Kanały Sportowe - Strona 6

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 paź 2005, 11:30

Manumef pisze:Mecze Serie A są z założenia nudne. Na Polsacie puszczają Viola _ Empoli. Końcowy wynik brzmi 1:0 jak w 95% przypadkach wyników z SerieA. Dla mnie włoska liga jest nudna, badziewna i nawet siłą nikt nie zmusi mnie do jej oglądania. Tak serio mówiąc, to już wolę obejżeć Orange Ekstraklasę. Tam, choć gra nie stoi na wysokim poziomie nie jest nudno :lol:
1-0 wiekszosc spotkan :?:

Sampdoria 2 - 2 Inter Milan
FT AC Milan 3 - 1 Juventus
FT AS Roma 2 - 1 Ascoli
FT Chievo 2 - 2 Empoli
FT Fiorentina 2 - 1 Cagliari
FT Lecce 0 - 2 Messina
FT Livorno 2 - 0 Parma
FT Reggina 1 - 0 Lazio
FT Treviso 0 - 1 Siena
FT Udinese 0 - 0 Palermo

dwa spotkania zakonczyly sie wynikiem 1-0, a w tylko jednym padl bezbramkowy remis :!:

zreszta co bede Ci udowadnial - liga wloska jest o wiele ciekawsza :!:
patrz mecz - Milan vs. Juventus :!:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 31 paź 2005, 11:41

cloner pisze:
Manumef pisze:Mecze Serie A są z założenia nudne. Na Polsacie puszczają Viola _ Empoli. Końcowy wynik brzmi 1:0 jak w 95% przypadkach wyników z SerieA. Dla mnie włoska liga jest nudna, badziewna i nawet siłą nikt nie zmusi mnie do jej oglądania. Tak serio mówiąc, to już wolę obejżeć Orange Ekstraklasę. Tam, choć gra nie stoi na wysokim poziomie nie jest nudno :lol:
1-0 wiekszosc spotkan :?:

Sampdoria 2 - 2 Inter Milan
FT AC Milan 3 - 1 Juventus
FT AS Roma 2 - 1 Ascoli
FT Chievo 2 - 2 Empoli
FT Fiorentina 2 - 1 Cagliari
FT Lecce 0 - 2 Messina
FT Livorno 2 - 0 Parma
FT Reggina 1 - 0 Lazio
FT Treviso 0 - 1 Siena
FT Udinese 0 - 0 Palermo

dwa spotkania zakonczyly sie wynikiem 1-0, a w tylko jednym padl bezbramkowy remis :!:
zreszta co bede Ci udowadnial - liga wloska jest o wiele ciekawsza :!:
patrz mecz - Milan vs. Juventus :!:

pozdrawiam
Dobra, spoko. Powiedzmy, że masz rację. Nie zmienia to faktu, iż uważam Serie A za ligę nieciekawą, nudną i bez polotu. Po prostu już tak jest. Tu wybrałeś akurat ostatnią kolejkę, gdzie padło wiele bramek. Szczerze mówiąc, zdziwił mnie końcowy wynik Milan - Juve. Stara Dama podeszła do tego meczu chyba za pewnie.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 31 paź 2005, 11:48

Manumef pisze:uważam Serie A za ligę nieciekawą, nudną
tak napewno nie tak nudna jak Premiership gdzie Chelasea ma juz tytuł zapewniony
Manumef pisze:Tu wybrałeś akurat ostatnią kolejkę, gdzie padło wiele bramek.
Serie A po 10 kolejkach:
bramki
Suma: 268
Średnia na mecz: 2.68

PrimeraDivision po 10 kolejce
Suma: 246
Średnia na mecz: 2.46

Premiership po 10 kolejkach (kilka druzyn rozegrało 11 spotkan a jeden 9)
Suma: 236
Średnia na mecz: 2.25

Widac jak na dłoni ze w Serie A nie padaja bramki a najczesciej mecze koncza sie wynikiem 0-0 badz 0-1
Ostatnio zmieniony 31 paź 2005, 11:49 przez Żniwiarze Umysłów-HUNTER-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 paź 2005, 11:49

Manumef pisze:Dobra, spoko. Powiedzmy, że masz rację. Nie zmienia to faktu, iż uważam Serie A za ligę nieciekawą, nudną i bez polotu. Po prostu już tak jest. Tu wybrałeś akurat ostatnią kolejkę, gdzie padło wiele bramek. Szczerze mówiąc, zdziwił mnie końcowy wynik Milan - Juve. Stara Dama podeszła do tego meczu chyba za pewnie.
Dziekuje :)
Rozumiem, moze Ci sie liga nie podobac, trudno
ja uwazam lige angielska za nudna ;) jest to styl bardzo podobny do polskiej ligi - podaj wysoka pilke, moze akurat wpadnie w pole karne, moze ktos tam bedzie :lol:
ostatnio w Anglii jest sporo obcokrajowcow, ktorzy ten styl obalaja, ale nie zmieni to mojego podejscia, wiekszosc druzyn tak wlasnie gra :)

a liga wloska - ehhh, nie bede jej tutaj zachwalac, zabraknie miejsca i szkoda mi czasu :lol:

p.s. - mnie ostatnio nic nie dziwi :) tymbardziej wynik szlagieru, bo typowalem 1 :)
liga angielska mnie zadziwia :lol: porazki Man Utd :lol: a manager nadal spi spokojnie :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 31 paź 2005, 12:05

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:
Manumef pisze:uważam Serie A za ligę nieciekawą, nudną
tak napewno nie tak nudna jak Premiership gdzie Chelasea ma juz tytuł zapewniony
Może Chelsea ma już mistrza (teoretycznie), ale nadal jest zaciekła walka o miejsca gwarantujące start w europejskich pucharach.
ŻUH pisze: Serie A po 10 kolejkach:
bramki
Suma: 268
Średnia na mecz: 2.68

PrimeraDivision po 10 kolejce
Suma: 246
Średnia na mecz: 2.46

Premiership po 10 kolejkach (kilka druzyn rozegrało 11 spotkan a jeden 9)
Suma: 236
Średnia na mecz: 2.25

Widac jak na dłoni ze w Serie A nie padaja bramki a najczesciej mecze koncza sie wynikiem 0-0 badz 0-1
Liczby liczbami, ale nadal nie przekonaliście mnie do Serie A. Jestem uparty u nie obejrzę meczu ligi włoskiej (nie będę już się wygłupiał i pisał o domniemanych aferach korupcyjnych, bo to nie ma sensu)
cloner pisze:ja uwazam lige angielska za nudna
Your choice!
cloner pisze:jest to styl bardzo podobny do polskiej ligi - podaj wysoka pilke, moze akurat wpadnie w pole karne, moze ktos tam bedzie
Nie sądze. Niegdyś piłkarze Manchesteru grali świetnie z klepki, wymieniali piłki między sobą na małej poierzchni boiska. Następnie prostopadła pika dochodziła do napastnika, a ten strzelł bramkę. Tak jest i teraz (choć rzadko). Z polską ligą nie ma porównania :!:
cloner pisze:a manager nadal spi spokojnie
Cóż, Ferguson ma spore zaufanie niestety...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 31 paź 2005, 17:26

Panie Cloner, nie jest to wszakże temat do porównywania ligi Albionu z Włochami, ale skoro pan już zaczął ...
Skoro na Wyspach Brytyjskich gra się futbol ,,strikte" nudny, w którym to większość piłek zagrywanych jest w sposób zgoła banalny, jak pan nazwie obronę Częstochowy, jaką prezentuje 80 % zespołów rodem z kraju Romusa i Remulusa ( czy jak kto woli w odwrotnej kolejności )?
Ja rozumiem, wszyscy mamy swoje poglądy, co innego nas podnieca a co innego pijemy. Ale tak rdykalne podejście, to między bajki trzeba włożyć.
Jak możesz pisać chłopcze drogi, że na wyspach jest nudno, kiedy większość piłkarzy zamiast marzyć po nocach o nagich niewiastach - myśli jak to by było kopnąć skórę na trawce w Londynie, czy Manchesterze.
Ja bym prosił nie podawać statystyk, bo to nie ma sensu. Liczby i owszem, nie kłamią, ale sam fakt, że akcji na bramkę jest tyle, ile palców u jednej kończyny górnej nie przekonuje mnie wcale a wcale do emocjonowania się i pochłaniania popcornu przy odbiorniku fal telewizyjnych.
Poza tym, nie chcę nic mówić, ale nas, fanów najbardziej interesuje nie tyle efektywność, co efektowność. Dlaczego? A no dlatego, że jeżeli nie znam zespołu, który trudni się dojeniem krów na włoskich polach, nie obchodzi mnie kompletnie, że wycisnął z przeciwnika soczek i wyszły mu 3 pkt po skromnym 1:0. Jeżeli zaś włączę mecz podrzędnego Crystal Palace z Southamptonem, sam fakt oglądania zawodników na których się wychowałem i którzy tam kończą swe błyskotliwe ( bardziej, lub też mniej ) kariery przyciąga me czułe piłkarskie oko. Ot i cała filozofia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 paź 2005, 17:41

Panie Cloner, nie jest to wszakże temat do porównywania ligi Albionu z Włochami, ale skoro pan już zaczął
musialem porownac, bo mnie niejaki Manumef do tego 'zmusil'
Skoro na Wyspach Brytyjskich gra się futbol ,,strikte" nudny, w którym to większość piłek zagrywanych jest w sposób zgoła banalny, jak pan nazwie obronę Częstochowy, jaką prezentuje 80 % zespołów rodem z kraju Romusa i Remulusa
we Wloszech gra sie naprawde bardzo ofektownie, i przy okazji efektywnie :) (co jest najwazniejsze), wg mnie Wlosi wcale nie prezentuja 'obrony Czestochowy', wystarczylo spojrzec na mecz Milanu z Juventusem czy Sampdorii z Interem :)
a pamietasz moze tamten sezon :?: jak Siena z kims tam grala meczyk, i wynik ... 6-4 :!: i co :?: tez bronili sie przed strata bramki :lol:
Ja rozumiem, wszyscy mamy swoje poglądy, co innego nas podnieca a co innego pijemy. Ale tak rdykalne podejście, to między bajki trzeba włożyć.
ja to rowniez rozumiem, ale Ty masz tak samo radykalne poglady jak ja, tylko, ze z drugiej strony :)
Ja bym prosił nie podawać statystyk, bo to nie ma sensu
oczywiscie, wiekszy sens ma czyjas subiektywna wypowiedz :)
Poza tym, nie chcę nic mówić, ale nas, fanów najbardziej interesuje nie tyle efektywność, co efektowność
moge Cie zapewnic, ze SERIE A, jest rowniez efektowna co efektywna :)
Jeżeli zaś włączę mecz podrzędnego Crystal Palace z Southamptonem, sam fakt oglądania zawodników na których się wychowałem i którzy tam kończą swe błyskotliwe ( bardziej, lub też mniej ) kariery przyciąga me czułe piłkarskie oko. Ot i cała filozofia.
no widzisz, i tu sie roznimy, tylko, ze Ty tego zrozumiec nie potrafisz :)
a ja sie wychowalem na meczach Interu z Milanem :)
a mecze Crystal Palace z Southamptonem sa zazwyczaj nudne, i stoja na niskim poziomie pilkarskim :)

btw - mecz Southamptonu z Palace juz 2.listopada :)
ciekawe czy bedzie to ciekawy meczyk :lol:

Pozdrawiam Pana Loczka

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2160
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 paź 2005, 17:53

cloner pisze:jest to styl bardzo podobny do polskiej ligi - podaj wysoka pilke, moze akurat wpadnie w pole karne, moze ktos tam bedzie
:shock: :shock: :shock:
Kolejny raz dziś mam wrażenie, że ktoś włamał się na konto Clonera :P No chyba, że kolega tu ma gorączkę.
Choć z drugiej strony ktoś tu już zasłynął z 'nieco' odmiennych poglądów.

Błagam Cię, Cloner nie mów, że nasz rodzimy futbol jest choć trochę podobny do angielskiego. Toż to grzech niemiłosierny :? :?
Angielska piłka jest szybka i - jak dla mnie - dosyć efektowna ;) Nawet w trakcie pojedynku ostatniej drużyny z trzecią od końca nie można się nudzić.

W przeciwieństwie do Serie A. Tam do zniesienia są wyłącznie mecze z udziałem Milanu, Interu i Juve w porywach jeszcze kilku drużyn... Reszta to typowa gra obronna. Najpierw któryś strzela bramkę, potem zabiera swoich dziewięciu kumpli, żeby sobie poszli z nim posiedzieć we własnym polu karnym. Tam jeden z drugim przewracają się z częstotliwością dziesięciu razy na minutę, aby potem kolejnych pięć leżeć i czekać na upragniony gwizdek :? Reszta wybija piłkę jak najdalej [najlepiej, jakby wszystkie wykopnąć w trybuny, albo za stadion - jeśli to możliwe - aby nie było czym grać i kolejne minuty upłynęły]. Potem następuje ten upragniony gwizdek i 1:0 staje się faktem. A fanatyczni kibole się cieszą i robią uliczne libacje :? :?

Dla mnie - miłośniczki szybkiego [Anglia] i technicznego [Hiszpania] futbolu - piłka włoska to antyfutbol i nigdy podejścia nie zmienię. Już o 100% ciekawsze są pojedynki międzyklasowe u mnie w szkole :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 paź 2005, 18:00

Kolejny raz dziś mam wrażenie, że ktoś włamał się na konto Clonera No chyba, że kolega tu ma gorączkę.
Choć z drugiej strony ktoś tu już zasłynął z 'nieco' odmiennych poglądów
nikt sie nie wlamal na moje konto i nie mam goraczki
Błagam Cię, Cloner nie mów, że nasz rodzimy futbol jest choć trochę podobny do angielskiego. Toż to grzech niemiłosierny
jest podobny, bij i leć :!: nie mowie tutaj o Chelsea i Liverpoolu (tam widac reke trenerow z zagranicy)
Nawet w trakcie pojedynku ostatniej drużyny z trzecią od końca nie można się nudzić.

W przeciwieństwie do Serie A.
no mnie liga angielska nudzi, ja wole ogladac lige wloska :)
uwielbiam ta lige, pelna aktorstwa, przepychanek, grania na granicy spalonego :) na tym polega piekno futbolu :)
Najpierw któryś strzela bramkę, potem zabiera swoich dziewięciu kumpli, żeby sobie poszli z nim posiedzieć we własnym polu karnym.
hehe, ale sie teraz usmialem :lol:
a przypomnij sobie oraz innym uzytkownikom mecz Liverpool-Chelsea w LM ;) Liverpool "strzelil" gola, i pozniej przez 80minut bronili sie tylko, i to ma byc piekny futbol :?:
Dla mnie - miłośniczki szybkiej [Anglia] i technicznej [Hiszpania] - piłka włoska to antyfutbol i nigdy podejścia nie zmienię.
a dla mnie - dla milosnika pilki technicznej, ale pelnej sprytu, chamstwa boiskowego, oraz aktorstwa - pilka angielska to antyfubol :)
Już o 100% ciekawsze są pojedynki międzyklasowe u mnie w szkole
hehe, dokladnie :)
wola ogladac mecze u mnie w szkole, anizeli lige angielska :lol:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 paź 2005, 18:03

cloner pisze:nikt sie nie wlamal na moje konto i nie mam goraczki
Mierzyłeś? :P ;)

cloner pisze:a przypomnij sobie oraz innym uzytkownikom mecz Liverpool-Chelsea w LM Wink Liverpool "strzelil" gola, i pozniej przez 80minut bronili sie tylko, i to ma byc piekny futbol
1. Ja mówię o Premiership, a nie Lidze Mistrzów
2. Przypomnij sobie mecz tych drużyn kilka dni później :? :? Teraz zauważ politykę Liverpoolu - aby osiągnąć jak najwięcej w Champions League. Ligę odstawili na dalszy plan, czego żywym dowodem są właśnie owe dwa pojedynki z Chelsea.

Teraz muszę powiedzieć krótko - każdy ma swoje racje, od których nie odstąpi ;) I dobrze, przynajmniej podyskutować idzie [chociaż mówią, że o gustach się nie dyskutuje ;)].

Awatar użytkownika
adrian7776
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

lol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adrian7776 » 31 paź 2005, 19:06

szczerz powiedziawszy ja wole angielska lige bo :
1.Najbardziej profesjonalna.
2.Anglicy wymyslili futbol.
3.Gra na pograniczu faulu ale fair.
4.Piekny styl.
5.Nie ma slabych na te ligę.
6.Gra jest widowiskowa.
7.Najlepsi kibice swiata ( po naszych z Jagiellonii) :P

Wolalbym ogladac 2 lige angielska niz Serie A w ktorej lubie tylko inter i viole.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 31 paź 2005, 19:55

adrian7776 ja też lubie Premiership ale z tym ostatnim zdaniem chyba przesadziłeś...
Jedynym punktem trzez cieibe wymienionym nie zgodzę się z numerem 4.
Oczywiście Liga Angielska ma jakiś styl..Ale za mało tam zawodników typu C.Ronaldo którzy by grali efektownie a do tego efektywnie..
Popatrz właśnie na Serie A oraz Primera Division... Tam dopiero czarują i grją przy tym ładne składne akcje..A póki co to do Premiership dalej będzie przyklejona etyketa że gra się jednym dośrodkowaniem i twardą piłkę... Ale trenerzy tacy jak Mourinho i Benitez popwoli przełamują ten stereotyp.[/b]

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 31 paź 2005, 20:13

adrian7776 pisze:Najbardziej profesjonalna.
hiszpańaka i włoska sa rownie profesjonalne
adrian7776 pisze:Anglicy wymyslili futbol.
gwoli scislosci football wymyslili chińczycy, a anglicy stworzyli zasady tej gry oraz tam p
adrian7776 pisze:ek i pierwsze rozgrywki ligowe
adrian7776 pisze:Gra na pograniczu faulu ale fair.
lokcie i faule na bramkarzu na piatym metrze, ale ok graja czysto :roll:
adrian7776 pisze:Piekny styl.
jak dla kogo :lol:
adrian7776 pisze:5.Nie ma slabych na te ligę
chyba nie ma slabych na Chesea
adrian7776 pisze:Gra jest widowiskowa.
:lol: :lol: :lol:
adrian7776 pisze:7.Najlepsi kibice swiata ( po naszych z Jagiellonii)
po za głośnym spiewem to nic nie pokazuja, chyba ze ty wolisz piknik :lol:
adrian7776 pisze:Wolalbym ogladac 2 lige angielska niz Serie A w ktorej lubie tylko inter i viole.
idz lepiej ogladac 2 lige angielska, przynajmniej na forum nie bedzie trzeba twoich postow czytać :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 paź 2005, 20:48

cloner pisze:jak Siena z kims tam grala meczyk, i wynik ... 6-4 Exclamation i co Question tez bronili sie przed strata bramki Laughing
Arsenal w zeszłym sezonie wygrał 7:0 z evertonem 5:4 z Tottenhamem - takie licytowanie się nie ma sensu.
cloner pisze:jest to styl bardzo podobny do polskiej ligi
tak - wiadomo, że w Anglii walczy się do końca, do ostatniego gwizdka sedziego [dzięki czemu dużo goli pada po regulaminowym czasie gry] W polsce często bramki padają w 94 czy 95 minutach :lol: rozumiem, że mogłeś na tej podstawie wywnioskować, że są to ligi podobne - ale to nie do końca prawda :wink: bo u nas [w Orange Ekstraklasie] te gole padają zupełnie z innego powodu [z takiego jak we Włoszech, dzięki sędziom]Więc jakby iśc twoim tokiem rozumowania to liga polska jest podobna do włoskiej.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 paź 2005, 21:09

adrian7776 pisze:1.Najbardziej profesjonalna.
No ewentualnie... Chociaż wydaje mi się, że profesjonalizm jest wszędzie mniej-więcej taki sam ;)
2.Anglicy wymyslili futbol.
A ja myślałam, że pierwsza poważna piłka była we Florencji :P /tak bynajmniej słyszałam/.
3.Gra na pograniczu faulu ale fair.
No to nie do końca prawda. Tam po prostu sędziowie rzadko faule odgwizdują. Zresztą nic nie może być regiłą...
adrian7776 pisze:4.Piekny styl.
To też, co kto lubi... ;) Ja oczywiście zachwycam się stylem właśnie angielskim, ale np. rozumiem tych, których piłka hiszpańska pociąga. Ja też czasem lubię popatrzeć na tę bajeczną technikę...
adrian7776 pisze:5.Nie ma slabych na te ligę.
Nie zrozumiałam. Znam określenie 'nie ma mocnych', ale i to by mi tu nie pasowało ;)
6.Gra jest widowiskowa.
Fakt - szybka, nieco ostra itd. itd. Ale bardziej widowiskowo jest w Primera Division ;) Po raz kolejny wspominam te baheczne sztuczki techniczne, których właśnie czasem brakuje mi w Premiership...
adrian7776 pisze:7.Najlepsi kibice swiata
Zależy pod jakim względem ;) Ponoć najbardziej oddani są ci we Włoszech :) Mnie jednak pociąga atmosfera na stadionach angielskich - kilkadziesiąt tysięcy ludzi, zdzierających gardła, będących przez całe 90 minut z ukochaną drużyną...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”