Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 wrz 2005, 23:09
kaczy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: gdb » 16 paź 2005, 13:14
gdb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lis 2005, 21:55
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 lis 2005, 22:02
Chyba jednak wolę żeby wygrała Wisła, bo nie będę w stanie po meczu nic wypićfutbolowa pisze:Jeżeli pokona Wisłę [na co liczę] wysunie się na czoło tabeli [a wtedy stawiam wszystkim duuuuże piwo].
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lis 2005, 22:09
Na stronie pierwszej był - to raz. A dwa - nawet nie myślałam w tym momencie o Tobie, a o pewnym Krakowianinie, z którym swata mnie rodzina, a który kibicuje Cracoviipiwus pisze:Widze, że wzięłaś sobie mają krytykę do serca i odgrzebałaś ten temat z drugiej czy trzeciej strony
Blehpiwus pisze:hyba jednak wolę żeby wygrała Wisła, bo nie będę w stanie po meczu nic wypić
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 lis 2005, 22:24
Mieszkasz w Częstochowie, czy Anatewce, że Cię swatająfutbolowa pisze: myślałam o pewnym Krakowianinie, z którym swata mnie rodzina, a który kibicuje Cracovii
Bardzo ciekawie zapowiada się rok jubileuszowy. Poza tym w Cracovii jak zwykle nic ciekawego się nie dzieje.Kto będzie świętował przypadające w przyszłym roku stulecie "Pasów"? Prawdopodobnie tylko prezes Janusz Filipiak. Innych nie chce dopuścić, bo uważa, że tylko on ma moralne prawo do świętowania.
Dziś z nazwą Cracovia występują dwa podmioty: Miejski Klub Sportowy, zrzeszający piłkarzy i hokeistów oraz Stowarzyszenie Kultury Fizycznej - tu ćwiczą inni sportowcy "Pasów" (m.in. lekkoatleci, kolarze, koszykarze). Prezesem klubu jest prof. Filipiak, a stowarzyszenia - Józef Lassota.
- Po trzech latach i sporych nakładach finansowych mam moralne prawo do samodzielnej organizacji stulecia klubu - grzmi Filipiak, który chwali się awansem piłkarzy do ekstraklasy i silną drużyną hokeistów. Ostro atakuje ludzi ze stowarzyszenia, bo kojarzą mu się z półtoramilionowym długiem, komornikiem i oczekiwaniem na jego pieniądze. - Każdy chciałby zaistnieć, ale nie zrobili jeszcze nic konkretnego - mówi Filipiak.
Lassota marzył o wspólnym świętowaniu całej Cracovii, postawą Filipiaka jest zbulwersowany: - Samodzielnie spółka może świętować co najwyżej swoje dziewięciolecie. A tu przecież chodzi o stuletnią tradycję i dorobek klubu - odpowiada. Nie ma jednak argumentów, by wpłynąć na Filipiaka i przekonać go do jubileuszowego pojednania.
Natomiast prezes Filipiak postanowił na razie, że obchody stulecia zostaną zorganizowane w drugiej połowie maja 2006 roku. Nie będzie świętował też z Wisłą, również obchodzącą swoje stulecie. - Taki pomysł nie znajduje zwolenników wśród kibiców "Pasów" - uzasadnia prezes. Siłą prof. Filipiaka są jego finanse i ten atut zamierza wykorzystać. - Nie chcemy od miasta żadnych pieniędzy na świętowanie - mówi Filipiak. - Niech zamiast tego miasto zbuduje 100 boisk piłkarskich na stulecie.
A jak miałoby wyglądać świętowanie? Tydzień temu z funkcji przewodniczącego komitetu obchodów 100-lecia Cracovii zrezygnował Paweł Misior, utożsamiany z ostatnimi sukcesami "Pasów". Nikt na jego miejsce nie został na razie powołany, o szczegółach świętowania prof. Filipiak nie chce na razie rozmawiać.
Większościowym udziałowcem w Cracovii jest miasto. - Do tej pory zostawiałem sprawy własnemu biegowi, bo wydawało mi się, że obie strony są odpowiedzialne i poważne. Ale to zaczyna przypominać dziecinadę - komentuje prezydent Krakowa Jacek Majchrowski. - Jeżeli na najbliższym spotkaniu spółka i stowarzyszenie nie dojdą do porozumienia, to wkroczę i będę decyzje podejmował samodzielnie, nie zdając się na spółkę - ostrzega Majchrowski. Co mógłby zrobić? Tego prezydent nie ujawnia. - Wierzę, że granice zdrowego rozsądku nie zostaną przekroczone - kończy.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 lis 2005, 22:29
Tak się akurat składa, że ten ktoś codziennie przyjeżdża do mojej wsi [Częstochowa]piwus pisze:Mieszkasz w Częstochowie, czy Anatewce, że Cię swatają Shocked?
Fanki może i jedynej, ale fanów jest tu więcej, tylko się Ciebie bojąDla jedynej fanki Cracovii na forum:
Dobrepiwus pisze:Prawdopodobnie tylko prezes Janusz Filipiak. Innych nie chce dopuścić, bo uważa, że tylko on ma moralne prawo do świętowania.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Skibal » 05 gru 2005, 8:25
Skibal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 05 gru 2005, 9:04
Scyzoryk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 gru 2005, 17:35
No porsze i nicic z wielkich nazwisk i kolejnym klubie z Krakowa ktory gralby w europejskich pucharachonet pisze:Prezes Cracovii: Postanowiłem wycofać się z futbolu
...
Prezes uważa, że sędzia wypaczył wynik spotkania, nie przerywając gry mimo gęstej mgły. Mecz wygrali kielczanie 3:2.
Ten mecz zbulwersował do tego stopnia prezesa Cracovii prof. Janusza Filipiaka, że postanowił powoli wycofać się z futbolu. Firma Comarch, której jest właścicielem i która ma większościowe udziały w piłkarskiej spółce MKS Cracovia, ograniczy w przyszłym roku wydatki na ligową drużynę o jeden milion złotych. Zapowiadane wzmocnienia drużyny w czasie przerwy zimowej nie dojdą do skutku.
"Nawet gdybym kupił do Cracovii najlepszych piłkarzy świata, to i tak nie wygrałbym z naszymi sędziami oraz z ludźmi z centrali futbolowej, którzy prawie nie robią nic, aby oczyścić polską piłkę - stwierdził prof. Janusz Filipiak. - Nie wierzę, aby środowy nadzwyczajny zjazd PZPN cokolwiek tu zmienił na lepsze. Dlatego postanowiłem wycofać się z futbolu. Nie mogę tego zrobić z dnia na dzień, bo wiążą mnie kontrakty podpisane z piłkarzami, ale będę to robił stopniowo. W przyszłym roku ograniczę dotację na drużynę z pięciu do czterech milionów złotych".
"Na pewno nie dojdzie do zimowych wzmocnień zespołu, które zapowiadaliśmy. Natomiast nie wykluczam sprzedaży kilku piłkarzy Cracovii. Ostatecznie nie musimy grać w ekstraklasie. Do tej pory wydałem na futbol w Cracovii dwadzieścia milionów złotych. Nie mogę się jednak nadal godzić na to, co się dzieje w polskiej piłce. Widocznie nie pasuję do tego towarzystwa, więc czas najwyższy się wycofać" - powiedział prof. Janusz Filipiak.
Dla Cracovii, która zamierzała na wiosnę powalczyć o zakwalifikowanie do rozgrywek w europejskich pucharach, wypowiedzi prezesa mogą oznaczać koniec marzeń o potędze.
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 gru 2005, 18:01
Ajgor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 06 gru 2005, 18:29
Scyzoryk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 gru 2005, 18:49
Ajgor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 10:54
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 10 lut 2006, 21:33
Onet pisze:Cracovia bez trenera!
Jak poinformowała oficjalna strona internetowa klubu Cracovia, Wojciech Stawowy złożył dziś rezygnację z pełnionej funkcji trenera pierwszej drużyny.
Rezygnacja została przez Zarząd MKS Cracovia SSA przyjęta.
Niedawno Stawowy podpisał kontrakt z krakowskim klubem na 10 lat.
Źródło: oficjalna strona klubu
_Romanista_
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio