Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 53

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6608

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 wrz 2011, 14:23

Mentor pisze:Boromir wytłumacz mi po po wuj czytać jakieś bzdury z WP gdzie pewnie nie odróżniliby Iniesty od Vidala gdyby nie koszulki? Przecież podałem link do filmiku na którym wszystko elegancko widać.
No właśnie, czemu do mnie? Nie wiem po co, ja wchodzę ale traktuję ich artykuły z przymrużeniem oka, mają świetne, mylące tytuły na głównej, które poprawiają mi humor. Poza tym dział o konfliktach mają jednak całkiem dobry. EOT z mojej strony.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 wrz 2011, 16:04

Trudno żeby sobie poradził skoro Vidal prawie zdarł z niego koszulkę :roll: (To raczej Vidal sobie nie poradził)
Gola nie było więc poradził sobie;P A że niewiadomo z czego miał jakieś pretensje jak takie starcia ma w każdym meczu a jego kolegom dużo do bitki nie trzeba więc wychodzą cyrki

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 wrz 2011, 11:34

Widziałem już jak ktoś powtarzał, że skoro Tito strzelił Jose to nie można się dziwić jego reakcji. To nic, ze filmików była masa, ale po co sprawdzić skoro teoria o tym, że Jose wsadził palec w oko w zamian za to co mu za chwilę zrobił przeciwnik jest logiczniejsza i bardziej pasująca do własnego lepszego samopoczucia... Ja tego nie kupuje.
Nie kupuję także czegoś z typu argumentacji tego co pojawiło się na wp. Facet jest kibicem Chelsea, pewnie szpera sporo po zagranicznych serwisach i nie wierzę, że jest tak głupi, że kupuje te informacje pochodzące od serwisów stawiających na ilość nie jakość czy wiarygodność. Wilmore kiedyś mi wciskał wiarygodne źródło jakim byli jego dobrzy znajomi. :wink: Po prostu zgadzam się z opinią, że dobrze doj... do pieca jeśli jest okazja, nawet jeśli prawdy jest w tym naprawdę mało.
Meczyku nie oglądałem, lekko żałowałem ale jak popatrzyłem później na skład i skróty to przestałem. Spodziewałem się nowości w defensywie Sfinks zafundował duet złożony z Albiola i defensywnego pomocnika. Hiszpanie dzięki takim pomysłom budowania defensywy pewnie i są zadowoleni, przecież mogli stracić w 45 minut nawet i 4 gole. 3 młodych obrońców, żaden nie dostał szansy w meczu towarzyskim, kiedy mają dostawać prawdziwe szanse. Na ME kiedy wyleci ktoś z powodu kartek czy urazu? Oglądając 13 minutowy skrót wyglądało to tragicznie w tyłach w pierwszej połowie. Hiszpanie nie mają po prostu 4 naprawdę dobrych obrońców. Na środek jeśli ciągle wychodzi Albiol i teraz defensywni pomocnicy to wychodzi, że nie mają nawet 1 pewnego rezerwowego. Kiedyś pisałem i łudziłem się, że alternatywą będzie Ramos, nigdy nie podziwiałem jego grę na boku, ale na środku akurat mi by bardziej pasował. Ogarniał by to zdecydowanie lepiej niż obecnie grający tam zawodnicy nie z pierwszego składu. Szukanie alternatyw to zadanie selekcjonera, jeśli nie potrafi on niczego zaproponować to zaczyna to wyglądać właśnie tak jak ostatnio z reprezentacją Hiszpanii. Oni oczywiście są mocni, ale nie wierzę, że ekipy, które będą chciały coś zdziałać na Euro2012 nie widzą braków jakie ma obecnie La Roja. Szkoda bo naprawdę tą ekipę można by było udoskonalać, szukać nowych wariantów, wzmagać rywalizację. Może faktycznie nie ma do końca aż takich zajebistych nazwisk, ale spokojnie szansę mogliby dostać ci nowi obrońcy ostatnio dołączeni, czy spróbowanie Enrique na lewej, Alvaro na prawej, Ramosa w środku itd... Puyol pewnie będzie dostępny na Euro, ale jeśli by było inaczej to przy braku najpewniejszego obrońcy -Capdevili- bo ja tak zawsze go oceniałem jeśli chodzi o La roje i braku Carlesa, Hiszpanie mieliby ogromny problem. Tak jeśli będą zdrowi Ramos, Pique, Puyol i chyba Arbeloa(bo to on obecnie jest podstawowym lewym). To będzie to wyglądać dobrze. Szkoda tylko, że kibice nie mogą spać spokojnie mający pewnych 5-6 na 4 pozycje. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 wrz 2011, 11:51

Z filmiku widać, ze Arbeola wkroczył w obronie Iniesty. Chyba nie zagra już w Realu :D To samo później Ramos. Chyba, że to na przełamanie lodów.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 wrz 2011, 12:00

Po prostu lubią się napie... Nie ważne kogo mają przeciwko. Co do Vidala to nie była to jedyna taka sytuacja w tym meczu. Tylko nie bardzo widzę winy w budowaniu napięcia w tej akcji Iniesty, to, że mu coś powiedział i odszedł miało doprowadzić do dalszych zachowań obu ekip?. :haha:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 wrz 2011, 13:03

Jakbyś nie wiedział z wcześniejszych meczy że hiszpanom byle co wystarcza do takich akcji.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 04 wrz 2011, 17:02

Jarzinho pisze:Po prostu lubią się napie... Nie ważne kogo mają przeciwko. Co do Vidala to nie była to jedyna taka sytuacja w tym meczu. Tylko nie bardzo widzę winy w budowaniu napięcia w tej akcji Iniesty, to, że mu coś powiedział i odszedł miało doprowadzić do dalszych zachowań obu ekip?. :haha:
No tak, gdyby nie było cfaniakowania Iniesty, Arveloa i tak by podlecial :rotfl:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 wrz 2011, 19:41

Oni mają po 27-28 lat, więc przedszkolne tłumaczenia na takim poziomie nie pasują.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 04 wrz 2011, 19:51

Oni mają po 27-28 lat, więc przedszkolne tłumaczenia na takim poziomie nie pasują.
Takie zachowanie też jest tolerowane dla 2 razy młodszych ludzi;) Szkoda że starzy a zachowują się jak gimnazjum

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 20 wrz 2011, 11:31

http://www.as.com/futbol/articulo/selec ... ftb_29/Tes

wreszcie ktos przerwal milczenie i powiedzial o nierownym traktowaniu graczy w kadrze
How do you feel on the selection?
-As an actor.

What do you mean?
-Do not count on the confidence of the coach. When I was the only casualty of the defeat against Switzerland, I thought it might be a state of fitness, but after criticism of my performances have always been good, but not enough for the coach trusts me.

Had he ever had that feeling?
-No. The coaches and other coaches with whom I have met, always noticed they had a full conviction of my performance.

You are someone who often speak little off the field, I sense that this feeling of lack of confidence is something that takes time noticing.
-I tell you that after the match against Switzerland I thought it was a timely decision of fitness but from what has been over a year and over the parties I've been feeling a bit player.

What you note?
-Just look at the minutes i played then and now.
otoz silva po zaledwie jednym ( :!: ) slabym meczu w kadrze (ze szwajcarie na inauguracje ms) spadl do roli gracza drugoplanowego
to nic,ze zagral dobry poprzedni sezon w mc,fajnie sie rozwinal,zaliacza swietny poczatek obecnego sezonu
"wicek z lasu" i tak tego nie doceni i bedzie kosztem lepszej,bardziej ofensywnej gry wystawial dwoch defensywnych pomocnikow w srodku pola
czemu za aragonesa mozna bylo grac z efektami ( :!: ) 442 z jednym defensywnym pomocnikiem (senna) i gra byla ladna dla oka i skuteczna
teraz nie dosc,ze w srodku gra zamulacz i zwalniacz gry w jednym (alonso) to jeszcze cierpia na tym inni gracze ofensywni (cesc,silva)

hiszpania ma takie pokolenie graczy,ze nie wygranie w cuglach za rok me bedzie katastrofa i wina tylko jednego typa
jedynie niemcy moga im zagrozic

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 wrz 2011, 11:54

Przygotuj się na atak jordan20. Są tutaj tacy, którzy sądzę, że jeżeli Hiszpania miałaby grać jednym DM-em to na pewno nie powinien być nim Busquets :] Tylko nie pytaj mnie czemu bo nie wiem.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 wrz 2011, 12:10

Pozostaje pogratulowac wiedzy pilkarskiej jesli esencja Alonso to zamulacz i zwalniacz :lol: No ale jakby gral na bordowo, to juz bylby fajny, nie? Dobrze chyba ze Vicente nie czyta pilka.pl.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 wrz 2011, 12:23

Alonso to zło wrodzone i drewniak nie to co Busqi aka "podam Xaviemu cules będą bić brawo" a te jego podania kluczowe uffff co za technika :mrgreen: i pomyśleć że w moim pięknym mieście rodzą się tacy fajni Barcy ... smutne :<

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 wrz 2011, 12:38

Jedyny aspekt pilkarskiego rzemiosla, w ktorym Sergio jest lepszy od Alonso, to umiejetnosc ustawiania sie w defensywie - to trzeba przyznac, robi zajebiscie, doskonale wie gdzie byc zeby przerwac akcje / podanie. Ale kwestia rozegrania, wizji gry, krotkiego podania, dlugiej pilki, strzalu z dystansu - we wszystkich tych aspektach Busqets jest lata swietlne za Alonso i moze to jest powodem, dla ktorego niektorzy nie widza go jako zastepcy Xabiego w pierwszym skladzie, ale moze tu o cos innego chodzi :lol:

Kwestii szybkosci u obu, gry glowa czy warunkow fizycznych nie przytaczam, bo obydwoje sa podobnie beznadziejni w tych wzgledach.

Inna kwestia, ze Del Bosque ssie pale strasznie, ale raczej w innych wzgledach - rotowania skladem, wprowadzania mlodych zawodnikow, testowania nowych wariantow. Jest juz kilku graczy z nowej generacji, ktorzy powinni byc wprowadzani do repry, a nie sa. Mam niestety obawe, ze Niemcy na euro Hiszpanow pojada.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 wrz 2011, 12:46

Myślę, że w kwestii oceny pracy Del Bosque to nawet kibice Realu i Barcelony będę mówić jednym głosem.

Jeśli chodzi o Alonso to ja w żadnym razie nie podzielam zdania jordana. Dla mnie to świetny piłkarz, ale jeżeli mówimy o jednym miejscu w pomocy (pozycji defensywnego pomocnika) i mamy wybierać między Alonso a Busquetsem to dla mnie wynik jest jeden. Oczywiście, że Xabi ma więcej do zaoferowania w grze do przodu, ale wiemy jakimi piłkarzami dysponują Hiszpanie i nie sądzę, aby o wyborze DM-a miały decydować akurat te aspekty. Poza tym Sergio ma szczęście grać w Barcelonie z tymi samymi piłkarzami, którzy sterują grą kadry i taki Xavi, Iniesta czy Cesc na pewno lepiej poklepią z nim niż z Alonso. Po prostu.

Momentami jednak przesadzasz cru porównujących tych grajków. Busi lata świetlne od Alonso w kwestii np: krótkiego podania? :lol: Podobnie ocena gry głową. Nawet jeżeli Sergio nie jestem mistrzem w tym aspekcie to swój wzrost jakoś tam wykorzystuje w miarę przyzwoicie.

Tak czy siak nawet jak zmieni się selekcjoner Hiszpanów to jestem przekonany, że rola Busquetsa w kadrze na tym nie ucierpi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”