O futbolu na luzie... - Strona 5184

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 lip 2019, 18:03

sickstick pisze:
31 lip 2019, 17:59
Kibice Cracovii i Wisly też będą siedzieć przemieszani w zgodzie i miłości na nie swoich sektorach, kiedy przyjdzie się tym drużynom spotkać w sparingu?
Daj znac, jak zagrają taki sparing. Chętnie się wybiorę i dam ci znać jak było.

Pytanie o twoj udział w meczach też było retoryczne.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2465

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 31 lip 2019, 18:21

sickstick pisze:
31 lip 2019, 17:59
Czyli koleś kreujący się na największego forumowego kibola twierdzi że, uprzedzenia kibiców znienawidzonych zespołów odchodzą na bok kiedy mecz jest towarzyski? :lol2: Kibice Cracovii i Wisly też będą siedzieć przemieszani w zgodzie i miłości na nie swoich sektorach, kiedy przyjdzie się tym drużynom spotkać w sparingu?

Natomiast pytanie o popkorn było retoryczne.
sparing znienawidzonych klubów, a cloner pisze o piknikach :D Zresztą co mu tam zrobili :D piwem oblali;;p

btw Marca podaje ,że jak Real przegrywał z Tottkami to Bale grał w golfa;) wojenka między Zidanem a agentem Bale`a i Balem jest niezła.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 lip 2019, 18:32

Cloner od dłuższego czasu regularnie wrzuca zachowania kibiców z zagranicy dołączając komentarz w stylu "bandyci z Europy" czy ironiczne "na zachodzie sobie poradzili", po to by w dyskusjach politycznych czy światopoglądowych bronić i tłumaczyć ludzi bijących innych na ulicach. To się nazywa hipokryzja. Ja jestem tolerancyjny dla inności, toteż postawy innych ludzi akceptuję. Ciężko jest jednak akceptować hipokryzję, czyli zmienną postawę w zależności od okoliczności.

Analogicznie - byłby sobie gej który nie lubi sportu. Chodziłby na marsze, obnosił się ze swoim gejostwem, ale pod zdjęcie przytulonych do siebie Messiego i Suareza celebrujących zdobytą bramkę napisałby "fuj, to obrzydliwe, powinni tego zakazać". Byłaby to taka sama hipokryzja jak cloner regularnie atakujący zagranicznych kibiców za pierdoły, natomiast broniący zaciekle polskich kiboli za wszystko czego się dopuszczą.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 lip 2019, 18:34

sickstick pisze:
31 lip 2019, 18:32
po to by w dyskusjach politycznych czy światopoglądowych bronić i tłumaczyć ludzi bijących innych na ulicach
Kłamstwo. Dalej nie czytam, bo nie lubię jak ktoś kłamie. Zakłamanych ludzi nie lubię. Nara.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 31 lip 2019, 18:34

Dziękuję, dobranoc

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 31 lip 2019, 18:45

eh z weszlo.fm odeszli Koks i Wąs, co prawda o futbolu mało gadali ale ich poranki czy hyde parki były kozackie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2019, 19:27

ktoś jeszcze słucha weszlo.fm oprócz kolegi wyżej?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 31 lip 2019, 19:29

Jeszcze BeBaD

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 31 lip 2019, 19:32

fieldy pisze:
31 lip 2019, 19:27
ktoś jeszcze słucha weszlo.fm oprócz kolegi wyżej?
strzelam że Ilka skoro ma Wąsa w obserwowanych na tt ;)

te audycje o których pisałem były bardzo spoko
Delpiero14 pisze:
31 lip 2019, 19:29
Jeszcze BeBaD
miło mi :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2019, 19:35

jak jeszcze nocki robiłem to czasem z nudów słuchałem wieczorami, ale zapijaczony Kowal mnie zniechęcił

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5304
Kibicuję: Tylko WISŁA

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 31 lip 2019, 22:48

sickstick pisze:
31 lip 2019, 18:32
Cloner od dłuższego czasu regularnie wrzuca zachowania kibiców z zagranicy dołączając komentarz w stylu "bandyci z Europy" czy ironiczne "na zachodzie sobie poradzili", po to by w dyskusjach politycznych czy światopoglądowych bronić i tłumaczyć ludzi bijących innych na ulicach. To się nazywa hipokryzja. Ja jestem tolerancyjny dla inności, toteż postawy innych ludzi akceptuję. Ciężko jest jednak akceptować hipokryzję, czyli zmienną postawę w zależności od okoliczności.

Analogicznie - byłby sobie gej który nie lubi sportu. Chodziłby na marsze, obnosił się ze swoim gejostwem, ale pod zdjęcie przytulonych do siebie Messiego i Suareza celebrujących zdobytą bramkę napisałby "fuj, to obrzydliwe, powinni tego zakazać". Byłaby to taka sama hipokryzja jak cloner regularnie atakujący zagranicznych kibiców za pierdoły, natomiast broniący zaciekle polskich kiboli za wszystko czego się dopuszczą.
Często nie zgadzam się z clonerem, ale tutaj pojechałeś. Nie kojarze, żeby cloner bronił bicie ludzi na ulicach, a to podstawowa teza Twojej wypowiedzi.

bardziej bym powiedział, że cloner wrzuca takie filmiki, zeby udowodnić, że podobne problemy, jak w Polsce są na całym świecie i mityczne "na zachodzie sobie poradzili" nie ma nic wspólnego z rzeczywistościa. Żeby pokazać, ze nagminne ataki na polskie stadiony są nie do końca uzasadnione, porównując z tym, co sie dzieje na świecie.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1171
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 01 sie 2019, 0:15

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 sie 2019, 2:56

Takiego czegos jeszcze nie widzialem.
Podczas meczu Atletico z gwiazdami MLS komentatorzy polaczyli sie z zawodnikiem druzyny MLS ktory przebywa na boisku zeby spytac go o jego przemyslenia na temat toczacego sie spotkania.
Niestety musial przerwac swoja wypowiedz bo szedl atak Atletico(:

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 01 sie 2019, 5:02

Tak spoglądam na Atletico w nocy i da się na to patrzeć - Simeone czeka wielki test w tym sezonie: odeszło całe grono zaufanych żołnierzy (Juanfran, Godin, Filipe) i kilku kluczowych piłkarzy (Rodri, Lucas i Griezmann), a do tego nowa kadra nijak nie pasuje do stylu gry preferowanego przez Cholo - ofensywni, boczni obrońcy, zawodnicy w przodzie preferujący kombinacyjną grę, dwaj nowi środkowi obrońcy do pary z Gimenezem. Simeone gra cały czas 4-4-2, ale z dwoma napastnikami i dwoma ofensywnymi skrzydłowymi, i wygląda to całkiem przyjemnie dla oka. Dalej mam wątpliwości czy na dystansie sezonu to da inne Atletico niż to, które widzieliśmy przez ostatnie sezony, ale wygląda to obiecująco. Joao Felix kolejny świetny występ - tym razem bramka i piękna asysta, on tutaj dla Atletico będzie kluczowy, bo gra jako fałszywy skrzydłowy często schodząc do środka, a każdy, kto go oglądał, wie jak dobry jest w grze kombinacyjnej, łączeniu formacji i jak świetne ma ostatnie podanie, a zarazem jak dobry jest w wykończeniu. Ciekawe czy regularnie będzie w stanie grać na tak wysokim poziomie, bo w Benfice miał mecze, gdzie przechodził kompletnie obok spotkań. No i Diego Costa wygląda, jakby wrócił do żywych, ale jak wyżej - to tylko preseason.

Strasznie ważny ten rok generalnie dla Atletico, bo jak teraz utrzymają się w europejskiej czołówce po wyprzedaży gwiazd, to mogą zbudować coś dłuższego niż np. kadencja Simeone.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”