Eliminacje do MŚ 2006 - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 26 mar 2005, 18:49

No jak narazie 3-0 dla Polski, i oby tyle bramek dla Polski padlo też w drugiej polowie tego spotkania :wink:

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 26 mar 2005, 19:51

Polacy rozjechali Azerów jak TIR żabe:D

grali bardzo dobrze i z pomysłem. oby tak samo było w środe...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 mar 2005, 19:52

Prosze Państwa pokłony dla naszych piłkarzy!

Azerowie dzisiaj nie istnieli! Bardzo dobry mecz Bąka, Krzynówka, Franka i Smolarka. Szkoda, że Niedzielan zmienił Frankowskiego bo mogło być ciekawiej :) Zapomniałbym o Saganowskim, który strzelił dwie bramki z czego pierwsza naprawde ładna! Azerowi należała się czerwona kartka za faul na Kłosie, ale zapomnijmy o tym.

POLSKA dzisiaj rządzi :) Pierwszy taki wynik od 1969 roku w meczu z Luksemburgiem :D

Polska 8:0 Azerbejdzan

Tomasz Frankowski 12 min.
Aftandil Gadjiev (sam.) 16 min.
Kamil Kosowski 41 min.
Tomasz Frankowski 62 min.
Tomasz Frankowski 66 min.
Jacek Krzynówek 72 min.
Marek Saganowski 85 min.
Marek Saganowski 89 min.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2005, 19:57 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 26 mar 2005, 19:55

No naprawde wielkie brawa !!! Reprezentacji w takiej formie mogą inni pozazdrościć, oby z Irlandią był podobny scenariusz w co osobiscie wierzę...Polacy naprawde pokazali klase.

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 26 mar 2005, 20:17

niźle ich rozwalili.z anglią przegrali tylko 1-0 :D :D :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 mar 2005, 20:40

No i kto mógł się spodziewać. Teraz to naprawdę wiatr w żagle...
Po tym zwycięstwie powinni wfrunąć na mundial 8). Oczywiście zdaję sobie z klasy przeciwnika, ale wynik i tak imponujący...

Bohaterów było tym razem dwóch. Zresztą, wynikiem można by obdzielić 3 niezłe mecze więc i tak ich mało :wink:.
Krzynówek jak zwykle rządził i dzielił, Franek jak zwykle romansował z bramką przeciwnika...
Narzekałem na to co robi w kadrze Sagan, ale okazuje się, że Janas w końcu znalazł prawdziwego jokera. Nie Franek, nie drewniak (nawiasem mówiąc, wogóle nie grał, co nasuwa podejrzenia skąd ten wynik), nie Niedzielan. Jak go na codzień nie trawię, to życzę mu aby jush zawsze był lepszy od dwóch poprzednich :P.
z dobrej strony pokazał się Smolarek, zamiast bezproduktywnego Kosowskiego i mówię to pomimo bramki (prawa pomoc nigdy nie będzie dla niego dobrą pozycją).
Żuraw wie, że teraz tylko w kadrze może się pokazać europejskim menagerom, więc czekam już jakie cuda bedzie wyprawiał w Anglii 8).
Szymkowiak przeszedł kompletną metamorfozę. Nauczyli go w tej Turcji walczyć :twisted:. No i te prostopadłe podania...ehhh... żeby mu się tak chciało w Wiśle grać.O tych dwóch powyższych napiszę zresztą w temacie o pewniakach w kadrze, bo rozwijają się zgodnie z moimi przewidywaniami 8).
Sobol pokazał, że Maharadża Kałużny miał do tej poru wyłącznie szczęście i mam nadzieję, że zajmie miejsce Mili, który już może kończyć karierę jak zapowiadał :twisted:.
Rząsa nad wyraz poprawnie ale w następnym meczu dałbym szanse Kiełbowiczowi. Szkoda, że dziś nie zagrał, aby się oswoić z drużyną...
Bąk bezbłędnie. Oby tak zawsze.
Kłos lider defensywy. Widzi wszystko, kryje wszystko.
Baszczyński bawi się w pocnika i z coraz lepszym skutkiem muszę przyznać :D.
Dudek, a co on miał do roboty, ale i tak mistrz 8).

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 26 mar 2005, 20:43

Nie oglądałem meczu, ponieważ byłem w kościele :roll:. Zdążyłem, jednak obejrzeć najciekawsze fragmenty meczu i z tego co widziałem to ejstm pod wrażeniem gry Polaków. Szkoda tylko, że Smolarek, nei zagrał od początku. Cieszy bramka Krzynówka, bo widać, że jest w co raz lepszej formie. Oby ta forma utrzymała się jak najdłużej. Teraz trzeba będzie powalczyć z Irlandią Płn. Jesli trenował bym kadre i prowadziła by moja reprezentacja 3-0 wpuścił bym 1 napastnika, za pomocnika. Gdy nie uda nam sie wyprzedzić Anglii to im lepsze statystyki tym lepiej. Mam nadzieję, że jutro mnie Barca nie zawiedzie i przynajmniej zremisuje z Betisem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 mar 2005, 21:08

8:0 :!:
No takiego wyniku to się nie spodziewałem. Miałem wręcz obawy, że Polacy zaliczą słaby występ i wygrają ale mało przekonująco. Tymczasem Azerowie zostali rozjechani i nawet nie ma co po nich zbierać :wink: Wspaniała gra w zasadzie całej drużyny. Może Kosa trochę słabiej ale to nie jest dla mnie zaskoczenie. Wszyscy zasługują na pochwały ale ja pozwolę sobie wyróżnić Krzynówka i Frankowskiego. To są dopiero pewniacy do kadry :) Szkoda, że Żurawski nie mógł się wstrzelić jakoś ale to nic. Kiedy było 4:0 pomyślałem sobie, że co z tego wyniku skoro przeciwnik słabiutki. Końcowy wynik mimo to robi wrażenie. Azerowi nie istnieli w tym meczu a tak ich obrona to jeden wielki lol :lol: Z taką grą powinniśmy sobie poradzić z Irlandczykami o ile nie zaskoczą nas jakąś cudowną formą :wink:

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 27 mar 2005, 8:39

Wislacy grają Polacy wygrywają 8)

Dobry wystepn naszych,oby tak z Irlandią!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 mar 2005, 12:32

Brawo dla kadry Janasa !

A teraz pozwole sobie ocenic wystep naszych w skali od 1-6 :wink:

Dudek (ocena 4+) - Bezbledny. To co mial bronic bronil
Baszczynski (5=) - Dobry mecz w obronie. Zapedzal sie takze pod bramke gosci
Bak (5+) - Swietny mecz w obronie. Juz dawno nie widzialem go w tak dobrej dyspozycji w kadrze. Spokoj z jaki rozbijal ataki Azerow bardzo mi zaimponowal
Klos (5-) - 0 bledow w obronie. Dyrygowal kolegami
Rzasa (4+) - Oczekiwalem wystepu Kielbowicza ale musze przyznac ze na zawodniku Hereenenu sie nie zawiodlem.
Kosowski (4) - Dobra gra w ofensywie i gol ale jakby zapomnial o obronie
Sobolewski (4+) - Rozbijal ataki gosci. Kilka swietnych prostopadlych podan. Mysle ze z taka gra powinien wygryzc ze sklady Kaluznego
Szymkowiak (5) - Juz dawno nie widzialem go w tak dobrej formie. Widac ze wyjazd do Turcji bardzo dobrze mu zrobil
Krzynowek (5=) - Nie schodzi ponizej dobrego poziomu. Poza tym juz 4 bramka w eliminacjach
Zurawski (4) - Staral sie , biegal , asystowal ale jakos sam bramki nie mogl strzelic. Mimo wszystko dobry mecz
Frankowski (6=) - Franek lowca bramek! ustrzelony hattrik ale nie biegal tyle co Zurawski. Wiec z tad te "szyny"
Smolarek (4) - Udany powrot do kadry i powinien teraz czesciej dostawac szanse od Janasa.
Niedzielan (4-) - Podobnie jak Zuraw nie mogl wstrzelic sie w bramke Azerow. Ale i tak dobry mecz
Saganowski (5) - Zagral jedynie 15 minut ale 2 bramki strzelil.

Teraz licze na 3 pkt z Irlandia Pln. ale chyba jedak juz nie w takim stylu :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 27 mar 2005, 16:37

Brawa dla Polaków. :D Cieszę się, że aż tyle wygraliśmy z Azerami - Anglicy ledwo pokonali ich 1:0. :lol: :lol: Mam nadzieję, że wynik powtórzy się w środę, choć Irlandia jest dość trudnym zespołem (co prawda przegrali z Anglią 4:0, ale zawsze są groźni :P ).

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 27 mar 2005, 16:46

Aja sobie ogladalem mecz Boliwia Argentyna 1:2....

WG mnie to bardzo dobre widowisko pomimo ze Argentyna zagrala w rezerwowym skladzie ... Oba zespoly graly lasdnie i wogole stwarzaly sytuacje bramkowe, ale Boliwoa grala bardzo dobrze (lepiej od Argentyny) Albicelestes strzelili bramke ze stalego fragmentu i z kontry, a Boliwia non stop atakowala. Fakt faktem, że tam jest 3500 m npm i nie da sie oddychac, ale gra Boliwijczykow mnie urzeka :P:P:P Az dziw ze oni maja ostatnie mieisjce w grupie (tak mowil komentator) ...

Przed tym meczem byl jeszcze Turcja Albania 2:0 ... Mecz duzo slabszy od Boliwi z Argentyna, ale fajniejsza pilka grali ::D:D:D ...zartuje :P :wink:

Dzisiaj chyba Brazyliaaaaa ... o 21.00 :D:D:D: Bedzie co ogladac ... chyba graja z Kolumbia albo z Urugwajem :P

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 27 mar 2005, 16:55

RoRo pisze:Aja sobie ogladalem mecz Boliwia Argentyna 1:2....

WG mnie to bardzo dobre widowisko pomimo ze Argentyna zagrala w rezerwowym skladzie ... Oba zespoly graly lasdnie i wogole stwarzaly sytuacje bramkowe, ale Boliwoa grala bardzo dobrze (lepiej od Argentyny) Albicelestes strzelili bramke ze stalego fragmentu i z kontry, a Boliwia non stop atakowala. Fakt faktem, że tam jest 3500 m npm i nie da sie oddychac, ale gra Boliwijczykow mnie urzeka :P:P:P Az dziw ze oni maja ostatnie mieisjce w grupie (tak mowil komentator) ...

Przed tym meczem byl jeszcze Turcja Albania 2:0 ... Mecz duzo slabszy od Boliwi z Argentyna, ale fajniejsza pilka grali ::D:D:D ...zartuje :P :wink:

Dzisiaj chyba Brazyliaaaaa ... o 21.00 :D:D:D: Bedzie co ogladac ... chyba graja z Kolumbia albo z Urugwajem :P
Brazylia gra chyba z Peru. :P :P :P

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 27 mar 2005, 16:56

Mozliew ze z Peru, ale komentator mowil ze jeszcze bedzie mecz o trzeciej nad ranem i to bedzie szlagier Brazylia : Urugwaj ... bedzie co ogladac... ito jakos ma niedlugo byc :P:P

A ten Brazylia : PEru to dzis ??

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 27 mar 2005, 17:04

Nie jestem pewna, ale chyba tak. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”