AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 525

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 paź 2008, 17:22

Najważniejsze 3pkt, tak samo ważne potknięcie Interu. Punkt do lidera !
Mecz ciężki tak samo jak teren trudny do zdobycia co ten sezon pokazuje... ale udało się więc nie mamy co narzekać. Takie mecze trzeba po prostu wygrać. Mieliśmy trochę szczęścia w obronie. Nie wiem czemu ale Carlo ustawił nas dziś strasznie defensywnie.
Teraz dwa mecze u siebie, trzeba oba wygrać i czekać na to co zrobią rywale.

Ciekawe co z Ronaldinho i Flaminim.

Kaka \o/

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3330

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 paź 2008, 17:46

Obawialem sie tego spotkania i slusznie. Ciezko bylo na szczescie sie udalo (udalo to chyba adekwatne slowo do tego co zobaczylismy). Mielismy w zasadzie jedna dobra sytuacje i ja wykorzystalismy. Remis mysle bylby bardziej sprawiedliwym rozstrzygnieciem no ale raz my ich raz oni nas.
W pierwszej polowie Milan gral bardzo slabo. W drugiej niewiele lepiej. Atalanta zaprezentowala sie przyzwoicie szczegolnie w pierwszej czesci spotkania kiedy kilka razy nasza obrona sie pogubila. Tyle dobrze ze zawodnicy z Bergamo strzelali najczesciej w srodek bramki gdzie stal Abbiati.
Wedlug mnie znowu najlepiej w naszych szeregach zaprezentowal sie Gattuso. Kaka i Emerson takze niezly wystep. Z drugiej strony slabo Ronaldinho i niepewna obrona na czele z Bonera.
Juz tylko punkt straty do lidera (a raczej liderow) i wyglada to naprawde niezle. Jedziemy dalej mimo wszystko nie ma co popadac w przesadny optymizm bo nasza gra na wyjazdach w Serie A wciaz wyglada mocno przecietnie.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 paź 2008, 18:07

Milan mial w tym meczu szczęście. Praktycznie nie miał okazji bramkowych i mecz był wybitnie na nuuuuuuuudne 0:0...

No tyle że w jednej akcji wielką klasę pokazał Kaka i wygrał nią 3 punkty. Wiadomo po tym rozpoznaje się tych najlepszych zawodników i najlepsze kluby, ale ja jestem mocno zawiedziony tym co wiadziałem bo spodziewałem się po dobrze ostatnio dysponowanym Milanie zdecydowanie więcej niż te męki :?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 paź 2008, 18:12

gilardino11 pisze:Później uraz Flaminiego i wchodzi Emerson.Ciekawe czy krytycy ten mecz oglądali bo z Kaka był najlepszy na placu.
Nie ustrzegł się też strat ale ogólnie mecz na "zero", że tak to powiem, czyli ani za dobrze a ni za źle :P
Dla mnie Bonera, Ambro i Gattuso na pochwały zasłużyli, może się ,mylę :wink:
(L)oczkerson pisze:jestem mocno zawiedziony tym co wiadziałem bo spodziewałem się po dobrze ostatnio dysponowanym Milanie zdecydowanie więcej niż te męki :?
Dokładnie, wiadomo, że fajerwerków nie będzie ale zdecydowanie lepszej gry można było się spodziewać, bo co tu dużo mówić większość zawodników nie grała w czwartek.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 26 paź 2008, 21:20

Cóż, zwycięzców sie nie sadzi-zastosuje ta maksymę, bo inaczej bym musiał parę cierpkich slow o naszej postawie napisać. A tak napisze tylko: cieszą 3 punkty. I dodam, ze takimi meczami zdobywa sie scudetto :P

Pisaliście co nie co o Seedorfie-z tego co mówili komentatorzy z Polsatu to doznał urazu na przedmeczowej rozgrzewce i dlatego nie zagrał. Gdyby nie to, wyszedł by w 1 skaldzie.
Podobał mi sie tez tekst tychże komentatorów po bramce dla Milanu: "1 dobre podanie do Boriello w meczu i od razu bramka"-trafnie obrazuje to co działo sie na boisku.
Rezus pisze:Nie ustrzegł się też strat ale ogólnie mecz na "zero", że tak to powiem, czyli ani za dobrze a ni za źle :P
Dla mnie Bonera, Ambro i Gattuso na pochwały zasłużyli, może się ,mylę :wink:
Emerson zdecydowanie na plus-szczególnie w końcówce zapewniał nam potrzebny spokój. Bardzo pewny punkt dzisiaj. Nie zgodzę sie tez co do twojej oceny występu Bonery. Zagrał IMHO slabo, często dopuszczając (głównie w 1 połowie) do groźnych sytuacji pod nasza bramka.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 paź 2008, 21:24

Całkiem możliwe, trochę mi przerywało transmisję dlatego dodałem, że mogę się mylić :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 paź 2008, 5:28

trzeba rowniez pochwalic Borriello za bardzo dobre zachowanie przy bramce.nie zagral samolubnie tylko ladnie obluzyl Kake.wlasnie takiego napastnika nam brakowalo w tamtym sezonie.tak jak ktos juz pisal przyzwoity mecz Emersona ktory dochodzi do lepszej formy.obrona fatalnie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3330

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 paź 2008, 2:13

Kolejne trzy punkty i jestesmy na "pudle". Meczu nie widzialem wyczytalem tylko ze dobrze zaprezentowal sie Pato oraz ponownie Gattuso i Emerson. Wroce do nich w dalszej czesci tego postu.

Sezon trwa juz dwa miesiace zatem mozna pokusic sie o pewne spostrzezenia.
Pazdziernik byl dla Milanu bardzo udany. Liczylem na 12 punktow w potyczkach ligowych jednak po tym co zaprezentowalismy z Cagliari i Atalanta nie moglbym sie dziwic gdyby skonczylo sie na punktach 7. 10 oczek w 4 meczach to wynik wiecej niz dobry. Doliczajac dwa mecze w Puchare UEFA wychodzi 5 zwyciestw i jeden remis.
Na pewno dobrym sygnalem jest zdecydowanie lepsza w porownaniu z poprzednim sezonem gra na wlasnym stadionie. Poza dziwaczna porazka z Bologna wszystkie spotkania na San Siro wygralismy. Niestety gra na wyjazdach wciaz daleka jest od okreslenia jej przynajmniej slowem "dobra" mimo wszystko na nich takze punkty sa gromadzone.

Minione dwa miesiace ze szczegolnym naciskiem na pazdziernik udowodnily ze istnieje w Milanie zycie bez Nesty i Pirlo. Mialo tego - pomimo ciaglych problemow w defensywie (czy ktos widzial gdzies Senderosa?) i roznych kombinacji srodkowych obroncow Rossoneri stracili najmniej po Interze bramek w lidze (majac niewatpliwie slabszego bramkarza niz mistrzowie Wloch - te jego niepewne wyjscia z bramki i piastkowanie niezle mnie irytuje).

Pirlo w ogole nalezy sie oddzielny akapit. Wielu kibicow nie tylko Milanu nie wyobrazalo sobie tej druzyny bez tego zawodnika. A jednak okres kiedy Andrea wypadl ze skladu z powodu kontuzji jest najlepszym czasem dla czerwono-czarnych w tym roku (przypadek?). Pirlo ostatnio widziano w formie na zwycieskich dla Italii Mistrzostwach Swiata. Mimo tego byl jednym z filarow zespolu i gral nader czesto. Czesto bardzo zle. Moze dobrze by mu zrobila zmiana otoczenia (juz od jakiegos czasu chodzi mi po glowie ta mysl dopiero dzisiaj odwazylem sie ja sformulowac)? Nie chcialbym siac tutaj defetyzmu dlatego poczekam co pokaze ten zawodnik po wyleczeniu urazu. Byc moze rozbraz z pilka wplynie na niego mobilizujaco i znowu bedzie zachwycal swoja gra. Oby.
Tutaj dochodzimy do Gattuso ktory chcial zmienic otoczenia i zapewne duzy wplyw na takie ciagotki mial nieudany poprzedni sezon w jego wykonaniu oraz Milanu w ogole. Dobrze ze Galliani wybil mu to z glowy bo Rino zaczyna grac w koncu tak jak sie od niego oczekuje a nawet lepiej. Kilka ostatnich spotkan moze sobie zdecydowanie zapisac po stronie plusow. Nie tylko zapiernicza w defensywie do czego przyzwyczail ale rowniez strzela gole i asystuje (w ostatnich meczach naliczylem 3 jego asysty). Mam nadzieje ze przynajmniej utrzyma obecna dyspozycje i bedzie waznym ogniwem druzyny.
Fajnie wyglada takze sprawa z Emersonem. Brazylijczyk pokazuje ze moze byc cennym zmiennikiem. Daje swietne zmiany imponuje spokojem w grze. Co wazne nie narzeka na role rezerwowego. Jest jak Jon Dahl Tomasson ktory lubil pogadac na lawie z masazystami o najnowszych serialach a gdy wchodzil na plac robil co do niego nalezalo. Zeby nie bylo - dalej Emerson jest jednym z dwoch pilkarzy w kadrze Milanu ktorych nie lubie. Lubienie nie jest jednak wazne - wazne jest czy moze pomoc druzynie w osiagnieciu zamierzonego celu i przekonuje ze moze to zrobic.

Nie odmowie sobie przyjemnosci napisania paru slow o Ancelottim. Jest to moze nie czas jego tryumfu (bo takowy nadejdzie jezeli wywalczymy scudetto) jednak na pewno oddechu i spokoju po miazdzacej krytyce jakiej byl poddawany ostatnimi miesiacami. Carletto udowadnia ze ciagle ma pomysl na Milan i jest w stanie poprowadzic nasz ukochany klub do kolejnych sukcesow. Cieszy mnie to tym bardziej ze od dawna stoje za nim murem (chociaz nie ukrywam ze w 2005 roku bylem jednym ze zwolennikow zmiany trenera). Piatka Carlo trzymaj tak dalej.

Niedlugo mecz z Napoli i kolejna szansa przesuniecia sie w gore tabeli. Juz raz w tym roku na San Siro zlalismy ich 5:2. Teraz nie nastawiam sie na tak okazaly wynik bo i druzyna z Neapolu wydaje sie silniejsza niz w styczniu. Kazde zwyciestwo mnie zadowoli.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 paź 2008, 13:12

Tutaj dochodzimy do Gattuso ktory chcial zmienic otoczenia i zapewne duzy wplyw na takie ciagotki mial nieudany poprzedni sezon w jego wykonaniu oraz Milanu w ogole. Dobrze ze Galliani wybil mu to z glowy bo Rino zaczyna grac w koncu tak jak sie od niego oczekuje a nawet lepiej. Kilka ostatnich spotkan moze sobie zdecydowanie zapisac po stronie plusow. Nie tylko zapiernicza w defensywie do czego przyzwyczail ale rowniez strzela gole i asystuje (w ostatnich meczach naliczylem 3 jego asysty). Mam nadzieje ze przynajmniej utrzyma obecna dyspozycje i bedzie waznym ogniwem druzyny.
Gattuso pokazuje ze jest prawdziwym milanistom.ciagle gra z opatrunkiem na rece napewno odczuwa bol.mimo tego jest swietny w tym sezonie(nawet Ancelotti przyznal ze najrowniejszy w tym sezonie).dotego coraz lepiej radzi sobie w ofensywie choc tego chyba nikt od niego nie wymaga

Emerson w tym sezonie mnie zadziwia.swietnie sie wywiazuje ze swojej roli.czasem blysnie jakims ladnym podaniem.chyba na takiego Emersona liczylismy po jego transferze

Pirlo ma teraz rywala w osobie Seedorfa(ktory gra dobrze na tej pozycji) i jezeli chce grac to musi prezentowac jakis poziom bo jednak widac ze nie jest nie zastapiony

wczoraj dobry wystep zaliczyl Pato braklo mu tylko bramki(cudem pilka nie wpadla po jego glowce oraz mial ladny strzal po przedryblowaniu kilku rywali).Pato gra dobrze gdy ma partnera w postaci Pippo lub Borriello bo sam w ataku sie nie nadaje.szkoda ze nie zagral wczoraj Marco bo to nasz najlepszy napastnik jak narazie

jak wroci Nesta to bedzie lepiej bo ile dziura po Pirlo jest wypelniona to obrona czasem sprawia ze mam noz na gardle.Nesta powinien zapewnic spokoj w defensywie.ciekaw jestem rowniez formy Senderosa

rowniez Antonini wyrasta na pewnego zmiennika.w defensywie jest swietny musi jeszcze popracowac na ofensywa.

mam nadzieje ze z Napoli bedziemy kontynuowac dobra passe i obejmiemy prowadzenie w tabeli

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 paź 2008, 15:00

mete pisze: Gattuso pokazuje ze jest prawdziwym milanistom.
milanistą :wink:
mete pisze:rowniez Antonini wyrasta na pewnego zmiennika.w defensywie jest swietny musi jeszcze popracowac na ofensywa.
Tak, bardzo cieszy jego forma.
Co do Boriello, gdy zobaczyłem go poza podstawowym składem, wiedziałem, że nie wejdzie. Zagra z Napoli, wiadomo, że lepiej mieć siły na silniejszego rywala. Gattuso jak na razie najlepszy zawodnik w sezonie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 paź 2008, 15:49

Wczorajszy mecz wygrany i to cieszy.Fakt w pierwszej połowie graliśmy dobrze w obronie jak i w ataku.Jednak w drugiej troche w ataku za dużo miejsca mieli napastnicy Sieny.Ale tak musiało być.Jeżeli spojrzymy kto wczoraj grał w obronie, to i tak chłopaki dawali rade.Myśle że najcięższy okres sezonu mamy za sobą.Bo nie dość że na początku sezonu szwankowała sama gra to na dodatek połowa drużyny nie gra.Bo jak tak spojrzymy że wczoraj nie mogli zagrać z różnych względów:Kaladze,Nesta,Senderos,Jankulovski,Pirlo,Flamini,Ronnie,Viudez to tak naprawde liczy się tylko to że Milan zdobył kolejne 3 punkty.I jak to określano na początku tym że jest wielki kryzys, drużyna sie wypaliła i carlo out to strata do lidera punktu i również przewaga nad największym rywalem Interem pokazuje jaką naprawde mamy mocną ławke i ile bedziemy znaczyć przy całej kadrze.
Najbardziej widoczny jak dla mnie jest brak Nesty.Gra w obronie mimo ekseprymentów nie wygląda źle jednak mimo wszystko człowiekiem który od lat ogarnia tyły Milanu jest był i bedzie Alesandro.Czekam na niego z niecierpliwością bo wiem że on grając w składzie daje jeszcze większy spokój drużynie i kto by u jego boku nie grał wygląda lepiej o 20-30%.
Jeżeli chodzi o Pirlo to tak jak Chlopaczek uważam że forme to on miał po nad 2 lata temu w Niemczech a po tym dobrych meczy przez te 2 lata zagrał może 5-10.I ja mówiłem od początku kontuzji Pirlo że to nam tak naprawde może pomóc.To co on wyprawiał w ostatnim czasie na boisku too poprostu żenada.Grał beznadziejnie, bez pomysłu, bez kondycji fizycznej, z umiejętnością tracenia piłek w takich momentach gdzie drużyna wychodziła albo 3 na 2 i marnowała sytuacje albo strzelała bramke.O tym czy powinien on odejść czy nie to ciężko powiedzieć.Jednak trzeba sobie powiedzieć jasno że od 2 lat gra totalny piach i jeżeli sam co jakiś czas mówi o możliwej zmianie otoczenia to trzeba sie nad tym zastanowić(chodz zaznaczam ze wcale nie uważam że go powinno sie sprzedać jezeli jednak wyraził by taką chęć to finansowo można na nim zrobić dobre pieniądze a i może spróbować grać bez niego co nie sprawia Rossonerim żadnego problemu).
Oczywiście w formie jest Rino.Powiem tak, troche dziwie się że nie bedzie dane mu po Paolo przejąć opaski kapitana tylko przejmie ją Ambro.Widocznie musi być tak że może po za boiskiem Rino nie ma takiego wkładu w druzyne jak Ambro bo na boisku swoim poziomem gry, charyzmą dowodzi Rino a Ambro to lubi rozmawiać z sędziami ale kolegów to jakoś mu często ciężko ogarnąć.Ambro po katastrofalnym początku sezonu gra dużo lepiej jednak powiem tak że jeżeli mamy porównywać to na boisku większe wrażenie swoim poziomem gry robi Emerson i uważam że naprawde może zacząć walczyć o miejsce w składzie.Flamini gra dobrze tylko jest bardzo podobny stylem gry do Rino może po za bardzo dobrym strzałem Mathieu tylko że gdy grają razem to tak jakby chcieli być zawsze razem w tym samym miejscu i lepiej gdy na boisku jest tylko jeden z nich.Bardzo dobre wrażenie sprawia jak narazie Antonini.Co mecz to naprawde solidny występ.Może właśnie tego brakowało "Gofrowi" że gdy wchodził to nie dawał rady natomiast luca gra naprawde dobrze i nie mamy co sie martwić o boki obrony bo wygląda to naprawde bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 paź 2008, 21:32

gilardino11 pisze:Myśle że najcięższy okres sezonu mamy za sobą.
Jak dla mnie to najcięższa będzie końcówka rundy i samego sezonu z wiadomych względów :wink:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 02 lis 2008, 22:22

Ja pierdziele. Co za emocje-parę lat życia mniej po tym meczu mi zostało :P Co za mecz.

Jak Kaka nie strzelił tego karnego to pomału zacząłem wątpić-ale Roni pokazał klasę.

To na razie tyle. Muszę ochłonąć, napić się :P . Może jutro napisze coś więcej.

:jupi: :jupi: :jupi: Mamy lidera :jupi: :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lis 2008, 22:24

na goraco po meczu napisze tylko ze po tych szansach Kaki i Pato zwlaszcza karnym Rickiego zwatpilem czy cos wpadnie do bramki Napoli.bylismy zdecydowanie lepsi.zasluzone zwyciestwo.moglo pasc wiecej bramek a Napoli nie mialo zbytnio szans.Lavezzi swietny.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 02 lis 2008, 22:27

Karny był słuszny? Bo mi się wydawało że przed polem karnym zagrał ręką.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”