Siatkówka - Strona 53

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 wrz 2006, 17:51

No i powoli pryska magia drużyny naszych Złotek. Oczywiście w Polsce jak coś jest dobre to trzeba zrobić wszystko żeby to zepsuć :?

Znając Niemczyka, to jest raczej decyzja ostateczna i nie będzie zmieniał zdania. Pewnie zrezygnował, bo atmosfera w drużynie robiła się zbyt gęsta. Z drugiej strony, do kadry będzie mogła wrócić Glina :roll: Naprawdę dziwne to wszystko jest . . .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2442
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 wrz 2006, 18:29

Ja tam za Niemczykiem płakać nie będę. Jak na mój gust on jest zbyt łagodny, nie potrafił krzyknąć, a kiedy już wrzasnął to Glinka zagwiazdorzyła :? Wszyscy widzimy skutki.

Zdobył co prawda te dwa Mistrzostwa Europy. O ile w ostatnich latach te siatkarki coś sobą reprezentowały, to teraz? :roll: Wystarczy popatrzeć na tegoroczne Grand Prix. Spotkań było wiele i żadnego zwycięstwa, a przecież grały także turniej u siebie :roll: Ta cała gra "złotek" zbliżała się do katastrofy i zmiany są konieczne. Odejście Niemczyka to pierwszy krok.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 wrz 2006, 18:41

Zbyt łagodny? tzn powinien do Glinki rzucic "Trenujesz albo spie.... t k... niemyta (mógłbym tak tworzyc jeszcze dłuuuuugo przymiotniki okreslajace najlepsza polska siatkarke)". Wtedy było by OK? Chyba wyniki nie zaleza od łagodosci trenera. Wszystko mozna o Niemczyku powiedziec, ale nie to że nie miał wyników. Sledzac mniej więcej wyniki kadry żenskiej WGP był tylko przetarciem i wyników nigdy tam nie mielismy. Jednak w imprezach docelowych Niemczyk zdobywał medale. Po prostu obie osoby uniosły się swoim honorem, a trzeba było spokojnie porozmawiac i wyjasnic sprawe miedzy zainteresowanymi stronami. Tak najwiecej na tym traci kadra i kibice. To jest typowy brak profesjonalizmu. Nikt nie musi sie kochac w reprezentacji, ale na boisku trzeba byc druznyna. Tymbardziej że druzyna która juz wiele przesza i kazda osoba wiele zawdziecza drugiej.
RealFan pisze:Odejście Niemczyka to pierwszy krok.
Zmiany na miesiac przed mundialem to nie jest dobry pomysł i zadnej reprezentacji nie przyniosa korzysci. Jedyna szansa ze Glinka wróci do kadry, a trenerem zostanie Kłos i bedzie kontynuował to co zaczał Niemczyk. Juz sępy sie zlatuja i udzielaja wywiadów, bo zwolniła się intratna posadka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 wrz 2006, 18:52

Wszyscy wiemy jak Niemczyk zachowywał się na meczach. OK, na treningu się wydarł, ale podczas spotkania :roll:

Sukcesów byłemu już szkoleniowcowi naszych siatkarek odmówić nie można. Nie tym jednak bym się zajmował.

Nie zawsze, jednak dość często Andrzej miał problem z wzięciem "czasu" w odpowiednim momencie. Zbyt często zdarzało się, że nasza reprezentacja traciła np. siedem punktów pod rząd bez żadnej reakcji Niemczyka :shock:

Poza tym jak już brał tą przerwę to wydawał mi się mało przekonujący. Zawsze mówił spokojnie, uważam, iż za spokojnie. On nie był jak trener, tylko jak ojciec, czego efekty widzimy teraz w przypadku Glinki, która strzeliła focha po jednym krzyknięciu :lol:

Przesada? Być może, jednak ja nigdy co do Niemczyka nie byłem przekonany w 100% i raczej nie będzie on już miał okazji czegoś zrobić, aby moja opinia się poprawiła. Jedynym co go broni są te dwa złote medale ME. Tego mu nikt nie zabierze i za to zawsze będzie szanowany :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 wrz 2006, 19:03

RealFan pisze:OK, na treningu się wydarł, ale podczas spotkania
W meczu z Koreankami realizator podczas time outow podstawil mikrofon i moznabylo uslyszec wiazanki slow w jego wykonaniu, skierowane do siatkarek. Jeszcze komentatorzy powiedzieli ze " Trener Niemczyk ostro mobilizuje nasz zlotka".
RealFan pisze:Zawsze mówił spokojnie, uważam, iż za spokojnie
[`]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 wrz 2006, 19:07

Podczas meczów z Koreankami, a wcześniej :?: Przez ostatnie lata :?: :roll:
Martinho pisze:[`]
['] :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 wrz 2006, 19:10

RealFan pisze:Podczas meczów z Koreankami, a wcześniej Przez ostatnie lata
Przez ostatnie lata nie mialem okazji posluchac co Niemczyk mowi do swoich siatkarek podczas czasow. Uwazasz ze mecz z Koreankami byl wyjatkiem?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 wrz 2006, 19:14

Martinho pisze:Przez ostatnie lata nie mialem okazji posluchac co Niemczyk mowi do swoich siatkarek podczas czasow
To żałuj bo ja kilka razy go słuchałem :wink:
Martinho pisze:Uwazasz ze mecz z Koreankami byl wyjatkiem?
Nie wyjątkiem, ale jednym z nielicznych, podczas których Niemczyk naprawdę "żył" podczas przerw :roll:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 01 wrz 2006, 20:38

RealFan pisze:Ja tam za Niemczykiem płakać nie będę. Jak na mój gust on jest zbyt łagodny, nie potrafił krzyknąć, a kiedy już wrzasnął to Glinka zagwiazdorzyła Confused Wszyscy widzimy skutki.
Uważasz, że powinniśmy zatrudnić Mikołaja Karpola? Prawdopodobnie największego frustrata z pośród trenerów siatkówki? Prowadził Urałoczke Jekaterenburg i reprezentacje Rosji. Generalnie to była ta sama drużyna, bodajże jedna zawodniczka inna w 6 była.
Jednak o ile w klubowej siatkówce dominował to z reprezentacją już nie odnosił takich sukcesów - jak np. Niemczyk.
To, że się krzyczy to żąden plus. Chodzi o to, że trzeba trafić do zawodniczek. Nie sztuka żeby zawodniczka bała się trenera, sztuka by czuła do niego szacunek.

Niemczyk na mój gust długo pracy szukać nie będzie - reprezentacja Turcji, albo jakiś klub. Tam bym go widział.

Babel pisze:Zmiany na miesiac przed mundialem to nie jest dobry pomysł i zadnej reprezentacji nie przyniosa korzysci. Jedyna szansa ze Glinka wróci do kadry, a trenerem zostanie Kłos i bedzie kontynuował to co zaczał Niemczyk.

Święte słowa. Kłos raczej na pewno bedzie trenerem przynajmniej do MŚ. Potem na mój gust (zakładając, że Kłos nie osiągnie jakiegoś rewelacyjnego wyniku) to rozpiszą konkurs jak u mężczyzn - ta idea się sprawdziła, przynajmniej moim zdaniem.
A co do sępów? To kto (bo nie oglądam tv) jest kandydatem mediów?

RealFan pisze:Przesada? Być może, jednak ja nigdy co do Niemczyka nie byłem przekonany w 100% i raczej nie będzie on już miał okazji czegoś zrobić, aby moja opinia się poprawiła. Jedynym co go broni są te dwa złote medale ME. Tego mu nikt nie zabierze i za to zawsze będzie szanowany Wink

Też nie byłem przekonany. Po awansie w Warnie i pamiętnym meczy z Bułgarią (dla tych co nie pamiętają 3-2 dla nas, od stanu 2-0 dla Bułgarii) uważałem, że powinno się zmienić szkoleniowca - i bym się pomylił, prawdopodobnie nie było by obrony ME.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 wrz 2006, 21:01

Co od sępów? Oficjalnych nie ma, bo raczej przesadzone jest że trenerem zostanie Ireneusz Kłos. Wydaje mi się, że jedyna własciwa osoba na to miejsce. Chyba nawet był taki koncept, że jak Niemczyk w glorii chwały odejdzie na zasłużona emeryture, schede po nim obejmie Kłos. Troche inaczej wyszło. Troche odbiegłem od tematu, ale np. wypowiedzi bezrobotnego trenera Krzyżanowskiego za siatka.org mozna traktowac jako zgłoszenie akcesu na stanowisko selekcjonera. Oto fragment który najbardziej mnie intryguje.
Od pewnego czasu w kadrze siatkarek jest poważny problem, ale ludzie ze środowiska udają, że nic się nie dzieje. Dlaczego tak jest? Atak na Andrzeja Niemczyka byłby atakiem na bohatera narodowego. A na razie odważnych, którzy powiedzieliby kilka słów prawdy, nie widzę.
Przeciez sam wiesz jak zawistne jest srodowisko siatkarskie i tylko czekac na kolejne tego typu wywiadu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 wrz 2006, 21:08

Macie trochę racji z tym Niemczykiem, jednak nie to bym się przekonał do zmiany poglądów :P

Ja mam swoje zdanie, Wy macie swoje. Bardzo ciekawią mnie jednak powody takiej, a nie innej decyzji. Bo nie da się ukryć, że na przestrzeni dwóch dni spotkały nas dwie sensacje w kadrze "złotek". Trenerem pewnie będzie Kłos...przez jakiś czas. A potem? Może znów ktoś z zagranicy? Kto wie :roll:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 02 wrz 2006, 15:53

Babel pisze:Co od sępów? Oficjalnych nie ma, bo raczej przesadzone jest że trenerem zostanie Ireneusz Kłos. Wydaje mi się, że jedyna własciwa osoba na to miejsce. Chyba nawet był taki koncept, że jak Niemczyk w glorii chwały odejdzie na zasłużona emeryture, schede po nim obejmie Kłos. Troche inaczej wyszło. Troche odbiegłem od tematu, ale np. wypowiedzi bezrobotnego trenera Krzyżanowskiego za siatka.org mozna traktowac jako zgłoszenie akcesu na stanowisko selekcjonera. Oto fragment który najbardziej mnie intryguje.
Pewnie już czytałeś rewelacje Dziennika...

Włoch trenerem Złotek?

Jak cos to jestem za, tylko że raczej po MŚ. Mam tylko wątpliwości co do tego czy było by nas stać na takiego trenera. W analogicznej sytuacji nie było nas stać na Gajicia.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 wrz 2006, 16:11

Wiesz mogło by się wydawac, że Lozano tez postawi niebotyczne żadania. W końcu prowadził takie uznane kluby jak Lube Macerata, Sisley czy Iraklis Saloniki, a udało się dogadać. Z tego co pamietam Lozano chciała tez zatrudnic Japonia i na pewno związek japoński był w stanie dwukrotnie przebic oferte Polaków. Jednak czasami trenerzy wolą pracowac z druzyna o wiekszych ambicjach, potencjale, a za mniejsze pieniadze. Swoja droga to niby Lozano wygrał konkurs na posade selekcjonera, bo przedstawił najlepszy plan działania. Możliwe że tak było, ale o decyzji zadecydowały chyba tylko finanse :D. Public relations.

Zgadzam sie natomiast, że jesli ten Włoch jest brany pod uwage to tylko po MŚ. Teraz trzeba dać szanse Kłosowi. Może sie sprawdzi. Wydaje mi sie, że ma on dobry wpływ na ta drużyne.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 wrz 2006, 9:35

Myśle, że pozostanie Kłosa na stanowisko do MŚ to raczej pewnik. Nie sądze, żeby ktoś z zarządu zdecydował się na zmiane 2 miesiące przed docelową imprezą. Przedpełski czy Wspaniały to rozsądni ludzie.

Kandydatura Włocha ciekawa i jeśli nie jest to tylko wymysł gazety to warta rozważenia.

Co do Złotek jeszcze to jak czytam o tym, że Mirek zastanawia się czy nie oduścić kadry to aż wzdryga. Uciekają jak okręt tonie... Swoja drogą Glinka też primadonna. Niemczyk nie wział ja do Chin (sama mówiła, że nie trenuje na maksa bo ma uraz, więc po co zawodniczka co nie jest w pełni zdrowa) to ta się obraziła na cały świat i powiedziała, że w dupie ma reprezentacje...

Zeby nie było tylko o smutnych rzeczach w naszej siatkowce to już jutro zaczynają się MEJ W Kazaniu. Ja licze na walke o zwycięstwo. Jak się patrzy na kadre to wszystko to są znane nazwiska. Nawet trudno wymienić kto jest tam najlepszy. Kurek, Bartman, Jarosz, Sarnecki moim zdaniem będą najjaśniejszymi punktami naszej reprezentacji, ale jak któryś z nich dostane kontuzji to tez mamy go kim zastąpić. Powodzenia im nalezy życzyć i kontynuowania tradycji - wygrania po raz kolejny.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 wrz 2006, 23:48

Telenoweli CD

http://sport.gazeta.pl/siatkowka/1,65111,3595914.html
Pic na wode. Fotomontaż

Juz nic nie rozumiem. Niemczyk zlozył dymisje, ale nikt tego z druzyny nie zaakceptował. PZPS też pewnie nie da tak łatwo Niemczykowi odejsc i bedzie chciał pogodzic z nim Glinke, bo bez niej to w zasadzie nie ma po co jechac na MŚ. Ta ponieważ jest osoba ambitna na pewno chce na mundial pojechac jako zawodniczka wyjasni sobie wszystko z trenerem. Yyyyyyy czyli własciwie nic sie nie stało, poza kilku dniowym szumem w mediach i enigmatycznymi wypowiedziami ludzi z zaplecza kadry. Czeski film. Jutro pewnie kolejny, wstrząsajacy odcinek tej opery mydlanej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”