1/4 Finału ME: Portugalia - Niemcy (19.06.2008) - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto awansuje do półfinału?

Portugalia
18
82%
Niemcy
4
18%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 cze 2008, 13:37

Ebi pisze:Podpisuję się pod czeherem. Czemu używasz języka polskiego w ogóle?
Mnie tez wygonicie za Odre?

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 cze 2008, 13:49

Jak dla kogoś piłka nożna to całe życie (vide internetowi monstra typu czeher i Ebi), to jestem Niemcem.
Ebi pisze:Czemu używasz języka polskiego w ogóle?
A czemu Ty używasz języka angielskiego czy niemieckiego, nie będąc odpowiednio Anglikiem czy Niemcem (albo chociażby obywatelami krajów, gdzie owe języki są urzędowymi)? Poza tym chciałbym przypomnieć, że Polakiem jestem.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 cze 2008, 14:30

olson pisze:Jak dla kogoś piłka nożna to całe życie (vide internetowi monstra typu czeher i Ebi), to jestem Niemcem.
Ebi pisze:Czemu używasz języka polskiego w ogóle?
A czemu Ty używasz języka angielskiego czy niemieckiego, nie będąc odpowiednio Anglikiem czy Niemcem (albo chociażby obywatelami krajów, gdzie owe języki są urzędowymi)? Poza tym chciałbym przypomnieć, że Polakiem jestem.
Całe życie? Doprawdy żeś teraz powiedział jak kulą w płot. Jesteś Polakiem? Nie identyfikujesz się z polską reprezentacją, za to za Niemcami to pewno byś w ogień poszedł he?
Martinho pisze:
Ebi pisze:Podpisuję się pod czeherem. Czemu używasz języka polskiego w ogóle?
Mnie tez wygonicie za Odre?
Nie wiem jak czeher, ale ja nie. Nie wypisujesz bzdur i drzesz ryja, że Niemcy wygrały mecz pisząc przy tym o braku indetyfikacji z polską reprą.

PS. olson - kto Ci zrobił taką krzywdę? MAtka Niemiec, ojciec Niemiec? (to by Cię jako tako usprawiedliwiało).

szuki1991
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szuki1991 » 20 cze 2008, 14:37

olson pisze:A Niemcy to co, grzyby?
Nie zaprzecze :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 cze 2008, 14:51

Ebi pisze:PS. Akarin i olson - Wy naprawdę czujecie taką miłośc do niemieckiej drużyny, że piszecie o ich wygranej jakby to Polska wygrała Mundial?
Polska przede wszystkim :wink: żyję tutaj, jestem Polakiem i kibicuję Polsce choćby nawet największe patałachy grały u nas.

I'm proud to be Polish :wink: :]

Niemcy to osobna kwestia. Matka germanistka, oglądam codziennie niemiecką tv, od małego miałem styczność z niemieckim i Niemcami. Poza tym kibicuję (a może nawet kocham) Bayern. Poza tym ogólnie lubię Niemcy. Reprezentacji kibicuje zaraz po Polsce.
piwus pisze:Ależ to musiał być szał jak Podolski ładował bramki Polsce, tylko chłopaki wstydziły się przyznać Lol.
nie. Jak Lukas strzelił to wnerwiałem się na obronę i byłem załamany, że znowu w dupe. No i po meczu powiedziałem, że Lukas musi zostać w Bayernie :P

Od zawsze niemal kibicowałem Niemcom i tak to sie umocniło, że kibicuje im niemal tak mocno jak Polsce. Jak Polska odpadła to kibicuję im jak Polsce :wink:

Obywatelstwa niemieckiego nie mam, rodzice nie mają i raczej żadne z nas nie zamierza. Choć mogłoby być użyteczne. Ale nie mam powiązań z Niemcami, wiec o wniosek wystapić bym nie mógł. Zresztą po co mi to.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 cze 2008, 16:05

a co zlego w kibicowaniu rep niemiec? moze mi ktos wytlumaczyc

poza oczywiscie polskimi kompleksami ktore bija z niektorych az strach

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 cze 2008, 16:11

rkoeman pisze:moze mi ktos wytlumaczyc
większosć powołuje się na Wojnę i Hitlera :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 cze 2008, 16:21

rkoeman pisze:a co zlego w kibicowaniu rep niemiec? moze mi ktos wytlumaczyc

Nie pisze, że jest to coś złego. Sam przecież jestem kibicem Bayernu ai do reprezentacji nic nie mam. ALe dziwnym wydaje się fakt olewanie polskiej reprezentacji a czczenie jak bogów niemieckich grajków.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 cze 2008, 16:59

Jakimi kompleksami?Ze niby ci Polacy ktorzy nie lubia Niemcow to nie lubia bo czuja sie od nich gorsi?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 cze 2008, 1:17

Odezwał się ten co podobnie jak olson mieszka w Polsce a reprezentację ma w głębokim poważaniu i trzyma kciuki za Hiszpanów zapewne :olaboga:

Co by nie mówić takie postępowanie jest co najmniej dziwne. Ciekawe czy w czasie wojny obaj Panowie polecieli by bronić terenów krajów z którymi się utożsamiają :think: :roll: I wbrew pozorom nie takie głupie to pytanie skoro Polaków mają gdzieś to po co mieli by oddawac życie za nie swoja ojczyznę :lol: Ale miejmy nadzieję że nigdy nie będą musieli wybierać

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 cze 2008, 6:24

Ja w ogóle tego nie rozumiem. Osobiście kibicuję Polsce jako priorytet, potem USA w związku z zamieszkaniem, następnie Francji i Niemcom ze względu na to że ich po prostu lubię. Nie widzę w tym żadnego konfliktu. :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 cze 2008, 9:00

Yukasz pisze:Ciekawe czy w czasie wojny obaj Panowie polecieli by bronić terenów krajów z którymi się utożsamiają
Co ty piszesz? To ze oni nie lubia ogladac badziewnej gry naszej reprezentacji to nie znaczy ze maja robic wyjazd z kraju bo kibicuja Niemcom :roll: Yukasz ten twoj przyklad byl teraz zajebisty. Ja kibicuje reprzentacji Polski i troche mniej ale rowniez bardzo Niemcom. I co mnie obchodzi ze Niemcy wymordowali iles tam Polakow, Zydow czy mieszkancow Vanuatu? NIC bo pilka to nie polityka i mam gdzies jacy byli kiedys Niemcy.
Magnum pisze:Nie widzę w tym żadnego konfliktu.
No ale jest grupka osob ktora chce zabronic nam kibicowania Niemcom :roll: Yukasz lepiej idz wstaw jakies dretwe linki do dzialu Zwała :o

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 21 cze 2008, 10:03

Martinho pisze: NIC bo pilka to nie polityka i mam gdzies jacy byli kiedys Niemcy.
Od dawna Piłka to cos wiecej niz sport.....

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 21 cze 2008, 10:29

Martinho pisze:NIC bo pilka to nie polityka
Jestes pewny?? Prosty przykład - czemu kibice Realu nie lubią się z kibicami Barcy? Wymyślili to sobie?

Wg mnie każdy, kto jako małe dziecko poznał historię Polski poczuł niechęć (delikatnie mówiąc) do Niemców, a kto jej nie poznał ten jest dzisiaj takim dziwakiem jak Martinho czy olson. Poza tym w Niemczach Polacy są wyśmiewani i uważani powszechnie za pijaków i złodziei. Ale jak ktoś chce za to czcić Niemców to jego sprawa :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 cze 2008, 10:48

Chyba zbyt duzo najedliście się ideologicznej papki. Bedzie się Wam odbijac podczas snu.

Nie rozumiem czy w piłke nożna zawsze trzeba mieszac ten polityczno-historyczny jazgot. Czy nie mozna lubieć/kibicować drużynie, bo komus pasuje lub podoba sie taki styl, taktyka, udo Ballacka, cokolwiek. Nie, jak ktoś kibicuje Niemcom to jest neonazista, a jak ktos nie kibicuje Niemcom to ma kompleksy. Zaiste bardzo światła postawa. Dodatkowo okopaliście się w swoich stereotypach nie w tym temacie co trzeba. Od teraz o swoich uposledzeniach na tle narodowościowym piszcie tu. Futbol zostawcie w spokoju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”