FMy - Strona 505

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6602

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 sie 2010, 0:37

To Wam się zawiesza FM? :shock: Szczerze, przez kilka lat grania w tę serię ani razu gra mi się nie zawiesiła ani nie wywaliła do Wina. Owszem, czasem na kilka(naście) sekund traciła kontakt ale zawsze czekałem bo wiedziałem, że ta gra się nie zawiesza. Widocznie mam kupę szczęścia.

Sammy - z doświadczenia wiem, że rozgrywający w FM nie istnieje, nie zrobisz, a przynajmniej mi się nigdy nie udało zrobić takiego rozgrywającego, żeby przez niego przechodziły wszystkie akcje. W nowej części i tak jest lepiej, bo tu można uzyskać dominację nad kompem, w poprzednich nawet przy wynikach 5-0 przewagę w posiadaniu piłki mieli przeciwnicy.
Sammy pisze:Gram Kontrola + płynne + podania krótkie (sprawdzałem grę środkiem, skrzydłami i mieszane i nie robiło większej różnicy).
Przyznam się, że jak skrzydłowymi już bardzo długo nie grałem, ale gdybym miał kombinować to bym ograniczył znacznie swobodę wszystkim poza Moutinho, dałbym mu szukanie gry, przetrzymywanie piłki, podania mieszane. Tyle, że przy takim ustawieniu jakie preferujesz rozgrywający nie musiałby klepać piłką w środku pola tylko sprawnie i szybko (!) rzucać piłki zaraz po odbiorze do skrzydłowych ewentualnie do ACM który zgrywałby piłkę do boku do skrzydłowych. Ale nie wiem jakby to działało, bo skrzydłowych nie używam już chyba od części 2008.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 sie 2010, 0:45

W moim przypadku to nawet nie było takie typowe zawieszenie się. Po prostu po pomeczowej rozmowie motywacyjnej włączałem "dalej", pokazywało mi podsumowanie, potem znowu "dalej" i...wracało mi do rozmowy. I tak w kółko. Nie dało się pójść dalej. Ale trudno. A może zamiast 10 punktów grając znów zdobędę 12? :lol: Albo wycisnę od Liverpoolu nieco więcej niż 15 mln euro za Cheyrou.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 sie 2010, 5:50

Pawel875 pisze:A co do sposobu podania do konkretnego piłkarza, to chyba jest coś takiego jak gra na rozgrywającego, ale nie ustawiałem tego, więc nie wiem, jak to wygląda
Jest, ale jak już pisałem nic u mnie nie daje :P
Boromir pisze:Sammy - z doświadczenia wiem, że rozgrywający w FM nie istnieje, nie zrobisz, a przynajmniej mi się nigdy nie udało zrobić takiego rozgrywającego, żeby przez niego przechodziły wszystkie akcje. W nowej części i tak jest lepiej, bo tu można uzyskać dominację nad kompem, w poprzednich nawet przy wynikach 5-0 przewagę w posiadaniu piłki mieli przeciwnicy.
Idealnie się nie da, ale przykładowo w 09 bez wybrania rozgrywającego i ustawienia tego w opcjach piłka w środku rozkładała się równomiernie mi między pomocników, a po ustawieniu konkretnej osoby jednak tamta miała przewagę (20-30 kontaktów z piłką więcej) przez co szło więcej kluczowych podań. Przyzwyczajenia :P
Boromir pisze:Przyznam się, że jak skrzydłowymi już bardzo długo nie grałem, ale gdybym miał kombinować to bym ograniczył znacznie swobodę wszystkim poza Moutinho, dałbym mu szukanie gry, przetrzymywanie piłki, podania mieszane. Tyle, że przy takim ustawieniu jakie preferujesz rozgrywający nie musiałby klepać piłką w środku pola tylko sprawnie i szybko (!) rzucać piłki zaraz po odbiorze do skrzydłowych ewentualnie do ACM który zgrywałby piłkę do boku do skrzydłowych. Ale nie wiem jakby to działało, bo skrzydłowych nie używam już chyba od części 2008.
Nic trzeba dalej iść metodą prób i błędów. Może za którymś tam razem zadziała. Z tym, że tak jak mówię, wyniki są dobre jak dla mnie więc całej taktyki pod zawodnika przebudowywał nie będę bo nie ma to obecnie aż tak wielkiego sensu. Szkoda ryzyka.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 22 sie 2010, 9:05

Co do błędu że gra się lekko zminilizowała i widziałem pasek startu przestał dokuczać...wystarczyło być cierpliwym a dokladnie tak jak myslałem podczas okienka transferowego w lutym podpisałem kontrakt na pół roku i zawodnik niegodził się na podpisanie. Dokończyłem sezon bo jak wspomniałem miałem kwiecień podpisałem znim kontrakt jakoś w połowie maja za save..wł od nowa i niewyskoczył ani razu widocznie to było przczyną co do pomocy od Boromira nieuzywam zadnych edytorow i innych dodatkow..jestem fanem tej gry ale odpowiadają mi te rzeczy które zazwyczaj wychodzą nic niezmieniam ale Dzięki za zainteresowanie :beer:

gianbuffon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gianbuffon » 28 sie 2010, 18:17

Mam dwa pytanka, może będziecie mogli pomóc :)
1. Jak ustawić, by jeden z moich zawodników stał na linii 16 metra podczas rzutów rożnych w defensywie? Mam ustawione tak: dwóch na słupkach, dwóch kryje wysokiego, 1 krycie, 1 w przodzie, reszta cofnij. No i zazwyczaj jest tak, że u przeciwników dwóch jest w tyle, dwóch przed polem karnym i reszta w przodzie. No i właśnie jest problem z tymi przed 16 metrem. Bo obaj są nie kryci i jak wybijam piłkę z pola karnego to do nich trafia piłka. Na szczęście jeszcze nie zdarzyło się, żebym stracił bramkę po ich strzale z dystansu po rzucie rożnym, ale nie podoba mi się, to że są niekryci a w polu karnym mam czterech zawodników więcej od przeciwnika. No w zasadzie dwóch, nie licząc tych na słupkach. W FM 09 chyba przy takim samym ustawieniu zawsze jeden zawodnik ode mnie krył tego przed polem karnym. Mam ustawić krycie 1-1, czy co?

2. Mam 4 asystentów. Można sobie wybrać jednego głównego? Bo na początku miałem jednego asystenta, ale chciałem zrobić miejsce na nowych trenerów i z tych trenerów, których miałem zrobiłem asystentami. I teraz głównym nie jest ten co był na początku, tylko ten, który... najwięcej zarabia.

Jak cos nie jasno napisane, to sorry, ale jestem po % heh
Będę wdzięczny za pomoc ;)

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 146

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 28 sie 2010, 19:07

Mam pytanie jaką macie receptę na błąd wycieku pamięci w FM 2010?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 sie 2010, 19:17

krzysiu pisze:Mam pytanie jaką macie receptę na błąd wycieku pamięci w FM 2010?
A trzeci patch przypadkiem nie zalatwil sprawy :>

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 146

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 29 sie 2010, 12:08

No właśnie nie , mam 2gb ramu i mi tylko ten błąd wyskakuje w dwóch drużynach w których mam dużo zawodników , ale to nie powinno być od tego raczej.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 29 sie 2010, 12:16

Próbowałem sobie wrócić do cm 00/01. Bo taką wersję mam. Niestety, wymagany jest win 98. Jako że mam Linuxa i win xp. nie pogram sobie w gierkę. Zainstalowałem, ale oczywiście wywala... Próbowałem z virtualną maszyną ale okazało się po zliczeniu że zeżre mi połowę zasobów tylko na samą grę.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 05 wrz 2010, 0:11

Witam dzisiaj ściągnąłem sobie starego football managera 2007. Mam problem z uruchomieniem gry. Gdy włączam oczywiście cracka wgrałem ze stronki gamecopyworld to pokazuje mi się czarny ekran... nic dalej nie idzie... Co może być nie tak ?

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 05 wrz 2010, 0:13

może to że masz pirata?? kup oryginał zią :afro:

edit.

kup oryginał. to jest masakra- ten FM kosztuje pewnie jakieś 19.90 w super ekstra hiper platynowo-złoto-miedzianej serii a Ty nie...download and play... i jak w tym kraju ma być normalnie? :krzesło:
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2010, 0:30 przez MaWiK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 05 wrz 2010, 0:15

Wcześniej też miałem pirata... i chodziło. Zmieniłem sprzęt mam nowy procesor, dołożyłem ram, grafikę i monitor 22 może to być przez to ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6602

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 wrz 2010, 0:53

Najwidoczniej masz cracka do innej wersji bądź patcha. Zmiana sprzętu nie ma tu nic do rzeczy.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 05 wrz 2010, 9:06

a gdzie znaleźć jakąś dobrą stronkę z crackami ?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 wrz 2010, 9:24

Jak już coś to lepiej znaleźć inna wersję z crackiem niż strony z crackami.
A tak przy okazji to MaWiK ma zdecydowaną rację, kupujesz nowy sprzęt a 20 zeta na gierkę to już szkoda wydać. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”