Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 500

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 sty 2011, 19:21

Chciałem dac ten link ale widzę że zostałem uprzedzony.Dedykuje to fanom Liverpoolu.Ja moge być zniesmaczony jeśli podobny tekst pojawi się na mufc. Devilpage od momentu powstanie uchodziła za bande kretynów i mnie takie wyjazdy jak z owym wpisem nie dziwią.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2011, 20:03 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sty 2011, 19:43

a ten tekst z pod tego linku ponoć po cześci dzięki mnie powstał :P bo podesłałem autorowi ten oryginalny, o karłach :]

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 sty 2011, 19:46

Chyba fanom.

Artykuł czytałem. Znacznie lepszy niż poprzedni. :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 sty 2011, 20:04

fieldy pisze:a ten tekst z pod tego linku ponoć po cześci dzięki mnie powstał :P bo podesłałem autorowi ten oryginalny, o karłach :]
hehe.Na mufc kiedys był lepszy klimat jak pisało paru kolesi co teraz już nie pisują.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 sty 2011, 18:04

Bardzo słaby mecz, zarówno nasz jak i Spursów. Bale wrzuca jak Kossowski a Rooney ma przyjecia jak Włodarczyk. Bale ogolnie radzi sobie spokojnie z Rafaelem no ale jak mu się zostawi tyle miejsca..gdzie asekuracja naniego czy środka pola? Ogolnie mecz na remis ze wskazaniem na gospodarzy, pewnie bale się zerwie i coś dogra. U nas widać że Giggs jest przemęczony a Park gra w pucharze azjii. Środek pola u nas to jakaś kpina, gdzie jakieś akcje do przodu? Carrick biegnie z piłką ma 3 warianty(Giggs na srodku,Roo w uliczke, berba na glowke ) a ten daje długą piłke gdzie nikogo nie było.Anderson/Scholes za kogoś z naszych środkowych.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 sty 2011, 18:07

Denerwuje mnie takie zachowanie jak dziś Rafaela. Ściął Palaciosa równo z trawą to najpierw uciekł daleko od miejsce zdarzenia i potem protestował z powodu kartki, ale jak już Palacios jego sfaulował to domagał się kartki jeszcze zanim się z ziemi podniósł :?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 sty 2011, 18:44

Wiedzialem że Rafael czerwoną złapie :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 sty 2011, 18:45

Czerwo dla Rafaela z tego co widziałem to chyba nie słuszne. Wg mnie Harry powinien wprowadzić Defoe jeśli coś chce ugrać bo z Crouch'em nic nie wyjdzie chyba.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 sty 2011, 19:09

Rafael czerwo powinien zerwać już w I części, kiedy pokazywał głupawo do Deana, że Palacios powinien dostać żółtą. Spodziewałem się jednak, że wcześniej czy póxniej wyleci. A szkoda, bo był chyba najlepszy na placu. Obrona solidnie, pomoc ok (najlepszy Carrick), a atak zdecydowanie najsłabszy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 sty 2011, 19:12

Dean czasami różne rzeczy widzi,w tamtym sezonie dał karnego dla Blackubern z burnley którego tylko on widział na stadionie.Fani Dortundu widzieli jego popis w meczu z Sevillą.
Druga żółta to kpina dla Rafaela, choć niech on przestanie tak kozaczyć...Carrick w 2 połowie kilka świetnych odbiorów. Atak i skrzydła u nas dzisaj -dno.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 16 sty 2011, 19:26

Druga żółta to kpina? Niestety, za takie rzeczy się daję kartki. Spowodował upadek, albo położył rękę na zawodniku Spurs, który to wykorzystał. Nie pierwsze takie jego zachowanie i napewno nie ostanie. Pozostaję się cieszyć że bez wpływu na wynik.
Sam mecz ze wskazaniem na Tottenham, ale remis był jednak najbardziej sprawiedliwy. Podobała mi się dzisiaj ambicja Chicarito (jak zawsze). Dogonić Lennona to jest sztuka, a jeszcze zrobić tak doskonały wślizg.. Bardziej mi przypadł do gustu od Bułgara. Teraz zaczął się okres kiedy United zaczynają grać najlepiej (na przestrzeni ostaniach sezonów). Mam nadzieje że zaczął odjeżdżać rywalom, ale dzisiaj gra naprawdę pozostawiała dużo do życzenia.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 16 sty 2011, 19:28

Widziałem tylko pierwszą połowe i też czułem, że Rafael nie dogra do końca. Pozatym tempo meczu chyba troche przerosło Giggsa bo nic pożytku z niego nie było. Środek pomocy pasywany jak to często bywa, Fletch pare nieporzumień z Rafaelem co zaowocowało groźnymi wrzutkami od Bale'a. Carrick w defensywie bez zarzutów, w ofensywie raz ruszył do przodu i szkoda gadać :) Atak za mało używany, jeden fajny powrót Roo za Palanciosem chyba :lol:, Sar i defensywa bez zarzutu, Nani słabo jak na niego. Podsumowując z tego co widziałem w pierwszej połowie należy sie cieszyć z remisu. Ciekawy jestem co Tottentham pokaże w meczu z Milanem, moim zdaniem są nieznacznym faworytem.

Edit: Graczem tej pierwszej połówki był dla mnie Luka Modric. Jeżeli naprawde mamy te 100 mln funtów na transfery to dajmy każde pieniądze na tego zawodnika zanim zrobi to ktoś inny.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 sty 2011, 20:35

Jeśli miałbym kierować się dzisiejszym występem to za Modrica nie dałbym nawet 20 mln. Był aktywny w pierwszej części, ale nic wielkiego nie pokazał. Żadnego zagrania, które zamieniłoby się w jakąś groźną sytuację. W drugiej części był zupełnie bezbarwny.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 sty 2011, 20:57

Modric wg mnie najlepszy gracz Spurs w tym meczu. Bale próbował swoich rajdów i dośrodkowań ale jakoś dzisiaj mu nie siadały. Crouch, tego to można określić mianem bezbarwnego nic nie pokazał praktycznie i się zastanawiałem czemu tak długo Harry go trzymał, gdy wchodził Defoe myślałem że za Petera ale jednak się zawiodłem. VdV też jakoś specjalnie nie błyszczał w tym meczu.

Po stronie United na wyróżnienie zasługuję obrona, a w szczególności Vidic który był wszędzie i starała się uprzykrzać życie rywalom jak tylko mógł. W jednej sytuacji targał ostro w polu karnym za koszulkę VdV różnie się to mogło skończyć gdy sędzią spotkania jest Mike Dean ale nic nie odgwizdał i obeszło się bez strat. Jeśli chodzi o waszą pomoc widoczny był brak Parka który świetny pracuję dla dobra zespołu, Giggs próbował coś namieszać ale gdyby był trochę młodszy.

W ogóle czemu Scholes i Anderson siedzą na ławce gdy Carrick prezentuję słabą formę od końca tamtego sezonu ?? Było to dla mnie lekko nie zrozumiałe. Scholes dał by wam świetną jakość podań, kreatywność i strzał z dystansu. Anderson z kolejii lepiej gra w ofensywie ma dobre podanie również jest kreatywny i potrafi się przepchać.

Co do ataku to Berbatov był w ogóle nie widoczny, Rooney próbował zaskoczyć Gomesa ale nic nie wchodziło jak dla mnie to Hernandez powinien zaczynać od 1 min ma zdecydowanie lepszy rating goli na minute, Rooney to jakieś gol raz na 20h. Kto wie kiedy padnie następny.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 sty 2011, 21:06

Najlepszym graczem Spursów był Lenon, Modric szału nie robił. Kajo, zobacz sobie 2 połowie jak Carrick doskonale asekurował,miał znakomite odbiory.Problem w tym że Carrick,Fletcher nie sa graczami ofensywnymi, gdy sa słabe skrzydla(nani dzisaj dno), Berba jest dobrze kryty gdy wchodzi w 2 linie, to nasz środek wyglada jak wygląda, gwarantuje Ci że gdyby zamiast Carrick grał u nas Modric to bysmy ten mecz przegrali.Ferguson nigdy nie kupi na środek pola tak slabego fizycznie, sredniego w odbiorze piłkarza jak Modrić.Piłkarz świetny ale nie na środek pola dla MU, tak samo VDV.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”