Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 21 kwie 2005, 22:21

A jak tam transferowe przymiarki Bayernu ?
Wiadomo, ma wrócić Lahm...
Podobno interesują się Hildebrandem, właśnie nie wiem czy przedłużył kontrakt czy nie...
Odchodzi Kovac, prawdopodobnie do Juve...
Po ostatnim meczu widze że Sagnol się już pogodził z Kahnem :wink:
Kuffour kuszony przez włoskie i angielskie kluby...
Ze Roberto...Roma czy Juve ?...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 21 kwie 2005, 22:30

Ze Roberto...Atletico Madryt być moze Roma lub Juve...
Lukas Podolski ja bym go widział w Leverkusen :lol:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 21 kwie 2005, 22:50

z bardziej znanych piłkarzy...to na 100% zmienia kluby:

Ernst Werder-Schalke
Magnin Werder-Stuttgart
Hiltzperger Aston Villa-Stuttgart
Lahm Stuttgart-Bayern
Owomoyela Arminia-Werder
Rolfes Alemania-Bayer
Pogatetz Grazer-Bayer
Senesie Grasshoppers-Borussia D.
Lamotte Schalke-TSV 1860
Pinto Alemania-Schalke
Bajramovic Freiburg-Schalke
Tjikuzu Hansa-Duisburg
Van Kerckhoven M'Gladbach-Westerloo
Bobic Hertha-?

jest tego wiecej....ktoś chce zebym wszystkie wypisał??

------------------------------------------------------------------------------------
spec od transferów

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 21 kwie 2005, 23:13

w00jtas pisze:po sezonie wroci Lagerbloom z Nurenbergii... jeszcze na srdku pomocy jest Daniel Jensen Tim Borowski i Micoud i po dlugiej kontuzji wrocil Lisztes... nie wiem czy werder jakies wzmocnienia bedzie mial na ta pozycje
Wiesz oglądam Bundeslige i ten Lagerbloom nie zachwyca, nawet nie łapie sie do pierwszej 11! im Borowski, Micoud i Daniel Jensen grają na równym poziomie, ale jestem ciekaw co zaprezentuje Lisztes po tak długiej przerwie!?

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 22 kwie 2005, 7:35

Alkoholiko pisze:z bardziej znanych piłkarzy...to na 100% zmienia kluby:

Ernst Werder-Schalke
Magnin Werder-Stuttgart
Hiltzperger Aston Villa-Stuttgart
Lahm Stuttgart-Bayern
Owomoyela Arminia-Werder
Rolfes Alemania-Bayer
Pogatetz Grazer-Bayer
Senesie Grasshoppers-Borussia D.
Lamotte Schalke-TSV 1860
Pinto Alemania-Schalke
Bajramovic Freiburg-Schalke
Tjikuzu Hansa-Duisburg
Van Kerckhoven M'Gladbach-Westerloo
Bobic Hertha-?

jest tego wiecej....ktoś chce zebym wszystkie wypisał??

------------------------------------------------------------------------------------
spec od transferów
dawaj wszytski transfery 1.budesligi
Wiesz oglądam Bundeslige i ten Lagerbloom nie zachwyca, nawet nie łapie sie do pierwszej 11! im Borowski, Micoud i Daniel Jensen grają na równym poziomie, ale jestem ciekaw co zaprezentuje Lisztes po tak długiej przerwie!?
ale w barwach Werderu dosyc dobrze gral jak wroci i bedzie gral w lepszym klubie nabierze wiecej chceci do lepszej gry :)

Awatar użytkownika
Trojan
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Trojan » 22 kwie 2005, 11:49

Coraz więcej słów krytyki spada "na barki" trenera VfL Wolfsburg - Erika Geretsa. Fani "Wilków" obwiniają byłego trenera PSV Eindhoven o złe przygotowanie drużyny do rundy wiosennej. Wszak na jesień drużyna finansowana przez koncern samochodowy grała jak z nut i nikt nie spodziewał się tak diametralnego spadku formy. Coraz mniej pewniejsza jest defensywa Wolfsburga, której filarem miał być zakupiony właśnie z PSV- Kevin Hofland. Hofland zapewne nie zaliczy tego sezonu do udanych, dlatego też sternicy klubu szukają wzmocnień. Prezesi klubu nie szukali długo i od razu udali się na "łowy" do świetnie grającego PSV. Na "oku" działaczy znajduje się Duńczyk - Kasper Bogelund, który nie uzyskał zaufania w oczach Guusa Hiddinka i sporadycznie otrzymuje szansę gry. Być może piłkarz ten przeniesie się na VWArena w lecie tego roku.
zrodło:bundesliga.pl

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 24 kwie 2005, 12:24

Prawdopodobnie po zakonczeniu sezonu do Niemiec wroci Effenberg byly pilkarz Bayernu Monachium... juz nie jako pilkarz tylko manager Borussi M'Gladbach... ciekawe to rozwiazanie ale mozliwe ze Effenberg zadebiutuje jako manager w 2.BL jezeli Gladbach nie zacznie wygrywac!!

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 24 kwie 2005, 13:19

Uwazam ze klub powinien zmienic Vahid Hashemian. Nie ma wogole miejsca w pierwszej jedenastce Bayernu i dobrze by muz zrobilo zmiana otoczenia. Jakies wzmocnienia powinien zrobic Bayer Leverkusen, poniewaz Bayerowi nie idzie w tym sezonie i powinni sie wzmocnic na przyszly sezon. Ciekawi mnie sprawa Podolskiego, czy zostanie w Koeln czy tez przejdzie do jakiegos lepszego klubu naprzyklad Bayernu.

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 26 kwie 2005, 7:39

Niemiecki klub Werder Brema podpisał trzyletni kontrakt z pomocnikiem VfB Stuttgart Juricą Vranjesem. Chorwat po zakończeniu obecnego sezonu przeniesie się do Bremy na zasadzie wolnego transferu

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 26 kwie 2005, 19:54

Dla Ze Roberto jest nowa umowa i możliwe, że przedłuży kontrakt :D , ale to nie jest pewne .
w00jtas pisze:Prawdopodobnie po zakonczeniu sezonu do Niemiec wroci Effenberg byly pilkarz Bayernu Monachium... juz nie jako pilkarz tylko manager Borussi M'Gladbach... ciekawe to rozwiazanie ale mozliwe ze Effenberg zadebiutuje jako manager w 2.BL jezeli Gladbach nie zacznie wygrywac!!
Ostatnio pojawiła sie informacja, że jakiś tam przedstawiciel Borussi M'gladbach (nie wiem jak sie nazywa) powiedział, że nie ma takiej możliwości, aby zatrudnić Effenberga.

P.S.
Effenberg to wychowanek Gladbach.
Figo11 pisze:Lukas Podolski ja bym go widział w Leverkusen
Nie jest raczej możliwe. Ja bym go widział w Bayernie, i to jest bardziej możliwe. Ale najprawdopodobniej przejdzie do Bayernu w 2007 roku, jak mu sie skończy kontrakt z Koeln. Po tym sezonie Podolski nie opuści Koloni, jeżeli awansują do Bundesligi. Tak przynajmiej mówił.
P.S.
Jeżeli mimo wszystko Podolski by odszedł to Koeln chce ponoc na jego miejsce sprowadzić Macieja Żurawskiego. Interesują się takze którymś z braci Brożków, ale nie wiem którym, chyba Pawłem, ale pewny nie jestem :wink:

Poza tym co wypisał Alkoholiko:

Tim Wiese Kaiserslautern :arrow: Werder - za darmo
Buckley ponoć do Dortmundu za śmieszne pieniądze: 425 tys. € ale nie wiem czy to prawda.
Matthias Langkamp Arminia Bielefeld :arrow: VfL Wolfsburg za 1,3 mln €

Więcej nie pamiętam.

Tomasz Wisio, który był wypożyczony z Pasching do Bielefeldu zagrał tylko 1 mecz i odniósł kontuzje, nie miał okazji się pokazać i działacze nie zdecydowali się go wykupić (a była taka możliwość). Tak więc wraca on po tym sezonie do Max Bundesligi.

To narazie tyle, więcej nie pamiętam, jak sobie przypomne to napisze.

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 26 kwie 2005, 20:06

slyszalem ze 1.FC Koeln nabylo bogatego sponsoro ktory zapowiada ze che zbudowac sklad na europejskie puchary to sa tylko pogloski a moze prawda.... jezeli koeln awansuje to Podolski na bank zostanie.... ale jezeli maialby przejsc to chcialbym zeby Koeln sprzedala go za ogromna kase do Bayernu zeby ten transfer zostal ogloszony najdroszym i przyokazji zmniejszyl budrzed bawarczykow

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 27 kwie 2005, 15:52

www.bvb.com.pl , redaktor Matthias pisze: Delron Buckley będzie występował w barwach BVB. 27-letni obywatel RPA z niemieckim paszportem podpisał we wtorek wieczorem kontrakt ważny do 30 czerwca 2009 roku. Suma odstępnego dla Arminii Bielefeld wynosi 425 tys. euro.
no i bardzo ladnie i pieknie ... tylko jest problem .. bo ... Ricken Smolarek Addo Buckley Ewerthon Gambino beda sie bili o miejsce w skladzie 8) Koller ma pewne miejsce w srodku wiec go nie licze....

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 29 kwie 2005, 7:40

Hannover 96 szuka klasowego napastnika!.... sa zainteresowani Imre Szabcisem i Vahidem Hashemianem!... oby dwaj nie moga sobie wywalczyc miejsca w wyjsciowym skaldnie swoich druzyn!...

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 30 kwie 2005, 11:38

Chcialbym sie zapytac kibicow Bayernu czy naprawde tak im zalezy na Juanie, bo wolalbym by sciagneli zamiast niego Luisao z Benfici czy Balde z Celticu. Bo to jest jedna z mozliwosci transferu Monachium obroncy w lecie.

Slyszalem ze podobno Marquinhos z Corinthians Sao Paulo moze przejsc do Bayeru, ale to chyba tylko bajer taki. Czytalem to na jakims forum, ale mam nadzieje ze to prawda bo to dobry zawodnik...ale szkoda ze brazylijczyk...(limit z poza Europy wydany przez UEFA).

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 30 kwie 2005, 11:58

Andreyew pisze:Chcialbym sie zapytac kibicow Bayernu czy naprawde tak im zalezy na Juanie, bo wolalbym by sciagneli zamiast niego Luisao z Benfici czy Balde z Celticu. Bo to jest jedna z mozliwosci transferu Monachium obroncy w lecie.

Slyszalem ze podobno Marquinhos z Corinthians Sao Paulo moze przejsc do Bayeru, ale to chyba tylko bajer taki. Czytalem to na jakims forum, ale mam nadzieje ze to prawda bo to dobry zawodnik...ale szkoda ze brazylijczyk...(limit z poza Europy wydany przez UEFA).
no do bayeru zawsze trafiali jakos zdolni obroncy z brazylii teraz juan i roque junior sa byl lucio maja przyjsc kolejni oby byli tak dobzi jak ich poprzednicy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”