Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 498

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 31 gru 2008, 13:31

Hanni pisze:Po co Ty człowieku w ogóle się wypowiadasz?
Żeby podnieść poziom pilka.pl :) Jeśli dalej będziesz poziom zaniżał, ja będę go musiał podwyższać.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 31 gru 2008, 13:39

Ty chcesz być popularniejszy od Jasia Śmietany, dostać się chcesz na bash'a, do sejmu czy taki się urodziłeś ?
Nie sztuka robić z siebie idiotę głupimi wypowiedziami, które każdy wyśmieje.

Komu Ty w ogóle kibicujesz ? Bo na kibica AFC nie wyglądasz.

proponuje zakończyć :ot: oczywiście zwracam się do wszystkich // fieldy

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 31 gru 2008, 18:43

Może coś napisze żeby trochę wyjaśnić sytuację...
Mi nie chodziło o to, że już wietrzę przyjście Francka na Emirates :>. Mam na myśli pewną półkę piłkarzy - którzy zaliczają się do czołówki na swoich pozycjach. Bo do wychowywania to my już mamy swoją grupkę.

Co do Arshavina to wystarczyłby właściwie jeden mecz. Półfinał z Hiszpanią na Euro (jak się mylę niech ktoś poprawi). Wystarczyły 2 mocniejsze wejścia Ramosa, po których stracił piłkę i Andrej nie istniał do końca spotkania. Chłopak się zwyczajnie poddał, dlatego w Anglii powinien być już dawno spalony. Potem były oczywiście tłumaczenia, że był zmęczony turniejem :lol: Tylko że on w przeciwieństwie do reszty reprezentacji zagrał tylko 2 mecze :lol:

Z tego co wiem Rusek uważa się za gwiazdę, podobnie mówi o nim jego menaszka. Po przebojach z H. ja dziękuje za "gwiazdy" z bloku wschodniego.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 sty 2009, 19:34

Coraz częściej w kontekście Arsenalu wymienia się Mikaela Artete. Jeśli miałbym wybierać między nim i Arshavinem to postawiłbym właśnie na Hiszpan. W Anglii już otrzaskany i sprawdzony. Już od dawna nie schodzi poniżej pewnego poziomu, świetny przy stałych fragmentach. Jeśli cena nie będzie zbyt wygórowana to czemu nie. Z drugiej strony pytanie czy Moyes będzie chciał puścić swojego gwiazdora w zimie :think:

No i i jeszcze warto dodać, że Toure nie dostał pozwolenia na odejście do City. Jeszcze by tego brakowało jakbyśmy jego stracili.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 02 sty 2009, 15:53

Na dniach, gdzieś naprawdę bardzo niedawno prezes Evertonu wypowiadał się, że żaden z piłkarzy z pierwszego składu nie odejdzie. Everton nie ma zbyt dobrej sytuacji finansowej, nie jest też w dobrej sytuacji kadrowej, ale nie wierzę, żeby sprzedano Mikela by próbować coś tutaj zmienić. Arteta jest bardzo potrzebny w tej drużynie, właściwie jako jedyny może z powodzeniem grać jako rozgrywający. W przeciwieństwie do reszty piłkarzy z drużyny on akurat ma mózg i czasami lubi z niego korzystać więc skrajną głupotą byłoby się go pozbywać, pomimo ogromnych problemów z zestawieniem ataku na chwilę obecną (Yakubu zerwany achilles, Saha - wiadomo). Oczywiście jest w składzie Pienaar, Osman i inne takie, ale oni pełnią inną funkcję.

Zresztą mówi się o sumie odstępnego w wysokości 10-12 mln Ł i nie jestem pewien czy Arsene byłby skłonny tyle zapłacić. A tym bardziej czy za tyle piniądza Moyes podjąłby tak wielkie ryzyko, bo tak ja to postrzegam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2009, 15:58

metol pisze:Zresztą mówi się o sumie odstępnego w wysokości 10-12 mln Ł i nie jestem pewien czy Arsene byłby skłonny tyle zapłacić
Wenger może by jeszcze był gotów zapłacić, w końcu wie na co stać Artete. Jednak dziś wiecznie uśmiechnięty Peter Hill-Wood oznajmił, że kasy nie będzie, bo biznes trzeba rozsądnie prowadzić, a grać mogą młodzi i utalentowani piłkarze, których nie brakuje.

alleluja i do przodu :lol:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 02 sty 2009, 16:17

Na oficjalnej stronie Arsenalu pojawiło sie info, że Łukasz Fabiański będzie bramkarzem Arsenalu w meczach Pucharu Anglii :beer: Resztę składu będą stanowić podstawowi zawodnicy. Na pewno ważna sprawa dla Fabiana, która pokazuje że Wenger widzi go w niedalekiej przyszłości w roli podstawowego GK.

Z różnych wzgledów w jutrzejszym meczu nie zagrają Fabregas, Rosicky, Eduardo, Walcott. Do nich dołączyli Denilson (plecy) i Kolo Toure (pachwina). Oby nie była to rzekoma zasłona dymna przed rychłym odejściem gracza WKS do City :]

Co do transferów to nie ma wiele kasy, ale z tego co wiem te 12 mln można by było wysupłać. Z lepszych wieści pojawiło sie info o zainteresowaniu Milanu Williamem Gallasem :twisted: Podobno oferta ma opiewać na 5 mln ojro. Ja bym go oddał za darmo :lol: Nie dość że nie gra nic specjalnego to jeszcze (a raczej przede wszystkim) rozwala nam druzynę od środka ( Wily twierdzi że RvP nikt w druzynie nie lubi, a tu sie okazuje że to z Gallasem Kolo już nie wyrabia :lol: ).

ps Wenger też wypowiedział się że jego długoterminowa przyszłość jest związana z Arsenalem. To jeśli chodzi o ploty dotyczące odejścia do Realu Madryt :]

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 02 sty 2009, 16:26

Logan pisze:Nie dość że nie gra nic specjalnego to jeszcze...
Kiedy ostatnio oglądałeś mecz Arsenalu?

To że pierwszą połowę sezonu miał nieudaną to się zgodze. Jednak teraz jest najpewniejszym, podkreślam najpewniejszym punktem naszej defensywy. W ubiegłym sezonie grał bardzo dobrze, a jeżeli odejdzie to kto go zastąpi? Djorou czy Silvestre po przemeblowaniu? Inną sprawą jest to, że konflikty w drużynie powoli przestają miec miejsce, zawodnicy już powoli zapominają o całej sprawie i nie wiem czy na chwilę obecną ktoś z nich jest niechętny co do Williama.

Najpierw piszesz, że masz nadzieję, że Kolo nie odejdzie do City, a teraz wspominasz o odejściu Gallasa. A co gdyby te obydwie rzeczy się miały miejsce w tym okienku :?:

Tymczasem nasz prezes chyba za duzo wypil na Sylwestra bo nie planuje wydawac pieniedzy na transfery i twierdzi iz nikogo lepszego niz nasi rezerwowi nie znajdziemy. Powodzenia z takim mysleniem...

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 02 sty 2009, 16:33

Jak pewny jest ostatnio pokazał w meczu z Villa gdzie sprokurował karnego. Gracz z takim doświadczeniem nie powinien się dawać robić tak dziecinnie Agbonlahorowi, który dopiero co otarł mleko spod nosa. Zamiast się zabawiać z Anglikiem powinien walic piłką chociazby po trybunach :] .Gallas zniweczył trud całej drużyny - po karnym gracze AV i jej publiczność uwierzyła w punkty i zaczeło się oblęzenie bramki Almunii.

Najpewniejszy jest obecnie Sagna. Kto tu meczy nie ogląda.
btw. Widać że Bac znacznie pewniej i swobodniej czuje się od momentu powrotu Eboue do składu :]

Hanni naprawdę, zastanów się trochę, popracuj nad poziomem postów etc

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 02 sty 2009, 16:41

Logan pisze:Jak pewny jest ostatnio pokazał w meczu z Villa gdzie sprokurował karnego. Gracz z takim doświadczeniem nie powinien się dawać robić tak dziecinnie Agbonlahorowi, który dopiero co otarł mleko spod nosa.
Po 1: Karny nie był jednoznaczny
Po 2: Gdyby nie zatrzymał Agbonlahora i tak byłaby bramka. Zrobił to w miarę umiejętny sposób, bo nie dostał kartki. Dupe Arsenalowi ratował w tym spotkaniu co chwilę i Gallas jest jedną z postaci dzięki którym udało się ten mecz zremisowac a nie przegrac już w pierwszych 15 minutach.

Jakoś tych Twoich rad nie zamierzam sobie brac do serca Panie Loganie, fanie talentu Eboue - pomocnika.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 sty 2009, 16:43

Hanni pisze:Tymczasem nasz prezes chyba za duzo wypil na Sylwestra bo nie planuje wydawac pieniedzy na transfery i twierdzi iz nikogo lepszego niz nasi rezerwowi nie znajdziemy. Powodzenia z takim mysleniem...
Wood może i by chciał nowych zawodników, ale szkoda mu wydawać pieniądze. Stwierdził, że kasa jest, ale nie jest pewny czy zostanie ona wydana. Moim zdaniem jeśli Arsene uzna, że koniecznie trzeba kogoś kupić (IMO teraz właśnie taka potrzeba jest) to te 12-15 milionów spokojnie wyłoży na stół. Pytanie czy Wenger faktycznie ma już kogoś konkretnego na oku.
Logan pisze:Wily twierdzi że RvP nikt w druzynie nie lubi, a tu sie okazuje że to z Gallasem Kolo już nie wyrabia
Przydałby im się porządny kopniak w dupę. Co oni są w przedszkolu. Ten z tym grał nie będzie, ten temu nie okazuje szacunku, inny zaś obsmarowuje resztę w prasie. Widać problem nie leży tylko w czysto sportowej formie, ale też w atmosferze w zespole.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2009, 17:16

Duch pisze:Wood może i by chciał nowych zawodników, ale szkoda mu wydawać pieniądze. Stwierdził, że kasa jest, ale nie jest pewny czy zostanie ona wydana. Moim zdaniem jeśli Arsene uzna, że koniecznie trzeba kogoś kupić (IMO teraz właśnie taka potrzeba jest) to te 12-15 milionów spokojnie wyłoży na stół. Pytanie czy Wenger faktycznie ma już kogoś konkretnego na oku.
Wood dodał także, co mnie bardziej zainteresowało, że nie wyda fortuny na graczy, bo talenty są i mogą grać, a biznes trzeba ratować :D
Czy kogoś sprowadzi ? Myślałem, że może uda się Givena wyrwać po 11 latach w Newcastle, bo sam chce odejść, ale jak Fabian już awansował do FA Cup, tzn. że Wenger bramkarza nie szuka.
Myslę, że może Arshavina się uda kupić. Wenger dziś zaznaczył, że Artety nie chce, a co do Arshavina to nie ma póki co postepów - więc kto wie, może jakieś rozmowy są prowadzone.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 02 sty 2009, 17:23

Już jakiś czas temu sam Arsene, czy ktoś z 'góry' wypowiedział się na temat transferu Arshavina, że lepiej gdyby sprawa nie nabierała takiego prasowego rozgłosu. Pewnie chodzi tutaj o kwotę którą media mogą podkręcic. Rozmowy zapewne są prowadzone i mam nadzieję, że chociaż Rosjanin zasili naszą drużynę.

Jak czytam wypowiedzi Hill-Wooda, to przypomina mi się nazwisko Kroenke.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sty 2009, 22:41

Wygraliśmy, nie jestem jakoś specjalnie zaskoczony :D
Gdyby nie Robin, to mogło być krucho, bo przed dłuższy czas, choć strzałów było sporo - nie moglismy trafić. Za dużo chaosu.
Robin dziś strzelił głową, prawą nogą i asystował prawą. Fajnie, że już nie szuka w kazdej akcji lewej nogi. Mógłby częsciej grać jako kapitan :]

Smuta wiadomość to kontuzja Silvestre'a. Nie żeby był nie wiadomo jak dobry, ale zawsze to doświadczony zawodnik do defensywy. A teraz on wypada na 3 tyg. nie wiadomo kiedy wróci Kolo. Song połamany, więc na środku zostają nam Gallas i Djourou.

Kolejna, dużo gorsza wiadomość - Theo ponoć jest sfrustrowany, ze nie ma oferty nowego kontraktu. Jak ponoć przyznał ktoś z jego otoczenia, rozmowy miały się zacząć w październiku :? przypomina mi się sytuacja z Flaminim. Jeszcze tego brakuje, żebyśmy stracili Theo i to za darmo :|

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 sty 2009, 18:46

fieldy pisze:Kolejna, dużo gorsza wiadomość - Theo ponoć jest sfrustrowany, ze nie ma oferty nowego kontraktu. Jak ponoć przyznał ktoś z jego otoczenia, rozmowy miały się zacząć w październiku przypomina mi się sytuacja z Flaminim. Jeszcze tego brakuje, żebyśmy stracili Theo i to za darmo
Totalna paranoja :badziewie: Podobnie sprawa ma się jeśli chodzi o Robina, który też chciałby zarabiać więcej (patrz gdzieś około 80 tysięcy tygodniowo). Szczerze mówiąc coraz mniej już z tego wszystkiego zaczynam rozumieć. W letnim okienku transferowym była kasa na transfery, teraz też podobno jest i nic. OK, oszczędności, ale czy to już nie jest mała przesada. Kluczowi piłkarze zasługują na wyższe kontrakty - normalne prawa rynku. Mam więc nadzieję, że wszystko się wyprostuje i ostatecznie tak Theo jak i Robin dostaną nowe kontrakty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”