Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 51

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 kwie 2012, 10:16

janop pisze:Tu wychodzi wiele transferowych wpadek takich jak: André-Pierre Gignac czy César Azpilicueta. Wydaje się, że potrzebne jest wietrzenie na Lazurowym Wybrzeżu.
:haha:

Trzeba byc uposledzonym, albo nie ogladac Marsylii, jezeli uwaza sie Azpilicueta za transferowy niewypal.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 kwie 2012, 18:41

Przetłumaczę Ci janop na cywilizowany język to co chciał powiedzieć guru. Otóż zdaniem tego użytkownika Azpilicueta mimo straconego pierwszego sezonu w barwach Marsylii (przez kontuzje), nie może zostać uznany za transferowy niewypał, ponieważ w obecnym sezonie prezentuje się bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 kwie 2012, 15:26

Pomimo tego, że w ostatnim czasie Azpilicueta gra coraz lepiej to jednak także uważam, że oczekiwano po nim więcej. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że półroczna kontuzja może mieć spory wpływ na tę ocenę dlatego dałbym mu jeszcze więcej czasu na ocenę. Musi poprawić grę w ataku, bo jak na bocznego obrońcę we współczesnym futbolu mógłby trochę więcej asyst zaliczać.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 18 kwie 2012, 19:21

Wie ktoś coś na temat młodego napastnika Lyonu, a mianowicie Alexandre Lacazette? W moim odczuciu talent porównywalny do Henry'ego, ale widziałem go tylko parę razy w tym sezonie :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 kwie 2012, 19:36

Lyon nie opływa w tym momencie w bogactwa, a co za tym idzie Garde stawia na młodych - trochę z przymusu, a i trochę dlatego, że mają tych ciekawych graczy.
Spośród tych młodych piłkarzy to właśnie Lacazette mi się podoba.Czarnoskóry gracz ma fajną bajerke i czasem potrafi ograć efektownie obrońcę rywala, ale z tego co oglądam OL to czasem gra w kratkę.Pamiętam mecz z Lorient gdzie pierwszą połówkę grał fatalnie, a w drugiej strzelił gola i był najlepszym zawodnikiem gości.Moim zdaniem to przyszłość Lyonu, niekoniecznie w napadzie, ale jak na moje to w drugiej linii też dałby sobie radę.

Prócz niego w Lyonie regularnie grają - Grenier, Umiti, Lovren czy Fofana [ ten chyba najsłabszy z młodzieżowców ].

Z tego co podaje ff.fr to w kadrze Lyonu jest aż 20 zawodników z rocznika 90 i niżej.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 18 kwie 2012, 19:42

Mam nadzieję że w przyszłym sezonie będą stanowić o sile Lyonu i zawojują Ligue 1, bo patrząc z perspektywy talentu to naprawdę mogą wyrosnąć na zawodników klasy światowej

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 kwie 2012, 17:42

Nie orentujecie się, czy jak zespół jest finalistą Puchar Francji wraz z drużyną, która jest w pierwszej trójce, to w przypadku porażki zagra w Lidze Europy?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 kwie 2012, 12:21

Dokładnie tak. Quevily zagra w pucharach nawet w przypadku porażki, pod warunkiem, że Lyon zajmie miejsce premiowane awansem do LM.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 25 kwie 2012, 12:23

Ja jak wreszcie się zbiorę to napisze pare słów o pucharze Ligi bo do tej pory nie moge go ścierpieć , jest 6 punktów straty do lille i 5 meczów do końca , ja w LM nie wierzę

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 maja 2012, 10:26

Jeśli za rok na zapleczu będą grały takie drużyny jak Nantes, Monako, Lens, Auxerre czy Sochaux, to ja chyba mam nową ligę do oglądania :jupi:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 maja 2012, 23:15

Younes Belhand dobry?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 maja 2012, 23:27

Bastia, Troyes i Reims w Ligue 1. Metz spada z drugiej ligi. Cieszy awans Troyes. Dobrze ich wspominam z początku dekady kiedy brylowali tam Ziani, Saifi, Gousse i młody Rothen. Mam nadzieję, że z tej trójki to oni utrzymają się w lidze.
Metz - wicemistrz Francji sprzed kilkunastu lat,klub ktory wydal na swiat Piresa w III lidze. Porazka :( Fajnie,ze wraca korsykanska Bastia - mama do nich straszny sentyment za przelom wiekow i Frederica Nee :beer:
Younes Belhand dobry?
Znakomity. Ofensywny pomocnik bardzo wysokiej klasy. Ale on chyba do BVB mial isc ?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 maja 2012, 23:57

Dr.Football1 pisze:Znakomity. Ofensywny pomocnik bardzo wysokiej klasy. Ale on chyba do BVB mial isc ?
I raczej pójdzie bo w każdym wywiadzie gada jaki to wspaniały klub i jak bardzo chciałby tam grać.
Zajebisty chłopak, ale imo nie ma najlepiej poukładane w głowie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 maja 2012, 0:46

Dzisiaj The Times pisał o zainteresowaniu Liverpoolu tym zawodnikiem, stąd moje pytanie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 maja 2012, 0:51

Daaaamian pisze:Dzisiaj The Times pisał o zainteresowaniu Liverpoolu tym zawodnikiem, stąd moje pytanie.
Tak w skrócie. Środkowy ofensywny pomocnik o bardzo dobrym dryblingu. Potrafi zagrać świetną prostopadłą piłkę, ale czasami idzie na przebój co różnie się kończy. Rzadko jednak pomaga w defensywie co strasznie mnie denerwowało jak go oglądałem. Były sytuacje, że przeciwnik przy nim stał z piłką, a on nawet go nie atakował. W każdym bądź razie nadaje się raczej tylko do gry za plecami napastnika, ba, ja go osobiście widzę tylko w 4231, ale może inny trener umiałby go przekształcić i wyciągnąć nieco więcej na innej pozycji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”