Seriale - Strona 53

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 lut 2012, 15:42

Dr.Football1 pisze:A propos,ciekawe czy w serialu pojawi sie jeszcze brat Daryla (jako czlowiek,nie jako duch/zwid). Przeciez w I sezonie odkroil sobie reke na dachu i gdzies spierniczyl. Mam nadzieje,ze tworcy serialu nie zapomnieli o nim,bo to zacna postac byla.
Wg mnie chyba taka była koncepcja. Nie zdziwiłbym się jakby jego brat był wśród ludzi z którymi starł się Rick (wraz z żółtkiem i dziadkiem) w mieście. Coś mi podpowiada, że po odstawieniu zioma do miasta nastąpi spotkanie z tamtym obozowiskiem, których przywódcą będzie właśnie brat Daryla.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 lut 2012, 16:03

Shane popada w skrajności i to mi się cholernie nie podoba. Z jednej strony chce dbać o grupę, o Lori czy Karla. Z drugiej nie zawaha się poświęcić życia innej osoby, by ratować własną skórę. Kocha Lori (niemal każdy scena gdy przytula się do Ricka kończy się ujęciem na jego facjatę, co robi się powoli nudne) ale pieprzy się na drodze z Andreą. Rżnie kumpla Ricka, a jednocześnie podważa prawie każdą jego decyzję. Brak tu konsekwencji w działaniu, a przecież scenarzyści kreują Shane'a na typowego twardziela.
Generalnie widać, że scenarzyści serialu nie należą do osób zbyt kreatywnych. Wystrzelali się w pierwszym sezonie, gdzie klimat naprawdę mógł się podobać. Drugi sezon to już równia pochyła, coraz więcej wątków zwyczajnie irytuje. Mam nadzieję, że długo nie zabawią na tej farmie. Mam wrażenie, że reszta ekipy z miasta zapała chęcią zemsty, jakoś ich wyśledzą i puszczą chatę z dymem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 lut 2012, 16:06

Dobry odcinek The Walking Dead. Wreszcie mieliśmy i dramat, i akcję. Bójka Shane'a z Rickiem, później ich walka z zombie (swoją drogą nie wierzyłem w to, że Rick zostawi Shane'a) - wyszło naprawdę bardzo fajnie. Do tego dobra muzyka i sensowne dialogi i mamy wreszcie jakiś przełom w The Walking Dead. Ciekawe jak ostatecznie rozwiążą wątek tego chłopaka. Nie puszczą go, bo już wiadomo, że wie, gdzie się znajduje farma. Zabiją? Pozwolą zostać z nimi?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 lut 2012, 18:53

Daaaamian
Powiem Ci, że ja wierzyłem w to, ale pod warunkiem, że np scenarzyści uknuliby taką intrygę:

Shane zostaje w autokarze, Rick odjeżdża i dalej jakimś cudem Shane uchodzi cało. Potem ukrywa się gdzieś, zbiera np ammo w miasteczku i szykuje się na zemstę na pozostałych obozowiczach. Np nęka ich, nachodzi tak, aby nie wiedzieli, że to on. Prowadzi z nimi wojnę psychologiczną. Mogłoby to zajebistą dramaturgię zbudować.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 lut 2012, 20:04

Słaba ta intryga. Nie podobałoby mi się coś takiego w serialu. Dobrze, że nie jesteś ich scenarzystą. :P Ale tak na poważnie - Rick to jednak Rick i nie wiem co by się musiało stać, by zostawił tam Shane'a. Zagrywka zupełnie nie w jego stylu.

Ostatnio serial idzie w lepszym kierunku, ale wciąż brakuje jakiegoś nowego wiodącego wątku. Wszystko dzieje się wokół farmy, która już chyba wszystkim się przejadła lub przejada. Co za dużo, to nie zdrowo. Za nami już dziesięć odcinków drugiego sezonu i na okrągło akcja dzieje się na farmie (z wyłączeniem kilku wypadów do miasta). Mam nadzieję, że scenarzyści nie zamierzają trzymać tam bohaterów do końca serialu. :wink:

Pewnie już wcześniej o to pytałem, ale raczej odpowiedzi nie uzyskałem. Jak myślicie, co mógł powiedzieć ten naukowiec z CDC do Ricka pod koniec pierwszego sezonu? Wydaje mi się, że to nie zostało w żaden sposób rozwiązane w kolejnych odcinkach.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 mar 2012, 0:50

Dale, Dale, Dale, kto by pomyślał, że to był Twój final chapter :P

Szczerze, to dzisiejszy odc był nudny jak flaki z olejem. PO prostu dramat... Na szczęście ostatnie 2-3 minuty zrekompensowały wszystko.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 mar 2012, 0:58

Ale Carl będzie miał teraz rozkminy. Komu jeszcze akcja z przekazaniem zegarka skojarzyła się z Pulp Fiction? :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 mar 2012, 0:59

Ogladaliscie juz 11 odcinek ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 mar 2012, 1:01

Dr.Football1 oczywiście ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 mar 2012, 1:02

Z neta sciagneliscie czy w tv ogladacie ? Ja dopiero 10 mam za soba :(

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 mar 2012, 1:04

Dr.Football1 pisze:Z neta sciagneliscie czy w tv ogladacie ? Ja dopiero 10 mam za soba
Nie wolno ściągać z neta, ja oglądałem w amerykańskiej TV, zgodnie z prawem 8)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3292

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 mar 2012, 2:04

Jedna lama mniej. Pomimo tego ze uwazam iz mial racje odnosnie tego kolesia.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 06 mar 2012, 5:28

Ktos Californication oglada jeszcze? bo moim zdaniem sezon 5 jest genialny. Charlie szczesciarz posuwa taka fajna laseczke. Fabularnie zbudowali sezon bardzo dobrze, biedny Hank, ciagle dostaje po dupie z (dziwnie to mowic) nie swojej winy, probujac kryc innych...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 mar 2012, 9:01

bartbuks pisze:Nie wolno ściągać z neta, ja oglądałem w amerykańskiej TV, zgodnie z prawem 8)
Pełna zgoda. :lol:
Chyba przestanę ten badziew oglądać. Chociaż 2 odcinki do końca sezonu i niby zapowiedź jakiejś akcji ale już to przerabialiśmy a i tak pewnie większość znowu będzie na farmie.
Jeszcze takie przemyślenia mnie naszły, że cały budżet mógł zostać wykorzystany na początku bo naprawdę fajnie to wyglądało. Teraz jest kilka zombie, ooo przepraszam jeden teraz i ciągłe, przyprawiające o mdłości, dylematy moralne.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 mar 2012, 13:07

Co do Walking Dead to ten serial to taki shit aż głowa mała z odcinka na odcinek coraz gorzej. Pierw był odcinek gdzie pojechali tego chłopaka zostawić. WOW w końcu ruszyli dupę z tej farmy, ale w ostatnim odcinku powrócili do telenoweli na ranczu gdzie przez cały odcinek pieprzyli się ze sprawą, którą można by rozwiązać w 5min. Totalna lipa to jak naciąganie kiczowatej sceny do rozmiarów całego odcinka, żenada.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”