AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 502

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 sie 2008, 21:24

Ja tam żałuje Grimiego. Jakby był brazylijczykiem to by pewnie pograł u nas. Co było z Coloccinim?
Co do Ivanovica to dobry ruch transferowy z strony naszej. On i Sheva do na i byłaby gitara. Hmmm........ pomarzyć sobie można. Ile Pato strzelił goli na IO? Podobno słabo mu idzie. Niezdziwibym sie gdyby sie niesprawdził(oczekiwania wszystkich) w przyszłym sezonie. Ale i tak dobry ruch transferowy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 sie 2008, 23:41

Jak grał to strzelał. Aktualnie siedzi na ławice i raczej na niej pozostanie bo Dunga postawił na Sobisa. Mowa oczywiście o Pato.
Nie ważne ile tam strzeli, ważne żeby strzelał u nas.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 sie 2008, 8:17

Ile Pato strzelił goli na IO? Podobno słabo mu idzie.

strzelil 1...rok temu na MŚ U-20 tez nie prezentowal sie dobrze a w lidze bylo inaczej...trezba spojrzec tez ze Brazylia gra kiepsko

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 sie 2008, 20:11

mete pisze:strzelil 1...rok temu na MŚ U-20 tez nie prezentowal sie dobrze a w lidze bylo inaczej...trezba spojrzec tez ze Brazylia gra kiepsko

No widać włsnie 3:0 z Argentyna to jest tak jak przegrać granderby u siebie. Więcej się po Brazylii się spodziewałem, naprawde więcej.

Kaka w Chelsea? Znowu bedzie dementi?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 20 sie 2008, 8:58

www.calciomercato.com
Sheva torna al Milan!
08:40 del 20 agosto
Shevchenko torna al Milan. Dopo l'incontro di Ferragosto in Sardegna con Berlusconi, Abramovich ha dato il via libera. La formula è quella del prestito gratuito con diritto di riscatto. L'attaccante ucraino giocherà questa sera in nazionale e domani sarà già in Italia. Gli farà posto Paloschi, a metà strada tra Bari e Torino. I rossoneri, ancora alla ricerca di un difensore, non potranno però prendere altri extra-comunitari.
:shock: :?: :lol:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 20 sie 2008, 9:02

Heh naszczescie to tylko Calciomercato a nie acmilan.com :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 sie 2008, 15:53

ponoc jutro ma byc Szewa w Milanie powiem szczerze ze nie zadowala mnie to i nie chodzi mi o niechec do Szewy po jego odejsciu...bedziemy grali jednym napastnikiem i mamy Pato Borriello i Inzaghiego wiec Szewa nam nie potrzebny dotego dochodzi Viudez(jezeli przyjdzie Szewa to na boisku nie popedzie lub czeka go wyporzyczenie)

mowi sie tez o Kovacu co mnie zupelnie nie przekonuje.lepiej by bylo sciagnac obronce ktory moze zastapic Neste w przyszlosci a Kovac z calym szacunkiem nie prezentuje sie znacznie lepiej od Simica

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 sie 2008, 16:42

Mirek15 pisze:Co do Ivanovica to dobry ruch transferowy z strony naszej. On i Sheva do na i byłaby gitara

Wtedy nie wierzyłem w transfer Shevy. A teraz :D Ktory lepszy Ivanovic czy Kovac?? Myśle ze ten pierwszy ,ale Kovac złym defensorem nie jest. A w dodatku cena 4mln euro - bardzo dobra. Podobno ma byc taka gdy Spartak odpadnie z LM a co jest kwestią jednego tygodnia wg mnie.
mete pisze:wiec Szewa nam nie potrzebny

Moim zdaniem potrzebny Ponieważ niewiadomo co z Pato. Może być różnie. Inzaghi-kontuzje(nie typ zawodnika ktory sam wypracowyuje bramki). Boriello wielka nie wiadomo. Tak jak mówie gdy Viudez i Cardacio zrobią kariere to dla mnie bedzie to cud.

mete pisze:Kovac z calym szacunkiem nie prezentuje sie znacznie lepiej od Simica

Simic nie był zly. Ale w niego niewierzyli za bardzo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 sie 2008, 17:09

Inzaghi-kontuzje(nie typ zawodnika ktory sam wypracowyuje bramki).
i wlasnie taki napastnik do choinki jest potrzebny.do wypracowywania okazji sa Kaka Dinho Pato Pirlo...
Simic nie był zly. Ale w niego niewierzyli za bardzo.

nie byl zly ale tez nie byl pilkarzem na pierwszy sklad...jak nie wierzyli w niego to w Kovaca uwierza??
Boriello wielka nie wiadomo
a Szewa to pewniak??

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 20 sie 2008, 20:39

Jeżeli chodzi o Szewę to w przypadku wypożyczenia z opcją wykupu lub transferu definitywnego za rozsądną sumę pieniędzy (tak powiedzmy do 8-9mln euro) to jestem jak najbardziej za. Nie ryzykujemy wiele, a jeżeli udałoby się odbudować formę Ukraińca (nawet nie całkowicie ale chociaż w większej części) to zyskalibyśmy znacznie szersze pole manewru w ofensywie. Wspominając problemy w napadzie z poprzedniego sezonu czułbym się znacznie pewniej mając Andrieya do dyspozycji. Poza tym wciąż mam zwyczajny sentyment do niego i wspominając ile zrobił dla Milanu, dałbym mu drugą szansę. Oczywiście jego przyjście oznaczałoby konieczność wypożyczenia Paloschiego, bo jego szanse na grę znacznie by zmalały, a szkoda żeby chłopak grzał ławę.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 sie 2008, 20:43

Ja również jestem na tak. Szewa zachował się jak zachował i rozumiem tych którzy stracili do niego szacunek i nie chcą go już widzieć w koszulce Rossonerich.
W moim przypadku Ukrainiec był moim idolem w Milanie, dzięki niemu zacząłem kibicować Tym którym kibicuje do teraz :)
Na wypożyczeniu nie stracimy, jeżeli odbuduje część formy to nic tylko strzelać i gonić rekord. Motywacje będzie miał a uczyć się grać z Kaką, Pirlo czy Seedorfem nie musi.

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 20 sie 2008, 22:47

zadra po szewie pozostała, jednak zdecydowanie wiekszy sentyment. tych wszystkich zajebistych lat w naszych barwach tak szybko sie nie zapomina,
wiec podobnie jak moi przedmówcy chetnie zobacze ponownie ukrainca na san siro. nasza formacja ofensywna na papierze wyglada całkiem przyzwoicie,
jednak w obliczu długiego sezonu i tych nieszczesnych kontuzji sheva bedzie idealnym uzupełnieniem.
wracaj ziomek :wink:

tymczasem ogłoszono kadre na birra moretti:

bramka:Abbiati, Dida, Kalac
obrona:Antonini, Darmian, Favalli, Albertazzi, Pasini, Romagnoli, Ruggeri
pomoc:Ambrosini, Brocchi, Cardacio, Osuji, Strasser, Gianola, Seedorf
atak: Inzaghi, Paloschi, Viudez.

21 sierpnia 2008, 20:30 Napoli - Juventus
21 sierpnia 2008, 21:30 Milan - przegrany pierwszego meczu
21 sierpnia 2008, 22:30 Milan - zwycięzca pierwszego meczu

forza milan \o/

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 20 sie 2008, 22:55

Mam odrebny od waszego poglad na kwestie Szewy. Jestem zdecydowanie na nie. Po tym jaka szopke opierdzielil jak odchodzil uwazam, ze spalil za soba wszystkie mosty. Dla niego nie ma juz powrotu! Nich sobie dalej grzeje lawke w Londynie a jego synek niech sie uczy angielskiego od najlepszych.
Zreszta jego forma sportowa jest zupelna niewiadoma, raczej sie juz nie odbuduje. Uwazam, ze nie jest nam potrzebny. Lepiej ogrywac Paloschiego i Viudeza.
Łukasz_ pisze:Na wypożyczeniu nie stracimy
Tylko ok 10 mln ktore wydamy na jego pensje-za darmo grac nie bedzie przeciez :roll:

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 20 sie 2008, 23:01

Mates pisze:raczej sie juz nie odbuduje
Tego pewny być nie możesz.
Mates pisze:Tylko ok 10 mln ktore wydamy na jego pensje-za darmo grac nie bedzie przeciez Rolling Eyes
Z informacji które pojawiły sie a różnorakich stronach transferowych wynikało że w wypadku dojścia wypożyczenia do skutku Milan płaciłby jedynie połowę pensji, resztę pokrywać miałaby Chelsea.

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 20 sie 2008, 23:07

chodza słuchy ze poł wynagrodzenia shevy ma opłacać romek, wiec nie jest to jakas niebagatelna kwota. mi jedyne co przeszkadza to ..roczne wypozyczenie. powinnismy isc na maxa po bandzie ryzykując transferem definitywnym(tutaj kwestia powrotu andrij'a do formy, duze ryzyko :/) badz wypozyczyc z opcją pierwokupu. nie chce by powtorzyła sie sytuacja jak z crespo, gdy gosc dochodzi u nas do formy a pozniej mamy [ch**] do powiedzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”