AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 504

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2008, 18:29

Jeśli przyjście Senderosa do Mialnu to prawda, to nie wiem specjalnie co o tym myśleć. Z jednej strony uważam go za przeciętniaka, często niepewnego, ślamazarnego i źle skoordynowanego, który dodatkowo potrafi własnemu GK sporo problemów narobić i od tej strony jest to transfer kiepski, ale biorąc pod uwagę że środek obrony Milanu wymaga jeszcze jakiegokolwiek środkowego obrońcy i że Senderos ma przyjść na zasadzie wypożyczenia to jest to dobry ruch, a i nie można zapomnieć o tym że on ma 23 lata i może czegoś nowego się Serie A nauczy.

Tak więc dla mnie jak przyjdzie do Milanu to będzie to raczej dość dobry transfer, choć raczej bez potencjału na prawdziwą gwiazde Milanu i chyba na pozycję zmiennika bo jakoś za pewniejszych graczy uważam i Kaladze (jak jest w formie) czy też Bonere

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 25 sie 2008, 19:06

Mnie dosłownie zatkało jak dowiedziałem się o powrocie Shevchenki.
Jednak nie chce oceniać tego transferu - chce poprostu zobaczyć co Sheva pokaże na boisku. No i kwota też istotna.
Na pewno, gdy się dowiemy za ile przyszedł zaczną się spekulacje kto mógłby w tej cenie trafić do nas.
Ewentualne przyjście Senderosa - ciekawa opcja, choć niestety nic nie mogę powiedzieć na temat jego formy.
Mam tylko nadzieję, że jeżeli grałby w Milanie to byłby ogromnym przeciwieńśtwem Senderosa którego opisał (L)oczkerson :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sie 2008, 19:18

to muszę cię zmartwić bo Arsenal ogólnie lubie i jakoś się orientuje jak wygląda gra Senderosa w klubie, oraz jak do niego nastawieni są fani "The Gunners" :wink:

Zresztą teraz to on tam szans na występy nie ma najmniejszych skoro przyszedł Silvestre i by był 4 w kolejności środkowym obrońcą.
No ale strasznie zły to on nie jest, bo taką mu laurkę wystawiłem że można się naprawdę przestraszyć :lol: , tyle, że mnie w jego grze mocno denerwuje to że sprawia wrażenie niepewnego i dość powolnego oraz mało zwrotnego zawodnika (no i samobuje mu się trafiają). Ostatecznie może jednak włoska taktyka go by "ułożyła" tak jak Sissoko, ktory stał się w Serie A z miejsca graczem 2 klasy lepszym jak tylko pojął jak ma grać defensywny pomocnik w Serie A.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 sie 2008, 19:47

Jeżeli Milan Channel podaje informacje że Senderos jest u nas to musi to być prawie pewne. Trzeba czekać na oficjalny komunikat który raczej jest formalnością.

Ruch dobry, nie jest to obrońca do pierwszego składu ale na pewno wartościowy zmiennik który może się jeszcze czegoś nauczyć. Ogólnie zgadzam się z Loczkersonem co do jego opinii chociaż podszedł bym do tej oceny bardziej spokojnie :P Mercato uważam za zamknięte, Milan był aktywny i dokonał istotnych transferów od gwiazd poprzez solidnych piłkarzy kończąc na młokosach z ambicjami.

Forza Milan \o/

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 25 sie 2008, 19:55

Łukasz_ pisze:Jeżeli Milan Channel podaje informacje że Senderos jest u nas to musi to być prawie pewne. Trzeba czekać na oficjalny komunikat który raczej jest formalnością.
No i przygotowaną już nawet mają podstronę o Senderosie http://www.acmilan.com/NewsDetail_popup ... 86&progr=2

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 25 sie 2008, 21:51

Powiem wam szczerze, ze nie tego obroncy sie spodziewalem. Widzialem troche jego meczy w Arsenalu i jestem pelen obaw, bo zanosi sie, ze u nas bedzie dosc czesto grac, a jest graczem bardzo, bardzo przecietnym. Pozostaje miec nadzieje, ze wloski klimat bedzie mu sprzyjal, i, ze Szwajcar wezmie przyklad z Sissoko i nie bedzie grac gorzej od niego.
Co by nie pisac jest to kolejny ryzykowany transfer. Jak nasze wzmocnienia wypala to bedziemy miec taka druzyna, ze klekajcie narody :P , jak nie wypala to bedzie kolejna klapa. Oby wypalily :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 sie 2008, 23:52

Senderos? Jeblem.
Z 2 miesiace temu zartowalem sobie ze Galliani mowiac iz sprowadzi wielkiego obronce mial na mysli Senderosa i sie doigralem. Dobrze ze nie zrealizowali drugiej czesci tego zartu bo napisalem ze wielkim napastnikiem bedzie Crouch.
Doprawdy piekny zestaw funduja nam nasi dzialacze w tym mercato. Teraz dochodzi koles z tego co go widzialem nie rokujacy za dobrze na przyszlosc ktory wyrazem twarzy zasysa inteligencje wokolo niego. Dobrze ze to ma byc podobno wypozyczenie.

Naprawde jak tak na to patrze to wydaje mi sie ze pilkarze do Milanu sa ostatnio dobierani bez ladu i skladu.

Oby wam to wyszlo panowie oby wam to wyszlo.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 25 sie 2008, 23:53

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale czemu mowisz, ze jesli wedlug ciebie jest to przecietny to dlaczego bedzie gral czesto? Jesli jest przecietny, co jest twoim zdaniem to bedzie gral glownego zmiennika i mysle, ze takie zalozenie mial sztab klubowy biorac go do zespolu.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2155

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 26 sie 2008, 0:00

Jeśli ma być pierwszym zmiennikiem na środku obrony to trochę tych szans dostanie, bo i Nesta i Kaladze miewają czasami problemy z kontuzjami, a fakt, że już teraz się z nimi borykają nie wróży najlepiej na sezon. Bonera czy Maldini trochę tych spotkań narozgrywali na środku obrony w minionym sezonie.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 26 sie 2008, 9:13

Chlopaczek pisze:Naprawde jak tak na to patrze to wydaje mi sie ze pilkarze do Milanu sa ostatnio dobierani bez ladu i skladu.
Dla mnie zaś wszystko układa się w logiczną całość. Zarząd wzmocnił każdą z formacji zarówno zawodnikami aspirującymi do pierwszego składu, jak i zmiennikami którzy dadzą znacznie szersze pole manewru trenerowi w wypadku kontuzji. Nie powinna powtórzyć sie sytuacja że tak naprawdę nie mamy kim grać na bokach obrony (bo Jankul kontuzja, Oddo bez formy)- przyszli Zambrotta i Antonini. Seedorf nie może już czuć się jak "święta krowa" i wraz z przyjściem Ronaldinho, być pewnym miejsca w pierwszej jedenastce (dotychczas ofensywnych pomocników mogących grać w podstawowej jedenastce mieliśmy aż 2 :? ). Przyjście Borielo i Shevy powoduje że z powodzeniem możemy grać zarówno "choinką" jak i dwoma nominalnymi napastnikami. Doliczając do tego Flaminiego i młodych Urugwajczyków muszę uznać mercato w naszym wykonaniu za bardzo udane. Co do Senderosa to jest to raczej środek doraźny, wymuszony szeregiem kontuzji w defensywie. Nie skreślałbym go jednak od razu, wiele było przykładów piłkarzy którzy po zmianie otoczenie wznosili się ze swoją grą o kilka klas wyżej. Stary także nie jest więc może jeszcze sporo pożytecznego się nauczyć. Jeżeli potwierdzą się zaś informacje o jego wypożyczeniu, uznam ten ruch zarządu za udany- nie sprawdzi się? Do widzenia. Tak jak w poprzednim sezonie Carlo miał w kadrze zauważalne braki, tak teraz ma bogactwo wyboru i ciężko w ogóle przewidywać na jaki styl gry się zdecyduje.

Podsumowując jestem bardzo mile zaskoczony aktywnością "szefostwa" na rynku transferowym, uzupełnili najbardziej newralgiczne pozycje zarówno zawodnikami do pierwszego składu jak i potencjalnymi zmiennikami (jedynie niepokój budzić może pozycja bramkarza, ale jak na razie Abbiati spisuje się całkiem dobrze). Jedyne co mnie martwi to fakt że Carlo nie miał tak naprawdę jeszcze możliwości prowadzenia przygotowań z cały zespołem. Ronaldinho i Pato dopiero wrócili z IO, Sheva i Senderos podpisani na ostatnią chwilę, Borielo, Kaka i Nesta kontuzjowani. Dlatego myślę że w pierwszych kolejkach nasza gra nie będzie rzucać na kolana i trzeba uzbroić się w odrobinę cierpliwości, zanim nowe nabytki zaadoptują się do stylu gry Milanu. Oby na Derby wszystko już ze sobą współgrało. :]

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 26 sie 2008, 9:41

p.szerge pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale czemu mowisz, ze jesli wedlug ciebie jest to przecietny to dlaczego bedzie gral czesto? Jesli jest przecietny, co jest twoim zdaniem to bedzie gral glownego zmiennika i mysle, ze takie zalozenie mial sztab klubowy biorac go do zespolu.
Chodzilo mi o to, ze bioroac pod uwage kontuzjogennosc Sandro, wiek Paolo i raczej slaba forme Kaladze Senderos bedzie mial dosc duzo okazji, zeby grac. A ze jest przecietniakiem to sie troche tej jego gry obawiam. Tyle. Chociaz niewatpliwie lepszy Senderos niz Favalli na srodku naszej obrony.
McSuchy pisze:Podsumowując jestem bardzo mile zaskoczony aktywnością "szefostwa" na rynku transferowym
Mnie takze ucieszyla aktywnosc naszych dzialaczy. Niepokoji mnie tylko jeden fakt: poza Flaminim nie sprowadzilismy zadnego zawodnika gwarantujacego gre na bardzo wysokim poziomie. Zarowno R10, Szewa, Zambro czy Boriello moga okazac sie strzalami w 10, ale rownie prawdopodobne jest to, ze okaza sie zupelnie nietrafionymi transferami.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 26 sie 2008, 10:47

Mates pisze:poza Flaminim nie sprowadzilismy zadnego zawodnika gwarantujacego gre na bardzo wysokim poziomie
Akurat w przypadku transferów między różnymi ligami ciężko mówić o gwarancji dobrej gry. Niestety zawsze jest to spore ryzyko, przykłady piłkarzy który w jednych ligach błyszczeli, a w innych cieniowali można mnożyć. Oczywiście miejmy nadzieję że Flamini szybko zadomowi się w Serie A, poprzedni sezon pokazał że umiejętności ma nieprzeciętne.
Mates pisze:Zarowno R10, Szewa, Zambro czy Boriello moga okazac sie strzalami w 10, ale rownie prawdopodobne jest to, ze okaza sie zupelnie nietrafionymi transferami.
Największą niewiadomą ze wszystkich których wymieniłeś jest dla mnie niewątpliwie Ronaldinho (juz nie R10, ale R80 :P ), który nigdy nie grał w Serie A i czeka to trudny etap przystosowania (a przez IO nie miał nawet okazji solidnie potrenować z drużyną :( ). Zambrotta w ostatnich sparingach zaczął prezentować się coraz lepiej i myślę że w jego przypadku powinno być dobrze (na pewno wolę jego dotychczasową grę niż dośrodkowania Oddo na wysokości 2 piętra :?). Borielo to faktycznie wielka niewiadoma, sam nie wiem czego sie po nim spodziewać, zwłaszcza że okres przygotowawczy zaburzyła mu kontuzja. Co do Shevy to myślę że powoli odbuduje się, w przeciwieństwie do Chelsea może liczyć na wsparcie zarządu i całego sztabu, szkielet drużyny zna bardzo dobrze a wygląda na to że motywacji mu nie brakuje. Najważniejsze co przyniosły wszystkie te transfery to mnogość opcji taktycznych którymi może operować Carlo, a nie tak jak w poprzednim sezonie gdzie z braku napastników byliśmy zmuszeni grać "choinką", w nie było alternatywy dla Seedorfa czy Oddo itd. Na pewno perspektywy na ten sezon, a także na sezony następne rysują się w znacznie pogodniejszych barwach niż przed mercato.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 sie 2008, 13:15

Piszac "bez ladu i skladu" mialem na mysli to ze nie widze w tym jakiejs szerszej mysli. Taka zbieranina.
To wyglada troche tak jakby w maju wysylano z klubow zapytania do wszystkich silniejszych druzyn kogo byliby skorzy sprzedac w nadchodzacym okienku a pozniej na tej podstawie robiono liste ewentualnych transferow.
Bo czy to taka wielka sztuka kupic pilkarza do Milanu? Szczegolnie takich ktorzy maja problemy we wlasnych klubach (Szewa) albo sa ztereminowany zeby odejsc najchetniej do nas (Zambrotta Ronaldinho Szewa)? Ich poprzednie kluby byly dodatkowo chetne zeby oddac tych zawodnikow bo nie przedstawiali zbyt duzej wartosci dla druzyny.
Brawo mozna bic za to ze Galliani wykorzystal nadarzajacy sie moment i wynegocjowal bardzo promocyjne ceny. Jakby jeszcze kupil Eto'o za czapke gruszek to bylaby bajka ale Eto'o to akurat duzo wyzsza obecnie jakosc niz Szewa zeby go tak puscic lekka reka.
Oczywiscie pod wzgledem aktywnosci i ilosci zakupow nie mozna naszym dzialaczom w tym roku niczego odmowic. W porownaniu z ostatnimi okienkami byli super aktywni jezeli chodzi o nabytki do kadry pierwszego zespolu.
To ze ktos przybyl nie oznacza jeszcze ze bedzie wzmocnieniem. Zgadzam sie jednak z McSuchym ze nowi pilkarze poszerze mozliwosci naszego trenera. Czy to przy ustalaniu skladu (co zawsze ma miejscu gdy przychodzi nowy zawodnik) czy taktyczne.
Naturalnie cieszy ze w koncu kupiono kogos kto wywrze presje na Seedorfie. Tylko dlaczego mam sie tym zachwycac? Raczej trzeba zadac sobie pytanie dlaczego dopuszczono zeby byl on przez pare ostatnich sezonow swieta krowa. Nasz zarzad zrobil w tym miejscu to co powinien byl zrobic juz dawno i co wielokrotnie bylo mu wytykane.

Nie chce tutaj poddawac w watpliwosc zasadnosc sprowadzenia tego czy innego pilkarza. Nie chce takze krytykowac nowych pilkarzy bo o to nie trudno. Juz wczoraj pozwolilem sobie na krytyke Senderosa jednak tak naprawde skrytykowalem zarzad bo nie podoba mi sie ten transfer (pozwole sobie jeszcze w tym miejscu na zlosliwosc sugerujac ze Wenger po sprawie z Flaminim na pewno nie oddalbym nam kogos kto jego zdaniem by nas wzmocnil). Tak jak napisalem ostatnio podjeto zbyt duze ryzyko sprowadzajac tych a nie innych pilkarzy. Ryzyko ktore mozna bylo ograniczyc a tak pozostaje nam tylko wierzyc. Tylko ze ja nie jestem czlowiekiem wiary.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 sie 2008, 15:45

Senderos to piłkarz który będzie miał zastąpić Simica i to akurat jest wzmocnienie bo oboje umiejętności mają podobne z tym że Senderos jest znacznie młodszy i nie można go od razu przekreślić. Trzeba poczekać na wywiad w którym powiem że od dziecka jego idolem był Maldini i marzył o grze u jego boku a następnie rozpocząć naukę u mistrza :P

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 27 sie 2008, 10:31

MILANO - L'A.C. Milan comunica che il calciatore Alberto Paloschi è stato ceduto in compartecipazione all'F.C. Parma.

No i poszedł młody do Parmy...Ale czemu nie mógł zostać wypożyczony? Tylko znowu ta współwłasność :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”