Polscy kibice - Strona 52

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 paź 2009, 20:19

Nie milkną echa wizyty kilkudziesięcioosobowej grupy kibiców na jednym z treningów Odry. - Sam nie wiem, jak to skomentować - przyznaje Marcin Malinowski, kapitan wodzisławskiej jedenastki.

Fani z Bogumińskiej w sile około 50 pojawili się na środowych zajęciach. Najpierw poprosili o rozmowę z dwójką najbardziej doświadczonych zawodników Odry: Janem Wosiem i Marcinem Malinowskim, a potem porozmawiali też z trenerem Robertem Moskalem.

- Wszystko odbyło się w spokoju. Szczerze powiedziawszy, sam nie wiem, jak to odebrać i co o tym sądzić. Z jednej strony widać, że są ludzie, którym zależy na klubie, a z drugiej - takie sytuacje chyba nie powinni się zdarzać. Ciężko powiedzieć, czy akurat taka wizyta wpłynie na zespół mobilizująco, czy nie - mówi Malinowski.

Jak Odra przełamie się, to można twierdzić, że takowe praktyki są skuteczne :wink:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1557
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 paź 2009, 12:13

To wypadałoby wpaść na trening kadry :roll: lub zrobić tak jak gdzieś na Bałkanach, czyli wykopać kilka miejsc na groby dla naszych kopaczy, trenera i działaczy :twisted:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 paź 2009, 22:58

Kibice, którzy organizują bojkot meczu reprezentacji Polski ze Słowacją w Chorzowie to wrogowie polskiej piłki. Ich działania mają na celu naruszenie spokoju publicznego. To wręcz rodzaj terroryzmu. Próbują sterroryzować opinię publiczną: kto przyjdzie na stadion ten jest palantem - mówi nowy rzecznik PZPN, Janusz Atlas....

- Kibice wzywający do bojkotu reprezentacji usiłują nam wmówić, że 'zdrowa tkanka społeczeństwa' nie przychodzi na stadion. Ja nie chciałbym takich ludzi na meczach - dodaje Atlas. Organizatorów akcji KoniecPZPN.pl nazywa on chuliganami i terrorystami.

:lol:

Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej nałożył na Olimpię Grudziądz karę w wysokości 5000 zł za wywieszenie przez kibiców flagi podczas spotkania Olimpia Grudziądz - GKS Tychy, na której znajdował się niedozwolony znak. Konkretnie chodzi o gotycką literę "h", która według PZPN bezpośrednio nawołuje do przemocy i agresji.

:lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 paź 2009, 12:15

deszcz ze śniegiem ma padać, u mnie już pada, więc myślę, że ci którzy chcieli się jeszcze wybrać dzisiaj jednak odpuszczą sobie :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 paź 2009, 12:20

Szkoda, że TV nie bojkotuje meczu. Jak się bawić, to na całego.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 paź 2009, 12:41

NoName1989 pisze:deszcz ze śniegiem ma padać, u mnie już pada, więc myślę, że ci którzy chcieli się jeszcze wybrać dzisiaj jednak odpuszczą sobie :roll:
W Sosnowcu od rana sypie konkretnie, więc w Chorzowie zapewne też bo to blisko.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 paź 2009, 16:40

fieldy TV nie, ale sponsorzy tak :evil:
"Od początku zaangażowania Banku Zachodniego WBK w sponsoring piłkarskiej reprezentacji Polski naszym celem było wspieranie drużyny narodowej. Nasze działania spotykały się z bardzo dobrym przyjęciem kibiców. Dlatego z narastającą irytacją obserwujemy potęgujący się rozdźwięk między PZPN a kibicami. Nie zamierzamy ingerować w działania niezależnej organizacji, jaką jest PZPN, ale jako sponsor drużyny narodowej nie możemy być ślepi na brak porozumienia z kibicami, na narastającą wzajemną agresję, na odwrócenie się i lekceważenie ludzi, którzy kochają piłkę nożną i z poświęceniem towarzyszą narodowej reprezentacji w trudnym dla niej okresie. W tej sytuacji Bank Zachodni WBK zdecydował o wycofaniu swoich reklam, które miały być wyświetlane na Stadionie Chorzowskim podczas ostatniego meczu eliminacyjnego do przyszłorocznych mistrzostw świata.
Jesteśmy pewni, że porozumienie jest możliwe. Jego cel jest dla wszystkich oczywisty. Wierzymy, że działacze, na których spoczywa obowiązek budowania silnej piłkarskiej reprezentacji przystąpią do realizacji tego celu z determinacją i poświęceniem" - napisał rzecznik Piotr Gajdziński w specjalnym oświadczeniu.
To już drugi sponsor reprezentacji, który nie pozostaje obojątny na kłótnię między kibicami a PZPN. Ale po raz pierwszy oprócz słów, są też czyny. We wtorek od kontaktów z PZPN odżegnał się » producent farb "Śnieżka", który w oświadczeniu zaznaczył, że sponsoruje reprezentacje a nie związek. O zaniepokojeniu bojkotem poinformowały » również TP SA i Kompania Piwowarska

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8749
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 paź 2009, 0:36

Widzieliście tych chuliganów, którzy mienią się kibicami reprezentacji Słowacji? Ci bandyci i terroryści wbiegli po meczu na boisko, i cieszyli się wraz z piłkarzami z awansu do MŚ :shock: Ja się pytam, gdzie była wtedy ochrona, gdzie była policja? Czemu Ci bandyci nie zostali potraktowani pałkami i gazem?

Jak tak będzie się działo na polskich stadionach, to nigdy nie będzie bezpiecznie!! A ja chciałem iść z rodziną na mecz. Na szczęście, nagle pogoda się zepsuła i zostaliśmy wszyscy w domu. Dzięki temu spokojnie obejrzałem mecz w domu, wygodnie w fotelu, założyłem kapelusz sponsora na głowę, i zacząłem dopingować kulturalnie drużynę w własnym zaciszu.

POLSKA!! BIAŁO-CZERWONI!!

Jednak zachowanie kiboli ze Słowacji, to dla mnie międzynarodowy skandal!

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 15 paź 2009, 16:02

cloner a słonecznik i trąbkę miałeś? ;D
20 słowackich kibiców trafiło do aresztu po tym jak wbiegli na murawę Stadionu Śląskiego po zakończeniu meczu Polska-Słowacja - donosi serwis tvnoviny.sk. Kibice świętowali awans swojej reprezentacji na mundial.
KSP zawiesza działalność :D
1. Zawieszane zostają wszystkie wyjazdy, dotyczy to także wyjazdów "na zgody".
2. Wszelkie oprawy i transparenty czy akcje dotyczące życia kibicowskiego mają być konsultowane z Osobami Decyzyjnymi.
3. Zawieszana zostaje jakakolwiek działalność na mieście, włączając w to np. zamalowywanie grafów, jak i pozasportowe atrakcje na własną rękę.

Mamy nadzieję, że takie postawienie sprawy pomoże nam wyjść z dołka, w którym się znaleźliśmy. Odbudowa ruchu kibicowskiego na Polonii potrwa, ale od czegoś trzeba w końcu zacząć i jeśli tylko każdy skupi się na swej ''roli'', to razem możemy wiele osiągnąć.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 paź 2009, 11:55

cloner pisze:założyłem kapelusz sponsora na głowę,
To jakies zboczenie czy twoj talizman?
cloner pisze: Jednak zachowanie kiboli ze Słowacji, to dla mnie międzynarodowy skandal!
Jak klub zdobywa MP to ich kibice tez wbiegaja na boisko i gratuluja pilkarza i jakos nikt nie sapie. Ale przeciez jakby Polscy kibice wtedy wbiegli gratulowac pilkarzom to bys pewnie nic nie gadal tylko razem ze swoim przypalowym kapeluszem wbiegl na murawe.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8749
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 paź 2009, 13:08

:roftl3: Skąd on się urwał.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 17 paź 2009, 13:10

cloner pisze::roftl3: Skąd on się urwał.
:roftl3: A może to prowokacja prowokacji :think:

piespankracy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piespankracy » 18 paź 2009, 19:44

Ale przyznacie, że kibice potrafili pokazać klasę bojkotując mecz. Może coś się wreszcie zmieni w PZPN'ie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 paź 2009, 13:14

"Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa z przykrością informuje, że na dzisiejszym meczu z Koroną Kielce nie będzie prowadzony zorganizowany doping. (...) W związku z tym, że legijni "gniazdowi" są wyraźnie szykanowani i prześladowani przez władze Klubu, nie widzimy możliwości prowadzenia zorganizowanego dopingu podczas dzisiejszego meczu" - czytamy w komunikacie przesłanym przez SKLW.

Dziś rano informowaliśmy o tym, że po raz trzeci został nałożony zakaz na gniazdowego mimo dwóch wcześniejszych skutecznych odwołań.

"Tym razem, według władz KP Legia, "gniazdowy" popełnił następujące "przestępstwa":
1. intonowanie przyśpiewki "Mistrza przy stole, ja Lecha…",
2. skandowanie haseł anty-PZPN,
3. prowadzenie dopingu w koszulce z napisem "Stop katom w niebieskich mundurach" oraz z "nielegalnym" hasłem "A.C.A.B.",
4. używanie wulgaryzmów w czasie prowadzenia dopingu: "Śpiewać, k…",
5. umożliwienie skandowania hasła "ITI sp…" poprzez udostępnienie telefonu komórkowego i megafonu.

W związku z tym, że legijni "gniazdowi" są wyraźnie szykanowani i prześladowani przez władze Klubu, nie widzimy możliwości prowadzenia zorganizowanego dopingu podczas dzisiejszego meczu.

Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa"
Po miesięcznej przerwie nasi piłkarze wrócili na Łazienkowską. Wtedy na meczu z Lechem doping prowadzony był tylko w drugiej połowie w związku z ogólnopolskim protestem przeciwko cenzurze na stadionach. Na meczu z Koroną dopingu nie było wcale - ze względu na cenzurę stosowaną przez naszych działaczy wobec legijnych gniazdowych.

"Staruch" otrzymał już z klubu ostateczne ostrzeżenie i ponowne używanie wulgaryzmów na stadionie będzie dla niego równoznaczne z klubowym zakazem stadionowym. Tymczasem "Szczęściarz" jest wyjątkowo traktowany przez pracowników klubu. Chyba jako jedyny otrzymuje regularną korespondencję z KP Legia. Bynajmniej nie chodzi o podziękowania za prowadzenie dopingu, a kolejne powody, dla których klub chce się go pozbyć ze stadionu. Trzeba przyznać, że ostatnie zarzuty są absurdalne. "Wszyscy k... głośno" - taki okrzyk jest jednym z powodów kolejnego "procesu zakazowego" Karola. Chyba ktoś na głowę upadł.

No, ale dodajmy, że pracownicy Legii są tak zaangażowani w swoją pracę, że podjęli się szczegółowej analizy odzieży kibiców. U "Szczęściarza" dopatrzyli się hasła "Stop katom w niebieskich mundurach" (co w nim złego?) oraz skrótu "A.C.A.B.", który dokładnie rozszyfrowano. Prawdopodobnie na nowy stadion Legii fani Wisły nie będą mogli wchodzić w koszulkach "ABG", bowiem skrót ten także można interpretować na milion sposobów.
Brak dopingu z wyżej podanych przyczyn. Tak w ramach ciekawostki, chłopakowi zabrali do depozytu szalik Ultras Legia, bo była na nim czaszka. Mnie to już nie dziwi, ale Wy nie jesteście w takiej sytuacji, więc piszę. Poza tym przy bramkach kamerowanie, przy płocie zamiast flag ochrona w kaskach, ściągająca za fraki ludzi z płotu, gdy cieszyli się po bramkach no i oczywiście kamerowanie, szczególnie jak ktoś zaklął. Z naszej strony dużo szydery, np. kamerowanie komórkami, kamerujących ochroniarzy albo podchodzenie do kamery i gadanie głupot. Ponadto było parę sytuacji, że przychodził ochroniarz z drugim kamerzystą i sprawdzał u chłopaka czy jest, aby na swoim miejscu i na swoim sektorze.
:haha: Karanie za przekleństwa... Anglia to przy iti pikuś...ale zaraz wpadnie jeden wilmore z drugim bieniasem i zaczną nam przedstawiać swoje głupawe wywody, że tak powinny wyglądać normalne stadiony.. :hardkor2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”