KS Cracovia (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 wrz 2005, 23:09

Jak juz mowa o tych beniaminkach to przykladem w tym sezonie moze byc "Wigan" z Angielskiej Premiership ktory prawie urwal punkt Chelsea . I wogóle bylo wiele takich przypadków . :D

Awatar użytkownika
gdb
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 16 paź 2005, 13:14

Cracovia 1-0 Odra Wodzisław Śląski
Dariusz Pawlusiński 72

żółte kartki: Baran, Cabaj - Szary.

sędzia: Robert Werder (Warszawa).
widzów: 3.500.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2160
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lis 2005, 21:55

Craxa obejmie zajmuje trzecią pozycję w tabeli. Jednak jest jeden mecz do tyłu za Legią [druga]. Jeżeli pokona Wisłę [na co liczę] wysunie się na czoło tabeli [a wtedy stawiam wszystkim duuuuże piwo :P]. Aż teraz nie mogę się nadziwić temu, że jeszcze niedawno dramatyzowałam 'co to będzie' :D Naprawdę liczę na to, że w tym sezonie Pasy załapią się do europejskich pucharów. O tytule mistrza nawet nie marzę, bo wydaje mi się to mało realne [mimo, iż jestem za tym całym sercem :D].

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 lis 2005, 22:02

Widze, że wzięłaś sobie mają krytykę do serca i odgrzebałaś ten temat z drugiej czy trzeciej strony :lol:.
futbolowa pisze:Jeżeli pokona Wisłę [na co liczę] wysunie się na czoło tabeli [a wtedy stawiam wszystkim duuuuże piwo :P].
Chyba jednak wolę żeby wygrała Wisła, bo nie będę w stanie po meczu nic wypić :lol:.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lis 2005, 22:09

piwus pisze:Widze, że wzięłaś sobie mają krytykę do serca i odgrzebałaś ten temat z drugiej czy trzeciej strony
Na stronie pierwszej był - to raz. A dwa - nawet nie myślałam w tym momencie o Tobie, a o pewnym Krakowianinie, z którym swata mnie rodzina, a który kibicuje Cracovii :P

piwus pisze:hyba jednak wolę żeby wygrała Wisła, bo nie będę w stanie po meczu nic wypić
Bleh :P
To nie :P :P Poczęstuję innych :D ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 lis 2005, 22:24

futbolowa pisze: myślałam o pewnym Krakowianinie, z którym swata mnie rodzina, a który kibicuje Cracovii
Mieszkasz w Częstochowie, czy Anatewce, że Cię swatają :shock:?

Dla jedynej fanki Cracovii na forum:

Kto będzie świętował przypadające w przyszłym roku stulecie "Pasów"? Prawdopodobnie tylko prezes Janusz Filipiak. Innych nie chce dopuścić, bo uważa, że tylko on ma moralne prawo do świętowania.

Dziś z nazwą Cracovia występują dwa podmioty: Miejski Klub Sportowy, zrzeszający piłkarzy i hokeistów oraz Stowarzyszenie Kultury Fizycznej - tu ćwiczą inni sportowcy "Pasów" (m.in. lekkoatleci, kolarze, koszykarze). Prezesem klubu jest prof. Filipiak, a stowarzyszenia - Józef Lassota.

- Po trzech latach i sporych nakładach finansowych mam moralne prawo do samodzielnej organizacji stulecia klubu - grzmi Filipiak, który chwali się awansem piłkarzy do ekstraklasy i silną drużyną hokeistów. Ostro atakuje ludzi ze stowarzyszenia, bo kojarzą mu się z półtoramilionowym długiem, komornikiem i oczekiwaniem na jego pieniądze. - Każdy chciałby zaistnieć, ale nie zrobili jeszcze nic konkretnego - mówi Filipiak.

Lassota marzył o wspólnym świętowaniu całej Cracovii, postawą Filipiaka jest zbulwersowany: - Samodzielnie spółka może świętować co najwyżej swoje dziewięciolecie. A tu przecież chodzi o stuletnią tradycję i dorobek klubu - odpowiada. Nie ma jednak argumentów, by wpłynąć na Filipiaka i przekonać go do jubileuszowego pojednania.

Natomiast prezes Filipiak postanowił na razie, że obchody stulecia zostaną zorganizowane w drugiej połowie maja 2006 roku. Nie będzie świętował też z Wisłą, również obchodzącą swoje stulecie. - Taki pomysł nie znajduje zwolenników wśród kibiców "Pasów" - uzasadnia prezes. Siłą prof. Filipiaka są jego finanse i ten atut zamierza wykorzystać. - Nie chcemy od miasta żadnych pieniędzy na świętowanie - mówi Filipiak. - Niech zamiast tego miasto zbuduje 100 boisk piłkarskich na stulecie.

A jak miałoby wyglądać świętowanie? Tydzień temu z funkcji przewodniczącego komitetu obchodów 100-lecia Cracovii zrezygnował Paweł Misior, utożsamiany z ostatnimi sukcesami "Pasów". Nikt na jego miejsce nie został na razie powołany, o szczegółach świętowania prof. Filipiak nie chce na razie rozmawiać.

Większościowym udziałowcem w Cracovii jest miasto. - Do tej pory zostawiałem sprawy własnemu biegowi, bo wydawało mi się, że obie strony są odpowiedzialne i poważne. Ale to zaczyna przypominać dziecinadę - komentuje prezydent Krakowa Jacek Majchrowski. - Jeżeli na najbliższym spotkaniu spółka i stowarzyszenie nie dojdą do porozumienia, to wkroczę i będę decyzje podejmował samodzielnie, nie zdając się na spółkę - ostrzega Majchrowski. Co mógłby zrobić? Tego prezydent nie ujawnia. - Wierzę, że granice zdrowego rozsądku nie zostaną przekroczone - kończy.
Bardzo ciekawie zapowiada się rok jubileuszowy. Poza tym w Cracovii jak zwykle nic ciekawego się nie dzieje.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lis 2005, 22:29

piwus pisze:Mieszkasz w Częstochowie, czy Anatewce, że Cię swatają Shocked?
Tak się akurat składa, że ten ktoś codziennie przyjeżdża do mojej wsi [Częstochowa] ;) ;)
Chociaż tak prawdę mówiąc nie było mi dane nawet go poznać :? :?
Dla jedynej fanki Cracovii na forum:
Fanki może i jedynej, ale fanów jest tu więcej, tylko się Ciebie boją :P :P

piwus pisze:Prawdopodobnie tylko prezes Janusz Filipiak. Innych nie chce dopuścić, bo uważa, że tylko on ma moralne prawo do świętowania.
Dobre :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Skibal
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Skibal » 05 gru 2005, 8:25

TEn temat zamarł. Ale to co dzieje się z naszą Cracovią może niepokoić. Przegrali trzeci mecz z rzedu i sa juz na 6 miejscu. Co prawda strata jest niewielka, ale jeżeli się nie wezmą w garść to może być naprawdę źle. POzdro dla wszystkich fanów Craxy. Pomóżmy im w tych trudnych chwilach. :)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 05 gru 2005, 9:04

Gdyby nie ta mgła :) to prawdopodobne dzisiaj wszyscy by pisali o zwycięstwie Cracovi , nie ukrywam ze mieliśmy tego dnia duzego farta . Ale i tak zz przebiegu gry remis był by najsprawiedliwszy .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 gru 2005, 17:35

onet pisze:Prezes Cracovii: Postanowiłem wycofać się z futbolu
...
Prezes uważa, że sędzia wypaczył wynik spotkania, nie przerywając gry mimo gęstej mgły. Mecz wygrali kielczanie 3:2.

Ten mecz zbulwersował do tego stopnia prezesa Cracovii prof. Janusza Filipiaka, że postanowił powoli wycofać się z futbolu. Firma Comarch, której jest właścicielem i która ma większościowe udziały w piłkarskiej spółce MKS Cracovia, ograniczy w przyszłym roku wydatki na ligową drużynę o jeden milion złotych. Zapowiadane wzmocnienia drużyny w czasie przerwy zimowej nie dojdą do skutku.
"Nawet gdybym kupił do Cracovii najlepszych piłkarzy świata, to i tak nie wygrałbym z naszymi sędziami oraz z ludźmi z centrali futbolowej, którzy prawie nie robią nic, aby oczyścić polską piłkę - stwierdził prof. Janusz Filipiak. - Nie wierzę, aby środowy nadzwyczajny zjazd PZPN cokolwiek tu zmienił na lepsze. Dlatego postanowiłem wycofać się z futbolu. Nie mogę tego zrobić z dnia na dzień, bo wiążą mnie kontrakty podpisane z piłkarzami, ale będę to robił stopniowo. W przyszłym roku ograniczę dotację na drużynę z pięciu do czterech milionów złotych".

"Na pewno nie dojdzie do zimowych wzmocnień zespołu, które zapowiadaliśmy. Natomiast nie wykluczam sprzedaży kilku piłkarzy Cracovii. Ostatecznie nie musimy grać w ekstraklasie. Do tej pory wydałem na futbol w Cracovii dwadzieścia milionów złotych. Nie mogę się jednak nadal godzić na to, co się dzieje w polskiej piłce. Widocznie nie pasuję do tego towarzystwa, więc czas najwyższy się wycofać" - powiedział prof. Janusz Filipiak.

Dla Cracovii, która zamierzała na wiosnę powalczyć o zakwalifikowanie do rozgrywek w europejskich pucharach, wypowiedzi prezesa mogą oznaczać koniec marzeń o potędze.
No porsze i nicic z wielkich nazwisk i kolejnym klubie z Krakowa ktory gralby w europejskich pucharach
Ale ciekawi mnie fakt, gdyz czytalem badz ogladalem wywaid z Filipiakiem po tym meczu i owszem byl zbulwersowany postawa sedziego, mowil cos o bagnie ale mowil stanowaczo ze chce dalej dzialac w futbolu (Cracovii), mowil ze nie oplaca sie wydawac kroci na grajka, ktory i tak nic nie zrobi jesli siedziowie sie uprza ale bedzie finansowal rozwoj infrastruktury oraz szkolenie mlodziezy w Craxie

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 gru 2005, 18:01

No cóż... pozostaje mieć nadzieję, że stanie się tak jak z Cupiałem... też zapowiadał, a jednak dał spokój i dalej sponsoruje...

Co prawda zdecydowanie wolę Wisłę, ale nie zmienia to faktu, że to właśnie tacy ludzie jak Filipiak są potrzebni w Polsce, żeby jakoś piłka wyglądała... jeśli odejdzie, to będzie naprawdę bardzo złe dla polskiej ligi :roll:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 06 gru 2005, 18:29

Pan Filipiak troche przesadza sędzia sędziował słabo , Karny dla Cracovi raczej powinien być . Ale on powinien mieć pretensje przedewszystkim do piłkarzy a nie do sędziego i naszego zarządu . Cracovia mogła spokojnie zremisować , z lini bramkowej wybił chyba Rutka (bo nawet w tel. nie widać dokładne :) )

Filipiak troche przesadzał :

Dzień wcześniej, zaraz po meczu, Filipiak wdał się w dyskusję z trenerem Korony Ryszardem Wieczorkiem (głośną wymianę zdań słyszało wiele osób):
- Czemu nie przyjechał prezes Klicki? Bał mi się spojrzeć w oczy po kupionym meczu? - pytał ironicznie.
- Jak pan może mówić takie rzeczy na tym stanowisku? - odpowiedział Wieczorek.

W poniedziałek Filipiak łagodził własne zachowanie: - To była moja prywatna opinia w zamkniętym obszarze, gdzie nie powinno być dziennikarzy. Dziwiłem się tylko, że Kolporter zarezerwował sobie 35 miejsc na loży honorowej, a nikogo od nich nie widziałem. Czyżby wiedzieli, że ten mecz tak się ułoży? - broni się prezes Cracovii.

Ale klub z Kielc wysłał do Krakowa pismo z żądaniem przeprosin od prof. Filipiaka. - Oczekujemy tego, bo jego zachowanie i wypowiedź były skandaliczne. Sam nie widziałem tego zdarzenia, ale rozmawiałem o tym z trenerem Wieczorkiem, słyszałem też to, co mówił wieczorem w telewizji. Pismo jest grzeczne, ale stanowcze. Nie można tego tak zostawić - mówi prezes Kolportera Korony Wiesław Tkaczuk. - Panu Filipiakowi zagotowała się głowa. Może to wynik frustracji, że Cracovia grała z nami cztery razy i ani razu nie wygrała. Szkoda, że osoba na takim stanowisku zachowuje się w ten sposób.

źródło Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 gru 2005, 18:49

No przesadził, ale w takim momencie się nie ma co dziwić... któżby to wytrzymał na jego miejscu... :wink: To sie w Kraku porobiło nieciekawie...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 10:54

Eeeee... To już któryś raz się słyszy. Nie ma stresu. Ile to już razy np. Ptak się wycofywał?
To raczej taki element psychologiczny, nie mający zbyt wiele wspólnego z prawdą ;)
No a poza tym tragedii nie będzie jak im trochę zarobki obniży ;) To też wpływa mobilizująco :)

A co do Cracovii - udało się wczoraj wywalczyć remis. Przez większą część meczu stroną przeważającą była Amika i wydawało się, że 3 punkty zostaną we Wronkach. Pierwsza bramka padła z karnego po faulu Skrzyńskiego, który - na całe szczęście - zrehabilitował się i strzelił gola wyrównującego. W samej końcówce Cracovia chciała jeszcze coś wywalczyć, bo zaczęła cisnąć, jednak nie dało rady :(
Remis to taki wynik jak najbardziej zasłużony, można się z tego punktu cieszyć :)

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 10 lut 2006, 21:33

Onet pisze:Cracovia bez trenera!

Jak poinformowała oficjalna strona internetowa klubu Cracovia, Wojciech Stawowy złożył dziś rezygnację z pełnionej funkcji trenera pierwszej drużyny.

Rezygnacja została przez Zarząd MKS Cracovia SSA przyjęta.

Niedawno Stawowy podpisał kontrakt z krakowskim klubem na 10 lat.

Źródło: oficjalna strona klubu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”