobie nikt nie ulzy
Ja tam tylko Jopa bronie bo na to zasluguje!!!!!!!!!!!!!!!
po cholere az tyle tych wykrzyknikow ? zapytajnikow ? nie mozna bylo dac emota :?:
moj nick z malej litery ;)
bron Jopa, tylko udolnie, bo kiepsko Ci to wychodzi :lol:
bagg pisze:Nie bronię Rasiaka, dla mnie rownież w tym meczu zagrał tragicznie, ale czy nalży Go odrazu skreślać? Mowię Wam trzeba dać mu szansę. Jestem też ciekaw zestwianie Franerk - Rasiak. W ataku wolałbym Franka od Rossi'ego, ale to nie oznacza, że Grzegorz w ogole się do kadry na WC 2006 nie nadaje
tak sie zastanawiam, czy kiedykolwiek zobacze Twoj bezsensowny post :lol: zawsze sa na temat, dosc inteligente, nie potrafie tego pojac :lol: normalnie - uzytkownik-wzór :)
a atak Franek-Rasiak grac nie moze razem, bo kto bedzie Rasiakowi zagrywac wysokie pilki :?: przeciez wszyscy wiemy, ze Frankowski potrafi strzelac gole, ale dosrodkowywac juz nie :) (i nie pisze tego, zeby go jakos obrazic, czy cos)
czeher pisze:OLI SAGAN BROZEK - im trzeba dac szanse a nie drewno caly czas!!!
Hmm, Olisadebe ? Saganowski ? dziwne, jakos wczesniej nikt ich nie chcial, dopiero gdy udowodnili, ze sa lepsi od pilkarzy z Wisly to wszyscy chca ich powolywac :lol:
watpie, zeby Saganowskiego Janas powolal, on go nie lubi jeszcze bardziej anizeli Frankowskiego :) przeciez Saganowski gral 15minut z Azerami, i udowodnil, ze potrafi gole strzelac :)
bagg pisze:No tak. Na Turnieju im. Łobanowskie bodajże Krol Strzelcow. Co to jest. To jest nic. Byle jaki piłkarz z byle jakiej ligi by to potrafił. Rasiak powinien być w kadrze choćby dla zrożnicowania w ataku. Taki wysoki piłkarz, ktory mogłby pełnić rollę Target Man'a.
kolejny niezly post :) to fakt, Rasiak byl najlepszy na turnieju na Ukrainie, nie byl nim Kezman czy ktos inny, tylko nasz 'najgorszy' napastnik :lol:
serek408 pisze:Nie ma co ukrywać. Nasza kadra bez Rasiaka traci 90% siły ognia. Wczoraj rezerwowy Totenhamu fenomenalnie dryblował , dochodził do sytuacji strzeleckich i co najważniejsze został najlepszym strzelcem Polski w el.MŚ. Takich wysokich , dobrze grających głową zawodników nam potrzeba. Trzeba już teraz podkreślić , że Grzesiu jest faworytem bukmacherów w walce o tytuł króla strzelców World Cup. Co by było gdyby nie Rasiak
te Twoje pseudo-ironicze teksty sa tak kiepskie, ze byloby lepiej, gdybys juz nie probowal uzywac ironii :lol:
czeher pisze:A powiedz mi ile razy ten koles za ktorym sie tak wstawiasz stracil pilke Odpowiem ci to raczej granicy z cudem zeby to wszytsko zliczyc!!!
czeher pisze:To widze ze masz zdolna siostre skoro w wieku 10 lat umie do 20zliczyc
hmm, musisz nauczyc sie liczyc :lol:
ale nie martw sie, siostra bagg'a sie nauczyla, to Ty tez sie nauczysz :lol:
adekk pisze:Musimy sobie coś uzgodnić...Rasiak otrzymywał prawie same górne piłki...i ja nie wymagam od niego, żeby w walce z Terrym czy też Ferdinadem okazywał się lepszy, ale żeby chociaż trochę im pouprzykrzał życie...a o dolnych piłkach to w ogóle nie może być mowy..jak się ma nogi z kołków..
musimy cos sobie uzgodnic, pisalem Ci juz, ze jak wyjmiesz te drewno z glowy, to mozesz zaczac pisac (na gg Ci pisalem o Twoim 'mozgu') :lol:
adekk pisze:Zobacz kto ma ile wp.....
jakby rangi zalezy od ilosci WP, czy banow, to np. ZaZa czy Lakier juz dawno powinni miec takie 'specjalne' rangi - NIE WIESZ-NIE PISZ :!:
herdek pisze:Jeśli Grzesiu nie pojedzie na MŚ to bede świety. Ulubieniec pana Janasa miłaby nie jechać? Chyba się komuś pomyliło. Ktoś powiedział, że trzeba dać szansę, Brożkowi, Saganowi i graczowi Panathinaikosu Ateny - Olisadebe.
oyy dzieciak, Twoje poglady zmieniaja sie jak pogoda :lol: raz slonce, raz deszcz :lol:
Babel pisze:Nawet najwiekszy obrońca Rasiak na forum cloner pisał ze zawodnicy nie powinni grac w kadrze za zasługi tylko za teraźniejsza forme, jaka prezentuje Rasiak wszyscy widzieli.Jeszcze cos mowił o tym ze on jest obiektywny w przeciwienstwie do nas...
i nadal to podtrzymuje :) w kadrze powinni grac zawodnicy za obecna forma jaka prezentuja ... w klubach :!: bo mecze w reprezentacji sa stosunkowo rzadko :) (na pewno rzadziej niz klubowe)
adekk pisze:Sory, ale ja zrozumieć nie potrafię takich opinii.....no nie mogę..może nie mam tak ogromnej wyobraźni jak kolega...gratuluje...jakby mi ktoś przeczytał taki tekst, to na 100% uznałbym to za jakiś kiepski żart...o jakiej sile ognia Ty mówisz?? o jakich fenomenalnych dryblingach Ty wspominasz?? które to ...?? on jest dobrze grającym głową napastnikiem?? kiepski żart
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
teraz to mnie koles rozbawiles, przez Ciebie bede pisac tego posta przynajmniej o jakies 2-3 minuty dluzej :lol: :lol: :lol:
chyba jednak ranga "pseudoforumowicz" przydalaby Ci sie :lol:
kup sobie jakis slownik, encyklopedia, albo cos w tym stylu ;)
zreszta bagg Ci wyjasnil o co chodzilo serkowi (fakt, ze ironia byla kiepska, ale zawsze mozna wyczuc, ze to ironia)

tekstu Jarzyny nie czytuje, bo nie ma sensu, jest to najlepszy post jaki widzialem od tygodni :!:
wielkie brawa :brawo: :brawo: :brawo:

Zico_FCI pisze:Bo on jest najlepszym polskim piłkarzem i strzelił kilka ważnych bramek w tych eliminacjach.
przepraszam Pana, ale w kadrze gra sie za forme (w klubie przedewszystkim), a nie za gole w eliminacjach :lol:

Jesli nie odnioslem sie do ktorego z tekstow, oznacza to, ze nie mialem po prostu z czym polemizowac :lol: nie mialem pomyslu na riposte :lol: albo najnormalniej mi sie nie chcialo :lol:

chyba bedzie trzeba czekac, az sie wykuruje Szymkowiak, az Zurawski nie bedzie lapac kontuzji co 3tygodnie :D az Lewandowski zacznie grac w reprezentacji jako srodkowy obronca, az Radomski zmieni klub na troche lepszy bo w Austrii W. sie marnuje, az Rasiak znowu zacznie dobrze grac w Tottenhamie :)
ciekaw jestem kiedy w meczu Sobolewski nie bedzie miec najwiecej fauli ;) kiedy Bak przestanie grac na srodku obrony ;)

ehhh, za duzo tego :lol:
dobrze, ze mistrzostwa dopiero w przyszlym roku :lol:

na koniec dodam : BORUC - NAJLEPSZY POLSKI ZAWODNIK :) (jak sie ciesze, ze to LEGIONISTA)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 14 paź 2005, 14:10

cloner pisze:az Rasiak znowu zacznie dobrze grac w Tottenhamie
A grał kiedyś dobrze w Tottenhamie. Zagrał chyba jeden mecz :lol: (nie licze tego co wszedł w 89 minucie :lol: ). Ale czekamy az znowu bedzie grał dobrze :roll:
cloner pisze:ciekaw jestem kiedy w meczu Sobolewski nie bedzie miec najwiecej fauli
Taka już jego rola na boisku, to jest defensywny pomocnik od przerywania akcji ofensywnych przeciwników (także faulem, to już dziś normalne w piłce, ze akcje specjalnie przerwya sie faulem). Oecnie najlepszy z Polaków na tej pozycji
cloner pisze:kiedy Bak przestanie grac na srodku obrony
Można by go przesunąć na atak i efekt byłby taki sam jak z Rasiakiem.
cloner pisze:po cholere az tyle tych wykrzyknikow ? zapytajnikow ? nie mozna bylo dac emota
cloner pisze:hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
po cholere tyle 'haha...' nie można być dać emota :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 paź 2005, 14:18

kama_reda pisze:
cloner pisze:az Rasiak znowu zacznie dobrze grac w Tottenhamie
A grał kiedyś dobrze w Tottenhamie. Zagrał chyba jeden mecz :lol: (nie licze tego co wszedł w 89 minucie :lol: ). Ale czekamy az znowu bedzie grał dobrze :roll:
no chodzilo mi o to, zeby zaczal dobrze grac w Tottenhamie, tak jak gral w Derby ;)
kama_reda pisze:
cloner pisze:ciekaw jestem kiedy w meczu Sobolewski nie bedzie miec najwiecej fauli
Taka już jego rola na boisku, to jest defensywny pomocnik od przerywania akcji ofensywnych przeciwników (także faulem, to już dziś normalne w piłce, ze akcje specjalnie przerwya sie faulem). Oecnie najlepszy z Polaków na tej pozycji
hmm, jakos Szymkowiak gdy gra to tyle nie fauluje :!:
kama_reda pisze:
cloner pisze:kiedy Bak przestanie grac na srodku obrony
Można by go przesunąć na atak i efekt byłby taki sam jak z Rasiakiem.

ale bledy Rasiaka nie wplywaja bezposrednio na wynik meczu, a Baka tak :!:

emoty - na drugi raz dam 30 loli, moj blad, sorry :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 14 paź 2005, 14:38

cloner pisze:hmm, jakos Szymkowiak gdy gra to tyle nie fauluje :!:

Jest różnica pomiędzy defensywnym pomocnikiem (Sobolewski), a rozgrywającym (Szymkowiak). Sobolewski jest od czarnej roboty, haruje (jak kazdy) na boisku, ale jest mało zauważalny, żadko ma piłke, to jest właśnie jego zadanie. Ma utrudnić grę przeciwnikom, a nie tą grę prowadzić. Kiedy trzeba musi sfaulować (jak choćby to z Anglią co dostał żółtą), aby przerwać groźną kontrę przeciwników. Nigdy nie będzie chwalony przez media, prase przy zwycięstwie, ewentualnie coś o nim wspomną, że zagrał dobry mecz, ale bohaterem będzie ten co strzelił zwycięskiego gola. A często def pomocnik ma o wiele większy wkład w pracę całego zespołu niż napastnik, czasami największy.

Wiem coś o tym, grałem na różnych pozycjach, ale nigdzie nie trzeba tyle zapier*** co właśnie na def pomocniku, wkład def pomocnika niekiedy w zwyciestwo drużyny jest największy, ale i tak zostaną najpierw pochwaleni Ci co strzelili gola itd.

Moim zdaniem nie ma w Polsce lepszego od Sobolewskiego na pozycji defensywnego pomocnika. Szymkowiak ma całkiem inne zadania na boisku.

Nasze opinie moga się różnic, ale mam nadzieje, że mniej wiecej wiesz o co mi chodzi. Pozdro

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 paź 2005, 14:44

kama_reda pisze:
Wiem coś o tym, grałem na różnych pozycjach, ale nigdzie nie trzeba tyle zapier*** co właśnie na def pomocniku, wkład def pomocnika niekiedy w zwyciestwo drużyny jest największy, ale i tak zostaną najpierw pochwaleni Ci co strzelili gola itd.
Moim zdaniem nie ma w Polsce lepszego od Sobolewskiego na pozycji defensywnego pomocnika. Szymkowiak ma całkiem inne zadania na boisku.

Nasze opinie moga się różnic, ale mam nadzieje, że mniej wiecej wiesz o co mi chodzi.
po 1. - ciekawe czy dostaniesz WP :lol: (wykropokowany wulgaryzm)
po 2. - doskonale rozumiem o co Ci chodzi :)
po 3. - wiem, ze defensywny pomocnik ma sporo roboty :) sam tez czesto grywalem na tej pozycji :) (lub jako srodkowy obronca)
po 4. - czy nie ma w Polsce lepszego od Sobolewskiego :?: hmm, nie wiem, trzeba byloby sie dokladnie przyjrzec wszystkim defensywnym pomocnikom w polskiej lidze oraz grajacym zagranica ;)
ale napewno zasluguje na gre w reprezentacji :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 paź 2005, 14:47

kama_reda pisze:Moim zdaniem nie ma w Polsce lepszego od Sobolewskiego na pozycji defensywnego pomocnika. Szymkowiak ma całkiem inne zadania na boisku.
dokladnie tez tak uwazam!!!

Nie wyobrazam sobie innego srodka pomocy --> Sobolewski Szymkowiak
na skrzydlach tez raczej nie widze nikogo innego niz Krzynowek, Kosa no moze jeszcze Ebi

atak jak zwykle wg mnie FRANEK i ZURAW

a juz najlepsze dla Polski bylaby kontuzja Rasiaka w czasie MS!!! wtedy Janas napewno by go nie powolal, chociaz kto wie :?:

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 14 paź 2005, 14:56

a juz najlepsze dla Polski bylaby kontuzja Rasiaka w czasie MS!!!
No ja nie wiem czy takie najlepsze...nie mówie, że jest kimś nie do zastąpinia ale może być przydatnym ogniwem. I lepiej nie zycz mu źle :P.
Ja bym go tak na 100% nie skreślał po 2 słabzsych meczach...wiem, że grał beznadziejnie szczególnie w 2 meczu. Ja jednak nie stawiałbym na jego osobie krzyżyka. W końcu kto z polskich piłkarzy w krótkim czasie przezsedł z małego Grodziska do wielkiego Londynu? Razcej nie jest to dzieło przypadku, nawet w przypadku Rasiaka. Strzelenie 16 goli w bądź co bądź 2 lidze angielskiej nie jest fartem...

to jest moje skromne zdanie :P

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 14 paź 2005, 15:00

cloner pisze:musimy cos sobie uzgodnic, pisalem Ci juz, ze jak wyjmiesz te drewno z glowy, to mozesz zaczac pisac (na gg Ci pisalem o Twoim 'mozgu')
Odnosze wrażenie, że kolega cloner mnie z kimś myli... :lol: na jakim gg??..kolego na gg to Ty jesteś jakoś mniej gadatliwy.....a o tym drewnie to proszę Cie jeeszcze raz ..nas nie interesuje twój stan zdrowia...oraz to czy masz drewno w głowie czy sznurek trzymający uszy..żeby nie odpadłyy :lol:
Pozdrawiam....

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 paź 2005, 15:02

a atak Franek-Rasiak grac nie moze razem, bo kto bedzie Rasiakowi zagrywac wysokie pilki Question

skrzydłowi ;). Ale prawda jest taka, że mamy Żurawskiego na chwilę obecną najlepszego napastnika Polskiego i to on ma pewne miejsce w składzie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 paź 2005, 15:55

adekk pisze:
cloner pisze:musimy cos sobie uzgodnic, pisalem Ci juz, ze jak wyjmiesz te drewno z glowy, to mozesz zaczac pisac (na gg Ci pisalem o Twoim 'mozgu')
Odnosze wrażenie, że kolega cloner mnie z kimś myli... :lol: na jakim gg??..kolego na gg to Ty jesteś jakoś mniej gadatliwy.....a o tym drewnie to proszę Cie jeeszcze raz ..nas nie interesuje twój stan zdrowia...oraz to czy masz drewno w głowie czy sznurek trzymający uszy..żeby nie odpadłyy :lol:
Pozdrawiam....
oyyy, koles slaba masz pamiec :lol: jesli to jest Twoj nr gg 4452368 - to na pewno z Toba gadalem, i nie wypieraj sie tego :lol: wspomnialem Ci cos o Twoim mozgu, jak masz slaba pamiec, to zajrzyj sobie do archiwum :lol:

pozdrawiam i lepiej zacznij pisac na temat :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 paź 2005, 18:40

cloner pisze:Zico_FCI napisał:
Bo on jest najlepszym polskim piłkarzem i strzelił kilka ważnych bramek w tych eliminacjach.

przepraszam Pana, ale w kadrze gra sie za forme (w klubie przedewszystkim), a nie za gole w eliminacjach
A ile bramek w tym klubie (w tyym sezone) strzelił :?: ZERO więc o jakiej formie mówimy :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 paź 2005, 18:42

Zico_FCI pisze:
cloner pisze:przepraszam Pana, ale w kadrze gra sie za forme (w klubie przedewszystkim), a nie za gole w eliminacjach
A ile bramek w tym klubie (w tyym sezone) strzelił :?: ZERO więc o jakiej formie mówimy :?:
Rasiak strzelil w 1.meczu gola, ale sedzia nie uznal :!: (bramka zdobyla prawidlowo)
a Krzynowek ile strzelil goli w bundeslidze :?: wiec o jakiej formie mowimy :?:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 paź 2005, 18:51

cloner pisze:a Krzynowek ile strzelil goli w bundeslidze
A na jakiej pozycji gra Krzynek :?: Ile czasu miał kontuzję :?: Ile razy był wzbierany najlepszym pikarzem Polski :?: To porównanie jest wręcz śmieszne :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”