Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 50

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 05 sty 2007, 10:39

Jarzinho pisze: Jednak maja ku temu podstawy, strzeal bramki asystuje, nalezy do grona najelpszych po tej czesci sezonu.
No nie wiem na jakiej podstawie wycigasz takie wnioski, bo Aguero wcale tak swietnei nie gra. Mial dobre mecze ( tylko dobre ), ale tyle samo mial slabych spotkan. Np. mecz z Barcelona gral bardzo slabo, ratuje go strzelona bramka . Chociaz nadal uwarzam ze to dobry transfer, a chlopak udowodni na co go stac, tylko potrzebuje jeszcze czasu, ktorego ma dosc duzo.

Jarzinho pisze: Czy to sa stari zaowdnicy, a raczej te 23 mln to mogłyby straczyc na Elano, na nikogo wiecej. Sam Elano czy jest taki sprawdzony i z takim talentem... Nie twierdzilbym tak.
Mysle ze ta kasa starczyla by bez problemow na Quaresme + Elano. Za Simao Benificka chciala 20 mln euro co jest kwota bardzo przesadzona. Co do Xabiego Alonso to czytalem ze Liverpool chce za neigo 21 mln euro, ale w to nie wierze, mysle ze 30 mln moglo by ich zmusic do zastanawiana sie nad sprzedarza.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sty 2007, 16:37

Asteniu pisze:Mysle ze ta kasa starczyla by bez problemow na Quaresme + Elano. Za Simao Benificka chciala 20 mln euro co jest kwota bardzo przesadzona. Co do Xabiego Alonso to czytalem ze Liverpool chce za neigo 21 mln euro, ale w to nie wierze, mysle ze 30 mln moglo by ich zmusic do zastanawiana sie nad sprzedarza.

Nie wiem na ile wycenia sie Elano, ale napewno Quaresme bardzo wysoko, podobnie reszte Xai Alonso za 21 mln, miedzy bajki taka kwote mozna włozyc, gdby tylko tyle chciano za niego juz danwo by w Liverpoolu nie grał.

No nie wiem na jakiej podstawie wycigasz takie wnioski, bo Aguero wcale tak swietnei nie gra. Mial dobre mecze ( tylko dobre ), ale tyle samo mial slabych spotkan. Np. mecz z Barcelona gral bardzo slabo, ratuje go strzelona bramka . Chociaz nadal uwarzam ze to dobry transfer, a chlopak udowodni na co go stac, tylko potrzebuje jeszcze czasu, ktorego ma dosc duzo.
Czy ja napisałem, ze gra w kazdym meczu wysmienicie, ze jest liderem ekipy. CZy nawet, ze gra dobrze. Pisałem, ze gra coraz lepiej, a uznawanie go za zawodnika, ktory nigdy sie nie zwroci jest błedem, czy takim, ktory był nie trafionym. Dlaczego, dlatego, ze strzela asystuje itp. ze poprostu sprostał oczekiwaniom... Nie nalezy do najlepszych, a do jakich, wiem, ze napewno nie grał tak jak Luccin, Franco czy nawet Galletti i Torres jednak spokonie go mozna wymienic jako teog nastepnego.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 05 sty 2007, 17:19

Jarzinho pisze:Nie wiem na ile wycenia sie Elano, ale napewno Quaresme bardzo wysoko, podobnie reszte Xai Alonso za 21 mln, miedzy bajki taka kwote mozna włozyc, gdby tylko tyle chciano za niego juz danwo by w Liverpoolu nie grał.
Wiem ze Xabi Alonso jest wiecej warty dlatego pisalem o kwocie min. 30 mln. Nie pamietam ktora to gazeta napisala ze chce za niego 21 mln euro, ale wydaje mi sie ze mogli pomylic funty z Euro. Co do Elano to Szachtar wycenia go na 9 mln euro, ale jestem pewien ze da sie zejsc do 7-8 mln. Porto za Quaresme zadali 15 mln od Atletico, Atletico dawalo 10, pozniej Porto obnizylo swoje zadania do 12 mln euro.
Jarzinho pisze: Czy ja napisałem, ze gra w kazdym meczu wysmienicie, ze jest liderem ekipy. CZy nawet, ze gra dobrze. Pisałem, ze gra coraz lepiej, a uznawanie go za zawodnika, ktory nigdy sie nie zwroci jest błedem, czy takim, ktory był nie trafionym. Dlaczego, dlatego, ze strzela asystuje itp. ze poprostu sprostał oczekiwaniom...
Nie napisales ze gral w kazdym mecz wysminicie, nie napisale ze jest liderem i nikt tu nie twierdzi ze to napisales.

Ja osobiscie uwazam ze Aguero sie zwroci, a jezeli jego kariera bedzie sie dobrze rozwijala moze stac sie wielkim zawodnikiem.
Jarzinho pisze: Nie nalezy do najlepszych, a do jakich, wiem, ze napewno nie grał tak jak Luccin, Franco czy nawet Galletti i Torres jednak spokonie go mozna wymienic jako teog nastepnego.
Na pewno nie gral tak dobrze jak Luccin, Leo, Galletti, Torres, Seitaridis, Lopez, Perea, Pablo czy ZeCastro. Mamy tutaj taka sytuacje w ktorej jezeli w Atleitco bylby lepszy napastnik niz Mista, to Aguero niegral by w podstawowym skladzie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sty 2007, 14:23

Atletico szykuje kolejny transfer. Tym razem chodzi o Daniela Carvalho z CSKA Moskwa. Jedni podaja, ze Atletico narazie negocjuje, inni, ze jest to juz finalizacja rozmów. Zawodnikiem interesowała sie takze Valencia i Barcelona.
Zespol z Madrytu złozyl takze oferte Mistrzowi Argentyny :arrow: Estudiantes za Jose Sose. Narazie nie ma odpowiedzi ze strony argentynskiego zespolu.
Natomiast do Atletico wpłyneła oferta za Maniche'a z Fiorentiny, zawodnik podobno popadł w konflikt z Aguirre, jednak nie deklaruje checi odejscia z Madrytu.

Ciekawa ta sytuacja z kolejnymi transferami, czy Atletico ma jeszcze miesca dla zaowdnikow no-UE. Franco, Pera, Kun, Maxi, Galletti... Napeno dwoch z nich ma paszport, ale chyba nie wszyscy.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 12 sty 2007, 16:21

Tak Atletico rozmawia z CSKA na temat Carvalho, jednak Atletico chce go pozyskac za darmo, na co wladze z Moskwy moga nie przystac. Agent pilkarza pojechal rozmawiac w tej sprawie. Co do Sosy to Estudiantes chce 10 mln euro, a Atletico daje 5,5, jednak trenerem Argentynskiego klubu jets Diego Pablo Simeone ktory gral w Atletico i jest uwielbiany przez kibicow w Madrycie.

Co do zawodnikow Non-UE to tylko Aguero oraz Perea nie maja paszportow UE, jednak najprawdpopodobniej jeszcze w tym miesiacy Perea dostanie Hiszpasnkie obywatelstwo.

P.S Atletico jest tez zainteresowane kapitanem reprezentacji Brazyli U-20 Lucasem Leiva. Ponoc Monaco zaoferowalo Jaroslava Plasila wladza Atletico.

Pozdrwiam

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 sty 2007, 16:41

Jarzinho - Sosa ma chyba paszport Włoski - to najlepszy strzelec Estudiantes poprzedniego sezonu. Gdzieś tu w tematach na forum jest jego dokładna sylwetka. Jego klub żada 10 milionów jak Asteniu pisze, nie dawno była plota że Milan przebił oferte Atletico i daje 7, i tyle sie o nim pisało. Ale ostatnio też było głośno o nie jakim Pavonie też z Estudiantes. I tez chyba Atletico było tam wymianiane wśród zainteresowanych.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 12 sty 2007, 17:44

A to nie wszystko :wink:
Klub z Madrytu interesuje się także ofensywnym pomocnikiem z klubu Emecel, Michael'em Arroyo'em. Zawodnik jest Ekwadorczykiem i póku co gra jeszcze w reprezetacji do lat 20 :wink:
Drugim zawpodnikiem którego bacznie obserwuje klub to zawodnika Arsenalu Lauren. Jako że Afrykańczykowi kończy się kontrakt po tym sezonie, więc spokojnie może szukać sobie juz nowego pracodwacy :o Kameruńczyk przez długi czas miał kontuzję i dlaeo jeszcze nie zagrał w tym seonie. A zawodnika starają sie także Villareal, Sevilla i Espanyol.
Jak wiadomo tertaz są MŚ do lat 20 i Atletico wysłało tam swoich ludzi aby szukali młodych,perspektywicznych graczy :P Napewno jednym z nich jest kapitan młodzieżowej reprezentacji Canarinhos Lucas Leiva, którym wcześniej klub był już zainteresowany. Zawodnik na codzień gra w Geremio i jest jednym z najlepszych graczy tego zespołu :wink:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 23 sty 2007, 0:30

Bardzo ciekawy przebieg mial ostatni mecz pomiedzy Atletico a Osasuna. W pierwszej polowie praktycznie nic sie nie dzialo na boisku poza bojka pilkarzy w 20 minucie. Sedzia od 20 d0 25 minuty pokazal 5 zoltych kartek, a w 42 minucie pokazal czerwona kartke dla Javier Aguirre za uwagi pod adresem arbitra glownego.

W drugiej polowe za Gallettiego wszedl Gabi i to przynioslo efekt, bo Atletico wygralo walke o srodek pola. W tej polowie Atletico stworzylo pare akcji, jednak nie potrafilo ich wykorzystac. W 78 minucie Torres zostaje faulowany w polu karnym. Sedzia pokazuje Cueallrowi ktory faulowal czerwona kartke. Sam poszkodowany podszedl do pilki, ale minimalnie przestrzelil. Jednak Torresa 5 minut pozniej wyreczyl ZeCastro ktory wykorzystal podanie El Nino i z 10 metrow plaskim strzalem pokonal Ricardo. Po tej bramce zawodnikom Osasuny puscily nerwy bowiem po uderzeniu w twarz ZeCastro z lokcia Soldado opuscil boisko. Trzy minuty pozniej Ricardo za odkopniecie pilki dostal zolta kartke, a ze wczesniej mial juz na koncie zolta za opuznianie gry, sedzia pokazal mu czerwona. Nastepny w kolejce byl Raul Garcia ktory za kopniecie bez pilki Seitaridisa dostal czerwona kartke, tak wiec Osasuna konczyla mecz w siedmiu.

Atletico nadal jest na piatej pozycji, ale traci juz do lidera jedynie trzy punkty, a do czwartej Valenci tylko jeden. Z nietoperzami Atletico spotka sie za dwie kolejki, a w tym tygodniu zagra u siebie z Racingiem Santander z ktorym powinni sobie bez zadnego problemu poradzic, chociaz na VC Atletico gra dosc slabo. Mysle ze po powrocie Petrova i Maxiego Atletico bedzie na tyle silne aby walczyc o Mistrzostwo Hiszpani. Teraz Atletico razem z Getafe traci najmniej bramek w lidze, tylko ze zbyt malo strzela.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2007, 18:09

Atletico zakupiło z Trabzonsporu Fabiano Ellera, ktory ostatnio był wypozyczony do Internacionalu Porto Alegre i szczyci sie tym, ze w finale KMŚ strzelil bramke Barcelonie. Zawodnik podpsiał 2,5 letni kontrakt.

Takze dzisiaj oficjalnie potwierdzono kolejny transfer. Tym razem ze Sportingu Braga :arrow: Diego da Silva Costa. Zawodnik podpisał 3,5 letni kontrakt, a uchodzi za ogromny talent.
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 24 sty 2007, 19:42

Jarzinho pisze:Tym razem ze Sportingu Braga Diego da Silva Costa. Zawodnik podpisał 3,5 letni kontrakt, a uchodzi za ogromny talent.

tych talentów Atletico ma na peczki m.in Jurado kupili z Realu Madryt

ciekawe jak sie wszyscy rozwiną :?:

dlaczego Atletico musiało wzmocnić lewa flanke, Mariano Pernía jest kontuzjowany :?: czy nie znajduje uznania w oczach trenera :?:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2007, 20:39

vakabayashi pisze:dlaczego Atletico musiało wzmocnić lewa flanke, Mariano Pernía jest kontuzjowany czy nie znajduje uznania w oczach trenera

Pernia ma chyab dosc powazny uraz, bo juz go dawno nie widziałem, wiec Eller jest bardzo potrzebny. Teraz Lopez przeniesie sie pewnie na lewa pomoc, bo Jurdado gra tylko dlatego, ze jest tyle kontuzji. Jak dla mnei to najwiekszy niewypał Atletico, gra najsłabiej z całej kadry...

Diego to napastnik, a tam takze nie ma zbytni konkurencji Torres, Kun, Mista i to chyba wszystko.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 24 sty 2007, 21:09

Pernia nie jest kontuzjowany. Po prostu Aguirre tak samo jak rok wczesniej Bianchi ma swojego pupilka, czyli Jurado. Bianchi mial Zahinosa. Tez bym wolal w obronie Pernie w pomocy Lopeza, jednak Lopez to nie pomocnik, to nie Petrov, ale i tam lepiej i to duzo niz Jurado ktory narazie jeszcze nie ma asysty czy bramki na swojim koncie.

Co do Diego to zobaczymy, ciekawa opcja zeby zostawic go jeszcze w Portugali, bo teraz w Atletico bylby czwartym napastnikiem. Zobaczymy co z niego wyrosnie.

Atletico bardzo interesowalo sie pomocnikiem Auxerre Akale, ktoremy konczy sie kontrakt w czerwcu. Reprezentant WKS ( 25,3) w tym sezonie w Auxerre zoregral 11 spotkan i strzelil w nich 5 bramek. Jednak ponoc Auxerre niechce go sprzedac, bo chce go miec do konca sezonow. Atletico proponowalo 2,5 mln euro co jak na zawodnika ktoremu a niecale 6 miesiecy konczy sie kontrakt.

Wobec tego Atletico ponownnie zlozylo propozycje kupna Quaresmy z Porto. Martin Gil powiedzial rowniez ze oprucz Quaresmy chca kupic rozgrywajacego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2007, 21:29

Akale, Pernia, Antonio Lopez, Petrov, Eller, Mista, Jurdado. Nie wszyscy sa zdrowi, ale co bedzie jak tak sie stanie. Petrov raczej siedziec nie bedzie podobnie Lopez a co w takim przypadku z pozostałymi... Akale to świetny zawodnik, jednak czy potrzebny...
4 obornocow na lewa strone juz Aguirre ma i dwoch skrzydłowych, oraz zawodnika, ktory moze grac zarowno w ataku jak i na skrzydle.
Quaresma taakze niepotrzebny, co bedzie jak wroci Maxi...

Bogactwo nie zawsze słuzy atmosferze. Taka paczka chyba jest wystarczjaca...

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 sty 2007, 23:11

Jarzinho pisze:Akale, Pernia, Antonio Lopez, Petrov, Eller, Mista, Jurdado. Nie wszyscy sa zdrowi, ale co bedzie jak tak sie stanie. Petrov raczej siedziec nie bedzie podobnie Lopez a co w takim przypadku z pozostałymi... Akale to świetny zawodnik, jednak czy potrzebny...
4 obornocow na lewa strone juz Aguirre ma i dwoch skrzydłowych, oraz zawodnika, ktory moze grac zarowno w ataku jak i na skrzydle.
Quaresma taakze niepotrzebny, co bedzie jak wroci Maxi...

Bogactwo nie zawsze słuzy atmosferze. Taka paczka chyba jest wystarczjaca...
Akale nie przejdzie do Atletico. Nie wiem z kad Ci sie wzielo 4 oboncow, bo ja licze trzech Pernie, Lopeza i Ellera. Na flance jest Petrov i dlugo, dlugo nic. Jurado i Mista to nie ta klasa zawodnikow, szczegolnie Jurado, ktory dopiero zagral jedne dobry mecz w barwach Atletico. Mista jest doswiadczony i to sie czasami przydaje tak jak z Barca. A Quaresma w Atletico gral by na lewym skrdzydle wiec nie wiem co to ma do Maxiego.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sty 2007, 9:56

Asteniu pisze:Akale nie przejdzie do Atletico. Nie wiem z kad Ci sie wzielo 4 oboncow, bo ja licze trzech Pernie, Lopeza i Ellera. Na flance jest Petrov i dlugo, dlugo nic. Jurado i Mista to nie ta klasa zawodnikow, szczegolnie Jurado, ktory dopiero zagral jedne dobry mecz w barwach Atletico. Mista jest doswiadczony i to sie czasami przydaje tak jak z Barca. A Quaresma w Atletico gral by na lewym skrdzydle wiec nie wiem co to ma do Maxiego.

Nie wiem chyba policzyłem z Akale...
Quresme prawde mowiac nigdy nie widziałem na lewym skrzydle, przynajmniej wystawionego wg. wczesniej ustalonej taktyki. Zawsze widzialem w nim prawo-skrzydlowego. W takim razie co z Petrovem w takim przypadku...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”