AS Roma (zbiorczy) - Strona 53

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 27 sty 2006, 0:46

Ciekawe jak Roma wyjdzie na inwestycjach w dwóćh młodych, ale szalenie zdolnych, bramkarzy: Doniego i Curciego.

O Donim jak pamiętam mówiło się jak przychodził że moze byc jednym z najlepszych brazylijskich bramkarzy grajacych w Europie! Napewno uratował już Rome pare razy od utraty gola broniąc fenomenalnie ( m. in. z Milanem ten fantastycznie obroniony strzał, czy Interem - bronił jak natchniony ) Ale zdarzaja się Doniemu wpadki tak jakby chociaz w tymże meczu z Interem :?
Ogólnie bardzo dobrze się spisuje w Romie, w której wygryzł młodego Curciego!
Curci to taka przyszłość Romy ( chociaz Doni tez jeszcze młody chyba 26 lat ) Młody bardzo utalentowany, jeszcze pokaże na co go stac! Zaczyna się juz go porównywac do Buffona :wink:
Roma chyba zbyt pochopnie pozbyła się Ivana Pelizzolliego bo to był bardzo dobry bramkarz! Niestety w tamtym sezonie popełnił pare błędów, ale chyba większość goli to wina obrońców!
No jak narazie niemusimy narzekac w tej formacji... jednak ostatnio pojawiła się informacja o zainteresowaniu Frey'em...wiadomo że to dobry bramkarz, ale niewiem po co transfer na ta pozycję i to jeszcze zawodnika podatnego na kontuzje!

pzdr.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 sty 2006, 0:55

PrOtEcToR napisałem już wcześniej odnoście Mirko.

Zagi Lecce sie wycfaniło bo jak wiemy w czasie ostatniego roku zarobili na snajperach troche [Chevanton = 15 - Bozijnov = 12 :roll: wszystko szkola Zdenka ] ale to że Lecce chce 12 to nie oznacze że nie sa skłoni iśc na jakiś układ :wink: Oczywiście wszystko zależy od tego jak im pójdzie w rundzie rewanżowej. Bo ich sytuacja jest cieżka. Spadek ułatwie sprawe mi. Romie ale tego bym nie chciał bo lubie Lecce :)

Mówiąc o jakich kolwiek kłopotach Romy trzeba pamietać że mimo to Pizzaro im przypisują :roll: Nie ma już balastu w osobie Cassano, będzie kasa za Mido, a i Franco Sensi pewnie w ostateczności wyłozy co trzeba :wink:
:wink:

Jak dla mnie Serb jest lepszy od Chevantona. Szkoda że nie kiedy musi sam ciągna Lecce on i Konan ale klub który na niego da te 12 :wink: baniek nie bedzie załował. Ma talent i co ważne potrafi strzelać, rozgrywać i wolne mu nie obce :] Bramki - Głową jak i nogą nie ma problemu :)

PrOtEcToR mecz na plus ale to nie tylko wynik o tym światczy. Sama graRomy od jakiegosczasu jest inna lepsza. Jak napisalismy wcześniej Luciano pokazał pazurki - najpierw przyją krytyke a teraz odpłasa sięza zaufanie. Przeciesz Mexes gra jak wyjadasz chwilami a tez był spanony :wink: Tommasi czym Mancini odżyli pełnią życia:) Nawet dzis Dacourt miał udany mecz w środku pola. To juz nie chodzi o jeden mecz ;wink:

Seriea_pl :wink: co racja to racja. Ale on już potwierdził swój talent w popszednim sezonie :) Pamiętamy jak bronił. Może gra nie szła zawsza na tak ale pokazał co nie co. Mimo młodego wieku nie spalił sie miedzy słupkami
:wink:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 sty 2006, 13:41

ehhh takie chile ciesza... zwlaszcza ze jak to niektorzy mowia gralo Juve b i pierwszy sklad Romy co jest nieprawda... ale niech wyladuja swoja zlosc i flustracje... ja jestem spokojny... :)

Teraz wazny mecz z Livorno... niewolno odpuscic... wygrac i przeskoczyc ich w tabeli i ruszyc w pogon za Viola i Milanem...:)

Pzdr !!:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 sty 2006, 13:59

Dziecioł i Lili reszta Romanistów uprawnionych do głosowanie - Wasze ostatnie głowy w Calciomanii znikneły na skutek awari. Jak możecie oddajcie jeszcze raz na popszednia kolejke. Chyba to nie problem ? :wink:

dzieciol31 pisze:Teraz wazny mecz z Livorno...

No właśnie bardzo ważny mecz. Ekipa Donadoniego złapała zadyszke. Zacieła sie ostatnio ratując remis w ostatnich sekundach mecz z Treviso (choć bramka na odgwizdanie faulu bramkarza w ataku :roll:) (co potem spowodował dym na murawie :roll:) A wcześniej tylko remis z Lecce. Też 1:1 chyba. Z tego co wiem Livorno nie potrawi grać z Roma na Olimpico. Graliście z nimi 13 razy - 11 zwyciestw Romy - 1 remis - 1 wygrana gości ... bramkami chyba 40 róznicy :wink: Także liczą forme, statystyki i pogoń Rzymian w tabeli "1" - jak nic :wink: Pewka :]

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 27 sty 2006, 14:26

*_For_zaza_Milan_* pisze:<LILI> Romanista to ja czytałem ostatnio o Lucarellim jako alternatywie
Mi chodziło że to moja alternatyw dla Mirko

seriea_pl pisze:Ciekawe jak Roma wyjdzie na inwestycjach w dwóćh młodych, ale szalenie zdolnych, bramkarzy: Doniego i Curciego.
Moi zdaniem to dobrze że ma 2 i to bardzo uzdolnionych młodych bramakrzy bo obydwaj aby mieć pewne miejsce w składzie bedą musieli dac z siebie wszystko

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 sty 2006, 14:58

*_For_zaza_Milan_* pisze:Dziecioł i Lili reszta Romanistów uprawnionych do głosowanie - Wasze ostatnie głowy w Calciomanii znikneły na skutek awari. Jak możecie oddajcie jeszcze raz na popszednia kolejke. Chyba to nie problem ?
to ktora kolejke musze poworzyc?? bo przez te CI zgubilem sie w liczbach:p

Mysle podobnie jak Zaza ze w niedziele na Olimpico jest pewniutka jedynka... chociaz nie wiadomo czy Totti jednak zagra... swoja droga bez Tottiego takze potrafimy zagrac piekna pilke:P

PZDR

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 sty 2006, 15:20

Dziecioł chodzi o ta ostatnia kolejke przed awarią. Tą w której Paragwajczyk Paredes z Regginy strzelił tego gol :shock: a Roma pokonała Udinese na stadio Friuli bo rajdach Manciniego :]

Kumam Lili o co chodziło. Ale sam to że ploty łaczące najlepszego strzelca popszedniego sezonu serie A sie pojawiają :wink: można twiedzić że napastnik potrzeby od zaraz :wink: Jest jeszcze np. Tavano do ryrwania :roll: choć ponoć Viola o niego tyla. Jest też kolega Mirko z Lecce wypożyczony ostatnio do Ascoli gdzie strzela Sasza Bielanović :wink: tez umnie grać :wink: i latek nie ma za dużo.

Dziecioł nie wiem czy zauwazyles ale podnie obecnośc Francesco to Simone Perrotta przeja pewne obowiązki na boisku. I ma okazje sie pokazać :] na tej pozycji.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 sty 2006, 16:45

*_For_zaza_Milan_* pisze:Dziecioł nie wiem czy zauwazyles ale podnie obecnośc Francesco to Simone Perrotta przeja pewne obowiązki na boisku. I ma okazje sie pokazać na tej pozycji.
I robi to bardzo dobrze...:) wiem wiem:) przeciez on nigdy nie byl slaby...licze na jago powrot do Nazionale:) Ciesze sie ze tak wszystko sie uklada... gidny nie jest za pozno... a wreszcie ta maszynka ASROMA zaczyna chodzic jak powinna... przeciez wystarczy popatrzec na nazwiska... to nie jest byle co... to sa najwyzszej klasy pilkarze:)

dzis wieczorem uzupelnie ta kolejke ZAZA:)

Pzdr:)

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 27 sty 2006, 17:33

Najbliższy mecz z Livorno ważny także z tego względu, że w przypadku zwycięstwa Roma wyprzedzi ich w tabeli(byłoby to juz 9 zwycięstwo z rzędu) i rozpocznie (oby!!!) pogoń za Violą.

W sezonie 2004/05 na Stadio Olimpico Roma zwyciężyła 3-0 po golach Montelli,Perrotty i Tottiego. Jak zauważył Zaza bilans bezpośrednich spotkań zdecydowanie na korzyść Giallorossich: 11-1-1 przy bilansie bramkowym 35-5.Także wszystko przemawia za ASR :wink: Faktycznie Livorno ostatnio jakby troszkę słabiej: 3 remisy z rzędu, kolejno ze Sieną, Lecce i Treviso. No ale jeśli dobrze pamiętam potrafili wygrać w Genui z Sampdorią, także niech Romaniści nie myślą, że to będzie spacerek bo tak wcale być nie musi. :wink: Zwłaszcza, że występ Il Capitano jest nadal niepewny. :?

Kolejny dzień mercato i kolejne nazwisko łączone z Romą.Tym razem chodzi o Daniele Bonere. Jego agenci jakoby z własnej inicjatywy spotkali się z przedstawicielami Rzymian i rozmawiali o ewentualnym transferze. Co o tym sądzić?? No ja niestety przypominam sobie Ferrariego, podobna sprawa z nim była:Parma, młody, zdolny, perspektywiczny...a jak to się skończyło wszyscy wiemy :roll: No ale to nie znaczy oczywiście , że w jego przypadku będzie podobnie.Tutaj problem może być z tym, że do akcji wkroczy Milan czy Juve.Zresztą nazwisko Bonery już od jakiegoś czasu łączone jest z ekipą Rossonerrich.. :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 sty 2006, 17:53

Zagi chyba masz racja wygrali na Luigi Ferrarisa w Genui z Sampą. Ale tam grali swoja piłke czyli zchowani za podwóją gardą i czekali na kontry :] W niedziele może być podobnie. :roll: Ekipa Donadoniego traci dość mało bramek. A z przodu wszystko co dobre to Lucarelli. :wink: Pewnie Spalletti da mu opiekuna [Mexes ?] Roma pod nie obecnośc napastników wygrywa mecze jak Real linia pomocy. Brak Tottiego może być złą wiadomościa ale jak pisaliśmy wcześniej Perrotta zaczyna pokazywać swoje lepsze strony. On może zagrać na "mediapunta" :wink: z przodu Taddei lub Mancini i jeden z nich na skrzydle. Tommasi też na boku w w środku duet De Rossi - Daocurt :wink: Bilans i forma obu drużyn kazała mi postawić "1" jak nic :] Obym sie mylił.

Piszesz o Ferrarim ale z nim jest podobny temat jak z Mido :roll: tylko wypozyczony na Goodison Park w Evertonie :wink: także uważaj bo jeszcze wróci. :roll: Tym bardzie że tam też nie gra za dobrze. Ale mogą go użyć jako pary w innych negocjacjach :]

Spoko Dziecioł :!: jak znadziesz czas to napisz tam :)

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 27 sty 2006, 18:12

*_For_zaza_Milan_* pisze:Perrotta zaczyna pokazywać swoje lepsze strony. On może zagrać na "mediapunta" :wink: z przodu Taddei lub Mancini i jeden z nich na skrzydle. Tommasi też na boku w w środku duet De Rossi - Daocurt
Co do Perroty to się oczywiście zgadzam, ale w przypadku powrotu napastników do zdrowia, Totti wraca na pozycje owensywnego pomocnika..Także Luciano będzie miał niezłego zgryza z zestawieniem środka pola. :wink: Pod nieobecność Tottiego na szpicy pewnie zamiennie Amantino z Teddei'im, bardziej z prawej Tommasi, "mediepunta" Perrotta. :wink:
*_For_zaza_Milan_* pisze: tylko wypozyczony na Goodison Park w Evertonie :wink: także uważaj bo jeszcze wróci.
Wrrr...mam nadzieję, że jedanak nie... :roll: :P
*_For_zaza_Milan_* pisze: Tym bardzie że tam też nie gra za dobrze. Ale mogą go użyć jako pary w innych negocjacjach :]
Z tego co się orientuję to nie gra za dużo najpierw jakaś kontuzja, potem słabiutkie występy i ława....Everton zbierał ekipę na LM, ale w jego przypadku naciął się podobnie jak Roma. Jeśli powróci na Olimpico to albo sprzedać, albo na wymianę bo miejsca w składzie mieć na pewno nie będzie...

Pozdro

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 29 sty 2006, 17:08

I kolejne pewne zwycięstwo... wózek dalej jedzie z duza szybkością :) Zwycięstwo nad Livorno ( 3:0 ) tym bardziej wazne bo Roma w tabeli po tym spotkaniu wyprzedza ich i wskakuje na 5 miejsce...
W tej koleice Fiorentina remisując traci znowu punkty, a to tymbardziej lepiej dla nas bo coraz bardziej zblizamy się do tego upragnionego 4 miejsca! :P
Kto by pomyslał że po tak fatalnym poczatku będzie nas stać na walke o 4 miejsce!
Znów swój kunszt strzelecki pokazał Totti, co prawda jedna z karnego :wink:
Tym razem do bramki rywali nietrafił Manccini, ale wyreczyli go koledzy :)
W nastepnej koleice mecz z Parmą i jesli wygramy to bedzie to chyba rekord ( lub wyrównanie rekordu ) klubowy pod wzgledem wygranych... bodajrze 7 z rzedu! Narazie wszystko układa sie pieknie...

FORZA Giallorossi...

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 29 sty 2006, 18:22

No gratulacja Tifosi Roma :wink: Raktycznie ostatnio klasa sama w sobie no i szczególnie ton nadaje Grande Totti :wink: Chyba wszystko wskazuje, że nie będzie po co miał iść niedługo Chivu do Milanu jak tak dalej pójdzie :?

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 29 sty 2006, 19:13

No i o to chodzi to jest nasze 6 zwycięstwo z rzędu strzelonych 12 straconych 2 ( oczywiście w lidze bo jak doliczyc puchary to chyba 10 zwycięstwo o ile sie niemyle )
pele ma racje w obecnej formie Totti jest najlepszy !!!!!1!!!
Ajgor no mam nadzieję że niebędzie musiał iść do Milanu aby walczyć o największe cele tylko zostanie W Romie ..
a wszytko to dzięki naszemu trenerowi .
Ostatnio zmieniony 29 sty 2006, 21:03 przez _Romanista_, łącznie zmieniany 1 raz.

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 29 sty 2006, 19:18

A więc seria trwa nadal.Jest pięknie... 8)

Bohaterzy dzisiejszego popołudnia:

Doni - Panucci, Bovo, Mexes, Cufre - Aquilani (66'Dacourt), De Rossi - Taddei, Perrotta, Mancini (75'Tommasi) - Totti (85'Alvarez)

Wspaniały powrót do zespołu Il Capitano!!Obawiałem się trochę tego, biorąc pod uwagę jak świetną formę Giallorossi prezentowali pod jego nieobecność.No ale co klasa to klasa 8) :wink: Więcej takich myśli mieć nie będe, choćby nie wiem co... :wink:

Livorno w tym meczu nie istniało!! Praktycznie żadnej okazji w całym meczu.Lucarelli całkowicie wyłączony z gry... Ładna bramka z rzutu wolnego, przy karnym ewidentny faul Coco na Taddei'im - wytrzymałe koszulki mamy.. :wink: Brameczka Brazyliczyka, też ładna - strzał z 18 metrów w 'długi róg'. Gdyby nie Amelia w bramce rywali wynik byłby wyższy.Perrotta trafił jeszcze w słupek, Mancini standardowo wysoki poziom - znów w jednej z akcji pięknie zakręcił jednym z obrońców - ten nie wiedział gdzie jest :wink: Zastanawiam się tylko co z Chivu, nie zasiadł nawet na ławce.. :? Zrozumiałem tylko tyle, że jest niedysponowany.Wie ktoś coś więcej na ten temat ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”