assurbanipal pisze:dokładnie z Afryki
Acha no to teraz jest juz wszystko jasne i wiem dlaczego ta Afrykańska podróba 50 centa i snoop doga oskarzyła Nicolas Sarkozy o rasizm, nazizm itp. Skoro Srkozy to dla niego rasista i nazista to ciekawe co "myśli" sobie o Le Penie
No bo prawdziwy nacjonalizm to nie jest pojecie pozytywne i w krajach anglosaskich też nie postrzega sie nacjonalizmu(wiekszośc społeczenstwa) pozytywnie. I z tym "Niestety u nas wystarczy, aby ktoś wywiesił flagę lub miał ja na ubraniu i już jest .... nazista faszysta" to juz mocno przesadziłeś mój ojciec wywiesza flage zawszen na 3 maja i 11 listopada i nikt z sąsiadów nie uważa go za naziste czy faszyste. (PS: Na mojej ulicy są tacy co na 3 maja wywieszją obok flagi Polski flage Watykanuassurbanipal pisze:Co do pojęcia nacjonalizm, to w Polsce używa się go nieodpowiedni. Wszyscy traktują nacjonalizm jako synonim szowinizmu, podczas gdy w krajach anglosaskich jest to postawa jak najbardziej pozytywna. Niestety u nas wystarczy, aby ktoś wywiesił flagę lub miał ja na ubraniu i już jest .... nazista faszysta itp.
Flagi na ubraniach (głównie chodzi tu o flagę niemiecką) noszą głownie dzieciaki które chcą byc "really tru(ó)" mają je na takich zielonych "wojskowych" kórtkach patrz Berele Lewartow w temacie "Wasze zdjecia", moge sie załozyc ze na swej kórtce na rekawie nosi flge niemiecassurbanipal pisze: Natomiast jak ma sie na kurtce flagę holenderska lub niemiecka jest się cool