Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 491

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 sty 2018, 21:08

W głosowaniu przeprowadzonym na oficjalnym profilu reprezentacji Belgii, Eden Hazard został wybrany piłkarzem roku 2017
Drugie miejsce zajął De Bruyne, trzecie Romelu Lukaku.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 lut 2018, 22:17

Batshuayi dziś dwie bramki i asysta dla BVB. Może zbyt szybko skreślili go na Stamford bo w sumie poważnej szansy i kilku spotkań z rzędu w pierwszym składzie w Londynie nigdy chyba nie dostał?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 lut 2018, 23:24

Zwolnienie Conte już chyba jest nieuniknione, podejrzewam że nikt nie będzie czekał do końca sezonu, tylko najbliższy mecz zaczniemy z nowym trenerem. Porażek 0-3 na Stamford Bridge z Bournemouth i 1-4 z Watford nie da się usprawiedliwić. Swoją drogą - chyba nigdy nie widziałem gorszego indywidualnego występu niż ten dzisiejszy Bakayoko - sporo strat na własnej połowie zwieńczone drugą żółtą już w 30. minucie. Najwyższy czas w końcu odciąć się na dobre od Cahilla, gość o zwrotności jelcza, już w zeszłym sezonie najsłabsze ogniwo pierwszej jedenastki. West Bromwich i jemu podobne kluby czeka na Gary'ego.

Czarno wygląda przyszłość Chelsea. Courtois, Azpilicueta, Kante, Hazard to jedyni piłkarze godni tego klubu. David Luiz, Willian, Pedro, Cesc, mimo wszystko Alonso niech też sobie są w szerokiej kadrze, a reszta won. Roman też już chyba nie ma ochoty inwestować w klub. Nadzieją na lepsze jutro Christensen, Ampadu czy Hudson-Odoi.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 05 lut 2018, 23:34

Pawel875 pisze:Roman też już chyba nie ma ochoty inwestować w klub.
Moim zdaniem to nie jest prawda, cały czas wydajemy bardzo dużo pieniędzy, tylko wywalamy to na wielu grajków bardzo wątpliwej jakości. Emerson za 24 mln? Kto to ku**a jest Emerson? Alex Sandro dla ubogich...
Drinkwater za 35 mln? Gdyby gość przyszedł za 15 jak Barkley, dla uzupełniania kadry + jako angol to okej, ale 35?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lut 2018, 23:37

Conte juz od paru miesiecy wyglada na zrezygnowanego. Wiec niech zrezygnuje albo niech go w koncu zwolnia z pozytkiem dla wszystkich.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 05 lut 2018, 23:39

On po wygraniu mistrzostwa już zaczął mówić, że tęskni za rodziną, która cały czas mieszka we Włoszech. Nie wiem na ile to jego zrezygnowanie wynika z jakiś tarć na lini Conte-zarząd, a na ile rzeczywiście mu się nie podoba w Anglii. Prawda jest taka, że dużo narzeka, jak dla mnie (kibica), za dużo.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 lut 2018, 23:46

Kamil_77 pisze:
Pawel875 pisze:Roman też już chyba nie ma ochoty inwestować w klub.
Moim zdaniem to nie jest prawda, cały czas wydajemy bardzo dużo pieniędzy, tylko wywalamy to na wielu grajków bardzo wątpliwej jakości. Emerson za 24 mln? Kto to ku**a jest Emerson? Alex Sandro dla ubogich...
Drinkwater za 35 mln? Gdyby gość przyszedł za 15 jak Barkley, dla uzupełniania kadry + jako angol to okej, ale 35?
Właśnie to mnie między innymi denerwuje. Klub nie chce dokładać kilkunastu milionów żeby ściągnąć gwiazdę, a jak jesteśmy pod koniec okienka w dupie to nie ma problemu z wyłożeniem grubej floty na jakiegoś Zappacostę czy Drinkwatera. Po co w ogóle ten Drinkwater? Trzeba było zostawić Chalobaha i mieć zaoszczędzone 35 mln funtów.

A do transferu Emersona osobiście nic nie mam, bardzo ciekaw jestem jak poradzi sobie na wyspach. Przed kontuzją mocne ogniwo Romy
Spoiler:

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 05 lut 2018, 23:49

Ja ogólnie do ostatnich transferów mam dużo. Barkley - tak jak mówiłem, okej,nic do niego nie mam, cena mała, uzupełnienie składu, może coś z tego będzie.
Drinkwater? Po co? Dokładnie jak powiedziałeś, Chalobahowi dać szansę i byłoby żeby dołożyć do Alexa Sandro zamiast Emersona.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 05 lut 2018, 23:56

Masa nasciąganego szrotu, być może to sam zarząd ustalał kogo sprowadzić ale widze co najmniej 4-5 nazwisk które są autorskimi pomysłami Conte. Pamiętam doskonale jak ludzie pisali (nie wiem czy akurat na tym forum) że Mourinho w trzecim sezonie zostawił w Londynie zgliszcza itd. Conte wychodzi że to jeszcze szybszy feluś bo jest w klubie zaledwie 1,5 sezonu... Zamiana tego szrotu to przynajmniej 2-3 kolejne okienka więc nie wiem kto tu bardziej zaszkodził klubowi. OCzywiści3 nic nie przesądzam ale pisze to tak w razie ewentualnego zwolnienia włocha.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 lut 2018, 7:15

Sezon temu Conte wciągnął nosem Premier League, w tym Guardiola. Kto w następnym? Mourinho czy Klopp? :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lut 2018, 9:14

Masa nasciąganego szrotu, być może to sam zarząd ustalał kogo sprowadzić ale widze co najmniej 4-5 nazwisk które są autorskimi pomysłami Conte.
To podaj mi te 4-5 nazwisk zawodników, których CFC sprowadziła w lato czy teraz w zimę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lut 2018, 9:41

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 lut 2018, 10:34

Patrząc na sezon 2017/2018 Conte w ostatnich dwóch okienkach (zimowym i letnim) wydał około 260 mln euro. Dla porównania Guardiola 316 baniek a Mourinho i Klopp około 165 milionów.

Nie chodzi mi o licytowanie się kto wydał więcej ale o to jak te zespoły zostały przemeblowane. Włoch sprowadził 9 graczy od razu gotowych do gry Premier Legaue: Moratę, Bakayoko, Drinkwatera, Rudigera, Zappacostę, Giroud, Emersona, Barkleya, no i za darmo Caballero jako gościa na ławkę. Na tę ekipę poszło w sumie 260 baniek a powiedzmy sobie szczerze, ilu z tych gości wyobrażamy sobie jako filary The Blues na najbliższe lata i kolesi, którzy będą w stanie pociągnąć ten zespół do bycia w czołówce europejskiej, bo takie są przecież aspiracje? 2? 3? Czy jesteśmy sobie w stanie wyobrazić ekipę Chelsea bez każdego z tych gości za rok albo dwa? Moim zdaniem spokojnie.

Dla porównania Pep wysypał ponad 300 baniek ale Ederson czy Walker z miejsca stali się fundamentalnymi postaciami Obywateli, prawdopodobnie na wiele lat. Trzeba poczekać z takimi osądami co do Laporte czy Mendy'ego ale bardzo możliwe, że obaj również dołączą do tego grona i będą stanowić szkielet defensywy City. Bernardo Silva też wygląda nieźle, zobaczymy jaka rola go czeka przy takiej formie Sane i Sterlinga, teraz dostanie okazję się pokazać. Jedynie Danilo wydaje się gościem sprowadzonym jako luksusowy rezerwowy. W Liverpoolu Klopp uzupełnił skład o Salaha, Oxa i Robertsona oraz Van Dijka i na ten moment tylko ten ostatni wydaje się zagadką, reszta albo będzie stanowiła trzon klubu albo zostanie sprzedana za grube miliony.

Wiadomo, że Włoch lubi zadaniowców i jeszcze możliwe, że zaraz tendencja się odwróci a Chelsea zaskoczy i np. wyeliminuje Barcelonę ale patrząc na ciągłe narzekania Antonio i tęskne spojrzenia w stronę Italii albo innych klubów, raz, że sam jasno sygnalizuje, że do Londynu ma teraz dalej niż bliżej a dwa, ten projekt nie rokuje przyszłościowo, bo większość tych graczy pachnie wynalazkami Włocha, które teraz nie robią szału a bez niego może być jeszcze gorzej. To wszystko jeszcze byłoby do przełknięcia gdyby nie to, że Włoch stracił dwa fundamenty swojego poprzedniego sezonu, którymi byli Matić i Costa. Konkurencja poszła mocno do przodu a trudno oprzeć się wrażeniu, że Chelsea mimo ogromnych nakładów cofnęła się w rozwoju i ani nie podwyższyła jakości swojego składu, ani nie postawiła na jakiś perspektywiczny projekt, który powinien przynieść plony za kilka lat. Ta ekipa, znowu podobnie jak u Mou, jest budowana na tu i teraz ale tym razem ten proces wydaje się nie przebiegać tak jak należy.

Mimo wszystko dziwią mnie plotki o zwolnieniu. Conte to emocjonalny koleś, tak jak wszyscy mu przyklaskiwali w poprzednim sezonie jak reagował entuzjastycznie i energetycznie na sukcesy swojej drużyny, tak teraz jego ekspresja jest wykorzystywana przeciwko niemu i jest przedmiotem żartów. Nie ulega wątpliwości, że Chelsea dopadł jakiś kryzys ale dziwnym by było gdyby Włoch nie dostał szansy wyprowadzenia klubu z tej sytuacji. Możliwe, że tu znowu widać podobieństwa do Mourinho i jak już u Conte coś się spieprzy to na dobre ale poczekałbym z ostatecznymi osądami jego tegorocznej pracy przynajmniej do końca dwumeczu z Barcą.

czerepach
Skład B
Skład B
Reputacja: 19

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czerepach » 06 lut 2018, 10:54

Salas11 pisze: Sezon temu Conte wciągnął nosem Premier League, w tym Guardiola. Kto w następnym? Mourinho czy Klopp? :P
Jest zdecydowana roznica miedzy tym co zrobil Conte a tym co robi Guardola. Hiszpan młoci na wszystkich frontach, czy to to liga czy krajowe puchary czy LM, Conte gral tylko w lidze (nawet z krakjowymi pucharami jakis szybko sie pozegnał). A juz nie wspominam o tym ze przeszedl sezon praktytcznie bez kontuzji. To byl anormalny sezon i juz wtedy bylo wiadome ze powtorzyc sie z tym trenerem tego nie da (o czym zreszta wiele osob na roznych klubowych forach pisalo wiosną tamtego roku). A taki Guardiola (jego Manchester City) wyglada jakby mogl powtorzyc bo cos mi sie wydaje ze latem dokupi kolejnych pilkarzy i w 18/19 jego druzyna bedzie jesczze silniejsza.
Gdzies ktos w UK (jakis byly pilkarz) ostatnio napisal ze najblzisze lata to bedzie wyscig Pep-Mou i nikt inny tam nie piardnie, i zgadzam sie z tym.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2018, 10:55 przez czerepach, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lut 2018, 10:55

Ale słychac przeciez głosy, że Conte albo kocha swoich zawodników, albo nienawidzi ;P Ponoć jest trudny we współpracy i te konflikty z zarządem też swoje robią. W Anglii dziś zawiesili zakłady na zwolnienie Conte, więc mnie jego odejście absolutnie nie zdziwi. Czy słusznie? Pewnie nie, bo sam nie jestem zwolennikiem tak szybkich zmian, ale po pierwsze mówimy tu o Chelsea, gdzie za Romka jest to nagminne, a po drugie, te wszystkie zgrzyty jednak są, wiec sytuacja stanie się nie do zniesienia, to się pożegnają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”