Ogólna dyskusja o polityce - Strona 52

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 kwie 2007, 14:19

assurbanipal pisze:dokładnie z Afryki

Acha no to teraz jest juz wszystko jasne i wiem dlaczego ta Afrykańska podróba 50 centa i snoop doga oskarzyła Nicolas Sarkozy o rasizm, nazizm itp. Skoro Srkozy to dla niego rasista i nazista to ciekawe co "myśli" sobie o Le Penie :lol:

assurbanipal pisze:Co do pojęcia nacjonalizm, to w Polsce używa się go nieodpowiedni. Wszyscy traktują nacjonalizm jako synonim szowinizmu, podczas gdy w krajach anglosaskich jest to postawa jak najbardziej pozytywna. Niestety u nas wystarczy, aby ktoś wywiesił flagę lub miał ja na ubraniu i już jest .... nazista faszysta itp.
No bo prawdziwy nacjonalizm to nie jest pojecie pozytywne i w krajach anglosaskich też nie postrzega sie nacjonalizmu(wiekszośc społeczenstwa) pozytywnie. I z tym "Niestety u nas wystarczy, aby ktoś wywiesił flagę lub miał ja na ubraniu i już jest .... nazista faszysta" to juz mocno przesadziłeś mój ojciec wywiesza flage zawszen na 3 maja i 11 listopada i nikt z sąsiadów nie uważa go za naziste czy faszyste. (PS: Na mojej ulicy są tacy co na 3 maja wywieszją obok flagi Polski flage Watykanu :lol: )
assurbanipal pisze: Natomiast jak ma sie na kurtce flagę holenderska lub niemiecka jest się cool
Flagi na ubraniach (głównie chodzi tu o flagę niemiecką) noszą głownie dzieciaki które chcą byc "really tru(ó)" mają je na takich zielonych "wojskowych" kórtkach patrz Berele Lewartow w temacie "Wasze zdjecia", moge sie załozyc ze na swej kórtce na rekawie nosi flge niemiec :lol: .

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 22 kwie 2007, 16:27

franz pisze:mają je na takich zielonych "wojskowych" kórtkach patrz Berele Lewartow w temacie "Wasze zdjecia", moge sie załozyc ze na swej kórtce na rekawie nosi flge niemiec
Spierdalaj :) nie nosze bundeswery. Moja kurtka jest zdecydownie ładniejsza, zreszta nie bede sie przechwalał.
franz pisze:Nie ma sie co dziwić Le Pen wcale nie jest nacjonalistą i antysemitą, taki wizerunek kreują mu nie przychylne media. Facet jest klasycznym liberałem ale zeby zdobyc popularność musiał głosić takie a nie inne hasła i dlatego uznano go za nacjonaliste choc wcale nim nie jest. Wszystkie media w Polsce i na czele z GW i TVP informują, że Le Pen to skrajny nacjonalista, dobre
Dziecko sie Korwina i NCz naczytało.

WP // K.J.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 kwie 2007, 17:42

franz pisze:Acha no to teraz jest juz wszystko jasne i wiem dlaczego ta Afrykańska podróba 50 centa i snoop doga oskarzyła Nicolas Sarkozy o rasizm, nazizm itp. Skoro Srkozy to dla niego rasista i nazista to ciekawe co "myśli" sobie o Le Penie
Tylko, ze nikt nie przedtawil tutaj szerzej tej sprawy, ldaczego wlasnie uwaza Sarkoziego za rasiste i uzywa tak radykalnych metod - czyli grozby, a nawet pisze kawalki wyszydzajace Sarkoziego a zysk z ich sprzedazy przeznaczyl na ulotki promujace przeciwniczke Sarkoziego lub wyszydzajacego go.
A stalo sie to przez lsynne juz zamieszki sprzed jakiegos czasu, kiedy to Sarkozy nazwal mlodziez spod Paryza cholota i grozil ze wysztskich deportuje nie baczac na to, ze dany osobnik przebywa w kraju legalnie cyz nie :!: A Raper wlasnie mieszka/mieszkal w tych dzielnicach i poczul sie dotkniety a moze nawet wystraszyl sie deportacji, dlatego teraz taka szopka wyniknela - zemsta jest slodka :roll:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 kwie 2007, 18:30

KJ pisze:WP // K.J.

:shock:

A za co to?
Berele Lewartow pisze:Spierdalaj nie nosze bundeswery. Moja kurtka jest zdecydownie ładniejsza, zreszta nie bede sie przechwalał.

Oj tam, to był tylko taki żarcik przecież nie posądzał bym sie o noszenie bundeswery za stary i za powazny na to jesteś, a tak to tylko nie potrzebnie WP dostałeś.

Berele Lewartow pisze:Dziecko sie Korwina i NCz naczytało.
Faktycznie na blogu Korwina a nie w NCz była jakaś wzmianka o Le Penie, ale to co tu napisałem to najszczersza prawda a wiec nie wiem w czym problem.

czeher pisze:Tylko, ze nikt nie przedtawil tutaj szerzej tej sprawy, ldaczego wlasnie uwaza Sarkoziego za rasiste i uzywa tak radykalnych metod - czyli grozby, a nawet pisze kawalki wyszydzajace Sarkoziego a zysk z ich sprzedazy przeznaczyl na ulotki promujace przeciwniczke Sarkoziego lub wyszydzajacego go.
A stalo sie to przez lsynne juz zamieszki sprzed jakiegos czasu, kiedy to Sarkozy nazwal mlodziez spod Paryza cholota i grozil ze wysztskich deportuje nie baczac na to, ze dany osobnik przebywa w kraju legalnie cyz nie A Raper wlasnie mieszka/mieszkal w tych dzielnicach i poczul sie dotkniety a moze nawet wystraszyl sie deportacji, dlatego teraz taka szopka wyniknela - zemsta jest slodka
To że Sarkozy chce rozwiązać problem "przedmieść" w pewien specyficzny dla siebie sposób to nie znaczy że można go nazywać nazistą :roll: . A nazywanie chołota ludzi którzy wyszli na ulice bili sie z policją demolowali własne miasto podpalali i niszczyli mienie innych obywateli nie jest wcale jakims wielkim naduzyciem bo czy normalni praworządni obywatele sie tak zachowują. Gdyby mi ktoś podpalił smochód na który pracowałem i odkładałem latami też bym nazwał tą grupe ludzi chołotą a pewnie i uzywał bym w obec nich bardzieje wulgarnych określeń. Pomysł z deportacja to typowo populistyczny postulat który miał zapewnić Sarkozemu popularność i głosy ludzi ostro potępiających wystapienia jakie miały miejsce we Francji. Dobrze wiemy że nie można deportować obywateli którzy legalnie przebywają we Francji.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 kwie 2007, 18:39

franz - ja podzielam twoje zdanie, ktore przedstawiles powyzej chcialem tylko napisac (jakby ktos jeszcze nie wiedzial) dlaczego taka w stosunku do Sarkoziego jest wymierzona nienawisc afrykancow

franz pisze:Dobrze wiemy że nie można deportować obywateli którzy legalnie przebywają we Francji.
franz pisze:to nie znaczy że można go nazywać nazistą
oczywiscie ze masz racje :]

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 22 kwie 2007, 19:15

czeher pisze:A stalo sie to przez lsynne juz zamieszki sprzed jakiegos czasu, kiedy to Sarkozy nazwal mlodziez spod Paryza cholota i grozil ze wysztskich deportuje nie baczac na to, ze dany osobnik przebywa w kraju legalnie cyz nie
nie młodzież z przedmieść, a rozrabiających.... a jak miał nazewać tych bydlaków podpalających autobusy i samochody? Ciekawe jak ty byś pisał, gdyby ci dzisiaj w ramach protestu anarchiści spalili przed blokiem samochód :)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 22 kwie 2007, 19:28

Kiedyś słyszałem relację Polki z Paryża, ona stwierdziła, że nie była wrogo nastawiona do Arabów i Murzynów do momentu kiedy się z nimi zetknęła. Tak jak mówi assurbanipal (ten nick coś znaczy? trudno sięgo pisze, musiałem kopiowac) tutaj dobrym określeniem jest słowo bydlaki.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2007, 22:12 przez bellus, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 22 kwie 2007, 20:57

Ja mam takie wrazenie ze nacjonalista nazywaja go glownie dlatego ze Sarkozy ma strasznie ciety jezyk i nie boi sie dosadnie nazwac pewnych zachowan albo uzyc ostrych slow (chociaz akurat w przypadku poruszanym wyzej calkowicie slusznych) w stosunku do pewnych osob. A ze akurat ostro i dosadnie wypowiedzial sie w stosunku do muzlumanow, ktorzy kazda krytyke traktuja jak brutalny atak na ich wolnosc to zaczeli go nazywac nacjonalista.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 22 kwie 2007, 21:57

Berele Lewartow pisze:A stalo sie to przez lsynne juz zamieszki sprzed jakiegos czasu, kiedy to Sarkozy nazwal mlodziez spod Paryza cholota i grozil ze wysztskich deportuje nie baczac na to, ze dany osobnik przebywa w kraju legalnie cyz nie Exclamation A Raper wlasnie mieszka/mieszkal w tych dzielnicach i poczul sie dotkniety a moze nawet wystraszyl sie deportacji, dlatego teraz taka szopka wyniknela - zemsta jest slodka Rolling Eyes

Co Ty bys zrobil gdyby okolice gliwic :wink: nawiedzila banda czarnych dzieciakow, rozpieprzajaca wszystko na okolo, w tym Twoj samochod? Nie wyzywalbys ich, bo balbys sie, ze nazwa Cie rasista? To jest przeciez chore, nazwiesz czarnego niggerem to jestes plemnikiem hitlera, czarny nazwie Cie bialym gownem, to jest ok.

Edit:

Obiecuje, ze bede czytal posty wszystkich do konca, dopiero potem pisal :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 kwie 2007, 22:27

Lakier pisze:Co Ty bys zrobil gdyby okolice gliwic Wink nawiedzila banda czarnych dzieciakow, rozpieprzajaca wszystko na okolo, w tym Twoj samochod?
mialem rozpieprzony samochod i to nie przez murzynow ale to taka mala dygresja
Lakier pisze:Nie wyzywalbys ich, bo balbys sie, ze nazwa Cie rasista?
Ja nie twierdze, ze nalezy go nazywac rasista ani nie staram sie bronic tego rapera czy cos w tym rodzaju :!: Poporstu chcialem caly konstekst tego pokazac, moze zle sie wyrazilem :think:

Lakier pisze:To jest przeciez chore, nazwiesz czarnego niggerem to jestes plemnikiem hitlera, czarny nazwie Cie bialym gownem, to jest ok.
Zgadza sie to jest chore, bo neistety niektorym weszlo to w mentalnosc, podobnie jest z Zydami cokolwiek bys nie powiedzial wychodzisz na antysemite przez to ze sa lekko przewrazliwieni przez historyczne wydarzenia, kotre utkwily im w podswiadomosci
Lakier pisze:Obiecuje, ze bede czytal posty wszystkich do konca, dopiero potem pisal
:wink:

Dobra konczy ten temat

Do II tury wyborow w Francji weszli Sarkozy i Royal czyli o niespodziance nie moze byc mowy :!: Frekwecja porazajaca porownujac to do naszej :!: 84,5 % - u nas mozna miedzy bajki wlozyc :?

Ciekawe jak zakonczy sie ta konfrontacja :think:
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2007, 22:30 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 22 kwie 2007, 22:29

czeher pisze:Do II tury wyborow w Francji weszli Sarkozy i Royal czyli o niespodziance nie moze byc mowy Exclamation Frekwecja porazajaca porownujac to do naszej 84,5 % - u nas chyba miedzy bajki wlozyc

Weź pod uwagę to jak duże znaczenie ma prezydent we Francji. U nas prezydent to trochę maskotka - co dość dobrze obrazuje TVN24 w większości zajmując sie guzikami pana Kaczyńskiego.
System jaki stworzył De Gaulle jest wzorowany na polskiej konstytucji nota bene.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 kwie 2007, 22:46

bellus pisze:Weź pod uwagę to jak duże znaczenie ma prezydent we Francji
Sluszna uwaga, szczerze powiedziawszy nie wiem jak tam zwykle rozklada sie frekwencja na wyborach prezydenckich ale jednak mysle ze koniunkture na udzial w wyborach nakrecily jednak kontrowersje zwiazane min z raperem - jedni za jego namowa pewnie poszli zaglosowac przeciwko Sarkozy zas inni na na przekor grozba Rapera za kandydatem prawicy - w mysl tego ze czarnuch nie bedzie rzadzic i straszyc ..

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 23 kwie 2007, 17:44

Zmarl Borys Jelcyn[*]

Byly prezydent Rosji doprowadzil do rozpadu ZSRR, otwarcia Rosji na zachod i pluralizmu politycznego, prywatyzacji. Dla Zachodu Jelcyn jest to jedna z wazniejszych postaci w drodze do demokracji dla Europy, ale dla Rosjan to raczej glowny czynnik rozpadu ZSRR. W sumie jestem ciekaw jak tam bea w Rosji wygladac ceremonie pogrzebowe i jak beda wspominac Jelcyna.Ciekawe czy i tutaj zadziala Putinowska propaganda :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 kwie 2007, 11:25

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 84504.html

rozlam w rodzinie :olaboga:

2niewybaczalne grzechy - z jednej strony rozwod z drugiej slub z osoba z kregow lewicowych :lol:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 24 kwie 2007, 16:50

http://wiadomosci.onet.pl/1524842,11,item.html

Palikot gwiazda, że nie ma to tamto. Jestem ciekaw jakie przyniesie skutki, taka kampania PR.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”