Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 06 maja 2011, 17:15
toporow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 maja 2011, 17:29

Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 maja 2011, 17:32
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 maja 2011, 17:38
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 maja 2011, 17:49
NoDr.Football1 pisze:Taktyka bez skrzydlowych - obrzydlistwo
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 maja 2011, 1:01
W FM 08 i 09 genialnie dzialaly rzuty rozne z zaleceniami:sbQ pisze:Panowie jak gracie stałe fragm. pod bramką rywala? Bo dawno nie grałem i teraz sobie odpaliłem, ale jakoś mi nie idzie zdobywanie bramek tym sposobem, a mam dobrze główkujących
Dr.Football1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 maja 2011, 1:05
Potwierdzam! Grając Gijon z drugiej ligi wyciągnąłem ich na 3 miejsce w PD. Moi dwaj środkowi obrońcy strzelali w sezonie po 15-20 goliDr.Football1 pisze:W FM 08 i 09 genialnie dzialaly rzuty rozne z zaleceniami:
Cross - 6 yeard box
Najwyzszy i najlepiej glowkujacy zawodnik - challenge goalkeeper
Moj Matias Cahais (srodkowy obronca) zostal kiedys takim sposobem najlepszym strzelcem ligi za czasow kariery w Groningen
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 maja 2011, 1:10
Daj maila na PW, to wyślę Ci cośsbQ pisze:Ja odpaliłem fm 10
Ciekawy sposób z tymi dwoma, jeszcze nei próbowałem czegoś takiego. Dotychczas co najwyżej jednego dawałem na GK. Teraz próbowałem z 3 zawodnikami wychodzącymi z pola i całkiem nieźle to wygląda
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 maja 2011, 15:57
Dla lepszego efektu musisz sam ustalać reżimy. Nie ma sensu np uczyć stopera wykańczania sytuacji, czy napastnika gry w obronie. Ja mam dawno już opracowana i zapisane w folderze sprawdzone reżimy na każdą możliwą pozycję, aby nie gimnastykować się z tym za każdym razem, gdy zacznę nową karieręsbQ pisze:A jeśli chodzi o trening, to używacie jakiegoś ogólnego reżimu treningowego, czy dla każdej pozycji/zawodnika ustawiacie indywidualnie? Bo szczerze mówiąc nie wiem na co się zdecydować. Kiedyś bawiłem się w to indywidualne ustawianie, jednak jestem ciekaw, czy jest to rzeczywiście skuteczniejsze od ogólnego treningu ?
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 maja 2011, 16:17
Bardzo wiele. Tak samo jak interwały w okresie przygotowawczym czy odpowiednia ilość sparingów, by drużyna doszła do optymalnej formy przed sezonem. Napiszę tak, im dłużej dopieszcza się każdy szczegół w grze i mniej pozostawia przypadkowi, tym lepsze są tego efektysbQ pisze:Ja robiłem tak samo, ale właśnie się zastanawiałem, jak to się ma do efektywności.
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 maja 2011, 17:26
Sammyy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 maja 2011, 17:57
Witamy na ZiemiiSammyy pisze: Agenci!! To jest jakaś masakra. Próbuję ściągnąć Rossiego... 140 tyś. tygodniowo, Vidala... 120 tyś tygodniowo... z pierwszego zrezygnowałem, drugiego ściągnąłem bo po mozolnych negocjacjach stanęło na 77 tyś. tyg. (a nie powiem, lubię jak zawodnicy nie zarabiają kokosów).
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 maja 2011, 18:03
MałoSammyy pisze:Gram standardowo na 2 taktyki, bardziej ofensywna na mecze u siebie plus bardziej zachowawcza na mecze wyjazdowe plus spotkania z mocniejszymi przeciwnikami czy derby.
Nic nie poprawili w tym kierunku?Sammyy pisze:]We wcześniejszych wersjach z tym było różnie, tu się sprawdza dość dobrze, mimo wszystko strasznie denerwuje mnie fakt że sam na sam wykorzystywane jest bardzo rzadko
Coś nowegoSammyy pisze:przeciwnik w meczu stwarza sobie pół sytuacji i strzela bramkę co jest notoryczne
Czyli kolejna plama Sports Interactive, bo podobno była to jedna z pierwszych rzeczy do poprawy przez designerów. Noty są warunkowane prostymi zajściami na boisku. Jeśli np zawodnik zawali bramkę swojej drużynie, jedynym ratunkiem dla niego przed oceną poniżej 6.0 jest strzelenie bramki, bądź ze dwie asysty. U napastnika rzecz jasna chodzi o skuteczność, ale i aktywność, bo zdarza się że striker bez bramki czy asysty potrafi wyłapać dobrą notę powyżej 7.0Sammyy pisze:w dodatku bardzo dziwnie naliczane są noty z mecz gdzie ktoś gra dobrze, a wedle gry rozegrał fatalne spotkanie...
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 maja 2011, 18:09
Mam podobnie. Standardowo zawsze tworze sobie 5 taktyk <<< 4231,4411,442,4222 i kryzysowe 433,ktorego uzywam w ostatecznej ostatecznosci.Mało Ja wczoraj zacząłem prowadzić Fiorentinę. Gram 4-2-3-1 i pod to ustawienie mam pięć różnych taktyk opracowanych na stopień trudności meczu czy rozwój wydarzeń na boisku.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 maja 2011, 18:43
(L)oczkerson
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio