Liverpool (zbiorczy) - Strona 51

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 maja 2005, 16:43

Acha, no to okej ;) Dziękuję za wyjaśnienie.

Acha, Dudek podobno podpisał dwuletni kontrakt [tylko wiem to z mało pewnego źródła - od mojej rodzicielki ;) ;) ;)].

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 27 maja 2005, 18:03

Anka pisze: Moje słowa były kierowane do tych użytkowników, którzy wypowiadali się w komentarzach na www.pilka.pl . Do nich należy m.in. Mona_ ;). Co do niedociągnięć w przepisach UEFA to zgadam się, ale nie widziałam jeszcze nigdy przepisów, które byłyby w 100% dobre. Zawsze znajdzie się poszkodowany - w tej sytuacji 'The Reds'. ;)
Ale ja jak najbardziej zgadzam sie z tym wszystkim co napisalas, moge sie pod tym podpisac rekoma i nogami 8) . Tylko chodzi o to zeby potem nie bylo takich sytuacji, ze, np. Valencia (wielka marka, a nie zagra w LM) zabrzeczy kasa i przekupi jakis maly klubik. Ale Liverpool to obrońca tytułu 8) , wiec ma prawo do gry :wink:

Dudek? Ja slyszlam, ze Gerrard prowadzi "tajne" negocjacje w sprawie nowej umowy co mnie niezmiernie cieszy.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 27 maja 2005, 19:19

No obrońca tytułu powinien mieć szansę na jego obronę, bo inny obrót sprawy jest chory. Tak jak powiedział Gerrard Liverpool jest największym z mistrzów, bo wygrał rozgrywki, a sama ich nazwa wskazuje że powinnni mieć szansę na obrone tytułu.

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 27 maja 2005, 19:41

oto co napisała hiszpańska gazetka- :D :D :D
Dudek uratował Liverpool, to były wspaniałe interwencje... czeskiego bramkarza" - pisze barceloński dziennik sportowy "Diariosport".
nieżłe jaja :D

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 28 maja 2005, 2:20

Liverpool pisze:oto co napisała hiszpańska gazetka- :D :D :D
Dudek uratował Liverpool, to były wspaniałe interwencje... czeskiego bramkarza" - pisze barceloński dziennik sportowy "Diariosport".
nieżłe jaja :D
Ach ta Barcelona :p

16 lipieca Bayer zagra z Liverpoolem towarzyski mecz, ciekawe jaki squad zagra: rezerwy, czy nowo nabyci gracze...

Polecam sciagnac ten plik.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 cze 2005, 12:57

No i Liverpool bedzie bronil LM :!: :twisted: UEFA zadecydowala , ze zwyciezca ma prawo do obrony tytulu i tak sie stanie. Jest takze zmiana przepisu i nawet 10 druzyna bedzie mogla grac w LM pod warunkiem , ze ja wygra. Ciekaw jestem kto na tym straci , bo mam nadzieje , ze nie Polska

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 10 cze 2005, 13:41

Tak Liverpool będzie bronił i mam nadzieje, ze obroni 8) Tylko, zeby czasem The Reds nie zlekcewazyli jakiego przeciwnika i nie bylo wpadki w pierwszej czy tez drugiej rundzie eliminacyjnej :wink: . Jednym slowem bardzo dobra decyzja UEFA, bo zadna z druzyn ani Liverpool ani Everton nie ucierpiały.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 10 cze 2005, 13:49

"The Reds" rozpoczną udział w Lidze Mistrzów od pierwszej rundy eliminacji - razem z zespołami z najsłabszych lig europejskich :P . Pierwsze mecze tej fazy zaplanowano na 12 i 13 lipca, a rewanże na 19 i 20 lipca. Losowanie par odbędzie się 24 czerwca. :)

"Decyzja była jednomyślna :) . Nie dyskutowaliśmy czy Liverpool powinien bronić trofeum, tylko w jaki sposób to przeprowadzić. Uznaliśmy, że muszą zacząć od najwcześniejszej fazy. Inne rozwiązanie nie wchodziło w grę" - powiedział dyrektor wykonawczy UEFA Lars-Christer Olsson. :)
bardzo dobrze ze tak to wszystko wyszlo.
Zycze Liverpoolowi zeby znowu wygrali... :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 10 cze 2005, 13:52

Mona_ pisze:Jednym slowem bardzo dobra decyzja UEFA, bo zadna z druzyn ani Liverpool ani Everton nie ucierpiały.
Ale ucierpiał mistrz Andory i mistrz San Marino bo dzięki tej decyzji UEFY zostali niejako zepchnięci do Pucharu UEFA :wink: . Będzie mi ich brakowało... :P

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 10 cze 2005, 13:58

Pisakk pisze:
Mona_ pisze:Jednym slowem bardzo dobra decyzja UEFA, bo zadna z druzyn ani Liverpool ani Everton nie ucierpiały.
Ale ucierpiał mistrz Andory i mistrz San Marino bo dzięki tej decyzji UEFY zostali niejako zepchnięci do Pucharu UEFA :wink: . Będzie mi ich brakowało... :P
No w zasadzie masz racje :) ale dla takich druzyn to jest raczej szansa, bo z LM i tak by te druzyny dosc szybko odpadly, a w Pucharze UEFA maja okazje zajsc troche dalej.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 10 cze 2005, 21:02

Ja się bardzo ciesze, że Liverpool ma szansę wystartować w CL. W końcu w pięknym stylu zdobywał puchar w minionym sezonie.

Cieszę się również z innego powodu. Wisła Kraków zacznie eliminacje w 3 rundzie, a nie jak wcześniej mówiono w 2. Nauwa się tylko jedno pytanie: czu wykorzystają tę szansę?!

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 10 cze 2005, 22:49

Manumef pisze:Ja się bardzo ciesze, że Liverpool ma szansę wystartować w CL. W końcu w pięknym stylu zdobywał puchar w minionym sezonie.

Cieszę się również z innego powodu. Wisła Kraków zacznie eliminacje w 3 rundzie, a nie jak wcześniej mówiono w 2. Nauwa się tylko jedno pytanie: czu wykorzystają tę szansę?!
Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi...: Nie! :mrgreen: Wiślacy sobie nie poradzili z Anderlechtem Bruksela, który robił z nimi to, co chciał, i mają sobie poradzić pod wodzą Wernera Liczki, który sobie ledwo z Cracovią i Górnikiem radzi... Wybaczcie, ale to trochę śmieszne. Całkowicie zgadzam się z decyzją UEFA w sprawie Liverpooolu - każdy powinien mieć prawo do obrony swojej własności. ;) Szkoda tylko, że nagięli trochę przepisy, i że teraz każdy, kto będzie chciał, by Europejska Unia Piłkarska zrobiła dla niego wyjątek, będzie się powoływał na 'The Reds', że niby skoro im pozwolili grać, i złamali przepisy, to dlaczego dla drużyny X by nie mieli zrobić czegoś podobnego? Zawsze będzie coś, 'za' oraz coś 'przeciw'. Jedno jest pewne: Liverpool otrzymał szansę, i będzie musiał zniżyć się do poziomu drużyn z bodajże Gruzji, podróżować po bardzo niebezpiecznych ( :P ) zakątkach Europy, ale to nic: otrzymali to, czego chcieli. ;) A Wisła? Fenomenem nie są, ale jak trafią na Sevillę, to mogą mieć szansę... Jeżeli zagrają tak, jak LFC w drugiej połowy z Milanem, w co wątpię. :)

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 10 cze 2005, 22:56

ja sie bardzo ciesze, ze zagraja, przynajmniej bedzie okazja na rewanz :twisted: a w rewanzu to Wam damy napewno popalic :twisted: co do tych przepisow, to nie znam sie na nich za bardzo, ale to chyba tez byl przepis, ze Mistrz Europy ma prawo bronic trofeum...albo moze taka byla tradycja a nie przepisy...sama nie wiem.. :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 cze 2005, 4:59

onet pisze:"Dudek Dance" letnim hitem włoskich dyskotek

Popularny włoski magazyn "Gentle" jest przekonany, że latem hitem dyskotek na Półwyspie Apenińskim będzie "Dudek Dance". Harce polskiego bramkarza w finale Ligi Mistrzów już stały się słynne.

Na ulicach Liverpoolu po finałowym spotkaniu z Milanem fani tańczyli naśladując postawę Jerzego Dudka w serii rzutów karnych.

We Włoszech najnowszym gestem kibiców Interu, gdy zobaczą fana Milanu, jest odtańczenie najbardziej sugestywnych figur "Dudek Dance". Nocne kluby i dyskoteki w Rzymie, Mediolanie i Turynie są już w większości zdominowane przez nowy taniec.

Szał, który ogarnął Włochów, skłonił jedną z czołowych prezenterek telewizji RAI do pokazania narodowi, jakie figury należy stosować podczas "Tańca Dudka". Adriana Volpe, która uczyła telewidzów kroków tanga i walca, teraz w codziennych porannych programach przez 20 minut ze szczegółami objaśnia ułożenie poszczególnych części ciała: nóg, pośladków, bioder i ramion. Według niej "Dudek Dance" znakomicie wzmacnia i ujędrnia poszczególne części ciała. Volpe zachęca do częstego ćwiczenia, nie tylko podczas nocnych wypadów do dyskotek.

"Dudek Dance" nie jest przeznaczony jedynie dla przedstawicielek płci pięknej. Jeden z bywalców rzymskich dyskotek powiedział na łamach angielskiej prasy: - Na początku nie byłem do tego przekonany. Ale dziewczyny pokazały mi, jak to się robi. Postanowiłem spróbować i jest fajnie. Musisz tylko podnieść ramiona i rozkołysać się.

W jednym z brytyjskich dzienników oprócz obszernego artykułu o "Tańcu Dudka" zamieszczono także grafikę, na której pokazano cztery podstawowe figury. Pierwsza polega na szerokim rozłożeniu ramion, druga na podniesieniu ich na wysokość głowy, trzecia na wyrzuceniu ich w górę w geście triumfu i wreszcie czwarta, clou programu, która instruuje, jak należy pochylając się kołysać biodrami.
Nie mając już kompletnie co robić postanowiłem skoczyć na onet. Jak się okazuje raz na ruski miesiąc jest tam cos do przeczytania :twisted:. Kiedyś Andreyew podawał ten porywający utwór, ale dla tych którzy jeszcze nie słyszeli:
http://s24.yousendit.com/d.aspx?id=2DDK ... 00U25ZFDSG
Kawałek idealnie skrojony na gusta muzyczne Włochów. No i przy okazji Dudek zdobywa fanów na całym świecie. Kto wie, może jego następnym pracodawcą zostanie Inter 8).

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 cze 2005, 10:09

Trochę się z Jurka nabijają w tym momencie, ale moim zdaniem nie jest to ani trochę obraźliwe dla Polaka
Fajnie, że ktoś z naszych jest na fali :lol:
Może też nauczę się tego tańca :roll: :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”