Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 491

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 11 gru 2013, 16:26

Ebi - Co z tego że ma więcej wygranych pucharów europy? W tym sezonie, tak jak w poprzednim Inter gra jak na swoje możliwości conajmniej słabo. Obecnie Juventus jest lepszym klubem i nie ma co do tego wątpliwości. A jeśli chodzi o robienie ze swego klubu nie wiadomo czego to raczej Ty jesteś w tym mistrzem, ja wśród kibiców Juve nie zauważyłem jeszcze żadnej przesady, Ty zaś na każdym kroku wspominasz o fenomalnym sezonie Bayernu, jakby wszyscy w rok zapomnieli kto rządził Europą w zeszłym sezonie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 11 gru 2013, 16:30

Ebi zapomniałeś dodać, ze Bayern to triple-meister
albo pytać czemu sędziowie pomagają barcelonie skoro jej ta pomoc niepotrzebna a potem siedzieć cicho po wczorajszej kradzieży przeciwko city. chociaz w tym przypadku nawet sędziowie nie potrafili pomóc najlepszej druzynie w historii wszechświata.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 gru 2013, 16:31

Tomusmc pisze:
Diamen23 pisze:wracam do domu i widzę, że Juventus odpadł z LM, dobrze się dzisiejsza kolejka zaczęła :beer:
Jedyna szansa dla Was ostatnio to dobra gra w europejskich pucharach włoskich drużyn żebyście mogli zająć to czwarte miejsce i się cieszyć z eliminacji, a Ty cieszysz się jak dziecko, że Juve odpadło i z punktów nici. Na razie w tabeli możecie się cieszyć z gry w LE, chyba, że to Ci odpowiada to nie będę się czepiał. Zawiść zawiścią, ale tu trzeba myśleć i dbać o dobro włoskiego futbolu w Europie, ale widzę, że Wam rozum niepotrzebny więc cieszcie się z tak małych rzeczy
Juventus jeszcze nabije dużo punktów w Europie, pewnie nabije ich więcej w LE niż w LM, w której trafiłby na rozstawionego rywala i szanse na awans byłyby małe. A to, że z ligi włoskiej tak mało drużyn gra obecnie w LM to wina przede wszystkim takich klubików jak Udinese, Lazio i Napoli i innych ekip, które traktowały puchar pocieszenia jak piknik. Na dyskusję o tym szkoda teraz czasu.

Ja się cieszę, bo mogę, Juventusu nie lubię i to normalne, że cieszę się z porażki rywali.

Ebi, ma rację. Dużo buty i pychy, a wyniki gorsze w Europie niż Apoel Nikozja z Helio Pinto jako dyrygentem.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 gru 2013, 16:36

bagg pisze:Ebi zapomniałeś dodać, ze Bayern to triple-meister
Triple-Sieger

Kończąc - ja po prostu nie wiem czemu nagle po porażce Juve zapanowało takie poruszenie (nie tylko tu, w innych środowiskach także) i pyskówki o wyższości Juve/Milanu/Interu nad resztą. Jeden ma najwięcej Pucharów Europy, jeden to ostatni włoski triumfator, trzeci ma najwięcej mistrzostw i uważany jest za obecnie najsilniejszy zespół ze swojej ligi. Jak widać dyskusja prowadzi do niczego. A w perspektywie osiągnięć w Europe i tego, że Juve od 11 już lat (tak mogę policzyć, bo 2014 będzie 11 rokiem) nie grał w żadnym finale żadnego europejskiego pucharu. Pyskówka nie na miejscu. Troszkę przypomina mi to jednego kibica Realu, którego argumentem przeciwko całosezonowej dominacji Bayernu było to, że w finale z BVB nie zrobili z nich miazgi z wygrali tylko 2:1 :lol: Tego Realu, który ostatni raz powąchał finału w 2002 roku.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 11 gru 2013, 16:37

Diamen - gdzie widzisz butę i pychę u kibiców Juve? Jeszcze jakiś czas temu przyznałbym Ci rację bo posty użytkownika Marq czy wloskiego były żałosne, ale ten pierwszy już się praktycznie nie udziela a wloski konkretnie się ostatnimi czasy ogarnął. Większość przecież przyznała że Juve odpadło z LM na własne życzenie i do nikogo nie mamy pretensji. Ty z kolei cieszysz się jak dziecko które dostało lizaka bo rywal odpadł z LM, której klub któremu kibicujesz nawet nie powąchał. Jestem poniekąd w stanie Cię zrozumieć bo w końcu nie tak dawno temu Juventus był w nawet gorszej sytuacji, ale na litość boską nie przesadzaj.

EDIT: Ebi - pyskówki (chociaż tak tego bym nie nazwał) wynikają z tego że kibice innych włoskich klubów cieszą się że Juve odpadło z LM, jakby to stanowiło jakiś argument o jego słabości na włoskim terenie. Nie obchodzi mnie w tym momencie historia, tylko teraźniejszość. Inter nie był rywalem Juve w LM i nie mam pojęcia skąd taka radość wśród kibiców tego klubu, dlatego chciałem im tylko przypomnieć na jakim etapie jest ich klub. Wszystko niedługo może się odwrócić ale oskarżeń o butę i wywyższanie się kibiców Juve nie będę tolerował bo to po prostu nieprawda.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 702

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 gru 2013, 16:42

Praktycznie po każdym meczu LM kibice Juve jechali ich za grę,a tu teraz jakieś wyklady o tym, że buta i pycha bije z ich postów i to jeszcze od Ebiego :lol:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 11 gru 2013, 16:54

Tak jakoś dziwnie z tym Juve jest. To jedyna drużyna z seria A którą oglądam regularnie i głupotą jest pisanie o wygrywaniu przez nich meczy 1:0. Kadrowo tez mają na prawdę wszystko fajnie ogarnięte, więc trudno zrozumieć dlaczego odpadli z LM (pomijając dzisiejszy a'la mecz z Galatą). Rok temu mieli pecha bo trafili na bezkonkurencyjny Bayern, więc wydawało mi się że w tym sezonie przejdą przez łatwą grupę i awansują z 1 miejsca. Jest tam masa ambitnych zawodników, którzy chcieliby coś pokazać na arenie międzynarodowej, na której tak dawno nic nie wygrali. Biorąc pod uwagę styl w jakim zagrali w tej edycji, wydaje mi się że to tylko oni sami są sobie winni i nie przemawia do mnie argument iż to nie jest elitarny zespół. Mając taki skład jak ten obecny, powinni bardziej się skoncentrować. Może więc takie wyróżnianie się na tle SerieA spowodowało lekko sodówkę o oderwanie od rzeczywistości?

A może faktycznie oni chcą wygrać LE? Tam jest teoretycznie łatwiej, ale to chyba bez sensu żeby tak nisko mierzyli.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 11 gru 2013, 17:00

FRYDERYK SZOPEN pisze:Zgadzam sie z BeBaD, Juve mialby o wiele trudniejszy mecz gdyby przyszlo im grac w normalnych warunkach. Dzisiaj na takim blocie o wiele latwiej było sie bronic i wybijac pilki po autach niz wymyslic cos w ataku.
Bez przesady. Zresztą wcale nie przyjechaliśmy się bronić do Stambułu, co pokazały pierwsze minuty z wczoraj. Siłą Juventusu jest szybkie przechodzenie w pomocy do ataku - dzisiaj było to niemożliwe, nawet po przechwytach. Piłka po prostu grzęzła i tyle było z gry. Zresztą z tego samego powodu nasi obrońcy notowali kilka elektrycznych zagrań, które w normalnych okolicznościach nie przysporzyłyby żadnych problemów.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 gru 2013, 17:22

No i jest pierwsza sensacja tego sezonu LM. Zapowiadało się, że Juve może poszaleć na europejskich salonach a tu nici i odpadnięcie z nie tak mocnej grupy. Real dwa razy rozjechał Galatę, raz nawet grając w "10", Juventus nie potrafił nawet zremisować w Turcji. Tak jak wspomniano, za dużo tych wpadek było żeby awansować.

Ciekawi mnie co innego. BVB po ogarnięciu własnego podwórka potrzebowało roku żeby odnaleźć się w LM, spodziewałem się podobnej historii z Juventusem w poprzednim sezonie ale wyglądało na to, że oni od razu całkiem nieźle zaadaptowali się w LM choć tam też była nerwówka do końca o awans ale i grupa znacznie trudniejsza. Wygląda jednak na to, że Conte i spółka w tej LM jeszcze nie do końca się odnajdują. W tym roku coś nie zatrybiło, skład niby uzupełniony na newralgicznych pozycjach, potencjał żeby zajść wysoko a w efekcie wyszła kicha i raptem jedno zwycięstwo w 6 meczach. Będą mieli nad czym myśleć w Turynie i w następnej edycji spodziewam się znacznie mocniejszego Juventusu w LM choć ta edycja pokazuje, że rozwój tej ekipy nie przebiega tak harmonijnie jak niektórzy się spodziewali.

Zwraca uwagę też odwrót portugalskich ekip. Porto ma dzisiaj szanse ale jest trochę zdane na łaskę pewnego pierwszego miejsca Atletico (to może być czarny koń tej edycji) i musi liczyć na potknięcie Zenitu co raczej nie nastąpi. Benfica wczoraj poleciała z grupy, z której mogła wyjść. Mam wrażenie, że co roku okradane z gwiazd portugalskie zespoły w ostatnim czasie zrobiły mały kroczek w tył.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6264
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 gru 2013, 17:32

Ja zawsze mówię, że po takich porażkach trzeba wyciągać pozytywy. Juve grało dość słabo w tej LM i przy awansie zapewne i tak by jej nie zwojowało, a tak mają szansą odkuć się w Lidze Europy. Dość powiedzieć, że na papierze robią się głównym faworytem tych rozgrywek, a zwycięski finał na własnym stadionie będzie dokładnie tym, co miało być jednym z celów na ten sezon - przypomnienie o sobie w Europie. Nie wyciągałbym pochopnych wniosków z tego odpadnięcia, przecież 2 lata temu Man City na krajowym podwórku jechali wszystkich równo, a w LM się skompromitowali. Gorsza postawa Juve w LM nie jest dziełem przypadku i na pewno z czegoś wynikała, teraz Conte ma czas by zastanowić się co to było. Być może trzeba było luzować na treningach już w weekend poprzedzający LM - nie wiem, nie znam się na tym, ale mądrzejsi ode mnie na pewno już teraz nad tym pracują. Podoba mi się postawa kibiców Juve, którzy wzięli ten wynik na klatę. :brawo: Nie znalazłem tu ani jednego komentarza, zwalającego odpadniecie na niemały skandal, jaki wynikł podczas tego meczu. Śmiem twierdzić, że kibice innych zespołów, których nie będę wymieniał z nicków, zrobiliby w takiej sytuacji niezły rozpierdziel.

Z drugiej strony trzeba też zrozumieć Damiena, kiedy rok temu Chelsea odpadała LM również piałem z radość. Pamiętaj jednak, że kiedy na koniec roku ich niepowodzenie w LM przerodziło się w sukces w LE, było mi łyso.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 gru 2013, 17:43

sickstick pisze:. Śmiem twierdzić, że kibice innych zespołów, których nie będę wymieniał z nicków, zrobiliby w takiej sytuacji niezły rozpierdziel.
Nawet nie kibice. Rok temu taki jeden zespół protestował przeciwko murawie na San Siro. Pamiętacie może kto? Innym razem na Santaigo Berabeu się poskarżyli, że trawa jest za długa. Kto to mógł być?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 11 gru 2013, 17:55

Bassu, pełna racja z tym, ze juve samo sobie jest winne. Prawda jest taka, ze sama grupa była śmieszna - kopenhaga, która pomimo wyników, jakie osiągnęła u siebie jest jednym z najsłabszych zespołów tej edycji. Galatasaray, który pod wodza manciniego, gra równie słabo, bez jakiegokolwiek stylu, co pod wodza terima. Real, który w tym sezonie pomimo niewątpliwego potencjału, zdaje sie byc mocno ograniczony przez carlo. Ja największy problem starej damy widzę w ustawieniu - 352 ma sporo plusów, ale rownież wiele minusów. Cieżko zdominować rywala w tym ustawieniu jesli boczni pomocnicy nie sa gigantami przy dośrodkowaniach. Słaba forma pirlo na początku sezonu zabierała bardzo dużo całemu zespołowi, wiecej niż w 433. Poza tym - zdaje sie ze lepsi trenerzy w Europie i w serie a potrafią juz ustawiać zespół. przeciwko 352 conte. No i w 352 cieżko zdominować murujacego sie rywala.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 gru 2013, 22:41

No i Bundesliga w komplecie w 1/8 fin. LM :)

No , ale przecież Niemcy tylko liga europejską nabijają do rankingu :foch:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8708
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 gru 2013, 22:46

Fartownie, fartownie, ale komplet macie. Graty.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 11 gru 2013, 22:49

fartownie i dzięki sędziom

szkoda napoli ;(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”