AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 524

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 paź 2008, 11:36

McSuchy pisze:Powiedz mi czego od niego oczekujesz?
Odejścia z klubu. No cóż wiesz, znajdą się wynalazki co popełnią jakieś kardynalne błędy grając parę minut, Emersonowi się nie przydarzyły i od razu jest świetnym piłkarzem.
McSuchy pisze:
Rezus pisze: Naprawdę z takim holenderskim zespołem to chyba nawet młody Urugwajczyk by sobie poradził, skoro nawet Gattuso mijał rywali jak tyczki.
Śmiem wątpić.
śmiem wierzyć.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 25 paź 2008, 11:48

Rezus pisze:Odejścia z klubu. No cóż wiesz, znajdą się wynalazki co popełnią jakieś kardynalne błędy grając parę minut, Emersonowi się nie przydarzyły i od razu jest świetnym piłkarzem.
Gdzie napisałem że jest świetnym piłkarzem? Proszę o dokładny cytat. Brazylijczyk gra dobrze i solidnie w tym sezonie, sprawdza się w roli zmiennika i na chwilę obecną jestem zadowolony z jego postawy. Ty już go skreśliłeś i wydajesz się nie dostrzegać znacznej poprawy jakości jego gry w porównaniu z poprzednim sezonem (gdzie z reszta więcej był kontuzjowany niż grał). Dlatego jak już napisałem: jeżeli tak będzie prezentował się do końca rozgrywek będę zwolennikiem przedłużenia z nim kontraktu. W przeciwnym wypadku nie.
Rezus pisze: śmiem wierzyć.
Na jakiej podstawie? W ilu meczach widziałeś Urugwajczyka? Wiesz dokładnie jakimi umiejętnościami dysponuje? Jak radzi sobie z europejskim futbolem? Jak się zaaklimatyzował? Ja wątpię czy zaprezentował by się równie dobrze co Emerson, z uwagi na trudności choćby z aklimatyzacją i przystosowaniem do gry na Starym Kontynencie jakie zwykle przeżywają młodzi gracze po przybyciu spoza Europy. A czym tym motywujesz swoją wiarę?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 paź 2008, 12:00

Jak się zaaklimatyzował? Ja wątpię czy zaprezentował by się równie dobrze co Emerson, z uwagi na trudności choćby z aklimatyzacją i przystosowaniem do gry na Starym Kontynencie jakie zwykle przeżywają młodzi gracze po przybyciu spoza Europy. A czym tym motywujesz swoją wiarę?
Cardacio sam przyznal w jednym z wywiadow ze ma trudnosci w przystosowaniu sie do europejskiej pilki ale m.in. bardzo pomaga mu Emerson.Cardacio moze bedzie dobrym pilkarzem ale musi miec jeszcze czas.wiec narazie wole ze mamy Emersona na ktorego nie bal bym sie postawic w meczu Seria A.zaluje jedynie ze Cardacio nie zostal zgloszony do Uefa bo mogly grac tam kosztem Gattuso Ambrosiniego lub Flamini ktorzy mieli by odpoczynek na Seria A

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 paź 2008, 12:08

McSuchy pisze:
Rezus pisze: śmiem wierzyć.
Na jakiej podstawie?
Nadzieja umiera ostatnia. A to, że się nie może przystosować to też czytałem, ale gdzie lepiej trenować piłkarza jak na słabiutkim zespole holenderskim, zawsze lepsze to niż trening.
Ps. to z tym świetnym piłkarzem to nie było do ciebie, tylko mi się nie chciało pisać od akapitu.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 25 paź 2008, 12:29

Rezus pisze:Nadzieja umiera ostatnia
Nadzieja matką głupich.
Rezus pisze:A to, że się nie może przystosować to też czytałem, ale gdzie lepiej trenować piłkarza jak na słabiutkim zespole holenderskim, zawsze lepsze to niż trening.
Przesadzasz. Przecież to nie jakieś wsiowe rozgrywki tylko jednak Puchar UEFA,fakt LM to nie jest, ale też nie grają tam same "ogórki". Chyba mało kto spodziewał się tak gładkiej przeprawy z Holendrami, ja osobiście byłem przygotowany na znacznie bardziej zacięty bój. Myślę że ogrywanie graczy takich jak Cardacio (młodzi, dopiero uczący się europejskiej piłki) w rozgrywkach międzynarodowych nie jest najlepszym pomysłem- za głębokie wody jak na początek. Prędzej już Puchar Włoch.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 paź 2008, 12:39

McSuchy pisze:Przesadzasz. Przecież to nie jakieś wsiowe rozgrywki tylko jednak Puchar UEFA
Później może tak, w czwartek wyglądało to jak sparing.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 paź 2008, 14:24

Rezus nie lepiej w skrócie napisać, że po prostu Emersona nie lubisz i nie chcesz go w klubie z tego powodu :P i nawet niezłe czy tam przyzwoite mecze Cię nie przekonają co do jego osoby ? :)
Ba, myślę, że jak bramki zaczął by strzelać to i tak byłby 'słaby' :)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 paź 2008, 16:35

A nie :lol: Bo Jankula też nie mogę znieść ale w miarę dobrze gra i siedzę cicho, co nie zmienia faktu, że po każdym sezonie chętnie bym go zmienił :lol:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 paź 2008, 14:33

Oficialne składy na mecz :
ATALANTA: Coppola; Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini; Ferreira Pinto, Cigarini, Guarente, Padoin; Doni; Floccari.

MILAN: Abbiati; Zambrotta, Bonera, Maldini, Jankulovski; Gattuso, Ambrosini, Flamini; Kakà, Ronaldinho; Borriello.

Jeżeli chodzi o Milan to jak dla mnie jedna duża niespodzianka.Brak Seedorfa.Powiem szczerze że spodziewałem sie właśnie Clarence za Mathieu ale jednak Carlo ma inną wizje co mnie cieszy bo uważam że Flamini musi grać jak najwięcej żeby załapać czego tak naprawde od niego oczekuje drużyna i trener.A gra co raz lepiej.W przodzie Kaka, Ronnie i Boriello co bardzo cieszy bo ten mecz bedzie cholernie trudny a Boriello w takich meczach przeważnie gra najlepiej.Jeżeli chodzi o Atalante to najważniejszą ich cechą jest gra zespołowa.Grają bardzo blisko siebie, bardzo dobrze w defensywie a ich motorem napędowym w moim odczuciu jest Doni i Cigarini.
Licze na zwycięstwo nawet kosztem słabego poziomu ale poprostu zwycięstwa, ostatnio Milan ciągle w Bergamo przegrywa i czas to zmienić.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 paź 2008, 14:41

pewnie dlatego nie ma Seedorfa, bo trener chce lepiej obstawić Doniego i woli mieć przy najważniejszym graczu Atalanty czyli Donim, piłkarza, który ma duzo większe umiejętności defensywne. Co jak co, ale Doni to zawodnik w okół którego kręci się cała gra w ataku Atalanty i jak z nimi grasz musisz go zneutralizować.
A jak bramka dla Milanu padać nie będzie to Seedorf się pojawi za Dm'a :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 paź 2008, 14:49

gilardino11 pisze:Licze na zwycięstwo nawet kosztem słabego poziomu ale poprostu zwycięstwa, ostatnio Milan ciągle w Bergamo przegrywa i czas to zmienić.
Żeby być dokładnym to Milan przegrał ostatnie 2 mecze w Atalancie, ostatnie zwycięstwo w marcu 2005 (1-2).
Ps. a gdzie Emerson :?: :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 paź 2008, 14:58

Emerson jest w tym sezonie zmiennikiem wiec jezeli wszyscy sa zdrowi to siedzi na rezerwie

boje sie ze bedzie nam sie ciezko gralo bez rozgrwajacego.ciekawe czemu nie ma Seedorfa.licze na forme Kaki i Dinho.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 paź 2008, 15:22

Chyba sobie sam wykrakałem :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 paź 2008, 15:50

narazie gramy bardzo slabo.obrona w niektorych momentach jak amatorzy.zdziwilem sie ze nie wszedl Seedorf za Flaminiego.poza poczatkiem meczu nie stworzylismy nic ciekawego.obysmy sie nie nadziali na jakas kontre bo bedzie ciezko

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 paź 2008, 17:03

Zwycięstwo :!: :)

Tak jak wcześniej pisałem.Dzisiaj były najważniejsze 3 punkty.
Jeżeli chodzi o mecz to zagraliśmy bardzo słabiutko lub może inaczej Atalanta na nic nie pozwalała a Paolo do spółki z Bonerą bawili się w świętego mikołaja i dawali dobre prezenty.W pomocy zaczeliśmy bez Seedorfa co było bardzo widocznie.Trzech defensywnych ustawionych w środku i gdy przejmowali piłke nie mieli do kogo grać bo bardzo dobrze kryci byli Ronnie i Kaka.Później uraz Flaminiego i wchodzi Emerson.Ciekawe czy krytycy ten mecz oglądali bo z Kaka był najlepszy na placu.
Zdobyte 3 punkty nie ważne w jakim stylu.Mało tego Inter remisuje i juz tylko punkt straty.
RICKY :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”