Valencia CF (zbiorczy) - Strona 52

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 21 kwie 2008, 18:42

I dobrze, tak jak po zwycięstwach nad Realem i Barceloną Koeman mnie przekonał, tak po kolei, po kolejnych porażkach traciłem do niego zaufanie. No i miarka się przebrała, 5:1 z Athletic to było za dużo. Lepiej późno niż wcale, teraz trzeba będzie wybrać następce Koemana. Oby włodarze Valencii podjeli dobry wybór. Ja ciąglę mam nadzieję na Lippiego, w ostateczności Aragones.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 21 kwie 2008, 18:43

Pewnie okaże się to prawdą. Takie wyjście jest jak najbardziej rozsądne bo Koeman mimo wygranej w CdR prowadził drużynę żenująco i takie porażki i takie mecze jakie w tym sezonie grali 'Ches' nie powinny mieć miejsca w takiej drużynie.

Kolejna oferta pracy dla Mou na horyzoncie :> ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 kwie 2008, 18:49

lisek_chz pisze:mam nadzieję na Lippiego

także o nim marzę... Po zwolnieniu QSF pisałem tu, że Koeman to zły wybór... Niestety się sprawdziło. Nieoficjalnie podano, że do sezonu klub ma przygotować Marcelino Garcia Toral. On ma w następnym sezonie zasiąść na ławce Los Che.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 21 kwie 2008, 20:04

Asteniu pisze:Co prawda ja bym oddał wszystko aby zobaczyć Silve na VC, ale to jest tak realne jak postawienie kupona z AKO 50 i wygranie go.
Nie martw sie Asteniu, juz w tym miesiacu AKO 98 mi weszlo :lol: Jesli Valencia sie utrzyma to odejdzie nie wiecej jak 3-4 piłkarzy... a być może sam Villa i ewentualnie Silva. Obaj ambitni i pewnie nie beda chcieli kolejny rok klepać w UEFA, bo jakby nie patrzeć nawet po spadku do Segunda Valencia bedzie w pucharach europejskich :P
Inna opcja jest też to że cała wine zrzuci sie na Koemana, zatrudni nowego, swiatowej klasy trenera i wszyscy beda hepi.
Moofasa pisze:Kolejna oferta pracy dla Mou na horyzoncie :> ?
W przypadku spadku raczej jej nie bedzie brał pod uwage :wink: Poza tym juz nie raz mowil ze ma ochote grać w LM, i zmiażdżyć tam Chelsea :lol:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 22 kwie 2008, 10:47

Jarzinho pisze:
Asteniu pisze:Gdyby jednak jakimś cudem Valencia spadła to w tym klubie jest wielu piłkarzy o których biło by się sporo klubów : Villa, Silva, Banega, Moro, Joaquin, Vicente, Miguel, Albiol, Zigic czy chociażby Marchena, Baraja, Hildebrand nie wspominając już o piłkarzach odsuniętych przez Holendra.

Zigic, Joaquin, Vicente, moze kiedys było o nich glośno. Jednak Vicente od chyba 10 seoznow sie ciagle leczy, Zigic w ogole cos gra :P a meidzy Joaquinem z Betisu i tym z Valencii jest roznica jak Henry w Arsenalu i ten Barcelony. Pewnie bedzie jakies zainteresowanie nimi, ale nie przesadzalbym.
Ja myślę że na każdego z tych zawodników znalazło by się sporo chętnych klubów. Vicente wiecznie połamany, ale patrzy przykład waszego Motty, niby tak samo, ale jakoś działacze Atletico dali się nabrać. Joaquin to nadal bardzo ceniony gracz, a Zigic to świetny napastnik, tylko że aby go wykorzystywać to trzeba ustalić pod niego taktykę co w Valencii nie miało miejsca.

Jarzinho pisze:Tak naprawde to chyba nawet utrzymanie nie daje 70% gwarancji na pozostanei w klubie Villi czy Silvy, jestem przekonany, że jesli obaj dostana oferty nawet z La Liga z Barcy czy Realu to beda chcieli napewno odejsc, a jak juz zostanie Koeman to chyba wykupia kontrakty.
To że Villa odejdzie to jest bardzo możliwe, jednak Silva ? Jest młody więc chyba aż tak mu się śpieszyć nie będzie.
Jarzinho pisze:Co do Silvy mi odpowiadalby na pozycje w Barcelonie Ronaldinho. Nie wiem jak tam gra w Valencii, bo mimo zainteresowania La Liga nie ogladam ekip, ktore walcza o utrzymanie :lol: Jednak ogladam 95% spotkan Hiszpanii i tam sie sprawdza grajac na podobnej pozycji i majac podobne załozenia taktyczne. Dla mnie to numer 1 jesli bedzie trzeba kupic kogos na miejsce Ronaldinho.
Silva to zawodnik który może grać z powodzeniem na skrzydle, jednak jego prawdziwy potencjał wykorzystuje się wtedy gdy ustawia się go za napastnikami.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 22 kwie 2008, 13:05

No i już oficjalnie po Koemanie. Wydaje się, że jest to dobra decyzja, bo należy czym prędzej ratować ten klub przed spadkiem. Nie wyobrażam sobie ligi bez Valencii. straciła by na tym jakości i atrakcyjność La Liga. Jednak nadal mam nadzieję na wyciągniecie z dwóch lub trzech Nietoperków z Estadio Mestalla ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 kwie 2008, 20:03

Strasznie dziwna sztuacja po zwolninieniu Koemana. Nowy trener juz wspomnial o przywroceniu do kadry czy nawet gry Angulo, Albeldy u Canizaresa. Dla mnie jest to troche idiotyczne, bo jednak watpie, aby Koeman mial taka władze i sobie tak od siebie wzrzucac y kadrz kogo popadnie. Musial miec pelne popracie wladz teraz wladze zmieniaja decyzje jak trenera. Brak konsekwencji. Moze osoby zarzadzajace Valencia nie znaja sie kompletnie nad tzm co robia.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 kwie 2008, 20:23

Jarzinho pisze:Strasznie dziwna sztuacja po zwolninieniu Koemana. Nowy trener juz wspomnial o przywroceniu do kadry czy nawet gry Angulo, Albeldy u Canizaresa. Dla mnie jest to troche idiotyczne, bo jednak watpie, aby Koeman mial taka władze i sobie tak od siebie wzrzucac y kadrz kogo popadnie. Musial miec pelne popracie wladz teraz wladze zmieniaja decyzje jak trenera. Brak konsekwencji. Moze osoby zarzadzajace Valencia nie znaja sie kompletnie nad tzm co robia.

Pamiętaj, że oprócz Koemana z Mestalla rozstali się: Bakero, Tony Bruins, Miguel Ángel Ruiz oraz Antonio Fernández, sekretarz klubu. Juan Soler nie jest już prezesem tylko Agustin Morera, a Salomon jest vice-prezesem. Czyli tak naprawdę nikt kto popierał decyzję o wyrzuceniu już nie pracuje w Valencii

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 13:30

chętnie widziałbym Valencię w Segunda Division...heh zapewne wtedy wszyscy wielcy piłkarze by odeszli ale niema co sie dziwić kto by chciał grać w drugiej lidze :D :D po tym sezonie i tak pewnie odejdzie Villa do Chelsea oraz David Albelda który był w tym sezonie bardzo źle traktowany :( ale takie jest życie... :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2008, 14:04

Dlaczego akurat do Chelsea, a nie Arsenalu, Liverpoolu, Realu, Barcelony, Manchesteru? Jest jakis powod?

A Albelda pewnie nie odejdzie. Przynajmniej tak sadze - wrocil do zespolu :P

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 25 kwie 2008, 14:07

RealFan pisze: Jest jakis powod?
No zapewne jest jeden, zajebiście ważny, romantyk_emil jest kibicem Chelsea :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2008, 14:11

A tam tyle to wiem, ale to nie jest normalny i logiczny powod :lol:

A tak zeby OT nie bylo to Valencia wybrala juz ponoc pilkarza, ktory moglby przyjsc na wypadek odejscia Villi - no chyba ze odejda inni napastnicy to wtedy tez. Padlo na Guize, co w sumie wielkim zaskoczeniem nie jest, aczkolwiek mam powazne watpliwosci co do tego, ze uda im sie go wyciagnac za tyle, ile zdaniem prasy chca zaoferowac :P

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 15:55

RealFan pisze:Dlaczego akurat do Chelsea, a nie Arsenalu, Liverpoolu, Realu, Barcelony, Manchesteru? Jest jakiś powód?

A Albelda pewnie nie odejdzie. Przynajmniej tak sadze - wrócił do zespołu :P
Czytałem gdzieś na jakiejś stronie że prawdopodobnie będzie w Chelsea grał w przyszłym sezonie i dlatego tak napisałem! Ale wiesz jak Albelde męczyli pół sezonu to będzie dziwne jak zostanie przecież musiał grać w rezerwach i itp.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2008, 15:57

romantyk_emil pisze:Ale wiesz jak Albelde męczyli pół sezonu to będzie dziwne jak zostanie
Ale nie ma juz Koemana.
romantyk_emil pisze:Czytałem gdzieś na jakiejś stronie że prawdopodobnie będzie w Chelsea grał w przyszłym sezonie i dlatego tak napisałem!
A ja czytalem na kilku stronach, ze sam najchetniej gralby w Arsenalu, ewentualnie w Liverpoolu :P O Chelsea z jego ust ani slowa. Zakladajac, ze w ogole odejdzie, a chetnych by sie namnozylo jak szczurow....

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 25 kwie 2008, 15:58

romantyk_emil pisze:Czytałem gdzieś na jakiejś stronie że prawdopodobnie będzie w Chelsea grał w przyszłym sezonie i dlatego tak napisałem!

A ja czytałem, że Villa będzie grał w Manu, Chelsea, Milanie i Arsenalu. Teraz pytanie czy zostanie rozmnożony przez pączkowanie, zostanie sklonowany czy jak św. Wojciech zostanie rozczłonkowany

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”