Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 513

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
38%
#TeamProbierz
4
19%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
9
43%
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 maja 2012, 19:03

Professor Chaos pisze:Kamiński, Kucharczyk, Brożek.
Smuda nie zostawi sobie na turniej tylko dwóch napastników. Wyleci obrońca, pomocnik i napastnik., przynajmniej tak to wygląda po ilości zawodników.
Boromir pisze:W pierwszej połowie było dobrze, w drugiej typowa sparingowa kopanina.
Dokładnie. Na turnieju będzie lepiej bo każdy będzie grał na 100%, nie będzie oszczędzania plus wszyscy będą nieco świeżsi. Ja tam jestem optymistycznie nastawiony przed pierwszym meczem.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 maja 2012, 19:33

Boromir pisze:W pierwszej połowie było dobrze, w drugiej typowa sparingowa kopanina.
Zgadzam się. Odkąd od chłopaku zrobiło się głośniej i zaczęto mówić, że to talent, to zacząłem mu się bardziej przyglądać. I zawsze jak go widzialem to popełniał blędy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6762

Re: Polska kadra na Euro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2012, 14:10

Pytanie mam, czy temat o reprezentacji PZPN będzie odblokowany kiedyś?

Wywiad z Fornalikiem, najciekawsze fragmenty:
Jak pana drużyna ma wyglądać? Co będzie jej znakiem jakości?

Waldemar Fornalik: Rewolucji na pewno nie przeprowadzę. Będę dążyć do tego, by przekazać zawodnikom, że reprezentacja jest najważniejszą drużyną, która istnieje. Że gdy przyjeżdżają na kadrę, stawiają się na najważniejszy mecz w sezonie. Wiem, że to ładnie brzmi i nie będzie łatwe. Zawodnicy z lig zagranicznych rozgrywają przecież wiele takich meczów w sezonie. Trzeba jednak wyzwolić energię – poczucie, że kadra to rzecz narodowa i mam nadzieję, że w tej kwestii znajdziemy wspólny język. Zawodnicy muszą wierzyć, że stać nas na więcej, niż ostatnio pokazaliśmy. Nie da się nic zrobić, jeśli zespół będzie podzielony. Nie mówię, że był, ale dla mnie najważniejsza będzie drużyna, w której jak ktoś jest słabszy, drugi chce mu pomóc, a nie przeszkodzić.

Farbowane lisy...

Waldemar Fornalik: Bardzo mi się to sformułowanie nie podoba. Kto je wymyślił?

Trener Smuda.

Waldemar Fornalik: Dla mnie najważniejsze, by ktoś czuł się Polakiem.

A nie jest problemem, gdy zawodnik reprezentacji nie mówi po polsku?

Waldemar Fornalik: W teorii nie jest to problem, ale myślę, że trzeba nauczyć się języka, a już w najgorszym wypadku chociaż próbować. To element, dzięki któremu buduje się więź.

Jaka powinna być zdrowa proporcja? W Ruchu stawiał pan maksymalnie na trzech piłkarzy z zagranicy, masa krytyczna nie mogła być przekroczona.

Waldemar Fornalik: Nie było sztywnej granicy. Dominować powinna grupa, która mówi po polsku. Jeśli jeden mówi po francusku, drugi po angielsku, trzeci po niemiecku, to komunikacja jest zachwiana.
Chciałbym wierzyć, że nie jest to czysta demagogia, bo słowa, zwłaszcza w pierwszym pytaniu, zacne.

Tobiasz42
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobiasz42 » 01 sie 2012, 9:52

Jak nie powołano do reprezentacji Podolskiego i Klose to wszyscy narzekali na pzpn dlaczego tego nie zrobili, teraz jak powołali kilku niemiecko-polskich zawodników to pretensje po co ich powoływać. Nie to bym kibicował PZPN ale trochę dziwi mnie takie podejście zwłaszcza że oglądam olimpiadę a tu polaków reprezentuje np. w tenisie stołowym Chińczycy i nikomu nie przeszkadza to.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 01 sie 2012, 10:07

Bo mało kto interesuje się tenisem :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 sie 2012, 10:26

Chińczyki to przynajmniej po polsku mówią.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 sie 2012, 16:51

http://www.eurofutbol.pl/news/561316-Pi ... Fornalika/

Raczej bez niespodzianek,chociaz ja za Wasyla dalbym Glika. Bardziej ciekawi mnie kogo Fornalik powola z naszej ligi. Mam nadzieje na Piecha i kilku mlodych,zdolnych utalentowanych graczy typu Zyro,Jankowskiego,Wolskiego czy Kaminskiego.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8797
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 sie 2012, 17:07

Ja typuję Piecha i Zieńczuka.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 sie 2012, 17:09

Nie no,Ty serio z tym Zienczukiem ? Owszem w poprzednim sezonie fajnie gral dla Ruchu,ale przeciez ma juz 34 lata na karku...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2012, 17:28

Jakoś Frankowskiego ciągle chcą kibice powoływać to czemu nie Zieńczuk, skoro się nadaje, a jedynym minusem jest wiek?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 sie 2012, 17:40

Ale Zienczuk to skrzydlowy bazujacy na szybkosci. To sa raczej jego ostatnie podrygi w Ekstraklasie. Watpie,zebysmy dali rade Anglikom czy nawet Czarnogorcom z emerytem na skrzydle.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 sie 2012, 17:43

30+ w dodatku z polskiej Ekstraklasy? Bez żartów panowie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sie 2012, 17:49

Ale Zieńczuk już od dawna nie bazuje na szybkości. Znakomicie bije stałe fragmenty, stwarza okazje partnerom. Czemu nie dać mu szansy z Estonią?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 sie 2012, 18:04

Czyli zatracil swoj najwiekszy atut. Ja naprawde Zienczuka lubie,ale moim zdaniem powolanie go teraz do kadry byloby zwykla kpina.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 02 sie 2012, 19:27

A czy kpiną nie było powołanie Matuszczyka,Sandomierskiego,Boenisha przez Smudę, Zahorskiego,Pazdana przez Beenkahera, brak powołania dla Dudka i Frankowskiego(byli lepsi od niektórych kadrowiczów),powołanie Sibika przez Engela czy jakiekolwiek powołanie dla Jopa(tu się pewnie narażę)?Czy na prawdę najlepiej na siłę wciskać dzieci wszędzie gdzie się da?Czy powołanie Żyro byłoby lepszą opcją niż wzięcie Zieńczuka?Otóż nie, wiadomo ile daje na bosiku doświadczony zawodnik, nie tylko grę, lecz doświadczenie, a taki człowiek potrafi świetnie zmotywować resztę.Nie ma sensu patrzeć w metrykę, a czemu nie dać szansy Markowi ze słabą Estonią?Jeśli się sprawdzi, zostanie, jeśli nie, to trudno.Nie mamy nic do stracenia :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”