Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 52

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 paź 2010, 22:03

Mecz zostanie wznowiony, powtórzony w późniejszym terminie czy walkower? :roll:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 paź 2010, 22:07

Tomusmc pisze:Mecz zostanie wznowiony, powtórzony w późniejszym terminie czy walkower?
Raczej UEFA nie będzie się cackać i da walkower, bo kiedy powtórzą? Terminy gonią, kluby nie zwolnią zawodników, a reprezentacje mają na pewno zaklepane sparingi w terminach UEFA, więc cóż począć. Jakby stało się inaczej, to sądzę, że mecz mógłby odbyć się bez publiczności, choć z drugiej strony za co karać włoskich fanów?

Serbowie zapewne resztę spotkań rozegrają bez fanów, bądź poza swoim krajem. Gdzieś na forach zagranicznych wyczytałem, że UEFA może nawet Serbów wykluczyć, ale w to nie wierzę.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 paź 2010, 22:26

Włosi powinni przegrać walkowerem za złe zabezpieczenie meczu.A dla Serbów zakaz wyjazdów na najbliższe spotkania

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 12 paź 2010, 22:32

emdżej pisze:On ma przechlapane odkąd przeszedł z Crvenej Zvezdy do Partizana
Via Nantes, Vitesse, Sporting Lizbona, Getafe i Wigan. Z Crveny odszedł latem 2006 roku, a do Partizana trafił w tym roku.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 paź 2010, 22:35

kaczy pisze:Włosi powinni przegrać walkowerem za złe zabezpieczenie meczu.A dla Serbów zakaz wyjazdów na najbliższe spotkania
Hmmm, wiesz wg mnie Włosi dostaną niezłą karę finansową, ale obustronny walkower? Bo chyba nie sugerujesz, że 3 punkty dostaną goście? Walkower dla Włochów, kara finansowa za tragiczną organizację imprezy masowej i surowa kara dla Serbów. Przymus organizacji swoich meczów poza Serbią, bo jak kibice rozrabiają tak na wyjeździe, to wyobraźcie sobie co działoby się w Belgradzie!

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 paź 2010, 22:38

Bez przesady kaczy, stadion nie jest obiektem militarnym. Takie ekscesy jak dziś to prawdziwa rzadkość. Szkoda Serbów, bo mogli spokojnie powalczyć o korzystny wynik, a tak najpewniej skończy się walkoverem dla Włochów :?
robur pisze:Via Nantes, Vitesse, Sporting Lizbona, Getafe i Wigan. Z Crveny odszedł latem 2006 roku, a do Partizana trafił w tym roku.
Serbscy kibole mówiąc bez ogródek są megapojebami. Nie potrzeba wiele aby wyprowadzić ich z równowagi. Fanatycy wychowani w ogniu wojny na Bałkanach :roll:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 paź 2010, 22:45

Salas11 pisze:Serbscy kibole mówiąc bez ogródek są megapojebami. Nie potrzeba wiele aby wyprowadzić ich z równowagi. Fanatycy wychowani w ogniu wojny na Bałkanach
Trafiłeś w samo sedno, lecz kur.. czy to cokolwiek tłumaczy? Gówno mnie interesuje, że jakiś pojeb wychował się wśród świszczących moździerzy, min i jego ulubioną muzyką z dzieciństwa był Kałasznikow. Chcą rozpierduchę? Niech se pierdolną jatkę w Belgradzie podczas derbowego pojedynku. Niech Crvena i Partizan umówią się, że zdejmują na mecz płot, nie zapraszają policji, bo po co ma rozpraszać ich uwagę, a potem równo z pierwszym gwizdkiem robią sobie wjazd na murawę niczym William Wallace...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 paź 2010, 23:02

bartbuks pisze:Trafiłeś w samo sedno, lecz kur.. czy to cokolwiek tłumaczy? Gówno mnie interesuje, że jakiś pojeb wychował się wśród świszczących moździerzy, min i jego ulubioną muzyką z dzieciństwa był Kałasznikow. Chcą rozpierduchę? Niech se pierdolną jatkę w Belgradzie podczas derbowego pojedynku. Niech Crvena i Partizan umówią się, że zdejmują na mecz płot, nie zapraszają policji, bo po co ma rozpraszać ich uwagę, a potem równo z pierwszym gwizdkiem robią sobie wjazd na murawę niczym William Wallace...
Widzisz, ich nie interesuje to jak są postrzegani przez innych. Ciężko zamknąć ich mentalność w paru słowach. Z jednej strony takie zdarzenia bez względu na to, gdzie się dzieją i kto je wywołuje budzą we mnie odrazę. Z drugiej strony oni po prostu inaczej chyba nie potrafią. Są synami buntowników, partyzantów i fanatyków. Wychowywali się w ogniu bezsensownej wojny domowej, a ich ojcowie na niej ginęli. Agresję zatem mają głęboko zakorzenioną.
Włosi dali ciała pod względem organizacyjnym, to prawda. Nikt jednak nie mógł przewidzieć że tak się wszystko potoczy i piłkarze odmówią gry w obawie o własne zdrowie. Sankcje wobec serbskiego ZPN-u będą poważne, ale nie chciałbym aby piłkarze w jakikolwiek sposób odczuwali skótki dzisiejszego incydentu. Tym bardziej że mają silną, ciekawą reprezentację, która może z powodzeniem powalczyć o awans do Euro 2012.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8687
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 paź 2010, 0:04

bartbuks pisze:Trafiłeś w samo sedno, lecz kur.. czy to cokolwiek tłumaczy? Gówno mnie interesuje, że jakiś pojeb wychował się wśród świszczących moździerzy, min i jego ulubioną muzyką z dzieciństwa był Kałasznikow. Chcą rozpierduchę? Niech se pierdolną jatkę w Belgradzie podczas derbowego pojedynku. Niech Crvena i Partizan umówią się, że zdejmują na mecz płot, nie zapraszają policji, bo po co ma rozpraszać ich uwagę, a potem równo z pierwszym gwizdkiem robią sobie wjazd na murawę niczym William Wallace...
A Tobie co? Za dużo dziś wypiłeś? Czy zawsze taki nerwowy? Piłka nożna to sport dla kibiców, może kibice serbskiej reprezentacji mieli jakiś powód, żeby tak działać, może jakiś protest, o którym nie wiemy. Pojechali na mecz i to się liczy, Ty siedzisz w domu.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 13 paź 2010, 0:12

:haha: :rotfl:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 paź 2010, 0:34

cloner pisze:A Tobie co? Za dużo dziś wypiłeś? Czy zawsze taki nerwowy? Piłka nożna to sport dla kibiców, może kibice serbskiej reprezentacji mieli jakiś powód, żeby tak działać, może jakiś protest, o którym nie wiemy. Pojechali na mecz i to się liczy, Ty siedzisz w domu.
Nie, nic dziś nie piłem, nic nie wąchałem i nic nie dawałem sobie po kablach. Mam wrażenie, że uznajesz mnie za jakiegoś piknika, co siedzi na prasówce i tylko w takich okolicznościach znajduje się na meczu, a drze się bo lubi pocwaniakować zza telewizora. Otóż nie, wyobraź sobie, że regularnie zasiadałem na Żylecie, na wyjazdy też jeździłem i w wielu sprawach potrafię kibiców/ultrasów/a nawet kiboli zrozumieć. Teraz nie robię tego, aby nikt nie powiedział mi, że brakuje mi obiektywizmu.

Nie lubię jednego - jak przyjeżdżają debile w goście i robią sobie zadymę. Chcesz rozpieprzyć coś? Wolność Tomku w swoim domku. Dzisiejsze zachowanie Serbów nie podlega żadnemu wytłumaczeniu. Też byś był z siebie dumny, jakbyś pojechał na wyjazd i zrobił rozpierduchę? Super, że pojechali na mecz, naprawdę zajebiście, ale czy trzeba było robić wiochę na całą Europę?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8687
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 paź 2010, 0:42

bartbuks pisze:Nie lubię jednego - jak przyjeżdżają debile w goście i robią sobie zadymę. Chcesz rozpieprzyć coś? Wolność Tomku w swoim domku. Dzisiejsze zachowanie Serbów nie podlega żadnemu wytłumaczeniu. Też byś był z siebie dumny, jakbyś pojechał na wyjazd i zrobił rozpierduchę? Super, że pojechali na mecz, naprawdę zajebiście, ale czy trzeba było robić wiochę na całą Europę?
A czy jak kibice Bośni rzucali racami podczas meczu z Norwegią, to też robili wiochę na całą Europę? Nie. Cała kibicowska Europa ich poparła w walce ze złodziejami ze związku.

Przyjechali, zrobili małą zadymę i tyle. Może oto im chodziło, żeby było głośno, kadra i tak szans na awans nie ma :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 paź 2010, 0:58

cloner pisze:A czy jak kibice Bośni rzucali racami podczas meczu z Norwegią, to też robili wiochę na całą Europę? Nie. Cała kibicowska Europa ich poparła w walce ze złodziejami ze związku.
Pamiętaj, że kij ma zawsze dwa końce. Jest zapewne cel, lecz środek w jaki przekazano wiadomość jest nieodpowiedni. A zresztą daleko szukać - dziw bierze, że polscy kibice jeszcze tego nie zrobili, choć przykro patrzeć, że w taki sposób musi się to dziać. Wiesz czym to jest spowodowane? Może to głupie, bo UEFA teraz zrobi szopkę i opierdoli wszystko, ale po części ponosi za to winę. Wraz z FIFĄ stworzyła święte krowy, które śmieją się kibicom w twarz i mamy takie skutki.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 paź 2010, 1:09

Są różne formy manifestu. Jeżeli kibole Serbii czy jakiejkolwiek innej drużyny potrafią okazywać swoje niezadowolenie jedynie poprzez burdy na stadionach, to muszę przyznać że nie można ich nienawidzieć. Im trzeba współczuć. Narazili rodzimą federację oraz kadrę narodową na poważne sankcje dyscyplinarne, ale to już ich nie interesuje :? Grunt że jest rozgłos i rozładowane pokłady energii. Niech nikt mi zatem nie próbuje powiedzieć, że robią to co robią w słusznej sprawie. Futbol jest dla kibiców? Owszem, ale to że jeżdżą na mecze dopingować drużynę nie sprawia, że są bezkarni i mogą robić co chcą. Nikt nie zmusza ich do jeżdżenia na wyjazdy, robią to dobrowolnie. Niech się więc do kurwy nędzy zachowują, tym bardziej że nie są u siebie :x

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 paź 2010, 1:19

Znam tylko relacje z polskich mediow czyli jak zapewny wy drodzy forumowicze. I tu sie zgodze z Clonerem. Czemu Serbia winna? bo wlosi maja stadiony z 19 wieku? Polskie obiekty dla nich to nowoczesnosc :lol: Oczywiscie Serbowie powinni poniesc kare chocby mecze na wyjezdzie ale Wlosi rowniez. Glownie przez ich archaiczne stadiony i zabezpieczenie nie odbyl sie mecz. Mam nadzieje ze Fifa i Uefa zapamietaja ten incydent.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”