Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 51

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zaglebie Sosnowiec
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaglebie Sosnowiec » 23 kwie 2006, 9:33

Legia wiec znowu wygrala,ale martwi mnie wlasnie ta pauza Predatora :( Przeciez jak gral,to Legia nie tracila z Korona bramek,a Piechna byl znakomicie przez Ouattare pilnowany.A jak Outtara nie wystapil raz z Korona to od razu 0:3! :? W pierwszej polowie Legia ciagle atakowala po skrzydlami,bo Zaglebie zdominowalo srodek.Wlodarczyk gral jak zwykl mnie przyzwyczaic tragicznie,choc ostatnio chyba gral dobrze.Ale teraz to przeszedl sam siebie.Istne drewno :!: Po czerwieni dla Outtary Legia zaatakowala i gol!Pozniej bylo sporo atakow Zaglebie,ale try punkty zostaja w Warszawie.Wyroznienia dla:Szali,Choto,Szalacha(za te asyste),Rogera(za gola)i Wlodarczyka(za znakomite nieudacznictwo :!: )
Zaskoczyl mnie Wdowczyk,na konferencji,kiedy na pytanie kogo by wzial z Zaglebia do Legii.bez wahania odpowiedzial!Wojciech Lobodzinski.Moze tak tylko powiedzial,ale moze to cos bardziej konkretnego.Miejmy nadzieje,ze sprawa sie rozwinie,bo to bardzo dobry pilkarz.

P.S.I oczywiscie wyroznienie dla Surmy za swietna gre w destrukcji!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 kwie 2006, 9:49

Zaglebie Sosnowiec pisze:Legia wiec znowu wygrala,ale martwi mnie wlasnie ta pauza Predatora

Legia ma 7 pkt przewagi na 4 kolejki nad Wisla. Przy tej formie Wisly to Legia ma mistrza wiec niewielkie oslabienie Legii biorac pod uwage walke o mistrza.

Zaglebie Sosnowiec pisze:W pierwszej polowie Legia ciagle atakowala po skrzydlami,bo Zaglebie zdominowalo srodek.

Zaglebie gralo niezle ale jesli po czerwonej kartce Outtary lekcewaza rywala to gratuluje pomyslu podopiecznym Smudy. Z takim nastwaieniem w pucharach nic nie ugraja... Bedzie tylko wile szumu w Lubionie ze Zaglebie zakwalifikowalo sie do UEFA i na tym sie skonczy...

Zaglebie Sosnowiec pisze:bez wahania odpowiedzial!Wojciech Lobodzinski.

I teraz media trabia ze Lobodzinski od przyszlego sezonu bedzie w Legii.... :lol:

Zaglebie Sosnowiec pisze:I oczywiscie wyroznienie dla Surmy za swietna gre w destrukcji!

Jak to ktos kiedys powiedzial : NA MUNDIAL GO :!:

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 23 kwie 2006, 10:04

Kontuzje złapal spisujący sie dobrze w tym sezonie Szala,teraz Bronowicki pewnie zagra na prawej obronie,a na prawej pomocy Szałach

Łobodziński jest młody więc pasuje do taktyki transferowej Legii

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 kwie 2006, 13:07

Martinho pisze:Zaglebie Sosnowiec napisał:
bez wahania odpowiedzial!Wojciech Lobodzinski.

I teraz media trabia ze Lobodzinski od przyszlego sezonu bedzie w Legii....
A co w tym śmiesznego ? Jeżeli trener na oficjalnej konferencji pomeczowej otwarcie mówi o zainteresowaniu względem zawodnika drużyny przeciwnej i przyznaje, że zostały już poczynione pierwsze kroki. Śmiesznie może być wtedy kiedy prasa sobie wymyśla transfery ale nie to :nein:
Tomi pisze:Kontuzje złapal spisujący sie dobrze w tym sezonie Szala,
Podobno nic groźnego … ale tak samo miało być z Janczykiem, Gottim czy Edisonem. :maruda:
Martinho pisze:Zaglebie gralo niezle ale jesli po czerwonej kartce Outtary lekcewaza rywala to gratuluje pomyslu podopiecznym Smudy
Bardzo ciekawa teoria. :smoke: Zlekceważyć lidera tabeli, który wygrał poprzednie 8 ligowych meczów na jego stadionie...

ps. Nędza na Madagaskar :angry: :roftl3:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 kwie 2006, 13:15

Zico_FCI pisze:Zlekceważyć lidera tabeli, który wygrał poprzednie 8 ligowych meczów na jego stadionie...

Zlekcewazyli w tym sensie ze po czerwonej kartce dla Ouattary Zaglebie poczulo ze maja Legie juz na telerzu... Mysleli ze do konca meczu pojdzie im gladko ta gra a Legia bedzie murowac bramke...No ale sie przeliczyli...
Zico_FCI pisze:Nędza na Madagaskar

A wiesz chociaz gdzie to jest :?: :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 kwie 2006, 13:25

Martinho pisze:A wiesz chociaz gdzie to jest
Oto właśnie chodzi. Wolę nie wiedzieć ]:->

PS. A tak na poważnie to wiem Obrazek
Martinho pisze:Zlekcewazyli w tym sensie ze po czerwonej kartce dla Ouattary Zaglebie poczulo ze maja Legie juz na telerzu... Mysleli ze do konca meczu pojdzie im gladko ta gra a Legia bedzie murowac bramke...No ale sie przeliczyli...
Gładko w sensie, że zremisują czy gładko w sensie, że wygrają z palcem w …. uchu?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 kwie 2006, 18:23

Gdzie ci wierni kibice Legii :?: Chyba nie wygineli :? :lol: Nie wspomnicie nawet jak poszlo wam w ostatnim spotkaniu z Korona...No ale coz jak jest dobrze to piszecie nasmiewajac sie z Wisly... :roll: Legia wczoraj zagrala slaby mecz omal go nie przegrywajac...Jesliby wygrali z Korona to juz praktycznie mogliby sie cieszyc z mistrza...A tak musza wygrac mecze z Amica i Gornikiem Zabrze...Wczoraj bylo widac brak Ouattary. To co wyprawial Szala na srodku obrony wolalo o pomste do nieba...Wdowczyk slusznie go sciagnal z boiska juz w pierwszej czesci gry...Kiedy Legia stracila 2 bramke to pilkarze nie wiedzieli co sie dzieje...Choto jak zwykle nie kryl usmiechu i radosci z gry ( :lol: ) ale reszta zawodnikow myslala ze to sen ;) W koncu przelamal sie Wlodarczyk, ktory przed kilkoma miesiacami kibice Legii wstawiali do reprezentacyjnego ataku, burzac sie ze Janas go nie powoluje...Ogolnie Legia w pierwszej polowie zagrala totalna glebe, w drugiej czesci bylo nieco lepiej, ale widac bylo ze ta obrona to juz nie ta sama co wczesniej ;)
Mam nadzieje ze w meczu z Amica straca punkty, a przy zwyciestwie Wisly nad Gornikiem sprawa mistrzostwa bedzie jeszcze bardziej otwarta niz obecnie ;) Bo w meczu Legia - Wisla wszystko sie moze zdarzyc ;) Mimo ze bilans spotkan obydwu druzyn na Lazienkowskiej jest korzystniejszy dla Legii, ale to bedzie byc moze decydowac ten mecz o mistrzu, wiec liczyc sie bedzie ktory zespol bardziej poradzi sobie z presja ;)

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 30 kwie 2006, 20:42

Martinho po co ta napinka.Legia co prawda zagrała źle ale nie ważna gra tylko wynik a było 2-2.Wisła przegrała z Koroną a Legia wygrała więc... :roll: pczekamy zobaczymy do meczu z Legia Wisła wtedy się rostrzygnie kto jest lepszy.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 01 maja 2006, 9:09

(L)egionista pisze:Wisła przegrała z Koroną a Legia wygrała więc...
Więc co ? To nic nie znaczy, wierz mi ;) Zagłebie wygrało z Płockiem 2:0, a po 3 dniach przegrało 2:3, ciekawe nie ;)

Dobra co do meczu:
Generalnie jak oglądałem pierwsze 15 minut meczu, to bardziej słyszalem doping dla Legii, niz dla Korony :P
Jako, że miałem małą impreze, to mecz oglądałem fragmentami, widząc tylko pierwszą bramkę dla Korony i wynik 2-0 w 46 minucie, a potem już nie miałem czasu, ani możliwości oglądania, więc wracając do domu i dowiadując się iż wynik końcowy brzmi 2-2, moja radość, która i tak była ogromna zwiekszyla sie jeszcze bardziej :]
Na początku, patrząc na ustawienie strasznie się zdziwiłem widząc Karwana, na boisku i Rogera w ataku(chociaż jak czas pokazał, ustawienie pokazane przez C+ nie było zgodne z tym na boisku, gdzie był tylko jeden napastnik ;) ), cieszyłem się że Włodar na ławce siedział :] A jak widać, Włodarczyk to świetny rezerwowy. Drugi raz w tej rundzie wchodzi z ławki i drugi raz strzela bramke ;)
Przewaga nad Wisłą zmalała do 5 pkt. ale myśle że na 3 kolejki przed końcem to i tak dużo :) Legia Mistrz :-D

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 maja 2006, 10:50

W sumie czy porażka czy remis w tym meczu to nie robi większej różnicy. Żeby Wisła walczyła jeszcze w ostatnim meczu to Legia musiał potknąć się dwa razy (przy zwycięstwach Wisły do końca sezonu). Szkoda, że Wdowczyk jakieś eksperymentu w tym spotkaniu uskuteczniał bo mecz był jak najbardziej do wygrania. Myślę, że Amika w piątek przegra w Warszawie. Bardziej obawiam się o dziwo tego meczu w Zabrzu.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 maja 2006, 10:59

Zico_FCI pisze:Szkoda, że Wdowczyk jakieś eksperymentu w tym spotkaniu uskuteczniał bo mecz był jak najbardziej do wygrania.
Z przebiegu gry nie mozna powiedziec ze mecz byl do wygrania bo zwyciestwo nalezalo sie zdecydowanie pilkarzom Korony...No jednak po tym meczu moglismy sie przekonac jak wplywa brak Ouattary na Legie... Szala zagral glebe, slusznie go Wdowczyk zdjal...Lawka rezerwowych Legii nie jest za ciekawa juz w porownaniu z pierwszym skladem...A wystawienie Rogera w ataku to nieporozumienie...

Zico_FCI pisze:Myślę, że Amika w piątek przegra w Warszawie. Bardziej obawiam się o dziwo tego meczu w Zabrzu.

Wlasnie :) Gornik moze predzej urwac punkty Legii niz bedaca w slabszej formie Amica... Chociaz pilkarze z Wronek maja swiadfomosc ze uciekaja im puchary i beda chcieli wygrac ten mecz bo moze on przesadzic o tym czy zagraja w UEFA czy nie zagraja..Moim zdaniem remis jak najbardziej moze byc realny. Co do meczu z Gornikiem to tez moze nie byc latwo Legii... Ostatnio Gornik gra jak natchniony :) Zajrzalo im widmo spadku w oczy i od razu zaczeli dobrze grac ;) Wisle zostaly mecze z Gornikiem i Arka... Jezeli Wisla wygra z Gornmikiem to Legii moze byc ciezko bo Zabrzanie beda chcieli sie odgryzc za porazke i zdobyc cenne punkty chroniace ich przed spadkiem badz udzialem w barazach. I tak jestem pwewien ze o mistrzostwie zadecyduje mecz Legia - Wisla... :D

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 maja 2006, 11:18

Martinho pisze:I tak jestem pwewien ze o mistrzostwie zadecyduje mecz Legia - Wisla
Po ostatniej kolejce byłeś pewny, że mistrzostwo Legia zapewni sobie przed ostatnim meczem ....
Martinho pisze:Z przebiegu gry nie mozna powiedziec ze mecz byl do wygrania bo zwyciestwo nalezalo sie zdecydowanie pilkarzom Korony...
Jasne … a niby za co im się należało ?
Martinho pisze:Szala zagral glebe, slusznie go Wdowczyk zdjal
Szala zagrał kiepsko bo był lekko kontuzjowany a poza tym zagrał na środku a nie na prawej.
Martinho pisze:Lawka rezerwowych Legii nie jest za ciekawa juz w porownaniu z pierwszym skladem
Dziwne bo wszyscy mówią, że jest bardzo mocna, ba najmocniejsza w lidze.
Martinho pisze:A wystawienie Rogera w ataku to nieporozumienie...
Zwłaszcza, że Roger nie grał w ataku …

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 maja 2006, 11:37

Zico_FCI pisze:Po ostatniej kolejce byłeś pewny, że mistrzostwo Legia zapewni sobie przed ostatnim meczem ....

Nie wiedzialem ze Legia straci punkty z Korona... To zmienia obraz rzeczy ;)

Zico_FCI pisze:Jasne … a niby za co im się należało ?
Ogladales mecz :?: Oprocz dwoch bramek Korony zwyciestwo nalezalo sie Kielcznom dlatego ze :
- Piechna o malo co nie strzelil bramki trafiajac w slupek
- Robak nie wykorzystal swietnej okazji
- Bonin gral jak natchniony i o malo co nie strzelil gola
- Korona miala przewage w posiadaniu pilki
- Kolporter stwarzal sobie wiecej dogodnych sytuacji bramkowych
- Korona grala ladnie dla oka
- nie popelniali fatalnych bledow w defensywie jak Legia
- ogolnie byli zespolem lepszym w tym meczu, a Legia niech sie cieszy z remisu bo szczesliwie go osiagnela strzelajac bramke w 93 minucie...

Zico_FCI pisze:Szala zagrał kiepsko bo był lekko kontuzjowany a poza tym zagrał na środku a nie na prawej.

Co nioe zmienia faktu ze zagral fatalnie...Nie patrze czemu tak zagral tylko stwierdzam fakty piszac ze zagral slabiutko... :roll: Pozatym tu widac ze Legia nie ma lawki rezerwowych jezeli swojego nominalnego prawego obronce wstawia do srodka...

Zico_FCI pisze:Dziwne bo wszyscy mówią, że jest bardzo mocna, ba najmocniejsza w lidze.
Przed meczem z Korona nie przedstawiala sie za ciekawie...Moze jest i najlepsza w polskiej lidze, ale jak z taka lawa pojda na el. do LM to bedzie w plecy z jakims mistrzem Austrii np. Nie jest to silna Lawjka rezerwowych...Niewiele gorsza jest lawka Wisly...

Zico_FCI pisze:Zwłaszcza, że Roger nie grał w ataku …

Ale byl obsadzony obok Szalachowskiego w ataku... Moze to byla jakas zmylka Legii, ale badz co badz nieudana... Legia zagrala 1 napastnikiem od poczatku meczu, a Roger wiem ze nie gral jako snajper w praktyce ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 maja 2006, 11:53

Martinho pisze:Ogladales mecz
Tak
Martinho pisze:Korona miala przewage w posiadaniu pilki
Posiadanie piłki 45 - 55
Strzały celne 3 (2 na 3 strzały to gol) - 6
Rzuty rożne 5 - 10
Martinho pisze:nie popelniali fatalnych bledow w defensywie jak Legia
No właśnie Korona strzeliła tylko i wyłącznie dlatego, że obrona Legii zagrała słabo.
Martinho pisze:Ale byl obsadzony obok Szalachowskiego w ataku... Moze to byla jakas zmylka Legii, ale badz co badz nieudana... Legia zagrala 1 napastnikiem od poczatku meczu, a Roger wiem ze nie gral jako snajper w praktyce
To dlaczego napisałeś, że zagrał ? Dlatego, że tak było na grafice C+ ?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 maja 2006, 12:06

Zico_FCI pisze:Posiadanie piłki 45 - 55

Optycznie wydawalo sie ze przewage mieli pilkarze Korony...No ale jak tak bylo to przepraszam za blad :oops:

Zico_FCI pisze:Strzały celne 3 (2 na 3 strzały to gol) - 6

Te statystyki swiadcza o skutecznosci Korony ;) Niemal kazdy strzal to gol ;) A ten nie strzelony to oczywiscie uderzenie Bonina z 75 minuty ;)

Zico_FCI pisze:No właśnie Korona strzeliła tylko i wyłącznie dlatego, że obrona Legii zagrała słabo.

To chyba dlatego sie wygrywa mecze ;) Zreszta zadne usprawiedliwienie dla Legii ze stracili bramke bo obrona slabo zagrala...O to chodzi przeciez zeby dobrze grala ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”