Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 52

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 30 sty 2006, 10:40

Krzysztof Jarzyna pisze:Blad sedziego na SB, blad (raczej, chociaz szczerze mowiac do konca pewny nie jestem) dzisiaj...
Nistety napewno błąd sędziego przy strzale chyba Savio. Zobacz gdzie Iker miał rękę od której odbiła się piłka i wypadła z bramki. może rozwieje to twoje wątpliwości. No gdyby Celta przyłażyła się bardziej do wykorzystania swoich sytuacji to wczoraj Real mógłby a nawet powinien ponieść sromotną klęskę. Szkoda.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 30 sty 2006, 13:16

Krzysztof Jarzyna pisze:Najprawdopodobniej tam padl gol, ale mniejsza z tym. Tak jak napisalem w poprzednim poscie - oni nie strzelili bramki na Santiago a zostala im zapisana, za to nie uznali im bramki, ktora strzelili u siebie Wyszlo na remis
Ale gdyby założyć, że i mecz w Madrycie i ten wczorajszy zakończyłyby się wynikami 2-2 (co nie jest takie nieprawdopodobne) to i Celta i Real miałyby o punkt mniej niż obecnie, więc z punktu widzenia fanów Barcy lepiej by jednak było gdyby sędziowie mieli dobry wzrok :roll: :?

Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 30 sty 2006, 16:08

Brawo Real kolejna wygrana choc gra nie zachwyca jeszcze. Mam nadzieja że Real będzie znowu wygrywał, ale ich styl się zmieni na lepsze.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 30 sty 2006, 16:10

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:sedziowie sprzyjaja Barcelonie [']
Zapraszam do lektury. http://www.barcaserwis.com/index.php?sh ... egoly=5660

Każde zwycięsto cieszy, ale martwi w jakim stylu zostało ono odniesione. Mieliśmy dużo szczęścia, co w dużej mierze zawdzięczamy Ikerowi. Zle zagrała obrona, która dała sobie pograć Celcie szczególnie w 1 połowie. Jak zwykle na swoim wysokim poziomie zagrał Robinho. Błysnął Baptista, który asystował przy jego golu, ale i tak Cassano zasługuje na miejsce w podstawowej 11 Królewskich.
janiocfb pisze:Ale gdyby założyć, że i mecz w Madrycie i ten wczorajszy zakończyłyby się wynikami 2-2 (co nie jest takie nieprawdopodobne) to i Celta i Real miałyby o punkt mniej niż obecnie, więc z punktu widzenia fanów Barcy lepiej by jednak było gdyby sędziowie mieli dobry wzrok Rolling Eyes
Takie gdybanie jest bez sensu...

Dziwne welcome, że nie dopatrzyłeś się żadnego spalonego :lol:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 30 sty 2006, 17:09

miej litosc i nie proponuj mi czytanie artykulu Ohlowskiego :lol2:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 30 sty 2006, 17:35

Jeżeli drużyna jest w formie i wygrywa prawie wszystko co jest możliwe i żadna drużyna nie może się im przeciwstawić to szuka się czegoś co nie jest doskonałe w tej drużynie. Gdyby Barcelonie nieszło kibice zwalaliby większość na sędziów, jednak wygrywamy i o tym sie za dużo nie mówi w naszym obozie, tylko wrogowie szukają słabych punktów..

Real we wczorajszym meczu z Celtą nie zachwycił, patrząc na ich grę to powinien przegrać, jednak w przypadku Celty można przytoczyć cytat "nie wykorzystane sytuacje się mszczą" i tak było tym razem. Real może nie wygrał zasłużenie ale wygrył i to się liczy. Sędzia im bardzo pomógł jednak poziom sędziowania w La Liga jest bardzo słaby. Już nie mówie tu o meczach Barcelony i Realu ale woogule o całej lidze. Kibice Realu lub Barcelony mówią że ich przeciwnikom pomagają sedziowie, ale czy tak naprawde jest ? LFP powinni się gleboko zastanowić nad przeszkoleniem większości sędziów.

POZDRO

[/quote]

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 30 sty 2006, 19:00

Tobik33 pisze:Real we wczorajszym meczu z Celtą nie zachwycił, patrząc na ich grę to powinien przegrać, jednak w przypadku Celty można przytoczyć cytat "nie wykorzystane sytuacje się mszczą" i tak było tym razem
To prawda, mecz w wykonaniu "krolewskich" byl kiepski, ale jak zawsze najwazniejszy jest wynik. Wygrana przybliza Real do Walencji, ktora wczoraj zremisowala z Zaragosa. Meczu nie mialem ochoty ogladac, ale obejrzalem dokladne skroty, wiec nie bede komentowal gry zadnego zawodnika.
Tobik33 pisze:Kibice Realu lub Barcelony mówią że ich przeciwnikom pomagają sedziowie, ale czy tak naprawde jest ?
Bledy sedziowskie zdarzaja sie we wszystkich ligach. W Hiszpanskiej jakos wszyscy sa bardziej uczuleni na bledy. To ze sedzia popelnia jakis blad to jest normalne. To ze popelnia 2 albo 3 na mecz to tez jest normalne, ale nie mozna popleniac po 8-10 bledow na kazdy mecz. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Moze Hiszpanscy sedziowie sa zle szkoleni, albo nie potrafia sedziowac i juz. :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sty 2006, 19:05

O ja o ja o ja :lol2:
To był zaiste genialny pomysł zapodawać artykuł pisany przez powszechnie znanego kibica Realu (exclusive for Krzysztof Jarzyna) Orłowskiego :rotfl4: Mogłeś jeszcze to zareklamować - 100% wiarygodności :!: :roll:

Podpisuję się pod tym co napisał Tymon Jagła (Deco_10) wczoraj. Sędziowanie w Hiszpanii jest nie tyle stronnicze co fatalne. Nie ma kolejki bez błędów sędziowskich tyle, że błędy w meczach Barcy czy Realu są bardziej nagłaśniane przez media co chyba nikogo nie dziwi na dobrą sprawę.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2006, 20:25 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 30 sty 2006, 19:23

Premo pisze:Takie gdybanie jest bez sensu...
IMHO ma taki sam sens jak pisanie o "sprawiedliwości" w sytuacji błędu sędziowskiego wypaczającego wynik meczu :?

Poza tym oczywiście wiem, że oba mecze wcale nie musiałyby się zakończyć wynikami 2-2, bo dostosowując się do sytuacji drużyny grałyby zapewne inaczej.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 30 sty 2006, 19:50

Niggaz pisze: Nie ma kolejki bez błędów sędziowskich tyle, że błędy w meczach Barcy czy Realu są bardziej nagłaśniane przez media co chyba nikogo nie dziwi na dobrą sprawę.
Niggaz masz racje. Chyba każdy widział jakie błędy poza meczami Barcelony i Realu popełniaja sędziowie ? Szkoda mi ligi hiszpańskiej bo poza tym że poziom piłkarski oprócz Barcy spadł drastycznie (kibice Realu powinni sie zgodzić ze mną że Real prezentuje się bardzo przeciętnie niż to miało miejsce jeszcze 4-5 lat temu), to jeszcze sędziowie wypatrzają wyniki :( Każdy arbiter popełnia błędy ale hiszpańscy sędziowie poziomem zbliżają się do Polskich :( :P

POZDRO

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 30 sty 2006, 19:56

Tobik33 pisze:Niggaz masz racje. Chyba każdy widział jakie błędy poza meczami Barcelony i Realu popełniaja sędziowie ? Szkoda mi ligi hiszpańskiej bo poza tym że poziom piłkarski oprócz Barcy spadł drastycznie (kibice Realu powinni sie zgodzić ze mną że Real prezentuje się bardzo przeciętnie niż to miało miejsce jeszcze 4-5 lat temu), to jeszcze sędziowie wypatrzają wyniki :( Każdy arbiter popełnia błędy ale hiszpańscy sędziowie poziomem zbliżają się do Polskich :( :P

POZDRO
ja tez wczoraj wypatrzylem mojego kumpla w tlumie. ciezko bylo go dostrzec, ale udalo mi go jakos wypatrzec.

fajnie pisac caly czas to samo tylko, ze w troche innej formie i troche innych zdaniach, nie? jestem poprawnym forumowiczem, nie pisze jednozdaniowych postow. czasem uzyje zdania zlozonego. to nic, ze wszyscy juz o tym wszystko powiedzieli, ale przeciez moge i ja

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 30 sty 2006, 20:50

Niggaz pisze: Mogłeś jeszcze to zareklamować !
Jak widać od reklamowania takich felietonów jest serwis Barcy.
janiofcb pisze:]IMHO ma taki sam sens jak pisanie o "sprawiedliwości" w sytuacji błędu sędziowskiego wypaczającego wynik meczu Confused
Napisz mi, gdzie napisałem o "sprawiedliwości". :roll:
Tobik23 pisze:Każdy arbiter popełnia błędy ale hiszpańscy sędziowie poziomem zbliżają się do Polskich
To jest niestety smutna prawda. LFP powinno się tym zająć.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 sty 2006, 21:27

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:sedziowie sprzyjaja Barcelonie [']

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

a tak na serio, to po raz kolejny okazalo sie, ze w La Liga nie jest tak, ze sedziowie sprzyjaja roznym druzynom, tylko ze sa po prostu do dupy. w poprzednim meczu Celty z Realem na SB, w podobnej sytuacji sedzia pomylil sie bowiem na niekorzysc Realu, mozna wiec powiedziec, ze jest po rowno (choc rzekomy karny za faul na Bestii z tamtego meczu delikatnie mowiac bardzo naciagany, warto tez pamietac o nieuznanym golu, ktorego Bilbao strzelilo w poprzednim sezonie w podobnych okolicznosciach na SB ^^)

Real zagral slabiutko, mial ogromnie duzo szczescia, ale wygral. najblizsze mecze ma teoretycznie zdecydowanie do wygrania, wiec ta wygrana na pewno ma duze znaczenie. a marzec sie zbliza ['] :lol2: a tak na serio to imo powalcza z Che o wicemistrzostwo : )

Celta zagrala calkiem niezle, stworzyla sobie bardzo duzo szans, grala dobrze pressingiem, czesto jednak tez zbyt latwo tracila pilke. brakowalo szczescia, wykonczenia i arbitra liniowego, ktory nie bylby slepy

pozdro 2000000

Pozwolę sobie jeszcze przypomniec artykuł w najnowszej Piłce Nożnej napisanej przez Orłowskiego. Sędziowie sprzyjaą jak każdej innej druzyni. azreszta gdyby tych błędów nie było to Barca zamiast 12 miałaby gdzies tak ze 6 punktów pezwagi co niewiele zmienia i tak daje dośc pewne prowadzenie katalońskiej ekipie.

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 31 sty 2006, 4:11

Ebi pisze:
Pozwolę sobie jeszcze przypomniec artykuł w najnowszej Piłce Nożnej napisanej przez Orłowskiego. Sędziowie sprzyjaą jak każdej innej druzyni. azreszta gdyby tych błędów nie było to Barca zamiast 12 miałaby gdzies tak ze 6 punktów pezwagi co niewiele zmienia i tak daje dośc pewne prowadzenie katalońskiej ekipie.
Wlasnie to jest to. Laik niemający zielonego pojecia co dzieje sie w Hiszpanii stwierdza na podstawie artykulu pseudodziennikarza nastawionego wybitnie promadryccko, ze sedziowie podarowali Barcelonie 6 punktow. a nie przyszlo ci czasem do glowy, ze np. takiej Valenci sedziowie tez podarowali kilka punktow tylklo ze o tym orlowski nie chciał juz napisać? Nie mowiac juz nic o Realu i o wyczynach panow w czerni podczas meczow madryckiej druzyny bo gdyby dokladniej zgłebic ten temat okazaloby sie ze Real powinien byc w tym momencie gdzies w okolicach srodka tabeli. Ale o tym ta karykatura orłowski nie napisał.

Łysol
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łysol » 31 sty 2006, 9:44

Real 2-1 Celta...... Sędzia sprzyjał Realowi, widzieliście zapewne "nieudane" dośrodkowanie jedengo z zawodników Celty. Piłka przekroczyła linie bramkową ale śedzia chyba ślepy. I znów Brazylijczycy strzelają bramki...
Mówił się o powrocie wielkiego Realu..... Ale mi się wydaje że to lipa będzie.
Barcy nie mają szns dogonić, a w LM grają z Arsenalem ( nieobliczlny klub, 7-0 wygrał w lidze, a w pucharez przegrał z Boltonem 1-0 i odpadł)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”