AS Roma (zbiorczy) - Strona 50

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 20 sty 2006, 23:27

Było by fajnie gdyby przynajmniej jeden z nich doszedł, a najlepiej Jankulovski!
a piszesz to w sferze zyczen poboznych,czy moze slyszales cos bardziej konkretnego w temacie..?
ale co do zawodnika to osobiscie
tu sie jak najbardziej zgodze-kto jak kto,ale on akurat ma cos do udowodnienia-trzeba sobie powiedziec szczerze ze w Milanie na Marku postawili krzyzyk-moim zdaniem nieslusznie,bo mimo ze nie jest to moze snajper pokroju Shevy ;) ani Gila ;) ale na pewno przez konsekwentne wstawianie go do skladu na pewno wiekszy bylby pozytek niz w takich warunkach na jakich teraz znajduje sie w Mediolanie

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 20 sty 2006, 23:34

Jeśli Czech przeszedłby do Romy to dla mnie by było dziwne inne i niekompetentne...... Po co wtedy by Milan kupywał takiego dobrego lewego pomocnika/obronce żeby po sezonie go "oddać" rywalowi :?: Jankuovi troche przeszkadzały kontuzje t fakt ale taki zawodnik ze swoją determinacją powróciłby do pełni sił i pokazał co umie :twisted: .

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 20 sty 2006, 23:40

Zamer:
taki zawodnik ze swoją determinacją powróciłby do pełni sił i pokazał co umie
tak-tylko widzisz...tam sprawa jest chyba nieco glebsza...bo chodzi chyba o stosunek samego Carlo do Jankulovskiego-->bo do pelni sil to on powrocil juz jakis czas temu,a jak na niego nie stawiano-tak nie stawia sie dalej w Milanie!mysle ze sam Jankulovski bylby zachwycony gdyby wogole mial mozliwosc przejscia do Romy

Po co wtedy by Milan kupywał takiego dobrego lewego pomocnika/obronce żeby po sezonie go "oddać" rywalowi Question
mysle ze gdybys ktos na poczatku sezonu stwierdzil ze juz po nowym roku Bobo zostanie popedzony w sina dal do Monaco,to tez kazdy by sie zastanawial gdzie tu sens i gdzie logika-a tu prosze...w Milanie nie wszystko zawsze musi byc jasne i proste jak widac..;)

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 20 sty 2006, 23:49

RzuR pisze:a piszesz to w sferze zyczen poboznych,czy moze slyszales cos bardziej konkretnego w temacie..?

No słyszałem... Podobno zarząd przejawia zainteresowanie tym zawodnikiem co pisze m.in. na stronie Romy.
RzuR pisze:bo mimo ze nie jest to moze snajper pokroju Shevy Wink ani Gila Wink

Sory, on chyba bramek niebędzie strzelał, bo to boczny obrońca z czego się orjentuję! :roll:

Napewno dla Romy Jankulovski byłby jednym z lepszych zakupów bo Spall zna go jak nikt inny i pewnie współpraca z nim by się dobrze układała!

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 20 sty 2006, 23:55

Co do Jankulovskiego..Moim zdaniem jak najbardziej, przydałby się.Ale ale:

1) Jankulovski grał w ostatnim meczu i radził sobie nienajgorzej co może być sygnałem do tego, że jego sytuacja w Milanie może się zmienić na lepsze
2) transfer Czecha byłby powiązany pewnie z Chivu na którego Milan ma chrapkę już od jakiegoś czasu..czyli zapewne wymiana
Jeśli doszłoby do niej to niewątpliwie zyskałby Milan, który w obliczu deklaracji o odejściu Stama, wieku Serginho czy Paolo potrzebuje klasowych obrońców.No ale jak będzie to się okaże..

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 sty 2006, 0:00

zigi82 pisze:Jankulovski grał w ostatnim meczu i radził sobie nienajgorzej co może być sygnałem do tego, że jego sytuacja w Milanie może się zmienić na lepsze
No tak grał, ale trzeba wziąść pod uwage że gra z konieczności bo jak znam pacynke to gdy Paolo i Cafu będą gotowi to Marek zaś zasiądzie na ławie.
zagi82 pisze: transfer Czecha byłby powiązany pewnie z Chivu na którego Milan ma chrapkę już od jakiegoś czasu..czyli zapewne wymiana
Plus napewno jakaś dopłata, bo Marek nie jest tyle wart co Chivu a Roma chyba go za pół ceny nie odda.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 21 sty 2006, 12:20

Łukasz[ACM] pisze:zagi82 napisał:
transfer Czecha byłby powiązany pewnie z Chivu na którego Milan ma chrapkę już od jakiegoś czasu..czyli zapewne wymiana
Łukasz[ACM] pisze:Plus napewno jakaś dopłata, bo Marek nie jest tyle wart co Chivu a Roma chyba go za pół ceny nie odda.

Wiesz niesądzę aby Roma go oddała bo on należy w Romie do nietykalnych podobnie jak De Rossi i Totti tak więc myślę,że jeżeli już dojdzie do transferu Czecha to tylko za gotówkę.
Napewno by to pomogło Romie bo nawiązała by się konkurencja w składzie o grę w pierwszej 11 z Cufre,który ostatnio jest w wyśmienitej formiei każdy z nich chciałby sie wykazać co wyszło by tylko na dobre klubowi..`
Myślę również,że można by poszukać kilku talentów w Portugali gdzie są znakomici pomocnicy np.Quaresma z Porto .

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 21 sty 2006, 12:36

Ale w sumie jaki interes będzie miał Milan jak odda Marka za € ? Chodzi o właśnie Chivu, tym bardziej, że na brak kasy to Milan nie narzeka, ale trzeba wymienić obronę.Chodzi o kogoś kto na lewej stronie, bądź na środku będzie operował.Jeżeli już Pacynka chce się go pozbyć to niestety za kogoś.Chociaż jak dla mnie ten transfer jest nie potrzebny, równie dobrze można kupić Chivu, a zostawić Marka, który napewno się przyda gdy odejdą Paolo, Serginho i Kacha ( ? oby nie ).[/url]

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 21 sty 2006, 12:52

Ludzie ale o co halo... Marek jeszcze dobrze grać nie zaczął w Milanie a Wygo już oddajecie... poczekajmy aż błyśnie niepodważalną klasą i nie będzie tematu wogóle... spokojnie :wink:

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 21 sty 2006, 12:57

Ja sie tam dziwie Milanowi że chce Chivu wiedząc jakie sie mogą z tym koszty ciągnąć a niepomyśleli przed ManU o Evrze :? przecież to znakomity lewy obrońca i to za nieduże pieniądze....
A Roma wiadomo łatwo chivu nie odda bo to podpora ich obrony ....
Ja na miejscu Romy spróbowałbym na lewą obrone sprowadzić Clichy'ego z Arsenalu młody utalentowany zawodnik i pewnie niezadrogi amógłby się nam przydać ...

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 21 sty 2006, 12:59

<LILI> Romanista pisze:przecież to znakomity lewy obrońca i to za nieduże pieniądze....

No właśnie LEWY a Milan szuka PRAWEGO więc wiadomo... właśnie Marej jest na lewo :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 sty 2006, 13:05

Ajgor pisze:No właśnie LEWY a Milan szuka PRAWEGO więc wiadomo... właśnie Marej jest na lewo
No wydaje mi się że lewa strona też potrzebuje następcy :? Ale nasi mówią że żadnych wzmocnień więc na temat transferów sie narazie nie wypowiadam ale Chivu - czemu nie :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 sty 2006, 13:56

<LILI> ale juz chyba wymiana nie możliwe. :wink: Kilka godzin po informacji mercato sam zainteresowany mówił tak jak by nawet nie rozważał możliwość odejścia. Mimo że na poczatku było różnie.

Z drugiej strony to mogła być tylko kaczna ze wzgledu na to że trenerem Romy jest Luciano Spelletti czyli były trenerka Marka. Podobnie sie pisało o Pizzaro czy Di Michele.

Po co Chivu ? Ale Ty patrzysz na Rumun jako bocznego obrońce (Evra) a Milan jako środkowego :wink: Galliani kiedys powiedział że bardzo mu sie podoba to że Chivu może grać 15 spotkań na śroku po czym zagrać z 5 na lewej stronie :wink: Tacy obrońcy są w cenie.

Troche kontuzje zachamowały rozwój piłkarski Rumuna. A szkoda bo mógł by Romie dać wiecej a tu pech do prześlabował. :?

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 21 sty 2006, 14:16

Wymiana jednak niemożliwa?? No i bardzo dobrze.. dla Romy oczywiście :P
Wracając jeszcze do Piresa. Dziś agent Francuza zdementował pogłoski łączące go z Romą.Nie dziwie się w sumie bo Pires nadal liczy na przedłużenie kontraktu z Arsenalem.Z tego co wiem nieścisłości dotyczą długości nowego kontraktu.Londyńczycy proponuja roczny kontrakt, zawodnik chce umowy conajmnie 2-letniej.Co zrobi gdy klub z Highbury postawi na swoim? Powinien przejść do Romy!! :wink:
A oto słowa agenta Francuza o ewentualnej propozycji Rzymian:
-Roma to wspaniała drużyna. Wie o tym również Robert. Myślę, że chętnie grałby dla tego klubu, tym bardziej, że w barwach Romy grają zawodnicy, którzy bardzo mu się podobają 8) :lol: :oops: na przykład Francesco Totti.
Jeśli chodzi o J.R Cruza, to w sytuacji gdy Inter nie przedłuży jego umowy w styczniu w lutym rozpoczyna on negocjacje z potencjalnymi kontrachentami..Pierwszeństwo w tych rozmowach ma mieć Roma.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 21 sty 2006, 22:05

Szkoda że w meczu z Udine nie zagra Totti ( kontuzja kostki ) bardzo na niego liczyłem bo ostatnio trzyma wysoką formę ...
Ale mimo ,że Roma zagra bez swej gwiazdy to i tak obstawiam jutrzejszy wynik na 1-0 (Mancini) bądź 2-1(Mancini,Aquilani/Taddei/Mexes) dla Romy.
Nie trzeba mówić że będzie to ciężka przeprawa ,ale mam nadzieję że Giallorossi wyjdą z niej zwycięsko...
Co do składu na Udine to myślę ,że Luciano powinien dać szansę gry od pierwszych minut Młodziutkiemu Okace a napewno ten postara się dać z siebie wszystko :wink: .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”