FINAŁ ME Niemcy - Hiszpania 29.06.2008 - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zostanie mistrzem Europy?

Niemcy
7
19%
Hiszpania
30
81%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 cze 2008, 2:51

Moi przodkowie byli i to nawet bardzo poszkodowani...
No to super.
Więc tak trzeba wybić Amerykanów bo poszkodowali dużą ilość populacji Afryki.. trzeba zabić Hiszpanów przez ich inkwizycję.. trzeba wybić Polaków bo mordują Irakijczyków!
Wybić cały świat!
guru pisze: P.S. Nie jestem rasistą.
Nie jestem rasistą tylko nie lubię Niemców...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 cze 2008, 3:50

Fajnie ze Hiszpania zdobyla ten puchar.Nalezal im sie.Dotychczas przewaznie kopali ta pilke ladnie ale bez sensu.Teraz i ladnie i z sensem szczegolnie z tylu.

Najwiecej problemow sprawili im Wlosi.Potem juz poszlo z gorki.

Szkoda ze Milan rok temu nie wylozyl takiej kasy za Torresa jaka slyszy sie ze chca wydac na Adebayora (chociaz informatorzy o ladnym biuscie donosza ze Berlusconiemu sie on nie podoba i bedzie Ronaldinho).

Czy wszystkie regiony Hiszpanii swietuja?Jak to wyglada w Katalonii?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 cze 2008, 5:52

Chlopaczek pisze: Czy wszystkie regiony Hiszpanii swietuja?Jak to wyglada w Katalonii?
Przecież Katalonia sie nie rozni niczym od innego obszaru...
no moze tym ze maja reprezentacje nie zrzeszoną w FIFA/UEFA ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 cze 2008, 6:13

No to super.
Więc tak trzeba wybić Amerykanów bo poszkodowali dużą ilość populacji Afryki.. trzeba zabić Hiszpanów przez ich inkwizycję.. trzeba wybić Polaków bo mordują Irakijczyków!
Wybić cały świat!

Czy zwykłą antypatia do jakiejś tam populacji równa się z mordowaniem itd. ? To oni mordowali naszych. Ja w głębi siebie nadal czuję do nich uraz.
Magnum pisze:Nie jestem rasistą tylko nie lubię Niemców...

Niemcy z reguły są biali, więc jak można być rasistą wobec Niemców będąc białym? Mam do nich uprzedzenie i tyle. Nie nazwałbym też tego dyskryminacją, bo w moim przypadku to za mocne słowo.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 30 cze 2008, 6:19

hiszpania doczogals eie do euro :(

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 cze 2008, 6:29

hiszpania doczogals eie do euro Sad
...i Senna jest odpowiedzialny za grę w ofensywie. :o

Ciekawi mnie co było kluczowe w wczorajszym meczu według Wilmore.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 cze 2008, 9:31

guru pisze:Niemcy z reguły są biali, więc jak można być rasistą wobec Niemców będąc białym?
Po pierwsze od kiedy rasizm odnosi sie tylko do koloru skory ....
A zreszta tam tyle nacji - przemieszanie z poplataniem
Chlopaczek pisze:Czy wszystkie regiony Hiszpanii swietuja?Jak to wyglada w Katalonii?
No mozna domniemywac ze niue swietuja w Katalonii i Kraju Baskow, wczoraj jakis news sie pojawil ze jedynie w tych regionach nie pojawily "fan zomy" w centrum miast

Magnum idiota to moze ty jestes

PS. Jezeli chodzi zachodnich sasiadow to jestem rasista

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 cze 2008, 9:43

Janek zaczał by wreszcie troche piłki oglądac wiecej niz co dwa lata, to przestałby pieprzyć głupoty. A sorry, ten człowiek inaczej nie potrafi.

A za porównanie terazniejszej gry Włochów do piłki niemieckiej reprezentacji piwus nie odzywam sie do Ciebie przez całe wakacje. Jak można równać piłkarzy o stylu Piro, De Rossi, Cannavaro do odpowiednio Ballacka, Fringsa czy Metzeldera :o. Zreszta dwa lata temu był mecz w którym Włosi cały czas ciśneli, mieli poprzeczki i inne ciekawe akcje, a Niemcy swoim zwyczajem doczołgali sie do dogrywki. Tam był juz płacz i zgrzytanie zebów. Chodzi mi o to, że Niemcy druzynowo sa silnie, ale indywidualnie sa typowymi bundesligowcami, którzy dodatkowo nie chca próbowac sie w innych silniejszych ligach (jak np. Serie A) i największy sportowy awans dla nich to transfer do Bayernu. Oczywiscie sa pewne analogie tyle, że u Włochów jest to konsekwencja pewnych niezmiennych od lat schematów. W Niemczech tez próbują bazowac na swoich wielkich tradycjach, ale to pokolenie niemieckich piłkarzy nawet w połowie nie jest tak dobre się jak Klinsmann, Sammer, Matheuus czy wczesniej Brehme itd. Charakter, szczescie i gra do końca to troche mało by porównywac ich do Italii.

Nawet w dośc przecietnych ME Włosi pokazali styl i gdyby mieli za rywali kolejno tak słabo dysponowa Portugalie i Turcje spokojnie awansowali by do finału. Mimo Donadoniego.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 cze 2008, 10:03

Magnum pisze:Więc tak trzeba wybić Amerykanów bo poszkodowali dużą ilość populacji Afryki.. trzeba zabić Hiszpanów przez ich inkwizycję.. trzeba wybić Polaków bo mordują Irakijczyków!
To niech Afryka sobie nie lubi Ameryki, a Irak niech nie lubi Polaków. I gitara. To, że narody się nie lubią to normalka i w każdym przypadku powodem nienawiści jest bolesna historia.

-----

Ballack poraz kolejny nie zdobył trofeum. Ale kto wie, może mistrzostwa Bundeligi mu wystarczają?

Po wczorajszym meczu bardzo polubiłem Metzeldera. On chyba wyprowadzał najgroźniejsze ataki Hiszpanów :lol:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 30 cze 2008, 10:05

Magnum pisze:Ja się zastanawiam skąd tyle idiotów którzy nienawidzą Niemców bez powodu...
frustru frustru? ja sie zastanawiam skad tylu idiotów ktorzy podczas grania hymnu niemieckiego na tych mistrzostwach podnosilo i prostowało prawa reke w wiadomym celu. Moze dlatego Polacy nie lubia niemcow?

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 30 cze 2008, 10:11

Niemcy to specyficzny naród.Wiemy co robili za czasów okupanckich i dlatego Niemcy w oczach ludzi są narodem nielubianym.Ja tam osobiście nic do nich nie mam.Mi nic żaden Niemiec nie zrobił :wink:
A reprezentacji rzeczywiście nie trawie:)BO grają czasem taki chamski futbol :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 cze 2008, 10:17

peepe pisze:Moze dlatego Polacy nie lubia niemcow?
oczywiscie przez grupe idiotow niemieckich caly narod jest nienawidzony...
ale spoko niemcy tez nas nie lubia... ale widac my nie mozemy byc madrzejsi od nich i tak zawsze bedzie
eot z mojej storny.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 30 cze 2008, 10:32

No i stało się - Hiszpania wreszcie mistrzem Europy :brawo:

Do ostatniej minuty zastanawiałem się czy Niemcom uda się strzelić gola, bo jak wiadomo Niemcy, to Niemcy. Nie udało się jednak i w sumie to dobrze, bo wygrała przynajmniej drużyna, która zasłużyła na to w 100%, która wygrała wszystkie swoje mecze i grała przez cały turniej futbol na tak. Zupełne inaczej niż cztery lata temu zagrała Grecja.

Jeśli chodzi o najlepszego zawodnika finału, to trudno takie wskazać. Casillas, Ramos, Senna, Xavi, Silva, Iniesta, Torres - wszyscy zagrali świetnie, co pokazuje, że w Aragones zrobił z tej drużyny kolektyw, bez gwiazd, gdzie wszyscy zagrali na bardzo dobrym równym poziomie, a nie tak, że trzech grało bardzo dobrze, a reszta tylko dobrze. Dzięki temu Hiszpanom udało się wygrać wreszcie jakąś wielką imprezę.

Dodatkowo David Villa został królem strzelców Euro 2008, więc kolejny sukces Hiszpanów :)

Ciekawi mnie jak na MŚ 2010 zaprezentują się Hiszpanie. Potencjał to oni mieli od zawsze, ale dopiero na Euro 2008 go w pełni pokazali i być może to będzie punkt zwrotny jeśli chodzi o wyniki reprezentacji Hiszpanii. Być może podobnie jak Francuzi (tylko w innej kolejności) wygrają ME i MŚ. Stać ich na to na pewno będzie, bo pewnie większość graczy z mistrzowskiej drużyny z Austrii i Szwajcarii pojedzie do RPA.

Na zakończenie - VIVA ESPAÑA

-----------------------------------------------------

Jeśli chodzi o Niemców - Nic do nich nie mam, lubię ich (nawet bardzo), w wielu sportach im kibicuję (Jan Ullrich, Magdalena Neuner :love: ) i nie mam zamiaru się tego wypierać czy wstydzić. Nie widzę nic złego w lubieniu Niemców, czy wstawianiu sobie do awataru niemieckich graczy.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2008, 10:34 przez African, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 30 cze 2008, 10:33

African pisze:Na zakończenie - VIVA ESPAÑA
NO i w końcu zwycięstwo Piłki Nożnej :wink:

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 30 cze 2008, 10:39

Przypomniało mi się jeszcze coś. Wielkie brawa dla Sergio Ramosa i nie chodzi tutaj o jego grę, tylko o zachowanie po meczu. Mianowicie:

Obrazek

Koszulka z podobizną Antonio Puerty z podpisem 'Siempre con nosotras'

Brawo Sergio, brawo :spoko:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”