Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 51

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 22:42

Kolejny transfer :!: wisiał w powietrzu dziś od rana - Papa Bouba Diop przechodzi do Portmosuth. Mam nadzieje, ze z Arsenalem jeszcze nie zagra w niedziele :lol: dopiero przeciwko niemu na inagurację gralismy.
Portsmouth się wzmacnia, a Fulham po raz kolejny [Knight] osłabia - wiec z Tottenhamem w weekend raczej dostana po tyłku :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 sie 2007, 23:07

Po takich osłabieniach wyłania się mocny kandydat do spadku. Nie dość,ze po 4 kolejkach mają 3 punkty na koncie to jeszcze dość mocno się osłabili. Nie wróżę Fulham żadnych rewelacji. Dla mnie to już przed sezonem był murowany kandydat. A teraz...

Villa ściągneła Moustaphę Salifou. Ale nie wiem kto to jest. Podobno reprezentant Togo, grający w Szwajcarii...

EDIT: Widzę, że o tym transferze już guru pisał.

No i Ian Harte znalazł klub. Sięgnął po niego (nie było trudno się domyśleć :wink: ) Roy Keane.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2007, 0:59

Nolberto Solano przechodzi z Newcastle do West Ham United na zasadzie wolnego transferu.

Ponoć jego alternatywą w Newcastle ma być Abdoulaye Faye z Boltonu, ale ta informacja nie jest jeszcze potwierdzona.

EDIT

Danny Murphy przechodzi z Tottenhamu do Fulham na zasadzie rocznego wypożyczenia.

EDIT2

Doszło do wymiany na linii Reading- Fulham. Do wieśniaków dołączył Seol Ki-Hyeon, a w przeciwnym kierunku powędrował Liam Rosenior.

EDIT3

Diarra przechodzi z Chelsea do Arsenalu. :mike:

EDIT4 (Za dużo już tych Edyt- koniec)

Prawy obrońca a zarazem kapitan Olympique Marseille- Habib Beye przechodzi do Newcastle. Potwierdził się także transfer Faye. Obaj podpisali z Newcastle 3 letni kontrakt.

Oprócz Solano, West Ham wypożyczył na rok Henri Camara z Wigan.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 17 paź 2007, 20:40

Menedżer Liverpoolu Rafael Benitez oświadczył, iż Peter Crouch nie jest na sprzedaż. O odejściu reprezentanta Anglii z Anfield Road mówiło się po transferach do klubu Fernando Torresa i Andrija Voronina.

- Od dwóch miesięcy słyszę ciekawostki o Crouchu, ale mogę zapewnić i uciąć wszelkie spekulacje, Peter nie jest na sprzedaż - oświadczył hiszpański szkoleniowiec. - Wiadomo, że konkurencja w linii napadu jest duża, ale Peter jest dobrym piłkarzem i wierzę w jego umiejętności.

No i to jest bardzo dobra informacja!!Teraz mam nadzieje ze Crouch bedzie gral jeszcze wiecej i pokaze na co go stac!Cieszy mnie to nie zmiernie.Atak LFC powinien wygladac tak:Crouch i Torres.Obaj napastnicy doskonale by sie uzupelniali a na lawce calkiem niezly(aczkolwiek slabszy od tej dwojki) kuyt.Voronin na sprzedaz.I tak nie kosztowal on zadnych pieniedzy a na sprzedazy mozna by bylo sporo zarobic.POzdro :)

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 18 paź 2007, 21:02

Działacze słabo spisującego się w tym sezonie angielskiej Premier League Bolton Wanderers poszukują piłkarzy, którzy mogliby wzmocnić zespół jeszcze tej jesieni.

Na Reebok Stadium testowany jest aktualnie reprezentant Senegalu Alassane N'Dour. 26-letni zawodnik występował ostatnio we francuskim Troyes, a wcześniej spędził trzy sezony w AS Saint-Etienne. N'Dour jest obecnie wolnym piłkarzem.

W drużynie Boltonu występuje inny reprezentant Senegalu - El Hadji Diouf.

Czyzby szykowala sie kolonia pilkarzy z Senegalu w Boltonie?? Na pewno heniu Kasperczak nie mial by nic przeciwko.

Awatar użytkownika
Jurii_22
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jurii_22 » 18 paź 2007, 22:24

Ostatnio patrzyłem na transfery West Hamu z ostatniego roku. Ta drużyna ma do dyspozycji duże pieniądze, a inwestuje je w słabych graczy. Zwrócilem uwage na to, że WHU pozyskuje ''odpadki'' z Newcastle. Np za Scotta Parkera dali ponad 10 milionów euro, a ten gracz jest w tej chwili zwykłym średniakiem i wielkiej kariery w WHU mu nie wróże. Jeszcze więcej wydali na Kierona Dyera(oczywiście z Newcastle), bo aż 12 mln.euro, a Dyer jest już daleki od swojej dawnej formy a na dodatek jest bardzo kontuzjogenny. Kolejnymi przykładami są Lee Bowyer i Nolberto Solano. Darze sympatią ten klub, ale nie moge patrzec na to jak Curbishley i jego ludzie wydaja pieniądze na tzw. ''trupów piłkarskich''. Jeśli tak będzie dalej to byc może niedługo zawitają w rozgrywkach ligi Championship.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 sty 2008, 15:05

Anelka zawodnikiem Chelsea. Francuz przeszedl na Stamford Bridge za 15 milionow funtow. Podpisal z Chelsea 4,5 letni kontrakt.

Wedlug mnie duze wzmocnienei linii ataku Chelsea. Po powrocie Drogby razem beda smigac w ataku The Blues. Szykuje sie morderczy napad.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 sty 2008, 15:11

Tym sposobem Chelsea jest tez już przygotowana na ewentualne odejście Drogby latem :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 sty 2008, 15:13

Wreszcie Anleka w dobrym klubie, ktory o coś walczy. Jeden z mocih ulubieńców. Mam nadizeję, że Grant da mu szybko szanse. Nie wyobrażam sobie, aby nie mogł wygryźć ze skladu Shevy. Teraz bedzie mail szanse, nie ma Klaou i Drogby, wiec "11" na poczatke prawie jak z urzedu.

Zal było patrzeć jak meczył sie od odejscia z Relau w przecietniakach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sty 2008, 15:55

Jarzinho pisze:Wreszcie Anleka w dobrym klubie, ktory o coś walczy.
Anelka już w dobrym klubie był. Tylko sam wtedy nie był wystarczająco dobry.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 11 sty 2008, 16:04

No może to i dobry zakup. Sezon jak na razie w wykonaniu Anelki świetny, ale czy tak zostanie? Może się okazać, że zmiana klubu, źle wpłynie na jego grę.

Co do Anelki to tutaj taki mały artykuł:
Piłkarz, który oszukał cały świat

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 sty 2008, 16:05

Czyli Chelsea się wzmacnia... i dobrze :] . Ciekawi mnie jedynie czy Francuz grając w trykocie Chelsea utrzyma dotychczasową formę...

Awatar użytkownika
Jasialdo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jasialdo » 11 sty 2008, 16:14

Wydaje mi się, że Anelka nie nadaje sie do gry w takim klubie jak Chelsea. Jak dla mnie to dziwny zawodnik, idealnie pasujący do klubu który nigdy o nic nie gra. No ale może się myle, zobaczymy. Ciekaw jestem jak to będzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sty 2008, 17:15

Liverpool, również na 4,5 roku pozyskał Słowackiego obrońce z Zenitu - Martina Skrtela.

Zapłacili za niego 6 mln funtów, co czyni go najdroższym obrońcą w historii Liverpoolu :o

A David Gill z ManU stwierdził, że niezależnie od wysokości oferty - Ronaldo zostaje na OT.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 sty 2008, 21:28

Co do Anelki to potwierdzam obawy niektórych z was. Może i nie będzie rozczarowaniem, może i będzie wzmocnieniem nawet. Ale nie sądzę, aby potrafił zastąpić kogoś takiego jak Drogba.Ale może okaże się, że się myliłem. Poczekajmy trochę.
fieldy pisze:Zapłacili za niego 6 mln funtów, co czyni go najdroższym obrońcą w historii Liverpoolu Surprised
To wolę nawet nie przypominać ile zapłaciliśmy za Rio :lol: Choć oczywiście się opłacało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”