Żużel - Strona 6

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 maja 2005, 10:29

Dla mnie głupota...bierze ślub i to niech bierze w jeden dzień, oczywiście noc poślubnna :D...i wracamy do pracy...a go praktycznie w ogóle nie było, a na Tarnów, najważniejszy mecz w sezonie wylał się na zarząd, trenerów, zawodników i co najważniejsze KIBICÓW Sparty...
Teraz Atlas nie ma nawet kompletnej kadry...przed sezonem marzyłem aby przyszedł jeden dobry junior, oraz Johnsson i by starczyło przynajmniej na pierwszą trójkę w Polsce...

fiodor afc
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fiodor afc » 03 maja 2005, 21:44

Jonsson, nie Johnsson ;). W końcu straniero mojego kochanego klubu :D. A co do Atlasu? Juniorzy chyba najgorsi w Polsce....Sądziłem że Pacholak coś pokaże w tej E-lidze :? Jamroży stara się, no ale jeszcze wiele musi się nauczyć. CKM ma Szczepaniaka w którym jest wielki potencjał ;) Nasi juniorzy....narzekać nie mogę :). A sąsiedzi zza miedzy? Hehe Ząbik i Miedziński trzymają zespół...szczególnie ten drugi

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 maja 2005, 21:56

No drzemie w nim potencjał, ale jak narazie wiele nie prezentuje [chociaż i tak rozwinął się, jeśliby porównać jego poprzedni sezon ;)].
Mimo wszystko postawa naszych juniorów pozostawia wiele do życzenia :P

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 maja 2005, 22:31

Apator ma dobrych juniorów, najlepszych chyba w Polsce...jeszcze w sumie w Tarnowie też nie ma najgorszych...a co do Atlasu-gdyby jakiś talent na miarę Miśkowiaka który jest w formie, nie ma bata na wrocławian :!:
Ząbik jeszcze w tamtym roku był pośmiewiskiem to może za dużo powiedziane, ale był nie był najskuteczenjszym w Toruniu zawodnikiem, a teraz się wyrobił :)

fiodor afc
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fiodor afc » 04 maja 2005, 13:58

Weźmy pod uwage co z "Miśkiem" sie stało w rok po przekroczeniu wieku juniora. Niektórzy tu z niego robią wielkiego gwiazdora, w zeszłym roku to fakt, wymiatał. No ale w tym ma olbrzymie kłopoty. Tarnowscy juniorzy szczególnie Kołodziej też coś szwankują :?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 maja 2005, 12:33

Dzisiaj zapowiadał się bardzo ciekawy mecz Włókniarza z Unią Tarnów, a tu za okno wyglądam - stadionu nie widać, a w oczy rzuca się tylko gęsty śnieg...
A miało być tak pięknie :roll:

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 08 maja 2005, 12:44

ja jestem ciekawy jak sobie poradzi dzisiaj Unia Leszno w Gdańsku.Wybrzeze nie jedzie ostatnio najlepiej mam nadzieję że unia wygra.
Co do meczu Włókniarz Częstochowa - Unia Tarnów planowana jest transmisja w na PolsacieS.
Dziwna jest ta dzisiejsza pogoda naprawdę

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 maja 2005, 13:41

Mecz jest odwołany. Ale ciężarówka Polsatu cały czas stoi ;)

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 15 maja 2005, 13:18

Ja kibicuje od 8 lat Włókniarzowi bo jest poprostu najlepszy :D :D
Sądze, że w finale bedziemy z Tarnowem(cioty,mendy,za kase próbują kupić sobie historie)i może być różnie.
GP wczoraj było i jak patrzyłem na golloba to aż mnie rzucało ze śmiechu :lol: :lol: :lol:
W GP kibicuje oczywiście Sullivanowi(ojojojoj!),Chrzanowskiemu,Hampelowi(bo Polacy),Andersenowi(bo jezdzi widowiskowo i skutecznie i jeszcze jezdzi w moim ulubionym klubie angielskim IPSWICH(!!!)) i Linbackowi(bo jest młody i nie spuszcza nigdy gazu w przeciwieństwie do np.Golloba czy Richardsona<nie mylić z Rickardssonem którego szanuje>).
u mnie sport nr1 to żużel nr2 football nr3 siatka nr4 lekkoatletyka nr5 kosz

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 30 maja 2005, 15:38

Dzisiaj jest rocznica...smutna rocznica :( ... rok temu, w hotelu Qubus w Zielonej Górze powiesił się na klamce od pokoju, Ś.P. Rafał Kurmański :(
Spoczywaj w Pokoju Kurmanku, nigdy Cię nie zapomnimy...Jeden z największych nadziei Żużlowego półświatka w Polsce... :( Szkoda, że skończył tak, i w tak młodym wieku...równierz chciałbym przypomnieć o rocznicy Roberta Dadosa, ale to było równo rok i dwa miesiące temu :( .
Pewnie teraz jeżdżą gdzieś, po niebańskich torach...gdy Kurmanek skończył ze sobą, nie byłem akurat w Polsce, i nie wiem dziwnie jakoś to był jeden z większych szoków jakie mogłem doznać :O

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 01 lip 2005, 16:46

GP Danii: Znów Rickardsson, Hampel w czołówce

Tony Rickardsson wygrał żużlową Grand Prix Danii w Kopenhadze, piątą eliminację indywidualnych mistrzostw świata. To czwarty turniej wygrany przez Szweda, który umocnił się na prowadzeniu w klasyfikacji generalnej.

Drugie miejsce zajął Amerykanin Greg Hancock, a na najniższym stopniu podium stanął Szwed Antonio Lindbaeck.

Jarosław Hampel zajął 7. miejsce, Tomasz Gollob był 12., a Tomasz Chrzanowski 16.

Rickardsson potwierdził, że w tym sezonie jest bezkonkurencyjny. Wygrał czwarty turniej z pięciu rozegranych do tej pory i ma już 45 pkt przewagi nad broniącym tytułu Crumpem. Trudno sobie wyobrazić, by Szwedowi mogło coś przeszkodzić w zdobyciu szóstego tytułu mistrza świata. Rickardsson wyrówna tym samym rekordowe osiągnięcie słynnego Nowozelandczyka Ivana Maugera.

W finale Rickardsson prowadził od startu do mety, a o drugie miejsce zacięty pojedynek stoczyli powracający do wysokiej formy Hancock i młody Lindbaeck. Tym razem górę wzięła jeszcze rutyna Amerykanina, ale czarnoskóry Szwed potwierdził medalowe aspiracje. Czwarty był Crump, który wygrał dwa poprzednie turnieje na stadionie Parken.

Polacy w Kopenhadze nie odnieśli sukcesów. Kolejny raz najlepiej zaprezentował się Hampel. Wrocławianin awansował do półfinału, w którym jednak nie dał rady Lindbaeckowi i Rickardssonowi. Mimo opuszczenia dwóch turniejów Hampel zajmuje wysokie, 9. miejsce w klasyfikacji generalnej. Marzenia o medalu MŚ musi jednak raczej odłożyć do następnego roku.

Kolejny raz poniżej oczekiwań zaprezentował się Gollob. Jeździł bez zwykłej dla niego zaciętości, nie wygrał żadnego wyścigu i nie awansował do półfinału. Chrzanowski po niezłym występie przed dwoma tygodniami w Cardiff, tym razem zdobył tylko dwa punkty i zajął ostatnie miejsce.

Turniej w Kopenhadze przedłużył się z powodu awarii maszyny startowej. Kilkakrotnie zawodnicy zrywali nierówno podnoszącą się taśmę i sędzia Wojciech Grodzki musiał powtarzać wyścigi.

Kolejny turniej GP odbędzie się 9 lipca w Pradze.

Wyniki:

1. półfinał

1. Nicki Pedersen (Dania)
2. Greg Hancock (USA)
3. Andreas Jonsson (Szwecja)
4. Hans Andersen (Dania)

2. półfinał

1. Antonio Lindbaeck (Szwecja)
2. Tony Rickardsson (Szwecja)
3. Jarosław Hampel (Polska)
4. Jason Crump (Australia)

finał

1. Rickardsson - 25 pkt GP
2. Hancock - 20
3. Lindbaeck - 18
4. N.Pedersen - 16

dalsza kolejność:

5. Crump - 12
6. Jonsson - 8
7. Hampel - 8
8. Andersen - 8
9. Leigh Adams (Australia) - 7
10. Niels-Kristian Iversen (Dania) - 7
11. Tomasz Gollob (Polska) - 6
12. Lee Richardson (W.Brytania) - 6
13. Ryan Sullivan (Australia) - 5
14. Scott Nicholls (W.Brytania) - 4
15. Bjaerne Pedersen (Dania) - 3
16. Tomasz Chrzanowski (Polska) - 2
Kolejne zwycięstwo Rickardssona, który praktycznie jest już zwycięzcą GP...

Cieszy dobra postawa Jarka Hampela, dla którego to kolejny udany trudniej.

Przy okazji muszę pochwalić C+ za pokazywanie tych zawodów od kilku dobry sezonów.

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 01 lip 2005, 16:57

GP zawsze oglądam w tym samym miejscu w pubie pod parasolem bo w domu nie mam C+ razem z kolegami idziemy na piwko z gazetkami i ogladamy, swietne widowisko... Jedno z ciekawszych w swiatowym sporcie :D ... Szkoda tylko ze Gollob sie juz nie liczy. Hampel słabo wypadł, przeciez to jewst zawodnik który moze zdobyc medal... A 7 miejsce w GP to jego porazka... Słabo pojechal w fazie zasadniczej 3 razy 3 :/? co to ma znaczyc....

Ale nieporozumieniem GP w Polsce jest mimo wszystko Tomek CHrzanowski wychowanek Apatora móglbybyc nieco lepszy.... W nastepnym sezonie licze na Pepe bo jest bardzo dobry i tez gdy jezdzil w GP mial szanse na 8 ale kontuzje ....

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 01 lip 2005, 17:05

sly_FCI pisze:GP zawsze oglądam w tym samym miejscu w pubie pod parasolem bo w domu nie mam C+ razem z kolegami idziemy na piwko z gazetkami i ogladamy, swietne widowisko... Jedno z ciekawszych w swiatowym sporcie :D ... Szkoda tylko ze Gollob sie juz nie liczy. Hampel słabo wypadł, przeciez to jewst zawodnik który moze zdobyc medal... A 7 miejsce w GP to jego porazka... Słabo pojechal w fazie zasadniczej 3 razy 3 :/? co to ma znaczyc.... .
Nie do końca sie zgadzam ze stwierdzeniem, że 7 Jarka miejsce to porażka. Raz, że to wciąż młody zawodnik. Dwa, że wciąż odczuwa skutki kontuzji...

Myślę, że na medal Hampela w GP (naturalnie w klasyfikacji końcowej) przyjdzie nam jeszcze poczekać 2/3 sezony.

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 01 lip 2005, 17:15

kostek pisze:
sly_FCI pisze:GP zawsze oglądam w tym samym miejscu w pubie pod parasolem bo w domu nie mam C+ razem z kolegami idziemy na piwko z gazetkami i ogladamy, swietne widowisko... Jedno z ciekawszych w swiatowym sporcie :D ... Szkoda tylko ze Gollob sie juz nie liczy. Hampel słabo wypadł, przeciez to jewst zawodnik który moze zdobyc medal... A 7 miejsce w GP to jego porazka... Słabo pojechal w fazie zasadniczej 3 razy 3 :/? co to ma znaczyc.... .
Nie do końca sie zgadzam ze stwierdzeniem, że 7 Jarka miejsce to porażka. Raz, że to wciąż młody zawodnik. Dwa, że wciąż odczuwa skutki kontuzji...

Myślę, że na medal Hampela w GP (naturalnie w klasyfikacji końcowej) przyjdzie nam jeszcze poczekać 2/3 sezony.
Chłopka ma talent od dawna to wiekszosc zauwazyla, a medale bedzie mial zlote jak Crump i Ricki skoncza kariere :lol: startuje juz pare dobrych lat nasz 23 latek na torach na calym swiece, jest obeznany z cyklem GP ... FAkt kontuzja byla, a gdyby jej nie bylo kto wie czy nie bylby teraz w 3 , jest swietny, a ominiecie 2 konkursów go troszke skosztolalu - zobaczymy w przyszlosci, bo ten sezon GP - kto wie gdybynie kontuzja to medal moze... ? Ale nie bedziemy gdybać... wedlug mnie medale w tym roku:

1.Ricki - a któż by inny
2.Crump - nie lubie go , ale zdobedzie wicemistrzostwo bo jest dobry - chodź w apatorze nie zawsze to potwierdza
3.Hancock - ktos musi byc 3 :D , a Nicki P. jezdzi zbyt arogancko i brutalnie :D ...

Pozdro

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 10 lip 2005, 11:40

Hampel we wczorajszym GP zajął 3. miejsce :D GRATULACJE

Wygrał oczywiście niezawodny w tym sezonie Szwed Tony Richardsson.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”