Abramowicz - Strona 6

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 03 sie 2005, 22:47

Ja nie lubie tego typa (chociaż jak pokażą jego twarz w telewizji to wydaje się że to spoko koleś) On chyba pomylił Managea ze światem realnym :!: :?:
Romek myśli że kasą zdziała wszystko a to nie tak Romuś 8). Prawie się popłakałem (ze szczęścia) jak Chelsea odpadała bo wkońcu ktoś utarł nosa ZAbogatemu Rosjanowi :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 11 sie 2005, 22:21

Dombroś pisze:Ja nie lubie tego typa
- ja też, koleś myśli że jak ma full kasy i kupi pare gwiazd to może wszystko wygrywać - ale nie !!! Football nie opiera się tylko na kasie ( przykład Borussia Dortmund - z takim zadłużeniem i początkowo spadkowym miejscu w lidze wyszła 'dzieki' wierze zawodników i kibiców na 5 lub 6 miejsce ) .
Drużyny nie można zrobic ' na skróty ' w pare tygodni, drużyne kreuje się latami ( najlepszym przykładem jest Real, podobnie jak Chelsea ma w składzie prawie same gwiazdy i co ??? no właśnie nic !!! Kompletnie słaba gra - żadnego zdobytego trofea w sezonie ) .
PzDR.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 sie 2005, 23:25

k@li pisze:Chelsea ma w składzie prawie same gwiazdy i co ??? no właśnie nic !!! Kompletnie słaba gra - żadnego zdobytego trofea w sezonie ) .
PzDR.
Żadnego trofea?? A mistrzostwo Anglii zdobyte po 50 latach to jest nic?? W takim razie Barca też nie zdobyła żadnego trofeum :roll:

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 11 sie 2005, 23:30

( najlepszym przykładem jest Real

Ze niby Real na chybcika robili wez sie zastanow co piszesz a co moze BARCA nie ma drogich i Galaktycznych piłkarzy ?? Ronaldinho przyszedl za 5 złotych ?? Eto'o lezal na ulicy i go przygarneliscie ?? Deco nie mial co robic i gra za darmo ?? sa tez inne gwiazdy ktore was zasilily choc tak jak np Larsson czy Van Bommel przyszli za darmo ... , Zauwaz ze Barca jest Galakticos czy tego chcesz czy nie :smoke:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 sie 2005, 23:40

Miko77 pisze:
( najlepszym przykładem jest Real

Ze niby Real na chybcika robili wez sie zastanow co piszesz a co moze BARCA nie ma drogich i Galaktycznych piłkarzy ?? Ronaldinho przyszedl za 5 złotych ?? Eto'o lezal na ulicy i go przygarneliscie ?? Deco nie mial co robic i gra za darmo ?? sa tez inne gwiazdy ktore was zasilily choc tak jak np Larsson czy Van Bommel przyszli za darmo ... , Zauwaz ze Barca jest Galakticos czy tego chcesz czy nie :smoke:
Z Realem jest inna sprawa. Perez zapowiedział, że co roku będzie kupował gwiazdę i jak narazie mu się udaje, ale co z tego skoro od dwóch sezonów nie ma wyników? :roll: Beckham przeszedł tylko dlatego, że cały świat kojarzył go z ManU, a teraz z Realem. To samo się tyczy innych piłkarzy. Możliwe, że prezes Galacticos zrozumiał w końcu, że nie ma sensu wywalać pieniędzy w błoto i zaczął sprowadzać młodych, znakomitych zawodników. Pozdro

Awatar użytkownika
ryzy89
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryzy89 » 12 sie 2005, 0:31

Chyba zrozumial juz to teraz...bo sprowadzil dwoch znakomitych i mlodych zawodnikow jakimi sa J.Baptista i Robinho.....jestem tylko ciekaw kiedy ten Fiorentino Perez zrozumie ze pilka nozna polega nie tylko na ofensywie ale tez na defensywie...bo jak tego nie zrozumie to sukcesow nie bedzie.....bo sam Casilias z R.Carlosem sami nic nie zdzialaja.....

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 12 sie 2005, 11:53

Tomusmc pisze:
k@li pisze:Chelsea ma w składzie prawie same gwiazdy i co ??? no właśnie nic !!! Kompletnie słaba gra - żadnego zdobytego trofea w sezonie ) .
PzDR.
Żadnego trofea?? A mistrzostwo Anglii zdobyte po 50 latach to jest nic?? W takim razie Barca też nie zdobyła żadnego trofeum :roll:
Chodziło mi o Real a nie o Chelsea !!! Źle mnie zrozumiałeś Tomusmc .
PzDR.

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 12 sie 2005, 12:10

Ze niby Real na chybcika robili wez sie zastanow co piszesz a co moze BARCA nie ma drogich i Galaktycznych piłkarzy ?? Ronaldinho przyszedl za 5 złotych ?? Eto'o lezal na ulicy i go przygarneliscie ?? Deco nie mial co robic i gra za darmo ?? sa tez inne gwiazdy ktore was zasilily choc tak jak np Larsson czy Van Bommel przyszli za darmo ... , Zauwaz ze Barca jest Galakticos czy tego chcesz czy nie
Może Realu nie robili jak ty to nazwałeś ' na chybcika ' ale kupować rok w rok 'podstarzałe' gwiazdy światowego formatu to bezsens dobrze ze teraz poszli po rozum do głowy i sprowadzają młodych piłkarzy, i nie porównuj transferu Eto`o, Ronniego i Deco do transferów Realu ( Figo - przyszedł za kosmiczną kase, Beckham, Ronaldo i dużo innych ... ) A Eto`o wcale nie był gwiazda kiedy grał w Mallorce, Ronaldinho w PSG grał dobrze ale to w Barcie wykreowali z niego geniusza football`u, oczywiście to sam Ronni najwięcej się przyczynił do tego że 'został' gwiazda ale to sie stalo juz po transferze, nie wiem po co wymieniales Larssona i Van Bommela jak oni przyszli za darmo ??? - a Real, czy w tym sezonie ktoś takiego pokroju przyszedł za darmo ??? - mi się wydaje że NIE !!! Także Real jak najbardziej jest przykładem drużyny która przez kilka lat grała super bo miała gwiazdy ' na fali ' a jak gwiazdki Realu :lol: się zestarzały ( przykład Figo - stary to go wywalamy tylko gdzie ... a niech mu świeci do Interu i tak będzie ze wszystkimi ) to Real już sobie nie poradził z Barcą która prowadzi bardzo mądrą polityke transferową . Sorry że post pod postem ale myslałem że po tak krótkim czasie będzie to w tym samym poście jako dodano.
PzDR.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 sie 2005, 15:20

k@li pisze: Może Realu nie robili jak ty to nazwałeś ' na chybcika ' ale kupować rok w rok 'podstarzałe' gwiazdy światowego formatu to bezsens
no i te podstarzale gwiazdy Was pokonaly w ostatnim bezposrednim meczu :D:D zobaczycie teraz :) Real bedzie nie dopokonania :!:
a Ronaldo bedzie krolem strzelcow :)

a wracajac do tematu - Abramovich cos ostatnio zadnych zakupow fajnych nie zrobil ;) poza Del Horno (czy jak mu tam)

pozdro

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 13 sie 2005, 21:20

ACo fajnych zakupów nie zrobił???Del Horno świetnie sobie radził grając w Athletic Bilbao, Shaun Wright-Phillips jest jedną z najwiekszych gwiazd Premiership a Diarra to młody talent, który niedługo będzie strzelal gole dla The Blues. A co fajnym transferem kto mialby być????Beckham czy Figo???SWP czy Del Horno są młodzi i są największymi nadziejami Chelsea na następny sezon.

POZDRO

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2005, 21:42

Mikusinski pisze:ACo fajnych zakupów nie zrobił???Del Horno świetnie sobie radził grając w Athletic Bilbao, Shaun Wright-Phillips jest jedną z najwiekszych gwiazd Premiership a Diarra to młody talent, który niedługo będzie strzelal gole dla The Blues. A co fajnym transferem kto mialby być????Beckham czy Figo???SWP czy Del Horno są młodzi i są największymi nadziejami Chelsea na następny sezon.

POZDRO
odpowiem tak : zachowujesz sie i piszesz tak, jakbys mial z 12-14lat :!:
podales, ze masz 18 :( dziwne :D:D

po 1. - napisalem poza Del Horno (Ty pewnie nie doczytales) :D:D:D:D

po 2. - Wright-Phillips jest tak dobry jak .... Kezman :D:D (czyli lawa 99,9%)

po 3. - Figo jest dobry :D

po 4. - Mourinho chcial : Eto'o, Ronaldinho, Shevchenko, Adriano :D:D:D:D

po 5. - zostal mu zawodnik wynieniony w punkcie 2. :D:D

pozdrawiam

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 14 sie 2005, 9:44

cloner pisze:Wright-Phillips jest tak dobry jak .... Kezman (czyli lawa 99,9%)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Widać, masz duże pojęcie na temat angielskiej Premiership. Chłopie, SWP jest bardzo dobrym pomocnikiem, to co on wyprawial w Man City, to się w głowie nie mieści. Możesz myśleć co chcesz ale ja mam odmienne zdanie do ciebie. Po za tym Keżman po przyjściu do Chelsea nigdy nie grał w lidze angielskiej, a SWP zna tą ligę jak "własną kieszeń". Napewno SWP będzie walczył o pierwszą
jedynastkę.

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 14 sie 2005, 10:11

cloner pisze:
Mikusinski pisze:ACo fajnych zakupów nie zrobił???Del Horno świetnie sobie radził grając w Athletic Bilbao, Shaun Wright-Phillips jest jedną z najwiekszych gwiazd Premiership a Diarra to młody talent, który niedługo będzie strzelal gole dla The Blues. A co fajnym transferem kto mialby być????Beckham czy Figo???SWP czy Del Horno są młodzi i są największymi nadziejami Chelsea na następny sezon.

POZDRO
odpowiem tak : zachowujesz sie i piszesz tak, jakbys mial z 12-14lat :!:
podales, ze masz 18 :( dziwne :D:D

po 1. - napisalem poza Del Horno (Ty pewnie nie doczytales) :D:D:D:D

po 2. - Wright-Phillips jest tak dobry jak .... Kezman :D:D (czyli lawa 99,9%)

po 3. - Figo jest dobry :D

po 4. - Mourinho chcial : Eto'o, Ronaldinho, Shevchenko, Adriano :D:D:D:D

po 5. - zostal mu zawodnik wynieniony w punkcie 2. :D:D

pozdrawiam
Cloner SWP gdyby nie Cristiano Ronaldo byłby uważany za najlepszego prawego pomocnika. To właśnie młody Anglik "ciągnął" tak City w zeszłym sezonie. Stwierdzeniem, że na 99% ława świadczy, że wogóle nie znasz się na lidze angielskiej. A odnośnie Ronaldinho, Adriano...... to według mnie są to tylko ploty wymyślone przez np "The Sun".

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 25 wrz 2005, 13:59

Widzę że parę osób wie jaka drużyna była Chelsea przed przyjściem Abramowicza, ale większość niema zielonego pojęcia :) . Przed przyjściem Romana The Blues byli Angielskimi średniakami, prawie zawsze zapewniali sobie miejsce gwarantujące puchary (Intertoto, UEFA, LM). W ostatnich 5 sezonach zajmowali miejsce w pierwszej 6 :) . Grali tam już tacy piłkarze jak, Lampard, Gallas, J.Cole, Gudjonsen, Zola, Flo itp. Czyli rozumowanie ze Roman kupił takie gwiazdy jest złe, bo oni byli w Chelsea przed jego przyjściem i tam się wypromowali :) . W tamtych czasach The Blues mieli około 70mln długu, wiec gdy klub przejął Abramowicz zostało to spłacone. Ale dosyć o historii :) . Niemożna mówić ze Roman zmarnował talenty, ponieważ on kupywał tych piłkarzy, których chciał Ranieni (nie wszyscy byli trafieni). Teraz Abramowicz ściąga piłkarzy potrzebnych Mourinho do odniesienia sukcesu. Według mnie Roman to bardzo dobry pracodawca, bardzo interesuje go samopoczucie piłkarzy i nie tylko np: dla najlepszych piłkarzy w tym sezonie za sponsoruje wycieczkę na Kamczatke :) aby zobaczyli jak żył gdy był dzieckiem :) . A co do jego patriotyzmu to jest właścicielem klubu CSKA, a także che wybudować w Moskwie stadion na 70tys osób :) . Po prostu, niektórzy zazdroszczą Chelsea takiego prezesa jakim jest Abramowicz dlatego ta niechęć do niego :) .

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 25 wrz 2005, 14:03

Cześć mikuś :)
-=MiC=- pisze:Grali tam już tacy piłkarze jak, Lampard, Gallas, J.Cole, Gudjonsen, Zola, Flo i
Cole został już zakupiony przez Romana z West Hamu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”