Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 496

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 gru 2008, 21:05

czeher pisze:pojutrze...
słusznie słusznie, jutro Diobły grają :P
czeher pisze:marne pocieszenie....
Wiesz jak to jest z Wengerem. U niego wszystko musi się bilansować, więc dodatkowe pięć milionów to może być dla niego jakaś zachęta do zakupienia nowego piłkarza (ale już nie kolejnego diamentu do oszlifowania). Zobaczymy co w styczniu Arsene wymyśli, chociaż nie spodziewam się fajerwerków.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2008, 1:26

Mecz nudny jak flaki z olejem. Wydawało się, że wystarczy przycisnąć i bramki powinny same wpaść, ale coś przyspieszyć nie mogli :D
Muszą być wzmocnienia w styczniu, oj muszą.

Wie ktoś z jakiej okazji Robin na ławce siedział ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 gru 2008, 2:41

- Moja drużyna szybko i mądrze dojrzewa. Będziemy walczyć o tytuł i wierzymy, że możemy to osiągnąć - powiedział BBC po wygranym 1:0 meczu z Portsmouth menedżer Arsenalu Londyn Arsene Wenger.

hmm... niepoprawny optymista czy może realista?
Jakoś nie czuje tego upokorzenia. No ale nie wiem ... fieldy jak tam z Twoim upokorzeniem :lol:
może fieldy nie upokorzony jest.. ale ja sie normalnie tak czuje az.. upokorzony! :(

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 gru 2008, 10:52

Rzeczywiscie zawody srednie w waszym wykonaniu, James robil wszystko rzebyscie strzelili gola, a i tak wpasc nie chcialo. Wlasnie - jak mozna tak upasc jako bramkarz? Po tym co James robi w tym sezonie dziwie sie, ze jeszcze nie siedzi na lawce.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 29 gru 2008, 14:37

mistyk pisze:Rzeczywiscie zawody srednie w waszym wykonaniu, James robil wszystko rzebyscie strzelili gola
Życzę wam towarzyszu, żebyście się nauczyli poprawnie pisać.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 gru 2008, 15:23

"Zeczywiscie" niezly byk z mojej strony. To pewnie dlatego, ze ledwo zyje, bo jestem chory. Inna przyczyna moze byc nadmiar alkoholu, ktora ma prawo zalegac jeszcze w moim organizmie. Mam nadzieje PubusBubus, ze ze wzgledu na podane przeze mnie srodki lagodzace mi wybaczysz. Obiecuje poprawe.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 gru 2008, 16:33

mistyk pisze:bo jestem chory. Inna przyczyna moze byc nadmiar alkoholu
Przecież to jeden [ch**]

wp // fieldy

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 gru 2008, 19:34

mistyk pisze:Wlasnie - jak mozna tak upasc jako bramkarz?
Nie wiem o co ci chodzi, on mial zawsze takie wpadki w sezonach - to nie jest tak ze na starosc wywija farfocle :P zadna nowina

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 30 gru 2008, 22:22

"Jestem zniesmaczony tym, że drużyna nie otrzymuje pochwały albo szacunku teraz, kiedy na niego zasługuje, musimy jednak pracować dalej."

Słowa Wengera dla jednego z portali. Ja też mam takie odczucia jak Boss.
Ale ok, może niedługo niektórzy spadną przez to z wysokiego konia prosto na głowę i zmądrzeją trochę :roll:

Pojutrze otwarcie okienka :twisted:

O ile wcześniej byłem niemalże przekonany, że nikt nie przyjdzie, tak teraz trudno się nie spodziewać co najmniej jednego piłkarza. Chyba nie ma obecnie drugiego klubu tak mocno uwikłanego w transferowe spekulacje (no poza Citizens) jak Arsenal.

Shay Given. Świetny bramkarz, który ma to czego bardzo brakuje mi u Almunii (a co powinien mieć każdy bramkarz), czyli charyzmy. 8 baniek kupa kasy, po drugie po co nam on skoro Fabian. Dlatego pewnie transferowa plotka. Ale jeden z moich ulubionych bramkarzy, dlatego uznaję że fajnie byłoby mieć u siebie Shaya :D

Arshavin. NIE dla gwiazdy 2 meczy na Euro. Widziałem tez kilka innych występów w pucharze UEFA i żadnej rewelacji nie robi. Przepraszam, co taki Pavluchenko (inna zvezda, ale już 6 meczów EURO :] , do tego król strzelców ligi rosyjskiej) pokazał w Tottenhamie :?:
Jak już kupować to gracza pokroju Ribery'ego ( swoją droga Franck ostatnio wypowiadał się, że chciałby zagrać w wielkim klubie, podobno nieważne z jakiej ligi, bo nie ma swojego ulubionego :wink: . Oczywiście wszyscy pamiętamy jak swego czasu bardzo blisko mu było do Arsenalu :wink: ).
A jak nie gracz z tej półki to lepiej dać szansę gry Ramsey'owi.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 30 gru 2008, 22:51

Logan pisze:"Jestem zniesmaczony tym, że drużyna nie otrzymuje pochwały albo szacunku teraz, kiedy na niego zasługuje, musimy jednak pracować dalej."
A za co niby ten szacunek? Za to, że raz na jakiś czas wygrają mecz 1:0? Jeśli zarabiają takie pieniądze, i grają piach, to czemu mamy wychwalać ich pod niebiosa?
Logan pisze:Chyba nie ma obecnie drugiego klubu tak mocno uwikłanego w transferowe spekulacje (no poza Citizens) jak Arsenal
Citizens też ostatnio przycichli. Może ich też dotknął kryzys :think:
Logan pisze:Jak już kupować to gracza pokroju Ribery'ego ( swoją droga Franck ostatnio wypowiadał się, że chciałby zagrać w wielkim klubie, podobno nieważne z jakiej ligi, bo nie ma swojego ulubionego :wink: . Oczywiście wszyscy pamiętamy jak swego czasu bardzo blisko mu było do Arsenalu :wink: ).
Do wielkiego klubu. Arsenal w tym momencie jest zespołem pokroju takiego Bayernu, więc raczej nie brał kanonierów pod uwagę. Poza tym powiedział, że chciałby przejść do Realu, Barcelony, Chelsea, bądź Manchesteru, a Arsenalowi do tych klubów w tym momencie trochę brakuje (może za wyjątkiem Realu, ale tu bardziej liczy się otoczka wokół klubu).

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 31 gru 2008, 0:11

Logan pisze:Arshavin. NIE dla gwiazdy 2 meczy na Euro. Widziałem tez kilka innych występów w pucharze UEFA i żadnej rewelacji nie robi.
Widziałeś może z 5 meczy i na ich podstawie się wypowiadasz?

Zapomniałbym ;] Arshavin jest pewnie piłkarzem gorszym od Eboue.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 gru 2008, 10:31

Pubuś dajesz radę. Bayern od dawna jest wielkim klubem, wiec pierdolenie, ze Franck chciałby grać w innym klubie jest od rzeczy.
Trzeba było sobie całą orginalną jego wypowiedź przeczytać. On się nigdzie nie rusza.

Nawet jak zaproponowalibyście nam cały swój skład to i tak oferta została by odrzucona.

No, ale jak Logan pisze, że Andrei to gwiazda dwóch meczy EURO to powodzenia z myśleniem o transferach. :rotfl: To wymagania Arsenalu są tak wysokie?
Przecież wy o miejsce w LM walczycie.

Ribery mógł być blisko Arsenalu, Milanu czy czego tam jeszcze, ale jest w Bayernie i jest nie do ruszenia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 gru 2008, 10:43

teraz nigdzie nie odejdzie. ale latem mozliwe jest wszystko, jesli pojawi sie dobra oferta z odpowiedniego klubu.

co chciales, zeby ribery powiedziedzial, ze zle mu w monachium i chce odejsc? tak nie powie zaden pilkarz, chyba ze naprawde ma powod zeby tak zrobic.

gra w bundeslidze nie jest szczytem marzen dla zadnego pilkarza spoza niemiec. najlepsi z bundesligi odchodza, a nie do niej przychodza i tak bedzie zawsze. tu nie chodzi o sam bayern. po prostu poziom ligi w porownaniu z premiership, z la liga czy serie a jest mizerny, a najlepsi pilkarze chca grac na najwyzszym poziomie. dla takiego francka kopanie pilki na niemieckich boiskach nie jest zadnym wyzwaniem i to mimo wszystko delikatnie zasygnalizowal. jak bedzie mial realna mozliwosc zagrania w realu, barcelonie, manchesterze united zasygnalizuje to troche mocniej i niekoniecznie prasie. o to sie nie martw.

bo raz, ze to wieksze kluby od bayernu, a dwa, ze ligi w ktorych graja to calkiem inna bajka, niz to co francuz teraz ma na codzien.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 gru 2008, 10:57

Bzdury gadasz.

http://www.bayern.munchen.pl/index.php?&id_newsa=3951

Przeczytaj najpierw cały wiwiad.

I musi znać stosunek Bayernu do Riberyego. Nikt go za żadne pieniądze nie puści. Nawet za cały Arsenal.

Bundesliga jest na dobrej drodze do poprawy. I w ciagu kolejnych lat z pewnością będzie sie dalej rozwijać.

I jak mówiłem- o Riberym kady klub na świecie przez najbliższe lata może pomarzyć. Za żadne pieniądze nie odejdzie on z Bayernu.
najlepsi z bundesligi odchodza, a nie do niej przychodza i tak bedzie zawsze
Dojebałeś ostro. Zobacz sobie historię Bundesligi. Zawsze tak było? To powodzeniz takim myśleniem.

wp za bluzgi // fieldy

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 gru 2008, 11:11

RealFan pisze:bo raz, ze to wieksze kluby od bayernu,
Co jest w nich większego? Na przykład w takim Realu? Chyba poziom kasy którą wywalacie za średnich piłkarzy (tacy do Bayernu trafiają za darmo).
RealFan pisze:teraz nigdzie nie odejdzie. ale latem mozliwe jest wszystko, jesli pojawi sie dobra oferta z odpowiedniego klubu.
G...a nie jest możliwe. Franck ma kontrakt do 2011 r. i zarówno on chce go wypełnić jak i zarząd nie zamierza go sprzedawać. Trzeba byloby chyba zaoferować ze 100 mln euro, żeby może zaczęli się zastanawiać.

Polecam jeszcze raz przeczytać ten fragment wywiadu (ze zrozumieniem) - tłum własne (to ze strony Bayernu nie wydało mi się do końca dokładne):
"Czy jest jeszcze jakiś wielki klub w którym chciałby Pan kiedyś zagrać?
Bayern należy przecież do największych i najlepszych klubów świata. Oczywiście są też kluby, o których każdy marzy jak Real i Barcelona, Chelsea i Manchester.

Czy ma Pan jakiś wymarzony klub?
Nie. Nie mam jakiegoś specjalnego. Oczywiście że uwielbiam Real, również za sprawą tradycji. Ale w Bayernie czuje się jednak dobrze, a to co będzie później, to się okaże."

I skonczcie juz z tymi marzeniami o Riberym. Nie dla psa kiełbasa. "To co się okaże" może równie dobrze oznaczać odejście Francka po skończeniu kontraktu jak i długoletnia karierę w Bayernie. Proste czy nie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”