A wracając do tematu to ligę wygra Everton. Bo ja tak chcę. A tak na marginesie zastanawia mnie jak rok w rok pomija się w takich ankietach cokolwiek związanego w jakiś sposób z Evertonem. Na ten moment wcale Tottenham nie gra lepiej, o co zresztą niezbyt trudno. Owszem, Villa i City grają dobrze na razie, ale w ostatnich latach The Toffees też właściwie pomijano. A to Everton właśnie przełamał wieloletnią dominację Wielkiej Czwórki, Everton w ostatnim sezonie był 5 siłą w kraju, jeszcze wcześniej 6. To Everton najsolidniej sprawował się z wymienianych zespołów, ale jakoś zwykle jest niedoceniany. Pff! Nawet w tych konkursikach forumowych na króla strzelców nie mogłem głosować na swoich z tego co pamiętam. Już my Wam wszystkim pokażemy, ot co!
I nie chce mi się wierzyć, że o mistrzostwo będą szły łeb w łeb 4 zespoły. Zakładam, że Liverpool złapie jeszcze zadyszkę. Mam nadzieję. Gdyby patrzeć na sprawę z perspektywy ostatnich lat to można oczekiwać, że walka tak naprawdę rozegra się między Chelsea i Manchesterem United. Choć ja sam po cichu liczę właśnie na Arsenal. Z wielkiej czwórki tylko ich po prostu lubię. Może to kiepski argument, ale kibicowanie chyba na tym trochę polega.
EDIT:
Ktoś zmienił ankietę!