Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup) - Strona 6

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po trofeum?

Arsenal
2
20%
Bristol
3
30%
Chelsea
1
10%
Manchester City
4
40%
Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 22 sty 2008, 22:36

Fakt, strzal byl precyzyjny(choc tak jakby pilka zeszla Jenasowi z nogi). Odnioslem wrazenie ze gdy Fabianski sie rzucil mial daleko do pilki, jakby byl zle ustawiony. Inna sprawa ze Jenas przez obrone przejechal bez zadnego problemu i mogl spokojnie oddac strzal

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 sty 2008, 22:59

Blamaż. [']

Gratuluję Tottenhamowi awansu do finału, wysokiego zwycięstwa nad największymi wrogami i to w świetnym stylu.

Kanonierów wypada pochwalić za "ambitną walkę".

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sty 2008, 23:07

guru pisze:Blamaż. [']
no tak - 5 goli puścić to nam sie rzadko zdarza :lol: ale ja jakoś nie jestem załamany .. już mówiłem - najmniej wazny puchar, który gramy po to, aby się młodzi ogrywali. Fabian już chyba nabrał doświadczenia :lol: powinno zaprocentować. Ostatni gol to już oczywiście skutek naszej gry. Koniecznie chcielismy zmniejszyć strate, no i sie nie udało - zdarza sie. Dobrze, ze w takim Pucharze, a nie w lidze. W lidze z naszym pierwszym zespołem dostali 2 razy po dupie i tak pewnie zostanie :]
Wygrali pierwszy raz w tym stuleciu z "Arsenalem" niech sie ciesza. Trzeba im oddać, ze zagrali świetne zawody, zwłaszcza Jenas.

Ogólnie to naszych należy pochwalić [nie, nie za ten mecz :lol:]. Nasi młodzi gracze doszli do półfinału, pokonując m.in pierwszy skład Newcastle. Odpadając dopiero z silnym Tottenhamem. W ubiegłym roku był finał. Doświadczenie, które zebrali na pewno zaprocentuje.

Jakby byli jacyś kibice Spurs na forum to bym im pogratulował, a że nie ma :P gratki Czeher :wink: dziś pewnie sie upijesz ze szczescia

Awatar użytkownika
art23
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: art23 » 22 sty 2008, 23:08

nie widziałem jeszcze 5 bramki dla Spurs ale faktycznie przy trzeciej Fabiański rzucił się praktycznie w miejscu, mógł się lepiej zachować , ale łatwość z jaką obrońcy Gunners puszczali zawodników Ramosa w okolicy własnego pola karnego , woła o pomste do nieba, jakby na to nie patrzeć i tak najładniejsza bramka chyba Adebayora , Bendtner też przednia:D

5 gol mnie nie zaskoczył , zbliżony nieporadnością obrońców do pozostałych

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2264
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 sty 2008, 23:26

Arsenal nie poradny w każfym elemencie i w każdej formacji.
Nawet wejście Cesca nie pomogło, który również nie zagrał dobrego spotkania.
Chciałbym tutaj wyraźić opinie o zawodniku Arsenalu, który ma numer 2.
Nie znam się aż tak na piłce angielskiej i może Fieldy przybliży mi tą postać.
Otóż ten Pan często grywa(ł) w Carling Cup z młodzieżą i odnoszę wrażenie, że chciał zawsze błysnąć na tle młodych dryblingami, uderzeniem, podaniem.Praktycznie zawsze mu to nie wychodziło i ma takie pytanie czy on wogóle gra w lidze i co w nim widzi Wenger.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sty 2008, 23:28

Abou Diaby, jego nominalna pozycja to środek pomocy, ale u Wengera gra na skrzydle. Drybling ma dobry, uderzenie z dystansu też, co pokazywał choćby w Auxerre, ale także w Arsenalu już strzelał piekne bramki.
To, że miał kilka słabszych meczów, nie oznacza ze jest słaby.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 sty 2008, 23:31

EnJoy's pisze:Otóż ten Pan często grywa(ł) w Carling Cup z młodzieżą i odnoszę wrażenie, że chciał zawsze błysnąć na tle młodych dryblingami, uderzeniem, podaniem.Praktycznie zawsze mu to nie wychodziło i ma takie pytanie czy on wogóle gra w lidze i co w nim widzi Wenger.

Ten zawodnik nazywa się Diaby. Rzeźnik jakich mało. Na początku swojej przygody z Arsenalem złamał nogę Campo. Potem jemu przytrafiła się podobna i długoterminowa kontuzja. Pauzował przez bodajże 8-9 miesięcy.

W sumie to bardzo solidny zawodnik i można na niego liczyć. Gra na nieswojej(albo swojej "nowej") pozycji, czyli na skrzydle. Ten mecz mu nie wyszedł, jak każdemu z Kanonierów. Jednak to jest zawodnik na którego można liczyć. Nie widziałem zawodnika który potrafi się tak utrzymać przy piłce. Strzał ma konkretny, drybling niczego sobie. Cóż, dzisiaj wyróżniał się samograjstwem, a takim sposobem daleko nie zajedziemy, tym bardziej, że on nie jest jakimś crackiem.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 sty 2008, 23:39

Dokładnie Guru powiedział prawdę, crackiem to on nie jest, ale napisaliśie, że mu ten mecz nie wyszedł, ale również z Rovers nie zagrał dobrze, ale nie będe się kłucił, znacie się lepiej ode mnie.
Co do bramek to trzecia ewidentnie Polaka.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 sty 2008, 23:42

EnJoy's pisze:ale również z Rovers nie zagrał dobrze,
Otóż w tamtym meczu był jednym z najlepszych na boisku. Razem z Diarrą rządzili. :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sty 2008, 23:42

EnJoy's pisze:ale również z Rovers nie zagrał dobrze
bramkę zdobył, mało ?
W tym sezonie strzelił również Derby [w tym pogromie 5:0] i w LM ze Steauą.

Awatar użytkownika
art23
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: art23 » 22 sty 2008, 23:43

EnJoy's pisze:Co do bramek to trzecia ewidentnie Polaka.
czy tak ewidentnie? Owszem mógł zachować się lepiej ale obrońcy byli dośc bierni , miał piłke na rękach zgodze się ale piłki sobie do bramki nie wturlał:)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 sty 2008, 23:46

fieldy pisze:bramkę zdobył, mało ?
Może i zdobył ,ale nie jestem do niego przekonany.
Tak jak mówie, nie podoba mi sie to, że chcę błysnąć ,a nie wychodzi mu to.
Jeżeli uważasz, że prezentuje dobry futbol to dobrze, ja się nie znam, aż tak na AFC, ale takie jest moje zdanie.
I jeszcze jedno pytanie.
Z Rovers grał taki obrońca, miał długie włosy, czarnoskóry, bodajże Song, ale nie jestem pewien, dlaczego dziś nie wystąpił ?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 sty 2008, 23:49

Z Rovers grał taki obrońca, miał długie włosy, czarnoskóry, bodajże Song, ale nie jestem pewien, dlaczego dziś nie wystąpił ?

Nazywa się Song, a obecnie przebywa na PNA- gra w reprezentacji Kamerunu. Jego nominalna pozycja to DM, ale może też grać na środku obrony.

Hoyte dzisiaj oberwał od niektórych kibiców Arsenalu. Moim zdaniem zagrał lepiej od Gallasa. :roll:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 sty 2008, 23:52

To redaktorzy go krytykowali podczas meczu z Blacburn, a on biegał w ofensywnie jak szalony i super mu to wychodziło, co do Waszej obrony to wydaje się najlepszy Sagna.

Awatar użytkownika
art23
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: art23 » 22 sty 2008, 23:57

guru pisze:azywa się Song, a obecnie przebywa na PNA- gra w reprezentacji Kamerunu. Jego nominalna pozycja to DM, ale może też grać na środku obrony.
Tak dzisiaj zagrał 45 minut w przegranym 2-4 meczu z Egiptem:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”