Seriale - Strona 52

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lut 2012, 12:46

Rezus wg mnie tez to nie jest logiczne. Ale co poradzisz? Kończąca scena bardzo mocna, ale teraz co? Okaże się że zaciążona będzie ugryziona?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lut 2012, 13:12

Ten serial mnie już zaczyna nudzić. Chciałem akcji a nie telenoweli na farmie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 lut 2012, 13:35

Dokładnie tak, Bartek. Mało tego - urodzi małego pół-zombie, pół-człowieka. :lol: Siódmy odcinek tego sezonu był naprawdę bardzo dobry, ale teraz wszystko wróciło do normy. Nowy odcinek strasznie słaby. Zupełnie nie podobała mi się scena w barze, ale pewnie posłuży jako wstęp do jakiegoś szerszego wątku, w końcu dowiadujemy się, że zabici kolesie byli członkami jakiejś większej grupy. Do tego ostatecznie wykluczona zostaje podróż grupy Ricka do Fort Benning. Wypad Lori do miasta - dramat. Szykuje się kolejny idiotyczny wątek z nią w roli głównej. Co obstawiacie? Straci dziecko? Zostanie ugryziona? Znajdzie ją ktoś z innej grupy żywych?

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 18 lut 2012, 15:47

Obstawiam,że straci pamięć :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lut 2012, 16:24

dziki16 pisze:Obstawiam,że straci pamięć :lol:
Tylko tego brakuje w tym serialu jeszcze jeśli straci pamięć to będzie oznaczało, że telenoweli na farmie będzie ciąg dalszy niech w końcu zmienią otoczenie bo akcja w ogóle się nie rozwija. Potrzebny jakiś poważny interesujący zwrot akcji, ale debilny wypadek na pustej drodze się do tego nie zalicza bo chyba tylko kartonów tam brakowało.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3292

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 lut 2012, 17:14

The Walking Dead to serial - ze pozycze slowo od MVB - mocno refleksyjny. Chyba nie tego po nim oczekiwalismy. Rozterki jak uchronic dziecko przed zlem tego swiata dylematy czy usunac ciaze zeby nie sprowadzac kolejnego dziecka na ten swiat wspanialy Rick ktory ma gebe pelna patosu i ta jego umeczona mina gdy stara sie znalezc rozwiazanie aby wszyscy byli zadowoleni. Za malo w tym wszystkim zombiakow i akcji. Za duzo placzacych matek "familijnej glebi" i dylematow moralnych.

Co do ostatniej sceny w barze. Nie wiem ilu z was zauwazylo zastosowany w odcinku kontrast (celowy lub nie). Shane zabija paru zombiakow i staje sie bezdusznym osobnikiem zepchnietym na margines grupy. Rick zabija dwoch ludzi i pewnie jeszcze mu przyklasna. Cel byl ten sam - uchronic grupe przed zagrazajacym jej niebezpieczenstwem.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 lut 2012, 14:16

Nadrabiam zaległości z "Breaking bad" i jestem przy 4 odcinku 4 sezonu i jak tak patrzę na ten denny wątek tworzenia historii jak przykrywki dla kasy to od razu przed oczami mam "The big bang theory" i Sheldona z jego tworzeniem historii do kłamstw. :lol: Samo to wymyślanie historii przez żonę Walta przyprawia mnie o mdłości, ale oglądać trzeba.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 20 lut 2012, 15:49

Kolejny epizode The Walking Dead już na dysku, aż starach odpalać by przekonać się jak rozwinie się moty z wypadkiem :?

btw. może ktoś mi coś powiedzieć na temat Mildred Pierce ?

e: odnośnie The Walking Dead to odcinek nudny bo wszystko co miało się stać użytkownicy tego forum przewidzieli więc to na tyle jeśli chodzi o pomysłowość producentów.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lut 2012, 1:46

Za mną najnowszy odc Walking Dead. Oto kilka spostrzeżeń:

- małżonka Ricka chyba nieźle będzie teraz mącić. Końcowa scena idealnie ukazuje jak kobieta potrafi wpłynąć na faceta (ta ma za małe cycki, ale widać inne talenty dają o sobie znać :P )

- Ci kolesie spod baru to debile, bo mogli np go spalić z Rickiem, żółtkiem i dziadkiem w środku. No ale scenarzysta nie chciał najwidoczniej podnosić dramaturgii.

- zabieranie typa, który wbił sie na płot, to debilizm. Zabili jego ziomów, aby potem go zoperować, a na koniec dadzą mu wyprawkę i w drogę! Wow, cóż za humanitaryzm!

coś czuję, że jeszcze jeden sezon a zrobi się taki Lost na farmie...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 lut 2012, 3:11

Zona Ricka to w ogole najbardziej irytujaca postac w serialu jak dla mnie. Nie moge juz patrzec na jej wiecznie zdziwiona i smutna morde. Mam nadzieje,ze w ktoryms z najblizszych odcinkow zombiaki zrobia sobie z niej sniadanie... Wiem,wiem to niemozliwe,ale pomarzyc zawsze mozna :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 lut 2012, 8:20

Zastanawiam się czy dalej oglądać ten serial. Miało być o zombie a są rozprawki moralne na farmie + głupota ludzi, którzy się na niej znajdują. Świetny pomysł na prowadzenie serialu, ręce opadają. Myślałem, że scena z wypadkiem będzie najgłupsza, jednak w najnowszym odcinku udało im się to pobić (co zresztą bartbuks wyszczególnił w pkt 2 i 3). :lol: Rick jest za święty ale może się coś zmieni, chociaż tydzień temu też miałem nadzieję, a dostałem jeszcze większy absurd.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 lut 2012, 14:02

W porównaniu do poprzednich odcinków ten był naprawdę niezły. Oczywiście nie obyło się bez melodramatu czy absurdu, ale i tak było nieźle. Podejrzewam, że w następnym odcinku dojdzie do jakiegoś przełomowego odkrycia. Do końca sezonu zostały cztery odcinki, więc coś musi się w końcu stać. Teraz jest ku temu okazja. Uratowanego chłopaka mają przetransportować do miasta, więc wybiorą możliwie jak najbezpieczniejsze miejsce. Może coś czy kogoś znajdą. Mam tylko nadzieję, że głównym wątkiem kolejnego odcinka nie będzie bójka Shane'a z Rickiem, bo ręce mi opadną. Jak już o tym chłopaku wspomniałem - uratowali go tylko po to, by znowu odstawić do pełnego zombie miasta. Absurd w najczystszej postaci. Trzeba było go tam zostawić. Podobnie zresztą z samą akcją ratunkową - dookoła pełno zombie, a Hershel szykuje się do małej operacji. Już tydzień temu byłem przekonany, że ten idiotyczny wypadek Lori pociągnie za sobą jeszcze bardziej idiotyczne konsekwencje, ale naprawdę przez myśl mi nie przeszło takie rozwiązanie. Zrobili to tylko po to, by Shane mógł powiedzieć Lori, że kocha ją i Carla i powinni być razem. No [k****]. Może daleko idące następstwa wypadku będą ciekawsze, bo trzeba przyznać, że manipulacje Lori mogą dać sporo dobrego serialowi. Rick kontra Shane. Brzmi ciekawie. Lepiej niż dylematy o usunięciu ciąży. Na koniec jeszcze jedna sprawa - przeszkadza mi zepchnięcie Daryla na dalszy plan. Przecież to - przynajmniej moim zdaniem - najlepsza postać serialu. Zamiast niego oglądamy Dale'a kablującego na Shane'a. Nie tą drogą panowie scenarzyści, nie tą drogą. Poziom serialu i tak leci na łeb, ale powinni zrobić wszystko, by chociaż były podstawy do ocenienia The Walking Dead na 6 w filmweb'owej skali.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lut 2012, 15:21

Daaaamian pisze:przeszkadza mi zepchnięcie Daryla na dalszy plan. Przecież to - przynajmniej moim zdaniem - najlepsza postać serialu.
Mam podobne odczucia. Facet, który wyszedł prawie z KKK, który miała brata mendę i rasistę, podczas tych wszystkich odcinków został ukazany jako jeden z najlogiczniej myślących i najbardziej przydatnych ludzi w całym tym szajsie. Tzn ja osobiście go rozumiem, bo wreszcie postanowił nie być człowiekiem od brudnej roboty, a zająć się sobą.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 lut 2012, 15:38

Popieram. Gdyby nie Daryl i przemiana Shane'a w badboya,to juz pewnie dawno odpuscilbym sobie ten serial.

A propos,ciekawe czy w serialu pojawi sie jeszcze brat Daryla (jako czlowiek,nie jako duch/zwid). Przeciez w I sezonie odkroil sobie reke na dachu i gdzies spierniczyl. Mam nadzieje,ze tworcy serialu nie zapomnieli o nim,bo to zacna postac byla.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 lut 2012, 15:41

Czarnoskóry mężczyzna i jego syn, których Rick poznał zaraz po wyjściu ze szpitala też mogliby wrócić. Przynajmniej byłaby jakaś odskocznia od tej farmy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”